אירוח תא מתנדבים -שרשור שאלות

jocie1

New member
שאלות דחופות לקצינת תא מתנדבים

א. הבת שלי מעונינת להתנדב...שלחנו בפקס את כל הניירת שביקשו לתא מתנדבים איך אפשר לוודא שהחומר הגיע אין מענה טלפוני...האם כדאי לשלוח במקביל גם בדואר? האם יש כתובת לקבל דואר רגיל שלא דרך הדואל? אם מסווג, תשלחו בבקשה תשובה בדואל. תודה מראש ב. הבת שלי קיבלה פטור משירות והציעו לה אפשרות להתנדב. היא הגישה ערעור על הפטור ודחו אותה. שלחנו לתא מתנדבים מכתב מרופא שביקש לדעת מהם הסיבות לפטור משירות. היום הודיעו טלפונית שקיבלו את הערעור שלה. האם השינוי יכול לנבוע מקבלת המכתב מהרופא? ג. האם הבקשה להתנדב יוכל להתבטל או להדחות אם הצבא קיבל את הערעור שלה? נודה לקבל תשובות גם דרך הדואל האישי תודה נוספת שהפורום קיים
ישר כוח

hillator

New member
אירוח תא מתנדבים -שרשור שאלות../images/Emo70.gif

בתאריך 4.9.2011 בשעה 18:30 תתארח בפורום לשעה נעמה קצינת תא מתנדבים. נעמה היא הסגן שמטפלת בכל נושא המתנדבים בצבא. יש לשרשר שאלות לאירוח כאן.
יש לשמור על שפה יפה במהלך האירוח בפורום.
יש לשים
שלא מדובר ברופאה ולכן ויתכן ששאלות רפואיות לא יקבלו תשובה(שאלות כגון : "למה צה"ל לא מגייס חולי צליאק עם פרופיל 45"). בברכה ואירוח מהנה הילה

התנדבות לצה"ל

יופי של יוזמה האירוח של נעמה! תודה!!! הבן שלי חולה בקרוהן ועוד מעט מתחיל את תהליך שליחת המסמכים להתנדבות. 1. האם חולי קרוהן שקיבלו פטור ורשאים להתנדב יכולים להשתלב במסגרת עתודה? 2. האם מתנדבים ששירתו למעלה משנתיים זכאים למענק בתום השירות כמו חיילים ללא פטור?

lol1000

New member
תשובות

לצערי מסלול עתודה סגור בפני כל המתנגבים ללא קשר לסיבת הפטור. ומתנדב זכאי לכל ההטבות והמענקים בדיוק כמו כל חייל אחר

שלום אלינית,

באשר לשאלותייך: 1. מתנדבים אינם יכולים להשתלב במסגרת העתודה לאור סיבות רבות המונעות זאת ועל כן אין אפשרות. ניתן להשתלב בתפקידים רבים ומגוונים אחרים בשירות. 2. מתנדבים זכאים לזכויות של חיילים משוחררים כמו כל החיילים בשירות ותחת אותם תנאים. לאחר שירות של 12 חודשים זכאים לכלל הזכויות של חיילים משוחררים. המשך יום נעים ובהצלחה בתהליך ההתנדבות. ממליצה להכין את כלל המסמכים הרפואיים הכי עדכניים שיש ברשותכם. נציגת תא מתנדבים

bbar3

New member
התנדבות

שלום, התחלתי בתהליך ההתנדבות במרץ 2010 ועדיין אין לי מושג מתי אני הולכת להתגייס ומה התפקידים שמותר לי לעשות. למה זה לוקח כ"כ הרבה זמן ואף אחד אף פעם לא יכול לעזור לי עם זה? וגם, שום טלפון שמצאתי של מדור מתנדבים לא עונה לי, כבר במשך יותר מחודש.. יש אולי מספר טלפון שאוכל לקבל בבקשה? כמה זמן בנות משרתות בהתנדבות? שנתיים כרגיל? תודה רבה

