אירוח תא מתנדבים -שרשור שאלות

התנדבות

היי שבת שלום לכולם מישו פה יודע אם לאחר שמתנדבים לצבא ממשיכים לקבל קצבת נכות מביטוח לאומי

האם את בטוחה בכך? בביטוח לאומי אמרו אחרת!

בביטוח לאומי נאמר לנו שעם הגיוס, גם כמתנדב, יש להודיע מיד לביטוח לאומי על הסטטוס החדש (=חייל) ואז מופסקת קצבת הנכות עד לגמר השירות. לאחר גמר השירות, כשמודיעים לביטוח לאומי שהחייל השתחרר, הוא עובר בדיקה וראיון נוספים כדי לקבוע אם משהו השתנה בכשירות לעבודה ואז קובעים שוב אחוזי נכות וזכאות לקצבה ואם זכאי - מתחיל לקבל מחדש. האם תוכלי לבדוק את הנושא הזה שוב, מול ביטוח לאומי ?

תודה רבה! הדפסתי ועם זה אלך שוב לברר

אוף, מדוע אי אפשר לקבל מידע שוטף ונכון על הזכויות מביטוח לאומי?

תשובת ביטוח לאומי: קצבת נכות גם בזמן השירות

פניתי לביטוח לאומי דרך המוקד הטלפוני שלהם ותשובת בנידון חד משמעית ף אם נקבעו לך אחוזי נכות לצמיתות ואושרה לך קצבת נכות כללית - את/ה ממשיך/ה לקבל אותה גם במהלך השירות הצבאי וגם אם אתה חייל מתנדב. מה שהיה מבלבל הוא שהפקידה שאלה : הוא לא מקבל משכורת כמו בסדיר ? אני לא יודעת אם 350ש"ח שמקבלים זה "משכורת" אבל גם אחרי שעניתי לה שעד כמה שידוע לי זה בערך מה שחיילים (ומתנדבים) מקבלים, הפקידה עמדה על כך שאם הנכות והצבה נקבעו לפני הגיוס, הרי שהיא לא מופסקת בעטיו של השירות. אשמח אם זה יאושרר על ידי עוד מישהו פה. יש למישהו ניסיון עם זה ? מישהו מכם מקבל את קצבת הנכות שנקבעה לו/לה טרם הגיוס גם עכשיו כשהוא/היא משרת/ת ?

MICHELSGIL

New member
מספר שאלות

א. אני מאושר התנדבות כבר עם תאריך גיוס ונאמר לי ע"י הרופא במקרפר שאני יכול לעשות טירונות רגילה וגם אמרתי למש"ק מתנדבים שישב מולי אחרי. אז איך אני מוודא שאכן נותנים לי טירונות רגילה? ב.אני מעוניין לשבת מול מישהו שאחראי על מציאת תפקידים מטעם תא מתנדבים איך אני פונה לאדם כזה? ג.נאמר לי ע"י מש"ק מתנדבים כי אפשר להגיע למסלולי ממר"ם וקדם צבאי בתכינות האם זה נכון? תודה.

שלום מיכאל,

1. במידה וציינת זאת ב]פניי מש"ק המתנדבים ששוחח איתך אז הנושא נמצא בטיפול אולם אם ברצונך לקבל סטאטוס עדכני אתה יכול לשלוח לך לנו מייל לתיבת המייל האזרחית שלנו בצירוף תעודת זהות ונוכל לבדוק עבורך סטאטוס הטיפול בבקשתך. כתובת המייל: [email protected] 2. בסמוך למועד גיוסך תזומן לראיון שיבוץ בראשות ראש תא מתנדבים, שם תוכל לשמוע אודות התפקידים השונים. 3. לא במדויק - ככלל המסלולים סגורים בפניי מתנדבים, ניתן לבחון במקרים חריגים בלבד. אם ברצונך להגיע לאחד מהמסלולים הנ"ל עלייך להעביר אלינו מכתב אישי מפרט והבקשה תעבור לבחינה חריגה אצל הגורמים המוסמכים לכך. המשך יום נעים, נציגת תא מתנדבים

saritsn

New member
עוד שאלה

בעקבות עיון בשאלות בפורום אני רוצה להבין: האם כל תהליך המיונים , ומציאת התפקיד למי שמתנדב נעשה רק דרך תא המתנדבים? האם מלש"ב שמתנדב מקבל בכלל מנילה? כפי ששאלתי למעלה בתי רוצה להגיע למיונים של מודיעין (שחקים) . האם הגעה למיונים שלהם היא דרך תא המתנדבים בלבד? היא עשתה כבר את המבחנים של צו ראשון. האם יש סיכוי שתקבל זימון למודיעין? האם למודיעין יש גישה לנתונים שלה או שהכל עובר דרך תא המתנדבים?

saritsn

New member
ועוד...

אני לוחצת בעניין המודיעין מכיון שהמיונים שלהם נפתחים בדיוק עכשו למשך כחודשיים, ואם היא תפספס את המיונים , האפשרות להגיע למודיעין שחקים תסגר בפניה.

