אירוח בפורום

צבע עור צהוב-כתום

שלום לך, התופעה שאמא שלך מתארת נקראת Carotenodermia - הצטברות שפירה ואינה מזיקה בעור - של קרוטנואידים - שהם פיגמנטים כתומים-צהובים המצויים בפירות וירקות כתומים-צהובים (ואף בירוקים כהים) ויש להם תפקיד חשוב ביותר בהגנה על הצמח מפני נזקי השמש - וגם אצלינו בגוף יש להם תפקיד חשוב בהגנה מפני גורמים מחמצנים. לכן - חשוב ביותר לצרוך אותם באופן יום-יומי בתזונה. אם תופעה זו מתרחשת ללא קשר לתזונה עתירת ירקות ופירות כתומים, ייתכן וחסרים פקטורים הדרושים להפיכת בטא-קרוטן לויטמין A, כגון: אבץ, הורמוני תירואיד ויטמין C או חלבון.
 
"מהצומח" וסוגיו

זה שזה תחליף בשר -זה ידוע, אבל כמה באמת זה עוזר להשלים את החוסרים מאי אכילת בשר?
 
תחליפי בשר מן הצומח

אם מדובר על תחליפים על בסיס סויה, חשוב להבין שיש להם יתרונות וחסרונות: היתרון - סויה בהחלט מהווה תחליף לבשר, אך רק מבחינת כמות ואיכות החלבון. היא לא מהווה תחליף ל- B12. החסרון - רוב תחליפי הבשר כיום עשויים רק מחלבון הסויה ומכילים הרבה מאוד תוספות שאינן בריאות. צריכת "תחליף בשר" איכותי יותר, תהיה צריכה סויה ומוצריה הלא מעובדים: טופו, טמפה - מהם אפשר להכין בבית די בקלות: ממרחים, קציצות, שיפודים. כמו כן, ניתן לדאוג גם לצריכת שילוב של דגנים מלאים וקטניות - באותה ארוחה או לפחות באותו היום.
 
ילדים וצמחונות

זה בכלל בריא לילדים?זה לא גורר אח"כ בעיות בהתפתחות? על מה צריך להקפיד אם רוצים לגדל ילד מגיל קטן כצמחוני?
 
צמחונות בילדים

כיום ידוע ומוכח - יותר מתמיד - תזונה צמחונית מתוכננת היטב יכולה לענות על הדרישות התזונתיות של כולם, אפילו ילדים, נשים בהריון ונשים מניקות. חשוב לצרוך מגוון מזונות וכמות קלורית מספקת, לעקוב אחר ההמלצות לפי גיל, מין ורמת הפעילות ולהתמקד בהשגת הנוטריאנטים החשובים: חלבון, ברזל, קלציום, אבץ וויטמין B12 - מאחר והפוטנציאל לחסרים הוא הגדול ביותר בקרב ילדים ומתבגרים.
 
B12

חוץ מבויטימנים, באילו מאכלות צמחיים הוא נמצא בכמות נורמלית שמספיקה לקצובה היומית?(כזו שלא צריך לאכול קילו ממנה ע"מ להגיע למה שמספקת מנת בשר) יש הבדל בין B12 מהחי, לבין מהצומח?
 
חשוב להבין לגבי B12

שהוא מיוצר ע"י חמיקרואורגניזמים ולא ע"י צמחים. בגופינו ישנו ייצור של B12 ע"י חיידקי המעי. מניסיוני, יש צמחונים ו/או טבעונים שייצור זה מספק אותם, בעיקר אם מדובר באנשים שלא חווים סטרס קיצוני, אשר בד"כ מכלה את המאגרים. מקורות מן הצומח עשויים להיות כאלה שיש עליהם מיקרואורגניזמים, כגון ירקות שורש ופירות וירקות אורגניים - אך עדיין, כמות ה- B12 המתקבלת מהם קטנה בהרבה מזו המקבלת ממזון מן החי. איני רואה בעיה בנטילת תוסף - בעת הצורך ובעיקר חשוב לשמור על חיים רגועים ושלווים עד כמה שניתן
 

tombenarye1234

New member
יש B12 בקורנפלקס

בתחליפי בשר, בבמבה ובויטמינצ'יק. B12 לא מיוצר ע"י בעלי חיים או ע"י צמחים. הוא מיוצר ע"י חיידקים (שנמצאים בכמות יחסית גבוהה בבעלי חיים ובמזון מן החי).
 

