אירוח תא מתנדבים -שרשור שאלות

OziBon

New member
שאלה שינוי תפקיד

שלום נעמה. התגייסתי ביוני עם הרבה רצון ומוטיבציה לתרום לצבא, הגעתי לתפקיד מסוים והתפקיד לא מתאים לי ואני פשוט סובל בו וחייב לעבור. אני לא מסתדר עם האנשים בו , עם התפקיד עצמו (מחוסר ידע) וגם בגלל שהתפקיד דורש לישון בלילה בבסיס הרבה פעמים, ויש לי פטור מה שגם גורם לאי התאמה. הגעתי כבר למצב שאני לא מדבר מילה עם אף אחד מהמדור שלי חוץ מהמפקדת והמצב רוח שלי מאוד ירוד כבר חודש וחצי ויותר. עכשיו בקשר להעברה , אני מנסה להזיז דברים וממש לא הולך לי. על טופס 55 הבנתי שלא יחתמו לי כי הרע"ן עוד לא מכיר אותי וצריך לראיין אותי, ולהפגש איתו ממש קשה כל פעם דוחים אותי..המפקדת שלי אמרה שאין לה איך לעזור לי ושאני צריך לדבר עם הראש ענף. אבל כמובן אין עם מי לדבר.. אני כאילו תקוע במקום הזה בכוח. המשק"ית ת"ש גם אמרה שאני צריך לדבר עם הראש ענף ושעל טופס 55 אף אחד לא יחתמו לי עד ראיון איתו... ודרך אגב אין ממש תפקידים שאני יכול לעשות ביחידה שאני נמצא . לכן גם אני חייב לדעתי לעבור יחידה מה אני יכול לעשות כבר? יש מצב שבתא מתנדבים עוזרים לי לעבור תפקיד? אני נמצא ממש באי וודאות .. אשמח לעזרה נעמה תודה

שלום,

הדרך היחידה בה נוכל לסייע לך היא רק דרך הגשת טופס 55 לשינוי שיבוץ. ללא הטופס והגשת הבקשה לא נוכל לסייע. עלייך לטפל בנושא דרך המש"קית ת"ש ביחידתך. באשר לרע"ן שלך - הוא מחויב לחתום על הטופס גם אם המלצתו שלילית. לאחר החתמות כלל הגורמים הרלוונטיים יש להעביר את הבקשה לבחינה שלנו והיא תיבחן ע"י הגורמים המוסמכים לכך. לא לשכוח לצרף מכתב אישי מפורט. המשך יום נעים, נציגת תא מתנדבים

נמרוד90

New member
שאלה לקצינת תא מתנדבים!

שלום לקצינת תא מתנדבים, אני בן 20, לפני כשנה התגייסתי לצבא ולאחר כשבוע שוחררתי בעקבות משבר נפשי. לאחר זמן מה החלטתי להתנדב במסגרת שירות לאומי, ואני עומד לסיים את שנת השירות בנובמבר. במהלך השנה מצבי השתפר באופן ממשי, והחלטתי שהשחרור המאולץ מהצבא לא ישבור אותי. התחלתי בשבועות האחרונים תהליך דרך תא מוחזרי שירות, כשהמטרה היא לחזור לצבא כמתנדב מן המניין. אם אימצא כשיר מבחינת שירותי ברה"ן בצה"ל, כיצד מתקדם התהליך? האם בגלל שכבר התחיילתי בעבר תהליך ההתנדבות יהיה קצר יותר? שאלה נוספת: האם אתם מכירים בחורים צעירים שהתנדבו בשירות לאומי וחזרו לצבא כמתנדבים? חשוב לי לדעת שאני לא המקרה היחיד. הרבה תודה, נמרוד.

שלום נמרוד,

כפי שציינת הטיפול בבקשתך הינו דרך תא מוחזרי שירות ולא דרך תא מתנדבים ועל כן אין באפשרותי לענות על שאלותייך היות ואינני בקיאה בתהליכים בתא מוחזרי שירות. אני ממליצה לפנות אליהם ע"מ לקבל תשובות לשאלותייך. המשך יום נעים, נציגת תא מתנדבים

