איציק ואלירן תותחים!

JAMES DEAN

New member
הופרדו בלידתם

uma cuica

New member
זה לא עושה אותם חזקים

להפך זה שהם עוקבים אחרי זוגות רק מראה כמה הם זוג חלש, עוד מעט שיהיו פחות זוגות זה כבר לא יעבוד והם לא יחזקו מעמד כי הם תלויים באחרים כל הזמן ולא מסוגלים לעשות כלום לבד.

Jason2

New member
לאן הגענו

שאנשים צריכים להתאמץ כדי להיות טיפשים.

rax4444

New member
אני חושב שאתה מגזים...

סה"כ המרוץ זה לא משחק שרק חכמים מנצחים בו.

באופן כללי, איציק ואלירן הוא דוגמא לאנשים פשוטים... זה לא דבר רע.. כל אחד בוחר את המסלול שלו בחיים..

אני פחות מתחבר לאנשים כאלה, ובמידה מסוימת אני מקנא בהם...
הלוואי ואני הייתי יכול להרשים בחורה במבט ראשון כמו שהם יכולים.

אני זוכר שקראתי איזשהו מאמר שמאוד מסכם את כל הנושא הזה... יש הרבה מאוד סוגי אינטיליגנציות.. שכלית, רגשית, אומנותית וכו'.. הם הוכיחו במחקר שלא יכול להיות אדם שיש לו את כל סוגי האינטיליגנציות ברמה גבוהה.. לכולנו יש את אותה רמה בקירוב מסוים ופשוט אחד בא על חשבון אחר.
יש אנשים שיש להם שכלית מאוד גבוהה והאחרות ברמה נמוכה מאוד וכו'.. האונושות מסיבה מסוימת מעריכה מאוד אנשים שיש להם אינטליגנציה שכלית גבוהה.. אבל זה רק כי ככה אנחנו בוחרים... האם אדם שיש לו אינטיליגנציה רגשית מאוד גבוהה על חשבון האחרות זה אומר שהוא טיפש? אם אתה מתכוון לטיפש שכלית אולי... אבל בפועל יש לו בדיוק את אותה רמת אינטיליגנציה כמוך... פשוט בחלוקה אחרת.
ובזאת תמו 60 שניות על פסיכולוגיה וסוציולוגיה חברתית.

בשביל אינטלגנציה שכלית צריך להתאמץ

אם לא תתאמץ ללמוד - לא יהיה לך ידע. חד וחלק.
אם תתאמץ ללמוד ולהשכיל, גם אם באת מנקודת פתיחה נמוכה מאוד - סופך להצליח.

אינטילגנציות אחרות זה או שיש לך את זה, או שאין לך את זה.

אדם שלא מתאמץ להשיג את מלוא הפונטציאל השכלי שלו, מבחינתי לא ראוי להערכה.

rax4444

New member
זה לא מדוייק..

זה פחות או יותר נקבע במטען הגנטי שלך...
אתה יכול לנצל אותה ואתה יכול שלו.. אבל אתה לא יכול להגדיל או להקטין אותה.

כלומר, אם יש למשל ילד באפריקה שלא למד כלום כל חייו... זה לא אומר שיש לו אינטיליגנציה שכלית נמוכה.. פשוט לא ניתנה לו ההזדמנות..

זה בערך כמו תוצאות של אימוני כושר.. כל אחד יכול להתאמן ולהפוך את גופו לחטוב או שרירי... אבל רק אדם שיש לו גנטיקה מתאימה יוכל להגיע לתוצאות באמת מרשימות... אם הגנטיקה שלך "דפוקה" והשרירים שלך בבטן "עקומים" גם אם מאוד תרצה ותתאמן ללא הפסקה לא תגיע לקוביות ישרות. תסתכל למשל על תמונה של דודי בלסר.. הקוביות שלו עקומות לגמרי.. איאפשר לתקן את זה. זה גנטי.

אנשים נוטים לחשוב שאם אתה תלמד אז תהייה אינטיליגנט יותר.. זה שימוש לא נכון במילה.
אתה לומד כדי לנצל את היכולת השכלית שלך.. אתה לא מגדיל אותה.. אתה מנצל את מה שקיים.

לדעתי אנחנו מסכימים בכל

כמו שיש היום מושג בכלכלה הפוליטית "מיצוי כושר ההשתכרות" כלומר שהאדם עשה ככל שביכולתו כדי להתפרנס, כך לדעתי יש "מיצוי כושר ההשכלה". אם האדם התאמץ מספיק לרכוש השכלה, אני מסיר בפניו את הכובע , בלי קשר לתוצאה אליה הוא הגיע בסופו של דבר.

אבל ללכת לים במקום ללמוד, להשתעשע במקום להתאמץ ואחר כך להתלונן על מר גורלך, את זה אני לא אוהב.

rax4444

New member
אתה יודע.. כל אחד והבחירות שלו...

אני זוכר שבפעם הראשונה שהייתי במכון כושר ממש קינאתי באנשים שהיו שם... הלוואי עליי גוף כמו שלהם..
ואז הבנתי שהם משקיעים שעות על גבי שעות כדי להגיע לתוצאה הזאת.. ומנגד, אין להם ממש קריירה כמו שהם עובדים בעבודה מפה ושם רק כדי להביא כסף...
ואז קינאתי בהם פחות...

הכל שאלה של בחירה. איאפשר להספיק הכל :)

choco2602

New member
כן אבל גיל בית ספר אתה לא אמור להספיק הרבה..

זה לא שיש לך ילדים או דירה או כל דבר לדאוג לו. ובתכלס שיעורים גוזלים ממך חצי שעה- שעה ביום.
גם ככה כל מי שבגיל שלך בבית ספר, אז זה גם כיף.

אז הם יכלו להספיק ללמוד קצת יותר ועדיין להינות, והמון.

choco2602

New member
אני חושבת שהם הרימו ידיים בתור ילדים.

אני באתי בכיתה ה' לבית ספר חדש. בבית הספר הישן שלי לא טרחו ללמד אנגלית, ואם לא הייתי לוקחת את עצמי בידיים זה לא היה הולך. כי בבית שלי לא בדיוק יודעים אנגלית ולא היה מי שיעזור.
והנה היום אני מסיימת תואר שחלק לא קטן ממנו היה באנגלית.
כמו שאמרת, אפשר לנצל את היכולות שלך ואפשר לא. אני מאמינה שללמוד עוד שפה (לא ברמה היסטרית) בגיל בית ספר היא די אפשרית ונראה לי שהם סתם הרימו ידיים, ומקשים על עצמם עכשיו.

למעלה