Shirley808

New member
חולשה כללית

אני צמחונית כבר 9 שנים ובמהלך שלוש השנים האחרונות התחלתי להרגיש חולשה כללית וסחרחורות לעיתים קרובות. אני מקפידה על תזונה נכונה ובבדיקות הדם נמצא שאין לי חסרים (למרות שאני כן לוקחת ויטמינים). זה משפיע מאוד על חיי ואני לא יודעת מה לעשות, ואני מניחה שזה כן קשור להיותי צמחונית. מה אני יכולה לעשות? אני לא מעוניינת לחזור לאכול בשר (אני גם לא אוכלת ביצים ודגים, ולעיתים יחסית רחוקות אוכלת מוצרי חלב - פעם-פעמיים בשבוע). אשמח לתשובה
 
חולשה כללית

שלום שירלי, אם ערכת בדיקות מקיפות, כולל ספירת דם, ברזל, פריטין (ואולי גם טרנספרין) ו- B12 והכל עדיין תקין - אני מציעה להמשיך בירור רפואי, ולומר לרופא שהחולשה מלווה גם בסחרחורות. לגבי התזונה - בדקי האם את אוכלת מספיק קלוריות - ביחס להוצאה האנרגטית שלך - אין צורך להתחיל להכנס לחישובים מיותרים - רק תבדקי שאת אוכלת כמות יפה של מזון, ביחס לרמת הפעילות שלך ביום-יום. שימי לב שאת צורכת בכל יום מקבוצות המזון הבאות: דגנים מלאים, קטניות (לפחות מנה ביום = 1/2 כוס מבושל), ירקות במגוון צבעים, פירות, אגוזים וזרעים - מכל מיני סוגים. תרגישי טוב...
 
גם לי שאלה בקשר לצ'יה

תוכלי לשפוך אור על המוצר? יש הרבה מידע לא ממש אוביקטיבי שעוסק בקידום מכירות.. נשמח לקבל אינפורמציה אמיתית יותר רב תודות!
 
זרעי צ'יה

צ'יה/מרווה (Salvia hispanica L.) הוא צמח שמגיע ממרכז אמריקה. זרעי צ'יה מקודמים ופופולריים כיום בשל תכולת חומצות השומן החיוניות הגבוהה שלהם - אומגה 3, 6, 9. מחקרים על בע"ח מציעים שצ'יה עשויה להוריד רמות כולסטרול בדם, LDL וטריגליצרידים, ולבעלות רמות HDL ("הכולסטרול הטוב"). כמו כן, יש לה פעילות אנטי-סרטנית. מחקרים על בני אדם הן מוגבלים. ישנם שני סוגים של זרעי צ'יה - כהים ובהירים. הבהירים מכילים יותר אומגה 3 מאשר הכהים. חשוב לזכור כי הנגזרת של אומגה 3 הנפוצה בצומח היא החומצה האלפא-לינולנית, המצויה גם בזרעי פשתן, בכמות אף גדולה יותר מאשר בצ'יה. עדיין, יש ביניהם הבדלים תזונתיים אחרים ולכן מומלץ לצרוך משני הסוגים. החסרון בנטילת ומגה 3 מהצומח בלבד, היא היעדרותם של הנגזרות החשובות EPA ו- DHA, שמקורן בעיקר בדגי מים קרים. זה נכון שהגוף שלנו יודע להמיר חלק מהחומצה האלפא-לינולנית לנגזרות הנ"ל, אולם מהלך זה תלוי בנוכחותם של הרבה מאוד גורמים תזונתיים אחרים ולכן, אין ביכולתנו לדעת באמת אם זה קורה ובאיזה היקף. אולם, לצמחונים שבינינו - אין ספק כי זרעי צ'יה וזרעי פשתן הם מקורות חשובים וטובים. מומלץ לצרוך אותם טחונים, כדי לקבל ספיגה מירבית.
 

nowonder

New member
מגנזיום וזינק

מאז שהתחלתי לקחת מגנזיום כתוסף, אין לי כמעט מיגרנות (בעבר סבלתי מהן בתדירות מאוד גבוהה). תוכלי קצת לפרט מה היתרונות והחסרונות של לקחת בתור תוספי מזון? ואיזה מזונות עשירים ברכיבים האלו? תודה!
 
