אירוח בפורום: עו"ד רוזנבלום -

זואיzoe

New member
זוכר את מקרה רותי וניקול?

שחיות כרגע בארץ...ובית משפט אישר ללא ביולוגית לאמץ חוקית את הילד של הביולוגית, רק מפני שבארה"ב, בה יש אפשרות כזו, כל אחת מהן אימצה כחוק את הילד של השניה. כלומר, ביה"מ הכיר באימוץ שלא נעשה בארץ וזה היה תקדים!! האמת היא שלא נראה לי שתהיה סיבה לא לאשר לשניכם להיות המאמצים גם בארץ. אחרת, בשביל מה נוצרים תקדימים מעין אלו?
 

אבא גאה

New member
האם את בטוחה?

האם בית המשפט בארץ אישר את האימוץ? האם יש בארץ תקדים משפטי של רישום שתי אמהות לילד?
 

זואיzoe

New member
במקרה הספציפי הזה

ואני יודעת שהיה הרבה רעש מהסיפור הזה - אבל הלא ביוגוגית קיבלה אישור לאמץ את הילד של הביולוגית, ושוב, רק בגלל שהילד כבר היה מאומץ על ידה בארה"ב ולמיטב הבנתי, ביה"מ כיבד את האימוץ ואני חושבת שהילד רשום אפילו בת.ז. של הלא ביולוגית. בוא נאמר שאתפלא מאד מאד אם טעיתי פה. מה שכן, כמובן שזוגות הומולסביים המגדלים יחד ילדים בארץ, זוכים במקרה הטוב רק לאפוטרופוסות. רק אימוץ פה אינו רלוונטי
 

זואיzoe

New member
המשפט האחרון שכתבתי

מתייחס להורים שילדיהם נולדו פה. (הניסוח שלי בזמן האחרון קלוקל ביותר- ואני מאשימה רק את ההורמונים ......אפילו הקדמתי לאחותי את יום הולדתה ביומיים)
 

פרח7

New member
הממממ.. לא מדויק

נכון הבן כבר היה מאומץ ורשום כבנה של הלא ביולוגית בארה"ב. ועל בסיס זה הוגשה הבקשה להכרה באימוץ. אכן הייתה החלטה של בית משפט עליון לאפשר רישום אבל בינתיים היא לא מומשה היות, ולפי מה שהבנתי, המדינה ערערה אמור להיות דיון נוסף בנושא בהרכב מורחב של שופטים. מתי ואיך, זאת לא אדע. בקשתי מחברה שמכירה את הסיפור לבוא ולהסביר לנו מה באמת קרה שם.
 
תוספת שהגיעה מ"משפחה חדשה" במייל:

הי ערבה "קפצתי" לקרוא שוב באריכות את האירוח של אירית וראיתי שיש שם עוד שרשור של שיחה מהיום לגבי המקרה של קדיש-ברנר לגבי רישום האימוץ. לא הצלחתי משום מה להכנס להוסיף הודעה מאיתנו לגבי זה אז אשמח אם תוספי בשמנו הבהרה חשובה: אמנם בימ"ש העליון אישר את הרישום של האימוץ שנעשה בארה"ב והורה למשרד הפנים לרשום את אימוץ הילד, אבל בימים אלו מתקיים דיון נוסף בפס"ד כלומר יש הרכב מורחב של שופטים שדנים שוב בתיק והתוצאה עלולה להשתנות. אנו הגשנו בג"צ נוסף על מקרה דומה של זוג גברים וממתינים גם לפס"ד ואני תקווה כי מאמצינו יישאו פרי וכי העתירה ושנקבע בה תשאר על מכונה בקדיש ברנר ובענייננו. חשוב לעדכן לפיכך שהלכה מחייבת עוד לא ברורה עקב הדיון הנוסף. יום טוב עו"ד תמר סנונית-פורר ארגון משפחה חדשה טל: 5282798-03, פקס: 6204539-03 שדרות חן 4, תל אביב 64071
 

אבא גאה

New member
אני חושב שיש הבדל בין שני המקרים

כיוון שזוג הגברים שניהם אזרחי ארה"ב ואימצו שם, בארץ מוכנים לרשום אחד מהם כאבא ואז הילד יקבל אזרחות, הם מסרבים (ובצדק) כי שניהם רוצים להיות רשומים...והטענה היא שהמדינה מונעת מהילד אזרחות למרות שהוריו ישראלים..... אצלנו מדובר בילד שאני אימצתי בארץ ובן זוגי לא יכול לאמץ משלושת הסיבות שכבר הזכרתי.....אם החוק בארץ לא מאשר, יש אפשרות להנחות מחו"ל???
 
ושאלה "ממלכתית" :

חלק מהשינויים לטובה במעמדן של משפחות "שונות" התרחשו דרך בתי המשפט, וחלק הגיעו בחקיקה. מה אנחנו כ- "א/נשים קטנותים" יכולות/ים לעשות? איך ניתן לפעול כדי לקדם ולהפעיל מהלכים?
 

