אירוח בפורום: עו"ד רוזנבלום -

IRIT ROSENBLUM

New member
טיפולי הפרייה לרווקות../images/Emo50.gif

באופן עקרוני קופות החולים והמחוקק שהתקין את תקנות בריאות העם, מפלה בין נשים רווקות לנשואות, מבלי להתחשב בנטייתן המינית. אלא שאנחנו סבורים כי זוגות לסביים אינן רווקות. ואשר לרווקות האפליה מתבטאת בכך שהן אינן זכאיות לקבל את מנת הזרע במימון הקופה, כי לדברי הקופות לא מדובר בחולי אלא בבעיה סוציאלית (כך מתייחסת הקופה לרווקות. לאחר מכן תהיה שוב אפליה כאשר תידרשנה הרווקות לחוות דעת פסיכולוגית.
 

IRIT ROSENBLUM

New member
מה זה קשור../images/Emo35.gif

ואגב אני סיימתי תפקידי, כסגנית ומ"מ. היו בחירות חדשות לראשות המועצה וחבריה. בתום שבע שנות כהונה.
 

אבא גאה

New member
את חברה של פרח7? ../images/Emo46.gif

ולמה את לא חברה של כולנו? למה? לבבבבבבבבבב זהההההההההההבבבבבבבבבב התגעגעגעגעגעגגעתי נורא. מה שלומך? היית לבד בחושך? אכלת בצל ולחם עפש? ו....רגע אם את כבר כאן, במקרה שלנו הילד כבר מאומץ (על ידי) בארץ בן זוגי לא יכול לאמץ את הילד כיוון ש א. בארץ יש חוק שאומר שאיש יכול לאמץ רק ילד מאותה דת ואנחנו לא גיירנו את האפרוח. ו ב. בארץ לא מכירים בני זוג מאותו מין. שאלתי היא, אם בן זוגי יאמץ את הילד בקנדה, מה הסיכוי שלנו לחזור לארץ ולהיות מוכרים?
 

אבא גאה

New member
איזו שאלה?

החיים מסתערים עלייך? מיד בואי להסער עלינו בחזרה....
לגבי השטויות - יש באמת גם את החוק הזה שאומר שרק תושב חו"ל יכול לאאמץ בחו"ל ויעני שאנחנו צריכים להיות לפחות שלוש שנים בחו"ל בכדי לאמץ בחו"ל ושהאימוץ יהיה חוקי בארץ. בכל מקרה, הרי שלא יכירו בנו משום היותו של בן זוגי זכר ומשום שהילד ולהאבא לא באותה הדת. קצת מגעיל נכון?
 
אני בטח

חברה שלך
הזהב
ו- תני לנו עוד שש שבע שתים-עשרה שנים... וגם לנו יהיה וותק !
 
אירוח בפורום: עו"ד רוזנבלום -

ב-24/11/03 , יום ב',בשעה 21:30, תתארח בפורום עו"ד אירית רוזנבלום, העומדת בראש ארגון "משפחה חדשה". זוהי הודעה-מקדימה, אליה ניתן לשרשר שאלות כבר מעתה. כל מה שרציתן/ם לדעת על צוואות, אפוטרופסות, מעמד חוקי ... על תקדימים שהיו, ותקדימים מתהווים - היא האשה עם התשובות....
 
שאלה ראשונה לעו"ד רוזנבלום-

לפני זמן מה היה מקרה של זוג הומואים מבוגרים, שאחד מהם נפטר, והשני נושל מהירושה ע"י משפחתו של הנפטר. מה את יכולה להסביר לנו על המקרה? האם יש איזו אפשרות לערער במצבו? האם יהיה עירעור כזה?
 

IRIT ROSENBLUM

New member
שלום ! אני כאן עונה לשאלה הראשונה

ברוכים הבאים, ערב טוב לכולם . לשאלתך, מדובר אכן על בני זוג שחיו יחד 42 שנה. מקרה טראגי שיכול היה להימנע לו, הייתה לנפטר צוואה, כי אז היה משאיר לבן זוגו את שרצה להשאיר לו. אנחנו יצרנו קשר עם האלמן, אולם מסתבר שהם היו עוד קודם לכן מטופלים על ידי האגודה לזכויות האזרח, לפיכך עתה הם ככל הנראה יגישו ערעור באמצעותם. כך או כך הצענו להם את שירותינו ואין לי ספק שמדובר כאן בעוול משווע. שיש לטפל בו גם אם יהיה צורך להגיע לבית המשפט העליון.
 
שאלה שניה לעו"ד רוזנבלום:

במקרה של שתי לסביות שחיו יחד מס' שנים, ובמהלכן ילדה אחת מהן ילד. האם, בפרידתן, (ילד בן שש נניח) , יכולה הביולוגית לתבוע מזונות באופן כלשהו מהשניה, או שהיא יכולה להתנער כליל מכל אחריות כלפי הילד?
 