תוסף מגנזיום לטיפול במיגרנות

שלום, בטיפול הראשוני במיגרנות מקובל לתת גם תוסף מגנזיום, מומלץ בשילוב עם B6, מאחר והוא הוכח כמגביר הצטברות תוך תאית של מגנזיום. עם זאת, המטרה ארוכת הטווח אינה לקחת תוספים לכל החיים, ופה בהחלט המקום לשפר את התזונה, אך לא רק מהכיוון של מגנזים, אלא מדובר על תזונה היפואלרגנית ודלת מזונות שמכילים היסטמין או מעודדים יצירתו בגוף. מזונות המכילים מגנזיום בכמות גדולה הם בעיקר מן הצומח - וזהו יתרון לצמחונים: טופו, קטניות, זרעים, אגוזים, דגנים מלאים (בעיקר ש. שועל), ירקות ירוקים/עלים ירוקים, תפו"א עם הקליפה. לגבי אבץ - פחות פחות קשור למיגרנות, אבל בכל זאת חשוב - בעיקר לצמחונים, כי אבץ מופיע בכמויות גדולות יותר דווקא במזון מן החי. מקורות צמחיים לאבץ הם: דגנים, קטניות, נבט חיטה, תרד וגרעיני דלעת שיהיה בתיאבון
 

שפע מזל

New member
עוד על ילדים וצמחונות

שלום קרן, גילוי נאות . למדתי נטורופטיה אך אינני מתעסקת כרגע בתחום. יש לי תאומות אוטוטו בנות שנתיים. אנחנו צמחונים בבית, לא טבעונים. ומטבע הדברים גם בנותיי יהיו, לפחות כל עוד הן בביתנו :) אולם, אני נתקלת בהמון קשיים. הבנות לא אכלניות בלשון המעטה. מטריד אותי שאינן אוכלות קטניות. וגם לא ירקות מבושלים, ניסיתי מרקים, קציצות ושאר מיני תבשילים. הצלחתי פעם עם אורז בסמטי לבן מעורב בכמה כפיות קינואה שיחסית נאכל אבל כעת כבר לא מוכנות לאכול שוב. בגלל הרקע שלי אני כל הזמן נמצאת במחשבות טורדניות לגבי החוסרים שיהיו להן מהתזונה. לצערי, הן טעמו אצל הוריי שניצל טבעול מסויים ורק אותו הן מוכנות לאכול וגם זה לא כל הזמן. הן אוכלות מדי פעם פיתה מלאה, אורז מלא, אטריות מקמח מלא, פירות, מלפפון ועגבניה טריים, ביצה קשה, חביתה. האמת, שאני לא בדיוק יודעת מה אני בעצם שואלת. אולי רק פורקת תסכול. יש להן עדיין ויטמינים ומינרלים מהסימילק שאוכלות פעם-פעמיים ביום, אבל מה הלאה ? האם יש לך ניסיון טיפולי בילדים כאלה? (ניסיתי גם קינדרויטל להגברת תיאבון ובדיקות הדם שלהן בסדר- לא נראית תמונה של אנמיה , חיוניות ושובבות). יש לך איזה שהן רעיונות? תודה על כל תשובה וסליחה על האורך
 
ילדים צמחונות ותיאבון

שלום לך, אני מבינה את התסכול שלך, ובהחלט חשוב לפרוק אותו
בעיקר כשמדובר בתופעה נפוצה - לא רק בקרב ילדים צמחוניים, אלא בקרב ילדים בכלל ובעיקר ילדים שההורים שלהם רוצים שיאכלו בריא. הדבר שלא היה לי מאוד ברור הוא האם יש להן תיאבון באופן כללי. אם ישנה ירידה של תיאבון באופן כללי (כלומר, לא רק למאכלים בריאים), צריך לפנות לרופא. למיטב הבנתי המצב שאת מתארת הוא בעיקר אי-אכילת מזונות בריאים. מניסיוני, לא מומלץ ללחוץ עליהם או להתעקש איתם לאכול מזונות שאינם טעימים להם - כלומר, בהחלט ניתן לשלב מעט מזונות "לא בריאים" כדי שיאכלו. לא מדובר ב"ג'אנק" וגם לא באותו שניצל טבעול, אבל כן באורז לבן, פסטה מקמח לבן וכן הלאה. כמו כן, יש קציצות דמויות המבורגר בחנויות הטבע, המורכבות מקינואה / אורז ועדשים - כדאי לנסות גם את זה. שיהיה בהצלחה!
 
למעלה