בתי משפט לא בהכרח מאשרים ההסכמים הללו, בב"ש ובחיפה אישרו. בתל אביב משפר שופטים. אלא שמאחר ומדובר בהסכם שבמרכזו קטין. הפרוצדורה של אישורו היא קצת שונה ולדעתי חשוב ביותר לנסות לאשר. ולעניות דעתי אין שום סיבה שלא להצליח. כי הבקשה היא מכח חוק האפוטרופסות ולא חוקי יחסי ממון בין בני זוג. חשוב לנסות !!!
עד כמה שידוע לי אין הכרה באנגליה בזוגיות חד מינית. יחד עם זאת מדינות רבות מכירות בזכות השהייה של בן זוג מאותו המין (אגב אפילו ישראל. גם אם אינן מכירות בנישואין חד מיניים. יש להגישבקשה למשרד הפנים. רצוי לערוך הסכם, אשר מעיד על כנות הקשר הזוגי. אפשר להכין ההסכם גם בארץ ולתרגמו לאנגלית באישור נוטריון.
מה הסיכוי של זוג נשים שבנתונים הבסיסים שנידרשים יכולות לעמוד בכבוד בכל הנתונים הנידרשים בד"כ מזוג המעוניין לאמץ..כמה סיכוי אם בכלל יש לאימוץ בהיתחשב בעובדה שמדובר בזוג נשים..?
חוקי האימוץ אינם מאפשרים התייחסות למשפחה חד מינית. השירות למען הילד יתייחס וירשום אימוץ רק על שם אחת הנשים השנייה, תוכל להיות אפוטרופוס. הבג"צים עסקו במצב בו בימ"ש זר בחו"ל כן אישר אימוץ כזה ובית משפט בארץ מתקשה להתמודד עם זאת.
בפרסומים של השרות למען הילד מופיע, כי במקרים מסוימים ימסר לאימוץ ילד להורה יחיד (ילד עם צרכים מיוחדים). לא כתוב דבר לגבי נטייתו המינית של ההורה למרות שכל מי ששאלתי אמר כי הם לא מוסרים להומואים ילדים לאימוץ. מה ידוע לך על זה? האם יש תקדים בנדון? האם ניתן לעבור את כל התהליך הארוך והחטטני מבלי למסור פרט "שולי" זה על חיי?
יש מי שעברו התהליך, מבלי למסור פרט כה מהותי זה. לעיתים השירות איננו מחטט, כי ממילא הם מוסרים לרווקים ילדים עם בעיות. ואם נמצא מי שחפץ בהם החיטוט לעיתים איננו כה עמוק. כך או כך זה בהחלט קצת מגוחך.