בכל מקרה, למרות שמתקשרי הNEW AGE מגדירים
"אנשים רוחניים" או "ילד רוחני" כילד"אינדיגו", "קריסטל" או "מיוחד"יש להבין שכל אחד יכול להשתמש ב"הגדרה מפתה ומעניינת" לעצמן ולילד שלכם - מתי זה לא בסדר? כשמערבבים בעיות קשא או בעיות "פסיכולוגיות" בגלל שאתם או הילד שלכם - לא משתלב במערכת הממשל או החינוך. יש לדבר עם הילד - או לחשוב עם עצמכם - "אולי אני באמת רוחני.." ולקרוא על כך. אם מתקרבים אליכם "יותר מייד מהר" עם אבחנות פסיכולוגיות או תרופות פסיכיאטריות - זהנ בגלל שאתם נכנסיפ לחרדות ממה שאתה חווים - והמקום הראשון שמנחם הוא המקום הראשון לסמם ולהגדיר אתכם כ"שונים מן האחר" ב"בעלי בעיה פסיכולוגית" כ"ילדי אינדיגו" - מה כל זה אומר? שאתם רוחניים יותר - יותר קרובים ומוכנים לפתוח את עצמכם אל עבר נתיב רוחני - שהשביל בו הוא מעניין - רק תלוי עם מי חוצים אותו. בחרו לכם אדם וגם ספר טוב - שיעזור לכם בגילוי הזה - של החיים שלכם - ותמיד אפשר לזכור - עולם האמת - הוא כולו רוחניות. ועולם השקר - הוא כולו סמים, דיאגנוזות, פילוסופיות, כסף, שליליות וחשיבה נגטיבית. איך משנים את כל אלו? זוכרים כי האמת היא רוחנית - והחיים שלנו מתחלקים לאמת רוחנית דרך הנתיב הפיזי. יש לנו עבודה פיזית, יש לנו בית ומשפחה פיזיים - ויש לנו קשרים רוחניים עם אנשים שיכולים להיות מאוד חדשים בחיים שלנו - ומאוד "ישנים" בעולם הרוחני הכלי - אז מהי השלה הסופית ברוחניות? "למה אני נמשך לאדם מסוים בחיים שלי- ואיזה נתיב אני בוחר לחיות".. האם אני "מתעלל בעצמי פיזית?" או אדם "מקצועי" מרמז על זה שיש לי בעיות - ויודע רק לסמם. או שאני מחובר יותר לעצמי - לאמת הרוחנית - שיש אנשים שהם טובים לי ויש אנשים שהם שפעה שלילית בלבד - ומטרתם היא להשפיע עליי לבחור בחירה שגויה מאוד. הכל עניין של בחירה - יש אנשים שאנחנו רוצים להכיר, מהסיבות הלא נכונות. ויש אנשים שאנחנו כבר מכירים מהסיבות הלא רצויות - ויש אנשים שאנחנו רוצים להכיר - אבל הם "מפורסמים" ואנחנו מכורים לרכילות, ויש אנשים בחיים שלנו - שאנחנו לוקחים כמובנים מאליו.. והם הולכים לכיוון אחר בחיינו, כמו שאנחנו משתנים ומכירים במקומות אחרים - מתי יודעים מה זה אדם טוב או חבר בחיים? כשזה אדם שאתם אוהבים יותר מידי בשביל "פשוט להמשיך הלאה ולשכוח" - אם זה אדם שלילי - אתם "תקועים" במערכת יחסים שהיא יותר "הרסנית" מאשר "בונה" - "מקבלת פסימיות" - יותר מאשר חיה בשלווה איתם - לכן, את משפחתכם אי אפשר תמיד לבחור - אלא ליצור מחדש. את חברייכם אתם רשאים לבחור ולהכיר מחדש בכל יום. יום טוב לכולם.