איפה הבגדים של הילד????

דווקא בגדים שעלו לי 25 ש"ח עברו שנים

אלה שקניתי לאוהד ממזמן לגן, עברו לאחיין של בעלי ולאחיו הקטן וחזרו אליי עכשיו לתאומים. ותאמיני לי, עדיין הם לא קרועים ולא בלויים. להיפך, דווקא כמה חליפות של שילב / KEDS זרקתי לפח. וכן, אני קונה גם בכסף גדול, אבל זה שמור לפעילויות אחה"צ, כשהוא איתי. ויש לו דברים יפים מאוד בארון, גם אם הם נקנו בסופר או בחנות כלבו כזו. כולם מתפעלים ואומרים שזה יפה ושיתחדש. ואם יש כתמים שלא יורדים אז אני זורקת.

אפרסקה

New member
מחזקת את דברי שירי לגבי העמידות של הבגדים

לא בסופר, אבל אני קונה הרבה בכל מיני האנגרים כאלה, חליפות ב-30 ש"ח וכדו'. וזה ממש לא נהרס מהר, וזה שורד יפה מאוד כביסות. לענבר הרבה בגדים יפים והרבה "ממותגים" ואיתם אני בד"כ לא שולחת לגן אלא שומרת לבית. השנה, כיוון שעברנו למוד של תלבושת אחידה, ממילא קונים חולצות טריקו וסווטשרט מודפס וזהו. מוכרחה להעיד שגם אל ענבר, וגם אצל דביר, כבר קרה שלא הייתי בטוחה אם בגד שחזר הוא שלנו או לא, יש כל כך הרבה בגדים דומים. רוית מתוקה, חבל על כאב הלב, באמת. אם בגן שלכם יש כזו מכת החלפות בגדים, אל תשלחי עם מותגים יקרים. פשוט כואב הלב אח"כ.

panda321

New member
גם אני קניתי חליפות טובות בסכומים האלה

וגם כמה שהן פחות טובות, אבל ממילא אחרי חצי שנה הן יהיו מוכתמות להפליא, ולא חשוב כמה עלו.

אני לא חושבת שענת ניסתה להעליב אותך

היא לגמרי לטובתך, אם כבר היא שמה לך מראה מול הפנים. במה שראוי להילחם (למצוא מסגרת חינוכית יותר מוצלחת לנדב) - הילחמי. אין טעם להשקיע אנרגיה במלחמות אבודות (עם כזה סוג אוכלוסיה מסביב לא שולחים ילד לגן לבוש בבגדים שעלו אול טוגד'ר יותר מ- 30 ש'). על הנעליים (וברור שעל נעל טובה לא מתפשרים מההבט הבריאותי) רשמי את השם בלורד שחור לא מחיק.

גם אני לא מצליחה להבין את התגובה ה"לא" מעליבה

וה"לא" צינית הזו תגובה שהיתה אפילו לי שאין לי דבר וחצי דבר עם קונה הבגדים או גונבי הבגדים, לא נעימה לקריאה.

../images/Emo2.gif זה באמת הזוי לגמרי

עוד לא קרה לי אף פעם, ואני מספיק שנים במערכת החינוך. מה שאני עושה: בגדים לבי"ס/גן - לא, אני לא שולחת בבגדים פושטים, כי אני (כבר) לא קונה כאלה. אבל אני שולחת בגדים שמינימום מתקלפים מהם. יונתן, למשל, הולך בד"כ עם קפוצ'ון מעל לסווטשטרט או החולצה שלו, כזה שלא מסרבל אותו והוא בכלל לא מוריד אותו כל היום. תמרה שתמיד חם לה מורידה שכבה עליונה וישר דוחפת לתיק שלה. אני מניחה שאת כן רושמת את השם של נדב על הבגדים שאת שולחת איתו לגן, בטוש לא מחיק, ולא על התוית שאפשר לגזור?

מאיו

New member
מעצבן, מקומם ומכעיס

אני כ"כ מבינה את הכעס שלך לנוכח חוסר הצדק, ההגינות והשכל הישר!! מה שכן אפשר לעשות זה: 1. יש תויות כאלה שנצמדות על הבגד ע"י גיהוץ ואז כותבים את השם בגדול, באדום, שיוכלו לראות (גם מי שעומד ליד הילד שגנב את החולצה) 2. לתלות מכתב על לוח המודעות המיועד להורים שלקחו (אחרי שוידאת שהילד שלהם לובש את החולצה): לאמא של XXXX, על החולצה האדומה רשום השם של הילד שלי ולכן אני מבקשת להחזיר. 3. אם את רואה את הילד לבוש בבגד שלכם בגן, תפני לצוות ותבקשי שיחליפו לו את החולצה בבגד החלפה של הגן. חכי קצת ותוודאי שהגננת מורידה לילד את החולצה תוך כדי הסבר למה היא מחזירה לך את החולצה של הילד. אפשר גם להבליג, להגיד לא נורא ולקנות אחר, אבל זה לא מה שיפתור את בעית הגניבות ואת הכעס.

מ י כ

New member
לדעתי אי אפשר לבקש מהגננת להחליף לילד חולצה

בלי להגיד לאימא קודם. זה נראה לי קצת לא לענין.