IRIT ROSENBLUM

New member
הרתמו למאבק../images/Emo24.gif

העזרה הכי גדולה, שניתן להיעזר בכם היא הבאת אותם מקרים ומצבים יומיומיים שאתם נתקלים בהם, כמו ברישום לגן, ברישום למתנ"ס בעירייה וכד'. במצבים הכי יומיומיים אנחנו מוצאים שיש תקלות, הדרך הנוחה ביותר להעלות הנושאים הללו לסדר היום היא דרך, התחושה שמדובר בדברים קטנים וחשובים לכל אדם. כמו כן, הכי חשוב לגייס את כל הקהילה להכרה בחשיבותם של הסכמים זוגיים לחיים משותפים, כמו גם צוואות. אלה הפתרונות הכי פרקטיים לרבים מהתחלואים. ובחשיבה לטווח ארוך הם פותרים את רוב הבעיות. לא כדאי לחסוך ! מחר זה יעלה יותר.
 
למה היתכוון המשורר?

בחברת הביטוח שאמר היכרות בבת הזוג כשארים (לאחר מות המבוטחת)תלוי בהכרת בית המישפט את בנות הזוג כזוג...אודה אם תסבירי סוגיה זו ומה זה "הכרת בית המישפט בזוג"והמהלכים הנידרשים לשם כך מה הם?
 

IRIT ROSENBLUM

New member
שאלה טובה../images/Emo70.gif

זו אחת הסוגיות הכי חשובות בניהול המאבק להכרה בבני זוג הומולסבים כידועים בציבור. חברות הביטוח כמו קרנות הפנסיה מתנים את ההכרה במוטבים שאינם מוטבים רגילים, באישור של בית משפט בקרבתו ובמעמדו של המוטב. לשמחתי עוד לא הגענו ליום הזה שנדרשנו להלחם על מוטבים. אבל מי יודע? בינתיים חשוב על הבסיס הזה לנהל את המאבק ואני מצאתי פתרון ביניים, שאינו מקובל תמיד, על ידי אישור ההסכם באופן נוטריוני. מתוך הנחה שמעמדו של הנוטריון לעניין אישור הסכמים בין בני זוג לפני נישואין הוא כמעמדו של בית משפט. מאחר ובני זוג מאותו המין אינם יכולים להנשא הם תמיד נמצאים במעמד של לפני נישואין. זו פרשנות אולי דחוקה קצת אבל זה המצב. השינוי יבוא רק בדרך של חקיקה שיפוטית. חברות ביטוח תמיד מעדיפות לא לשלם. אם לא יכפו עליהם שינוי לא ניתן לצפות כי הם יזמו אותו.
 
זה אומר?

שזה יעמוד במיבחן המציאת רק לאחר שמישהי שתלך לעולם אחר..רק אז נדע האם פיתרון הביניים שמצאת עומד במיבחן המציאות?
 

IRIT ROSENBLUM

New member
ניתן לבחינה כבר עכשיו

בפנייה ישירה לחברות הביטוח או הפנסיה . לא להשאיר הדברים ליד המקרה לאשר שזה בסדר ולקבל אישור בכתב. אם לא יסכימו יש לפנות לבית משפט. מה שאמרתי, הוא שעד כה לפי הנחייתנו זו לא התקבלו תלונות, אז כנראה שזה מצליח.
 
עוף פופיק ובכל זאת שאלה לאירית

האם את אותה אירית מקריית אונו/קראון שהילדים שלנו הלכו ביחד לגן של נורית? אח! הנוסטלגיה... דרורית דרור (ישראלביץ)
 

IRIT ROSENBLUM

New member
אהלן !!!!!!!!!!

כן! כן! זאת אני. הייתי בטוחה שנטשתן הביצה. נוסטלגייה ממש.
 
איזה יופי של דברים את עושה!

ואכן נטשנו את ה"ביצה" - מה שבדרך כלל הופך את הביצה לארמון... ובזמן שיטוטי באינטרנט ניתקלתי באתר הורות לסבית ונשביתי בקסמיו ובקסמי יושביו, והפכתי לדודה הרישמית מאמריקה... אני אנסה לשלוח לך אימייל פרטי נדמה לי שאיפהשו נתקלתי בו...
 
גם לי יש שאלה

בעצם שתיים; 1. זוגתי ואני ערכנו אצלכם חוזה לחיים משותפים. האם החוזה תקף או שחייבת להיות חתימת נוטריון/אישור בית משפט? 2. יפויי כח - במסגרת החוזה נתנו ייפוי כח אחת לשניה במקרה של תאונה או כל אסון אחר (חס וחלילה).האם היפויי כח גם מחייב אישור נוטריוני? ד"א, אנחנו חייבות לציין לטובה את איריס ממשפחה חדשה על היחס החם והתמיכה. די אנד די
 

IRIT ROSENBLUM

New member
בעקרון כן.

תתקשרו, נדבר בניחותה . אבל ממש רצוי לאשר אצל נוטריון, אני תומכת כפי שהספקתן להבין. שימו לב גם ליתר ההמלצות שהבאתי כאן. אוכל לבדוק זאת במשרד. תבקשו לדבר עם תמר. ותודה על המחמאות. שווה.
 
למעלה