נכון לא כולכם גזענים.
אבל אני כן מצפה שאלה מכם שרואים איך בפורום פלשתינאים אזרחי ישראל נכתבו דברי נאצה גזענים חריפים שכאלה, ולא רק שלא זכו לאזכור במשוב, הם אפילו נותרו פה ואיש לא מחק אותם, אחרי שאתם רואים את זה, קצת תזכרו פרופורציות לפני שרצים למשוב ועושים מהומות עולם על מה שמוחה אמר. ובזה אני מקווה שחתמנו את העניין הזה. אם אתה שואלאז ג 'יהאד זה מאמץ. המילה הזאת יש לה באסלאם פרשנויות שונות, שחלק מדברות על מאמץ ומאבק פנימי של המוסלמי עם עצמו, וחלק- המפורסמות יותר- רואות את זה כמלחמה נגד הכופרים. גם לגבי הכופרים יש פרשנויות. הפרשנות המסורתית היא שהכופרים הם רק עובדי האלילים, ולא נוצרים והיהודים שהם "עם הספר", ושאיתם ידעו המוסלמים במשך מאות שנים ארוכות בטוב (עד התבססות של הציונות בארץ פחות או יותר). אני לגמרי עומד מאחורי מה שאני אומר על היהדות. תופעות סמי-נאציות כמו הכהניזם ויורשיו בהתנחלויות קיצוניות במיוחד כמו חברון תפוח יצהר לא צמחו בחלל הריק. הם יונקים ממסורת עשירה של שנאת לא-יהודים חריפה ביהדות, שהיא בתורה ינקה מההגדרה התורנית של קבוצה לאומית כלשהי כ"עם נבחר" (ואגב, מצוות ההשמדה המוחלטת היתה לא רק של עמלק אלא גם של 7 העמים המקוריים שישבו בארץ עד בוא היהודים אליה לראשונה). וגם באסלאם יש לך פנים לכאן ולכאן. מול הציווי להרוג את הכופרים, יש לך גם ציווים הפוכים רבים, שאומרים שיש להרוג רק את אלה אשר מתקיפים אותך, ואוסר לפגוע באחרים, ושהויכוח בין המוסלמים לכופרים על אלהים לשפוט אותו, ולא על האדם, שהצטווה דווקא למחול. זה לא שאין באסלאם של היום זרמים גם כן סמי-נאציים, אבל זה לא "האסלאם", אלא רק חלק ממנו. אני מסכים רק חלקית עם מה שאתה אומר על זה שהמוסלמים עדיין הורגים בשם הדת, כשהיהודים הפסיקו. הטרור שנעשה ע"י מוסלמים דתיים, גם אם הוא מוצג ככזה שנעשה בגלל הדת, הוא נעשה לרוב בגלל שנאה פנאטית שהמקור שלה פוליטי מדיני ותרבותי, לא באמת דתי.