מ י כ

New member
כמה שזה מרגיז-ככה מיותר להתרגז

רוית-אין מה להתרגז על דברים שלא נוכל לשנות. תקני בזול ותשלחי את הילד לבוש בבגדים שלא יכאב לך הלב אם יחו לו,וגם אם הוא יצבע אותם בגואש או יתאמן בגזירה עליהם(מנסיון,מר יש לציין) גם אצלנו בגן יש אימא שכבר חצי שנה מחפשת קפוצון אדום מאוד מיוחד שנעלם לה.וגם פה האוכלוסיה אמורה להיות "שבעה" קרה מלא פעמים שהבאתי את שי עם כיפות חדשות וקיבלתי אותו חזרה עם כיפות בלויות.היה אפילו מקרה שילד אחר לקח לו כיפה-עבודת יד עם השם שלו,ולאימא לקח שבועיים להחזיר(גם לילד ההוא קראו שי אז מה אכפת לה-רווח נקי...) זה פשוט חלק מהדברים שיקרו לכל ילד שילך לגן-כמו כינים ומחלות חורף.ואין מה לעשות-רק לעסוק במניעה. האנרגיה והעצבים על הבגדים האלה שווים יותר מהכסף.תאמיני לי.

מאמלה לדעתי את בבעיה גדולה יותר מבגדים שנעלמו

קראתי את כל מה שכתבת ובלי קשר אם יש או אין לך כסף ובכמה כסף את קונה בגדים לילדים את מדברת על הורים שמרגישים שזה בסדר וצודק לגנוב וכך הם גם מחנכים את הילדים שלהם את מדברת עם אלימות בגן ושהילד/ה שלך מפחדים ללכת לגן. עכשיו הרישום לשנה הבאה תעבירי את הילד/ה שלך לגן אחר יותר נורמלי ולדעתי גם אם המשמעות יותר כסף כי כמו שאמרת הילדים שלך הם החיים שלך ובשבילם אנחנו עובדים. לגבי הבגדים לצערי ולצערך את רואה אם איזו אוכלוסיה יש לך עסק עד סוף השנה באמת עדיף שלא תשקיעי יותר מידי בבגדים לגן. ובאמת תשקלי להעביר את הילד שלך גן לא במשביל הכסף של הבגדים כמו בשביל שלילד שלך יהיה טוב שהוא יהיה רגוע וילך לגן כי הוא רוצא ולא כי את צריכה ללכת לעבודה והילד הולך בפחד.

חמניה1

New member
נראה לך שבגנים אחרים

אצל אוכלוסיות שבעות זה לא קורה?! אז שולחים את הילדים לגן לא בבגדי שבת . לא אמרתי בגדים שנראים רע אבל יש ביניים. תארי לך שעל הסווטשרט היה כתם שלא יורד, מזה היית מתעצבנת או לא ?

לא בגנים אחרים זה לא קורה

אני בטוחה שיש עוד גנים באזורים שונים בארץ שגם שםחלק מהאוכלוסיה תסלחי לי על המילה "בהמה" שלא לוקחים אלא גונבים כי ילד יכול לקחת אבל כשהורה לא מוכן להחזיר זה כבר גנבה. גם אני מתעצבנת מכתמים שלא יורדים אבל זה אצל כל הילדים לכן אני לא משקיעה יותר מידי על בגדים רק מימים מיוחדים אבל יש הבדל עצום בין ילד שחוזר עם כתמים כי הוא שפך על עצמו משהו לבין ילד שלוקח משהו והורה שמחליט שזה שיך להם.

חמניה1

New member
ואולי זה לא גנבה

אלא לקחו בטעות. גם אצלנו זה קורה, ולפעמים זה חוזר ולפעמים לא. אני נכנסת לביה"ס ויש ערמות על גבי ערמות של ביגוד שנשכח. כנ"ל בגן יש כמויות של סווצ'רטים שנשכחו. הילדים לובשים כל כך הרבה בגדים עכשיו, אז יכול להיות שנשכח, ויכול להיות שהתערבב. ויכול להיות כל מיני דברים. מודה שאני כבר ממש לא מבינה למה את משאירה את הילד בגן, הצוות לא טוב, השכנים לא נאים, הסווצ'רטים לא חוזרים. לא חבל?

ילד לוקח בטעות זה מתקבל

אבל כשהיא צריכה לריב עם ההורים שיחזירו ובמיוחד שכתוב שם על הדברים שלהם אז זה כבר כן גנבה

בושמיל

New member
../images/Emo45.gif

טעויות קורות אבל החלפה מכוונת של ישן וחדש??? אני מעדיפה לשלם על גן יותר יקר (בתקווה שהאוכלוסיה בו תהיה יותר טובה וגם הגננת - כן, לא תמיד נכון ויש אוכלוסיה טובה גם המקומות לא יקרים) ועל בגדים זולים יותר... ואין לך מה להתנצל על כך שהבגדים יקרים או זולים או על סדר העדיפויות הכלכלי שלך! (אמא שקונה לא בזול ולא ביוקר) אם היו נעלמים לי 5 סוודרים בשבוע זולים, עדיין הייתי מתעצבנת. מה הגיל של הילד? אני "די הצלחתי" ללמד את הילדה לשים קפוצ'ון שהיא מורידה בתיק שלה. + אצלינו הגננת מדי פעם עושה ערימת אבדות ומציאות ומכמות הבגדים שאמהות לא מזהות המסקנה היא שילדים נוטים לאבד/לשכוח/להתבלבל ואולי חלק מהאבדות שלך, הן באמת אבדות ולא גניבות זדוניות.

למעלה