יוסי 19901

New member
שלום לנעמה

אני מתנדב ויש לי בעיה עם הנעליים שנתנו לי בבק"ום כי אני צמחוני והנעליים עשויות מעור מה אני צריך לעשות בשביל לקבל את המגיע לי ? והנה לפנייך כתבה של גל"צ שאומרת שישנו פקודה חדשה שהפרקליטות הצבאית הראשית החליטה שכל הצמחונים והטבעונים יכולים ללכת מנעליים שלא עשויות מעור ללא הוכחת דבר הנה הכתבה : http://glz.co.il/newsArticle.aspx?newsid=85762 ועוד דבר בנוסף קצינה בתא מתנדבים התייחסה אליי באופן כל כך משפיל ומעליב ולמה זה מגיע לי ? הריי לא עשיתי לה שום דבר רע. אבל אני מקווה שיום אחד כל המדיניות הגרועה של הצבא כלפיי מתנדבים ובכלל לכל תשתנה ולא תהיה מעליבה ואף משפילה . ועוד דבר נעמה אני ועוד רבים אחרים צריכים להרגיש שאת האמא והאבא שלנו ואם צצות לנו בעיות כל שהם אז יש למי לפנות אך בפועל זה לא קורה אבל אם היה מצב כזה שהמתנדבים היו אומרים די ליחס והיו הולכים בשיירות לתל השומר למבנה שלכם ומפגינים נגד המדיניות והיחד והטרחה והסחבת הנוראית וזה שאנשים שיושבים שם בטלפונים ולא עונים כי לא בא להם אז היחס היה משתנה ואני מאמין נעמה שאת יכולה לתת יותר ואף לשמח אותנו ודבר ממש אבל ממש אחרון . אני הייתי בשירות בעברי וכעת אני מתנדב ולכן נאמר לי אצלכם שאני לא זכאי לדמי מתנדב מה זה השטויות ע"פ מה קבעתם את זה וזה ממש לא צודק יש לי תרופות שאני צריך לקנות ואני צריך לממן את זה כי צצו לי בעיות רפואיות בשירות ולכן השתחררתי וכעת אני התנדבתי ואני לא זכאי להם ?

שלום יוסי,

באשר לנעליים - במידה והנך צמחוני / טבעוני וברצונך לקבל נעליים מבד ולא מעור עלייך לפנות למש"קית ת"ש ביחידתך לטובת הכרתך בטבעוני / צמחוני. רק במידה ובקשתך תאושר תוכל לקבל נעליים מבד. הנושא אינו בטיפול של תא מתנדבים אלא בטיפול היחידה ובטיפול מש"קית הת"ש. לכן ממליצה לפנות אליה לסיוע. באשר ליחס אותו אתה מציין כי קבלת מקצינת המתנדבים - אינני יכולה להתייחס לכך היות ואינני יודעת על מה מדובר וכמו כן לא נכחתי במהלך השיחה. אני בטוחה שפניי הדברים לא היו שליליים. אנחנו בתא מתנדבים עושים את מירב המאמצים לטיפול מהיר ואיכותי במתנדבים תוך רגישות מקסימאלית!! באשר לדמי הרפואה - חיילים אשר קיבלו פטור במהלך שירות והתנדבות לצה"ל מטופלים רפואית ע"י הצבא ולכן אינם זכאים לקבל דמי רפואה היות וכלל התרופות ניתנות להם ע"י הצבא ובמימון של הצבא. רק מתנדבים שהתגייסו כמתנדבים מטופלים ע"י קופ"ח אזרחית ולכן זכאים לדמי רפואה שהנם סכום סמלי אשר נועד לסייע במימון הזכאות לטיפול בקופ"ח. המשך יום נעים, נציגת תא מתנדבים

hillator

New member
../images/Emo41.gifנגמר האירוח../images/Emo41.gif

תודה מיוחדת לנעמה על הסבלנות ושיתוף הפעולה האירוח נוסף לקישורי הפורום.

שלום,

באשר לשאלותייך: 1. ניתן לוודא הגעת המסמכים דרך מרכז המידע והשירות של מיטב בטלפון 3529* או לחלופין דרך תיבת המייל האזרחית שלנו בכתובת: [email protected]. 2. יכול להיות אולם אינני יודעת להגיד בוודאות, יכול להיות שהמסמכים הרפואיים נבחנו והעלו משהו נוסף, אין באפשרותי לדעת זאת. 3. במידה והערעור התקבל בקשתה להתנדבות לא תהיה רלוונטית היות ויעלו לה פרופיל, אולם כל עוד לא התקבלה תשובה חד משמעית בנושא הערעור בקשתה להתנדבות עדיין בטיפול. המשך יום נעים, נציגת תא מתנדבים

למעלה