אי חידוש רישיון

• פותח הנושא E06
  • פורסם בתאריך

gady18

New member
תןספת בקשר לתביעה יצוגית

זה יותר לאנשים שפסלו להם את הרשיון ללא ידיעתם
נדמה לי שהיה או קיים חוק שמי שנהג ללא רשיון נהיגה ( רשיון נפסל ) יראהו החוק כאילו נהג ללא רשיון
אפילו אם הוא לא ידע על כך.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
קצת על פסולי רשיון

רשיון נהיגה יכול להיפסל ע"י קצין משטרה, בית משפט או משרד הרישוי.
בלי להיכנס למקרים מיוחדים (כגון הנהג שכח את רשיונו בבית) - בפסילה ע"י קצין משטרה הרשיון ילקח מהנהג, הנהג מודע לפסילה, אם יתפס נוהג יטופל בהתאם, בפסילה ע"י בית משפט יש כמה מצבים, שבעיקרם - אם הנהג מודע לפסילה - יטופל בהתאם, אם השוטר לא יכול להוכיח שהנהג מודע - השוטר יודיע לו, הנהיגה תופסק במקום, ואם יתפס אפילו רק מזיז את הרכב - יטופל בהתאם - הנהיגה עד הרגע שהשוטר הודיע לו שהוא פסול לא תחשב לעבירה. פסילה ע"י משרד הרישוי - כאן מתעוררות הרבה בעיותמשפטיות וטכניות שלא אכנס אליהן - במקרה כזה השוטר מודיע לנהג שהוא פסול משרד הרישוי, מורה לו לפנות בהקדם למשרד הרישוי ושאם תוך זמן מסוים לא יסדיר את עניניויחשב כנוהג בפסילה ואם וכאשר יתפס יטופל בהתאם, הנהג חותם לשוטר על טופס מתאים וממשיך בדרכו.
הטיפול בהתאם עלול לכלול מעצר מידי והזמנה לדין.
-
ככלל מי שנוהג בפסילה ללא ידיעתו לא נענש (הפסקת הנהיגה אינה עונש על זה כי היא מופסקת רק לאחר שהנהג יודע על הפסילה)

gady18

New member
הבעיה היא

http://www.tsurisaban.co.il/תחומי_עיסוק/נהיגה_בזמן_פסילה/זיכוי_החלטה_לא_נמסרה/
מה זה נקרא הודיעו
האם למשל זימון לשימוע שלא הגעת נקרא הודיעו.
האם משלוח בדואר רשום שלא נדרש או שזוייף אישור מסירה נקרא הודיעו
והאם פסילה ליותר משנה ללא ידיעה מחייבת טסט חדש.
( למשל במקרה שלי הייתי עלול לנהוכ עוד 3 שנים בלי רשיון אם לא הייתי יודע ומסדר את זה.)

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אחדד

אם אין הוכחה שהנהג הפסול יודע על הפסילה - למשל - הוא לא נוכח במשפט, הוא לא הפקיד רשיון, אין הוכחה שקיבל ממשרד הרישוי את הודעת הפסילה וכדומה.
בכל המקרים האלה הנהג אמנם פסול נהיגה אך לא יואשם בנהיגה בזמן פסילה -
אם יתפס נוהג בזמן פסילה מבית משפט - רשיונו ילקח במקום ונהיגתו תופסק לאלתר ותקופת הפסילה בפועל תחושב מרגע שנלקח רשיונו.
אם יתפס נוהג בזמן פסילה ממשרד הרישוי, השוטר יודיע לו שהוא פסול ויתן לו ארכה של 30 יום להסדיר ענייניו במשרד הרישוי, עליו לגשת למשרד הרישוי ומשרד הרישוי יחליט בעניינו, והיה ולא יסדיר ענייניו במשרד הרישוי ויעברו ה 30 יום - יתנהגו כלפיו כשם שנוהגים בנהג בפסילה בידיעה (הוא חתם על כך לשוטר)
פסילה ליותר משנה ללא ידיעה - ינהג עד שיודיעו לו, מרגע שיודיעו לו תופסק בהיגתו למשך שנה ולאחריה יתנהגו כלפיו כשם שמתנהגים כלפי כל מי שנפסל ליותר משנה (עם שינויים בהתאמה במידה והפסילה ע"י משרד הרישוי.
-
בנוסף - לנהג שנפסל רשיונו לא שולחים רשיון חדש ממשרד הרישוי במדה ויפנה למשרד הרישוי הם יודיעו לו על סיבת אי החידוש כך שהוא יהיה מודע לפסילה, במידה ולא יפנה וימשיך לנהוג ללא רשיון תקף הוא עלול להענש על כך.
-
בעניין דאר שלא נדרש או שזוייפה החתימה - לא קשור לתקנות התעבורה אלא לתקנות אחרות שבמקרה כזה יהיה עליו להתמודד איתן.

gady18

New member
מכיון שהכל קשור

אין הוכחה שקיבל ממשרד הרישוי את הודעת הפסילה וכדומה.
אז השאלה היא האם שליחה בדואר רשום ללא שהוכח שקיבל (אישור מסירה חתום ) או ידוע שלא דרש את
המכתב נחשבת להוכחה.
בקשר לשלילה יותר משנה אם הרשיון נשלל עי המרבד , או משרד הרישוי מנהלתית
עד לביצוע אמצעי תיקון כל שהוא ( למשל במקרה שלי הבאת אישור מרופא שאני לא מקבל
תרופה מסוימת שעד היום אין לי מושג מהי ומה רצו ממני ) בעל הרשיון לא מודע ונוהג בלי רשיון יותר משנה , מה קורה אז.
וכמובן אם מישהו שוכח לחדש רשיון ( הכוונה לתשלום על הרשיון החדש דבר טכני )
ליותר משנה, האם ניתן לחזור אחורה
לפי התקנה יש פתח מילוט
2א. אי-חידוש רשיון במועד (תיקון: תשכ"ד)

לא יחודש רשיון נהיגה שלא היה לו תוקף במשך תקופה העולה על שנה אחת אלא אם עמד בעליו בבדיקות ובבחינות כאמור בחלק זה כאילו היה מבקש רשיון נהיגה, ובלבד שרשות הרישוי רשאית לפטור אדם כאמור מהבדיקות ומהבחינות, כולן או מקצתן.
בלומר אם רשות הרישוי רוצה היא יכולה לתת רשיון חדש ללא טסט.

וכמובן מכיון שנהיגה ללא רשיון נהיגה לא משולם לא זהה לנהיגה ללא רשיון
אפילו בשביל הביטוח , נשאלת השאלה מה זה לא היה לו תוקף. האם התוקף הוא עם
התשלום או עם ההוצאה של הרשיון
( לפי בתי המשפט אחרה שנה אין רשיון , אבל עדיין צריך לבדוק את זה לעומק)

למעלה