שלום בר,

באשר לסטאטוס בקשתך להתנדבות לא אוכל לענות לך במסגרת הפורום לאור צנעת הפרט, במידה ואת מעוניינת את יכולה לשלוח לנו מייל עם פרטייך האישיים ואוכל לבדוק עבורך מה קורה עם בקשתך להתנדבות. כתובת המייל: [email protected]. כמו-כן ניתן ליצור קשר עם מרכז המידע והשירות של מיטב בטלפון 3529* לקבלת מענה לפניות בתחום המתנדבים, במידה ולא ידעו לתת את המענה הנדרש הפנייה תעבור אלינו ואנחנו נדאג לחזור אלייך עם תשובה בנושא. באשר למשך השירות - בנות משנתון לידה 1911 ומעלה מתגייסות ל-24 חודשים. המשך יום נעים ובהצלחה בהמשך התהליך. נציגת תא מתנדבים

noboya

New member
שירות בבסיס פתוח רחוק מהבית

שאלתי גם במייל, אבל לא עניתם ישירות. אין לי פטור "לינת בית" ואני גר בצפון. הציעו לי תפקיד במרכז בבסיס פתוח (4 שעות נסיעה כל כיוון מהבית) והשאלה היא: האם ניתן לשרת בבסיס פתוח ולישון בבסיס סגור שקרוב אליו? אם לא האם זה עולה ליחידה שבה אשרת שאני ישן ב"בית החייל"? אשמח לתשובות ותודה מראש!

שלום,

אין אפשרות לשרת בבסיס פתוח ולישון בבסיס סגור שקרוב אליו, כמו כן אין אפשרות להלנה בבית החייל. במידה ואתה גר בצפון לא תוכל לשרת באזור המרכז ביחידה פתוחה אלא אם יהיה לך היכן להתגורר במהלך שירותך הצבאי. המשך יום נעים, נציגת תא מתנדבים

saritsn

New member
אוסף שאלות לקצינת המתנדבים

אודה לך אם תוכלי לענות לאוסף השאלות שהכנתי: 1) מה כולל תהליך ההתנדבות? לבתי יש צליאק. בעוד שבועיים נקבעה לה ועדה רפואית. האם הוועדה הרפואית היא זו שמאשרת את ההתנדבות או שאחרי הוועדה יש וועדה נוספת לאישור ההתנדבות? 2) האם צריך למלא טפסים מיוחדים לבקשת התנדבות? ואם כן האם ניתן לקבלם מראש? 3) האם אפשר לפנות לתא ההתנדבות בבקו"ם מיד לאחר הפגישה בוועדה הרפואית? 4) הבנתי מקריאה בפורום שלפעמים תהליך אישור ההתנדבות ארוך ומתיש? איך ניתן לקצר הליכים? האם קורה שההתנדבות נדחית? 5) האם התהליך של אישור ההתנדבות עוצר (מקפיא) את המיונים? בתי רוצה להגיע למיונים במודיעין (שחקים) ואם התהליך יתארך היא עלולה להפסיד את המיונים. איך אפשר לדאוג שתגיע למיונים? 6) מה קורה אם אין חפיפה בין תחילת קורס (גם קורס קד"צ) לבין טירונות המתנדבים? למשל במודיעין יש קורס קד"צ ורק אח"כ עושים טירונות רגילה. מה קורה במקרה של צליאקים אם אין טירונות שחופפת לטירונות הרגילה? 7) למה לא עונים בטלפונים של תא המתנדבים? מהם דרכי ההתקשרות? טלפון? פקס? 8) האם צליאקים יכולים לבקש לעשות טירונות רגילה? בתנאי שיוכלו להביא אוכל מהבית ויקבלו גישה למקרר ומיקרו? 9) כנ"ל לגבי קורסים: האם צליאקים בקורס יכולים לבקש להביא אוכל מהבית ויקבלו גישה למקרר ומיקרו? תודה.