שלום שרית,

הליך השיבוץ נעשה ע"י תא מתנדבים בלבד, אנחנו הגורם האמון על שיבוץ מתנדבים בצה"ל. מלש"ב שמתנדב מגיע לראיון שיבוץ ומקבל מעיין מנילה המכילה 4-5 תפקידים אותם צריך לדרג עפ"י סדר עדיפויותיו, המנילה איננה זהה למנילה הרגילה וזאת היות ויש להתחשב במגבלות הרפואיות אשר ניתנות ע"י רופא המתנדבים במעמד אישור ההתנדבות. באשר לחיל המודיעין - כפי שהסברתי קודם לכן, חיל המודיעין בעלי גישה לנתונים של המתנדבים ומאתרים אוכלוסייה למיון באופן עצמאי ולאחר מכן מיידעים אותנו אדות התהליך. אם תימצא מתאימה למודיעין הם ישלחו לה מיונים ויזמנו אותה אליהם לבחינה, כפי שציינתי, הם חשופים לנתונים. המשך יום נעים, נציגת תא מתנדבים

sara129

New member
סחבת

שלום רב, הבן שלי כבר בן 19 ומנסה מזה כמה חודשים להתנדב לצבא, זימנו אותו כמה פעמים ולפני כחודשיים היה בוועדה רפואית אך כלום לא זז. רציתי לדעת, כמה זמן לוקח התהליך? האם אכן זה לוקח כל כך הרבה זמן? כבר מעל חודשיים שלא שמע מהם כלום, אם לא יותר. רציתי לדעת האם יש מצב שלא יגייסו אותו בכלל? כלומר, יש מקרים שמחליטים לא לגייס כאלה שרוצים להתנדב? או שמגייסים את כולם? למה מקשים כל כך וזה לוקח כל כך הרבה זמן? מדוע יש סחבת כזאת? עוד מעט הוא יהיה כבר מבוגר מדי כדי להתגייס! הוא ניסה כמה פעמים להתקשר לתא מתנדבים אך לא ענו לו. מה ניתן עוד לעשות? האם אכן מגייסים את כולם? האם יש תהליך של מיונים, כמו בשירות רגיל? תודה רבה, אמא מודאגת

שלום שרה,

תהליך ההתנדבות הינו מורכב היות ונדרשת בחינה מעמיקה של כלל החומרים הרפואיים ובחינת המקרה לעומקו. מאידך נעשים מירב המאמצים לקידום וזירוז הטיפול בתיקים! לעיתים קרובות תיקים מתעכבים בשל חוסר שיתוף פעולה מצד המלש"ב. באשר לבנך - ממליצה לשלוח לנו מייל עם פרטיו האישיים ואנחנו נבדוק היכן עומדים הדברים כעת, יכול להיות שעדיין בבחינה של הרופא. כתובת המייל: [email protected]. באשר לאישור ההתנדבות - בקשה להתנדבות יכולה גם להישלל, לא כל המקרים מאושרים, הכל תלוי במצב הרפואי של המתנדב. לא מתצבע תהליך של מיונים אולם התיק נבחן ע"י רופאים מוסמכים. כמו-כן ניתן ליצור קשר עם מרכז המידע והישרות של מיטב בטלפון 3529* ולקבל סטאטוס עדכני אודות הבקשה להתנדבות. המשך יום נעים, נציגת תא מתנדבים

chookt

New member
התנדבות בגיל מאוחר

היי, שירתתי מ 2004-2005 (סה"כ 53 שבועות). שוחררתי מהצבא בעקבות ניתוח שעברתי דאז. כיום אני בן 26, אחרי תואר ראשון והייתי מעונין לדעת אילו אפשרויות התנדבות עומדות בפני. תודה

שלום,

היות וקיבלת פטור משירות במהלך שירותך הצבאי ועבר פרק זמן ארוך מאז עלייך לפנות תחילה לתא מוחזרי שירות לבחינת התנדבותך לצה"ל. הנושא בטיפולם ולא דרך תא מתנדבים. ניתן לפנות אליהם בטלפון 03-7379020. המשך יום נעים, נציגת תא מתנדבים

שאלה לקצינת מתנדבים

אם התיק שלי ממתין לתשובה מרופא תא מתנדבים כמה זמן עשווי לעבור עד שאני אתגייס?

שלום דור,

ע"מ שאוכל לבדוק עבורך את סטאטוס הטיפול בבקשתך עלייך לרשום לנו מספר תעודת זהות, כמו-כן לא אוכל לענות לך במסגרת הפורום בשל צנעת הפרט. אתה יכול לשלוח לנו מייל עם הפרטים, נבדוק ונחזור אלייך. כתובת המייל הינה: [email protected]. לאחר בחינת הרופא תזומן לוועדה רפואית, במעמד הוועדה הרפואית תרואיין ע"י מש"ק המתנדבים וייקבע מועד גיוסך הראשוני. אולם רק לאחר קבלת אישור סופי להתנדבות ומציאת שיבוץ מועד הגיוס יהיה סופי. המשך יום נעים, נציגת תא מתנדבים

למעלה