איפה היה אלוהים ?

זו לא נקודת המבט האתאיסטית.

אתאיסטים לא טוענים שהאל* מרושע, אדיש, טוב ומיטיב, או כל אחת מהאופציות האלו.
אתאיסטים טוענים שאין אל - שאנחנו לא "העם הנבחר", שהעולם לא "נברא" כדי לשרת את האדם, ושהיקום לא "נברא" למען תפארתו.
במדד היהירות, המאמין עוקף את האתאיסט בהרבה - האמונה שלמשהו שיצר את כל היקום הבלתי נתפס הזה, על המרחבים העצומים שבו, מיליארדי גלקסיות, שבתורן מכילות מאות מיליארד כוכבים - שלפחות את חלקם סובבים כמה כוכבי לכת - אינספור במלוא מובן המילה - שלאותו משהו יהיה אכפת, באופן אישי, מה אתה אוכל, עם מי אתה שוכב, והאם חתכו לך את הזין בגיל שמונה ימים - זוהי אמונה יהירה להפליא.
&nbsp
בקנה מידה קוסמי, המין האנושי כולו זניח לחלוטין, כדור הארץ זניח לחלוטין ומערכת השמש כולה זניחה לחלוטין - ואתם רוצים שנאמין שהבורא של כל הדבר הזה ירד בעצמו למצרים כדי להרוג כל בן בכור? באיזה סרט אתם חיים?
&nbsp

דייהטסו

New member
אנתרופוצנטריות - בדיוק להיפך

הדתות המונותאיסטיות המציאו או לפחות הקצינו את האנתרופוצנטריות. השבטים הקדומים האמינו באנימיזם - כלומר בני-אדם חיות, צמחים, דוממים וכוחות הטבע כולן ישויות בעלות נפש ופחות או יותר שוות. היהדות הקדומה (כנראה בהשראת תרבות המזרח ממנה ינקה) רוממה את האדם וראתה אותו כמרכז הבריאה. מאוחר יותר התפתחה תפיסה יהודוצנטרית, יהירה עוד יותר, שמעמידה מדרגה נוספת בחשיבות הברואים - היהודי. תרבויות שמבוססת על תפיסה שיוויונית יותר של כבוד לכל היצורים החיים, פחות סביר שיגיעו לרמות האלימות שהתרבות המערבית הגיעה אליה. האנתרופוצנטריות שעדיין קיימת בחילוניות המערבית היא שריד לתפיסה הדתית, דבשת מכוערת שמסכנת את שלום העולם. אני מקווה שתהליך ההתפכחות יקדים את ההכחדה ההמונית הצפוייה.

עlד אחד

New member
אתה בטוח?

כי אם העולם היה עובד לפי השיטה שלך, אז נושאים אקולוגיים היו מקבלים עדיפות הרבה יותר גבוהה מאשר כל מה שקשור לזכויות אדם, מיעוטים, מתחנגלים, וכמובן כמובן פמיניזם.
ביום שבו שמאלנים פמינאציים וכל הזבל האנושי מהסוג הזה יתחילו כולם להיות טבעוניים+קנאים לאיכות הסביבה, אני אשקול שוב לבחון את הטיעון שלך
בינתיים מה שאנו רואים בכל העולם זה דתות-שמאל(היורשות היחידות בעצם לדתות הישנות המונותאיסטיות, ובעצם הדתות שכל הדבילים האתיאיסטים מסוגכם מאמינים בהן בלהט מבלי לדעת שאתם דתיים אפילו יותר מהמאמינים של הדתות הישנות) שהופכות כולן את האנושות(ובמיוחד את הרבדים המכוערים והנחותים ביותר שלה) לאיזשהו דבר קדוש שצריך להילחם על כבודו בחירוף נפש

דייהטסו

New member
הצורך שלך לקלל מצער ולא לעניין

בכל זאת אענה לעניין - הגנה על זכויות מיעוטים אנושיים וזכויות אדם הולכת בד-בבד עם הגנה על כדור הארץ ועל כל בעלי החיים הלא-אנושיים שבו. הכל הוא חלק ממאבק אחד לשיוויון לשלום לצדק ולחירות. (אם אתה רוצה לכנות את השאיפה הזאת דת, אתה רשאי, למרות שהיא מבוססת על ערכים ובחירה ולא על אמונה). העובדה שלא כל השמאל מבין זאת עדיין היא טראגית, ונובעת משילוב של בורות, נוחות, ושרידי האידאולוגיה המונותאיסטית שעדיין אוחזים חזק גם באנשים שחושבים שהתנערו מהם. אבל זה ישתנה. אני טבעוני, "קנאי" לאיכות הסביבה ותומך נחרץ בזכויות המיעוטים והלהטב"ים שאתה מחבב כל-כך.

עlד אחד

New member
ממש כמו כל השמאלנים הרדיקליים

גם בך יש את ההתנשאות המבחילה, המתייפייפת והמלוקקת המוכרת כל כך
עד כדי כך אתה מרחיק לכת שאתה מתנשא על שמאלנים אחרים שהם לא מספיק נאורים ומפותחים כמוך

מההודעה הזו הבנתי לחלוטין מי אתה ומה אתה.
אני כל כך מקווה שיקרה לך איזה אסון של ממש בחיים,
שתעבור איזה תאונת דרכים שתשאיר אותך נכה סיעודי, משותק מהצואר ומטה
אתה התרכיז המתומצת של המיץ של הזבל האנושי הכי מתועב שזוחל על האדמה

pozetiv

New member
שום דבר טוב לא יכול לצאת ממי שמחשיב את עצמו יותר מאחרים .

מה זה משנה מי במרכז ? אדם במרכז, אלוהים במרכז .

אתאיזם שולל אלוהים במרכז בשלילתו את עצם קיומו ,
מה שמותיר אפשרות אחת שהיא האדם במרכז .

איזו חלופה אתה מציע ?

דייהטסו

New member
יפה אמרת

"
שום דבר טוב לא יכול לצאת ממי שמחשיב את עצמו יותר מאחרים".
אנוכיות היא מקור הרוע. אף אחד לא צריך להיות במרכז. חייהם וטובתם של כל היצורים החיים בכדור הארץ והמערכת האקולוגית שמשמרת אותם, היא שצריכה להיות במרכז.

pozetiv

New member
השלכה פסיכולוגית

זה השלב הראשון באבולוציה שלך .
השלב השני הוא דואליות טוב ורע אלוהים ושטן .
השלב השלישי אלוהים ושטן ואתה .והם משפיעים עליך ועושים לך כל מני דברים .
השלב הרביעי הוא השלב שאני מדבר עליו והוא שלב קצת יותר יישומי וקצת יותר חכם .
יש עוד הרבה שלבים באבולוציה כשהשלב האחרון הוא ראיית המציאות דרך עיניי מי שהוציא את המציאות הזאת מכלום כלומר ברא אותה זה עדיין לא אומר שאתה בורא אלא רק יכול להחליף ערוץ כרצונך .

shirai ryu

New member
שאלה לא רלוונטית

אין קשר לאלוהים.

בני אדם הם הבעיה.

אלוהים זה תירוץ,
וזה מפליא אותי שאפילו אתאיסטים אוכלים את התירוץ הזה.

למעלה