שלום שרית,

אשמח לתת מענה לכלל שאלותייך: 1. תהליך ההתנדבות כולל הליכים רבים אשר עיקרם בדיקה רפואית הבוחנת את כשירותו של המלש"ב לגיוס לצה"ל כמתנדב. יש להציג מסמכים רפואיים מרופא משפחה ומרופאים מומחים כאשר התיק עובר לבחינה של הגורמים הרפואיים המוסמכים לכך בצה"ל אשר קובעים האם המלש"ב כשיר או לא לשירות צבאי כמתנדב ותחת אילו מגבלות. התהליך קצת יותר מורכב ועל כן ממליצה לקרוא עליו באתר עולים על מדים. הוועדה לקבלת הפטור היא איננה הוועדה לאישור התנדבות, עוברים 2 וועדות שונות. 2. יש למלא טפסים אולם עושים זאת בנוכחות מש"קית המתנדבים בלשכת הגיוס. ביום קבלת הפטור, מיד לאחר הוועדה יכולה בתך לגשת למדור הפרט בלשכת הגיוס ולפתוח בהליכי התנדבות לצה"ל. מש"קית המתנדבהים תסביר לבתך אודות כל התהליך ותמלא איתה את כלל הטפסים הרלוונטיים. 3. אפשר ואף רצוי! אולם יש לפנות למדור הפרט בלשכת הגיוס ולא ישירות לתא מתנדבים. מדור הפרט הוא האמון על פתיחת הליכי ההתנדבות והטיפול הראשוני בתיק. 4. נעשים מירב המאמצים לקידום וזירוז תהליכי ההתנדבות של כלל המלש"בים! אני ממליצה תמיד להציג מסמכים רפואיים הכי עדכניים שיש ולשמור על שיתוף פעולה עם תא מתנדבים. ויכול לקרות מצב בו התנדבות נדחית אולם הדבר תלוי במצב הרפואי, המקרים בהם בקשה נדחתה הינם מעטים. 5. חיל המודיעין מאתר מתנדבים באופן פרטני ועל כן רק אם אותרה ע"י חיל המודיעין תוכל לבצע את המיונים. במידה ואותרה, חיל המודיעין יעדכן אותנו על כן ואנחנו נדאג לעדכן אותם בסטאטוס הליכי ההתנדבות של בתך לאורך הדרך. 6. ראשית ניתן לבקש לבחון כשירות רפואית לטירונות 02. במידה ולא מעוניינים ואין חפיפה בין התאריכים המלש"ב מגויס באופן פרטני ויכול להצטרף לטירונות מתנדבים בשלב מאוחר יותר או לחלופין מתאמים לו מועד גיוס פרטני בסמוך למועד טירונות מתנדבים. בנוגע לטר"צ אין בעיה היות ומתבצע טרם הגיוס בפועל. אין מה לדאוג בהקשר של הטירונות, אנחנו דואגים לתיאומים הרלוונטיים. 7. ניתן ליצור קשר עם תא מתנדבים דרך מרכז המידע והשירות של מיטב בטלפון 3529*, תא מתנדבים אינו נותן מענה ישיר למלש"בים. כמו-כן ניתן לפנות אלינו בתיבת המייל האזרחית שלנו בכתובת: [email protected]. 8. ניתן לבקש לבחון כשירות לטירונות רגילה - הבקשה עוברת לבחינה של רופא המתנדבים. באשר לזמון - הצבא מנפק לחולי הצליאק מנות מזון מיוחדות נטולות גלוטן ועל כן אין סיבה להביא אוכל מהבית. אם בכל זאת מעוניינים, בד"כ יש מקרר ומיקרו זמינים במידת הצורך. 9. כנ"ל. המשך יום נעים ובהצלחה בתהליך. נציגת תא מתנדבים

saritsn

New member
כמה נקודות שלא ממש ברורות

1. אם כך, אני מבינה שאחרי הוועדה הרפואית, יש וועדת אישור התנדבות. כמה זמן לוקח תהליך אישור ההתנדבות? 2. מדור הפרט בלשכת הגיוס – איפה הם יושבים בתוך לשכת הגיוס? 3. אני אחדד את השאלה לגבי המיונים במודיעין. היא עשתה כבר מבחנים בצו הראשון. האם הנתונים עוברים למודיעין או מעוכבים כרגע בגלל שלא קיבלה אישור התנדבות? האם התהליכים נעשים במקביל? או שמחכים עד לסיום הליך ההתנדבות?

adidusg

New member
זכאות

1. האם למתנדבים יש זכאות כלשהיא בביטוח לאומי ? 2. זה נכון שלמתנדבים עם מגבלות אוכל מסוימות נותנים תקציב מיוחד? אם כן כיצד ניתן להשיג אישור זה? תודה רבה :)