IRIT ROSENBLUM

New member
לשאלת המזונות

באופן עקרוני, אין כיום שום הלכה משפטית או הכרה משפטית של הורות משותפת הומולסבי. לכל היותר פסקו כיום בתי המשפט למשפחה הסדרי ראייה כללים ביותר. אם אין הסכם בין השתיים. המצב המשפטי נכון לרגע זה מותיר סיכויים קלושים לתביעת מזונות. אני בדעה שהסכם הקובע זכויות וחובות של מזונות, ניתן יהיה לאכיפה בעתיד, זאת בהסתמך על אישורי הסכמים שניתנו זה מכבר לבני זוג ובנות זוג במקרה שאת מתארת, אם לא הוסגה הסכמה מבעוד מועד, סביר שעתה הן מסוכסכות ומכיוון שכך, לא נראה כי קיימת אפשרות כלשהי לכפות על זוגתה לשעבר לשלם מזונות. מה גם שחובת מזונות על פי חוק היא חובה, החלה על גבר בלבד.
 
שאלה שלישית לעו"ד רוזנבלום:

לאור הציטוט הזה: "מדינת מסצ'וסטס אינה יכולה לשלול נישואים חד-מיניים, ועצם האיסור על נישואים אלה הוא בלתי-חוקי. כך קבע אמש (יום ג') בית המשפט העליון במדינה, לאחר ששבעה זוגות תבעו את המדינה לאחר שלא הותר להם להינשא. בית המשפט הקציב למדינה 180 יום לפתירת בעיית החקיקה." האם נראה לך שניתן להגיש גם אצלינו תביעה דומה?
 

IRIT ROSENBLUM

New member
בית משפט במסצ'וסטס../images/Emo88.gif

נראה כי לגבי עניין זה, נאה הציטוט הנגדי כ"מרחק מזרח ממערב" תרתי משמע, ישראל עדיין לא הכירה אף לא בזכות אחת של הקהילה, למעט מעט זכויות קוסמטיות. אבל תתפלא וודאי אם אומר לך, שאני מסכימה לאבחנה בין נישואין הטרוסקסואליים לזוגיות הומוסקסואלית. אני חושבת שמוסד הנישואין הנו מוסד ארכאי, מיושן ומנוון ומבחן הזוגיות אינו מבחן של רישום. העולם המערבי מתמודד יותר ויותר בשאלת זכויותיהם של תאים משפחתיים של ידועים בציבור. אנשים מעדיפים שלא להתחתן, לכן אני סבורה כי המאבק הנכון, הוא המאבק למען הגדרת הזכות למשפחה והכרה בזכותם של כל התאים המשפחתיים, ללא הבדל, דת, גזע, מין לאום או נטייה מינית. כאשר תהא הכרה מעין זו, כפי שאנחנו מציעים בחוק יסוד: המשפחה. המדינה תהא מחויבת להעניק את הגנתה באופן שוויוני, לגבי כל התאים המשפחתיים. כפי שנעשה פחות או יותר בגרמניה ואף בהולנד וצרפת. יחד עם זאת אני בהחלט חושבת שהיה מעניין להגיש עתירה ייצוגית או מעין ייצוגית, של בני זוג מאותו מין שנישאו במדינות שבהן הנישואין הללו מוכרים כמו גרמניה, וורמונט וכד' ולאחר שיקבלו סירוב של משרד הפנים לרשום אותם כנשואים, תוגש בשמם עתירה. אפשר לחשוב על רעיון מעין זה ולנסות לדחוף אותו. אבל תנאי הוא כי תעודת הרישום תהא מוכרת במקום בו נערכו הנישואין ואנו נדרוש לקבלם כתעודה רשמית כמו בנישואין הטרוסקסואלים. בהחלט מאתגר.
 

shachafz

New member
שאלה על אחזקת ילדים

אם יש לזוג הומואים ילד ביולוגי (של אחד מהם), ואין לילד אמא (למשל אם פונדקאית בחו"ל שויתרה על הילד), אז : 1) איך רושמים את הילד בארץ? 2) האם ניתן לערוך הסכם שיקנה איזשהן זכויות על הילד להורה הלא ביולוגי? 3) אם הזוג נפרד, האם להורה הלא ביולוגי יש מעמד חוקי כלשהוא? האם הוא יכול לתבוע זכויות ביקור? למיטב ידיעתי, גם אם נחתם הסכם בעבר, יכול ההורה הביולוגי לשנות את דעתו ולדרוש חזקה בלעדית על הילד, האם זה נכון?
 
למעלה