איפה הגבול בין הפרעת אכילה לשמירה על המשקל?

יש הרבה סממנים

שלא צריך לסמן וי על כולם כדי לדעת שיש בעיה כי כל אדם שונה - כמו עיוות בדימוי גוף [כשרזה רואה את עצמו כשמן], הפרעה בדימוי גוף [כשאדם לאוהב חלק בגוף שלו/אוהב מראה חולני - מעריצות פרו אנה "מתחרמנות" על תמונות שואה, על מראות הרגלים והצלעות של השלדים בגטו וכו'], עיסוק אובססיבי במראה של היחיד ובמקביל של מכרים הסובבים אותו, עיסוקאובססיבי במזון, בספירת קלוריות, בחיתוך לחתיכות קטנות ואכילה איטית, התעמלות יתרה וכו' [יכול להיות למשל שהבנאדם יכול לאכול כרגיל ואפילו 3,000 קלוריות ביום אבל ראיתי כבר מקרה שהבחורה התאמנה 4-5 שעות ביום בחדר כושר בתוכנית של פיתוח שרירים שצורכת דיאטה של 7,000 - 10,000 קלוריות אבל שמרה על תזונה של 3,000] ידוע לך שכבר נחקק בישראל וברופה חוקהפוטושופ וכנגד הופעה ציבורית של דוגמניות אנורקסיות?

בקשר לשורה האחרונה - ../images/Emo107.gif../images/Emo217.gif

הייתה על זה כתבה במוסף שבת של "מעריב", שביטלו ל-"לוריאל פריז" 2 פרסומות של מייק-אפ בגלל שימוש יתר בפוטושופ, מה שגורם להטעיית הציבור - נשים רואות את זה וחושבות שככה התוצאה הסופית אמורה להיראות (שקר גמור).

נלי12

New member
למען האמת יש גבול די ברור..למדתי פסיכיאטריה

ועל מנת להקל על האבחנה יש קרטריונים מאוד ברורים שממתבססים על סטטיסטיקות ועל מנת להיות מוגדרת כבעלת הפרעת אכילה כלשהי (ויש המון הפרעות אכילה לא רק אנורקסיה ובולימיה) צריך לענות עליהם. האבחנה הזאת לא מדוייקת במאה אחוז אבל היא די טובה כדי לזהות את האנשים שאצלם זו כבר הפרעת נפש.

MispIaced

New member
קריטריונים לא אומרים כלום

סורי, אבל פסיכואנאליזה עם קריטריונים אומרת שגם כל בן אדם שלישי בערך הוא רוצח סדרתי כי הוא עונה על הקריטריונים של רוצח סדרתי ושל סוציופת.

נלי12

New member
זה לא נכון וחוץ מזה לא הבנתי על מה אתה מדבר.

מה זה פסיכואנליזה עם קרטריונים? פסיכואנליזה זו תאוריה, קרטריונים זו אבחנה, ואין קרטריונים לרוצח סדרתי, ומאיפה הבאת שכל אדם שלישי יענה על הקרטריונים של סוציופת? זה פשוט לא נכון.. בקיצור בלי להעליב אבל ולמרות שאתה מנסה להראות שאתה מבין ויש לך דעה מאוד נחרצת אנשים גדולים וחכמים ממך דנו בנושא ויש סיבה שהאבחנות האלו קיימות.. עכשיו אני יודעת שאתה תענה לא יפה אבל תנסה בכל זאת..

נלי12

New member
בעצם אני מתנצלת על המשפט האחרון..פשוט אני רוא

רואה איך אתה עונה לאנשים מסויימים בפורום ואני לא רוצה שתענה ככה רק בגלל שהדעות שלך מנוגדות לשלי.

alina maria

New member
איזה הפרעות אכילה יש חוץ מאנורקסיה, בולימיה ו

ואכילת יתר?

hyperChen

New member
בעולם שלנו כבר אין גבול לחרא הזה

אישית אצלי בבית אני יכולה להיות איך שאני (ואני קצת שמנמנה אבל עם נכסים) ויום אחד יגידו לי שאני מהממת ויום אחד יגידו לי להוריד כבר כמה קילו... והבית שלי משקף יפה לאיך שגם העולם נראה... כל כך מנסים להנהיג מהפכה ולהפוך את מה שמוכר לנו כרגיל או בינוני סטנדטרטי לנשי יפה מקובל... תעשו לי טובה זה לא עובד על אפחד עדיין 90 אחוז מהאוכלוסיה רוצים להיות רזים יותר... אפילו בלוקבוק אין בנות שמנמנות ולא תגידו זה רק דוגמניות, אלה סתם בנות! אין מספיק מקום\משבצת נכונה להשתלב בה לאנשים כמוני. העולם מאכיל אותנו חרא ואנחנו (או לפחות אני) אוכלים את זה יפה מאד.

Blue Emptiness

New member
על לוקבוק -

אני זוכרת אשכרה לילה אחד שחיפשתי בראשי מישהי שמנמנה או אפילו לא רזה לכ כך ומצאתי בסך הכל אחת! בכמה שעות. זה נורא העציב אותי האמת, כאילו, ברצינות, כולן מקלות וזה מה שהחברה אוהבת.

אני אוהבת את השינוי של כריסטינה אגילרה

(כתבתי נכון את השם שלה? אני תמיד מסתבכת
) החיצוני, ז"א. ראיתי כתבה במאקו שעושה הבדלים בין תמונת שער שבה "שיפצו" אותה והורידו לה הרבה "שומנים עודפים", ואז שמו תמונת השוואה בין הרזון של פעם לשמנמנות של היום שלה. ו... ואללה, זה כ"כ הרבה יותר יפה. היא כ"כ הרבה יותר יפה. היא ביג-מאמא כזאת, וזה מחמיא לה.

האמת שלא ממש ../images/Emo107.gif../images/Emo217.gif

אני באמת חושבת שהיא יפה וזה מוסיף לה לנשיות.

hyperChen

New member
אז אני שונאת את זה, וזאת הבעיה

אני לא יודעת אם אני קורבן לתרבות הרזון.... אבל זה מכוער... לא מסוגלת להאמין שהיא מתעוררת בבוקר ומרוצה מעצמה.... ואני מדברת בתור מישהי שנראית דומה לאיך שהיא נראית עכשיו, אם את זוכרת איך אני נראית.. ראית אותי פעם אחת נראה לי

loura

New member
חחח... בדיוק עשיתי ניסוי ....

עברתי דירה ובדירה החדשה לא היתה לי מראה גדולה לגוף והחלטתי שאני לא ממהרת לקנות אחת רק כדי לראות את התגובה הפסיכולוגית שלי מבחינת הבגדים שאבחר והגישה שלי לגוף , והגעתי למסקנה שהביגוד נשאר אותו הדבר ואפילו הולך יותר לכיוון אישי ומעניין, בעוד שהגישה לגבי משקל נשארה אותו הדבר ושזה פשוט התנייה חברתית פסיכולוגית (אני לא בחורה שמנה וגם לא מחזיקה משקל בבית אך כמו כל הבחורות מנסה לשמור על פיגורה נאה). אפילו אמרו לי שרזיתי בתקופה ללא המראה . עכשיו החזרתי את המראה ואני לא בטוחה שאני אוהבת שהיא חזרה חחח...(הניסוי נערך במשך כמה חודשים)

למעלה