שלום עדי,

1. לכל מתנדב זכאויות שונות לכן לא ניתן לדעת באופן גורף האם קיימת זכאות מביטוח לאומי. במהלך שירות זכאים להמשיך לקבל את הקצבאות שקיבלתם טרם הגיוס. באשר לתשלום לביטוח לאומי - אין צורך לשלם לאחר הגיוס, הצבא מסבסד זאת. 2. לא באופן גורף - במידה ולמתנדב קיימת מגבלת מזון מסויימת אשר מונעת ממנו לאכול בחדר אוכל צבאי ונדרש להביא מזון מביתו ניתן להעביר בקשה לבחינת רופא המתנדבים לזכאות לדמי כלכלה. רופא המתנדבים ייבחן את המקרה וייקבע האם אכן המתנדב אינו יכול לצרוך מזון מחדר האוכל והאם זכאי לקבל דמי כלכלה. את הבקשה יש להעביר אלינו לתא מתנדבים בצירוף מסמכים רפואיים ומכתב אישי ואנחנו דואגים להעביר לבחינת הרופא. המשך יום נעים, נציגת תא מתנדבים

daniel1O

New member
שאלות לקצינה

היי, אז ככה,קיבלתי פטור נפשי מהצבא עוד לפני גיוסי [כמלש''ב] הסעיף הוא בעיות ת''ש+קשיי הסתגלות+בעיות משפחה בבית לכן הביאו לי פרופיל 21 נפשי, אחרי כמה חודשים,המצב השתפר והחלטתי שאני רוצה להתגייס,לכן הגשתי בקשת התנדבות בתאריך 07.02.2011 אחרי איזה חודשיים לאחר מכן התקשרו אליי וזימנו אותי ל"מקר''פר" בתל השומר,שם דיברתי עם מפקדת\קצינה של בריאות הנפש, לאחר שיחה היא שאלה אותי למה אני רוצה להתגייס וכו' אמרתי לה שהמצב השתפר וכו',היא אמרה לי שהיא תנדב אותי,ולא גיוס רגיל, הכל סבבה,חזרתי הביתה,אחרי עוד חודש וחצי התקשרו אליי מחיל האוויר שאלו אם אני רוצה להיות נהג,אמרתי כן,אבל מכיוון שלא היה לי רישיון נהיגה אמרו שזה בעיה, עכשיו,אחרי הטלפון הזה לא היה עוד טלפונים! ולא שום עדכון,כל פעם הפקידת מדור פרט אמרה לי שהתיק במדור מיון ואבחון,עכשיו לפני חודשיים קיבלתי טלפון ממפקדת בבסיס בצפון, היא שאלה אותי אם אני רוצה להתגייס לשם לעשות שבוע שבוע וכו',אמרתי לה כן,והיא שאלה כל מיני שאלות למה אני רוצה להתנדב וכו',עניתי בחיובי והכל,היא אמרה אוקיי אני אטפל בהתנדבות שלך,ומאז שום עדכון!!! לא יודע מה ומו ומי,וב 30 ל ל-8 [לפני כמה ימים] הקיוסק מידע שלי התעדכן ,כתוב שם "מצב בקשות פרט-תהליך התנדבות: בתהליך" ולפני זה היה כתוב תמיד "במדור מיון ואבחון" השאלה,איזה עוד הליך נשאר לי לעבור? מתי לדעתכם אני אתגייס? מה עליי לעשות כרגע? תודה רבה ומצטער שזה ארוך!

שלום דניאל

לא אוכל לענות על שאלותייך במסגרת הפורום בשל צנעת הפרט. ממליצה שתשלח לנו מייל לכתובת המייל האזרחית שלנו בצירוף תעודת זהות ושם מלא, אנחנו נבדוק את הפרטים ונחזור אלייך עם עדכון טסאטוס מדויק והסבר אודות המשך התהליך. כתובת המייל הינה: [email protected]. המשך יום נעים, נציגת תא מתנדבים

DeadlyRose

New member
שאלה

אני מתחילה קורס קד"צ של חמ"ן ב16.10 ומסיימת אותו ב-1.3, כשהמתגייסים ה"רגילים" מתחילים טירונות ב6.3. האם יש תאריך של טירונות מתנדבים בסביבות התאריכים האלו? תודה על התשובה!

שלום,

אנחנו עדיין לא יודעים מתי יתקיימו גיוסי מתנדבים וטירונויות לשנת 2012. אם ברצונך לעבור טירונות רגילה ניתן לבחון כשירותך הרפואית לכך. במידה ולא תהיה טירונות חופפת למועד סיום הקורס והגיוס בפועל נוכל לתאם לך ועד גיוס פרטני או לחלופין לצרף אותך לטירונות מתנדבים בשלב מאוחר יותר. המשך יום נעים, נציגת תא מתנדבים

למעלה