אכזבה...

arana1

New member
הנורמה לגמרי אלימה, כמובן מאליו

אבל לאכזריות המטורפת הזאת יש שורשים ארוכים מאוד בהיסטוריה של המוסכמה, והיא נכונה לרוב האנשים, מרגישה להם כמציאות עצמה, אני לא מסוגל להתמודד עם זה בכלל, פשוט שומר מרחק מזה ככל האפשר.

הנה מה שכתבתי בדיון על המבט כרגע בפייסבוק,
אולי זה יהיה מובן לך קצת כאדם שמדריך ציור גם כי זה התעורר מתחת לציורצילום שלי
מו שהיה לי נדמה שאני מבין גם בגלל זה המבט רגיש למרקם שבעוד שזה שסביבו נרקמת המוסכמה מניח מסך אחד, אחיד, לכולם, מה שלכן גם הולך ומשתנה במשך הזמן בצורה מעניינת מאוד, עין רגישה להבדלי משקל, ולכן למוזיקליות של התמונה, למה שמתרקם מהבדלי הקצבים של התנועות בה, נוטה להגיב לריבוי פרספקטיבות כי כל דבר מבטא ומייצג נקודת כובד שונה, כטבעו וטיבו, ובגלל זה מה שרגיש לכך חווה את המבט ממש כפי שהוא חווה מגע, הנוף, הגוף, מחוספס, מפוספס, שזור זהויות, ולכן מסכים, המצטלבים ומתמגשים ונענים אחד לשני, או שלא.
זו גם תשובה "חברתית" מהותית יותר כי מגיבה לריבוי מרכזים כמשמעותי יותר ופרדוקסלי פחות מקיום המבוסס על קבוצות הנאבקות אחת בשנייה כשכל פרט בתוכן נאבק כל הזמן בכל פרט אחר.
בגלל זה הנטיה לטפול על אוטיסטים, שחווים וחיים ריבוי מרכזים כמובן מאליו, דווקא העדר "כישורי חברה" מוכיח עד כמה אין בגישה האקדמית דבר מלבד פוליטיקה, או יותר נכון כל מה שהכי מושחת ומשחית בקשר שבין הפוליטי למדעי ולרפואי.

הבעיה היא העדר זכות תנועה, מהאדם החווה כך מבט נשללת כמובן מאליו הזכות על גופו, הזכות לנוע כפי טיבו ומהותו כי דחפיו כפי פרשנותו לא רק שלא נחשבים כלגיטימיים אין ולו אדם אחד שיאמין שיש בהם ממש,
גרוע מזה, הוא נאלץ לנוע כפי המקובל והמוסכם כי התשתיות, הפיזיות והרוחניות, נועדו להנציח רק את המלחמה החזירית של כולם בכולם על הכל.
מה שמשתק את האדם הרגיש אל מחוץ לחושיו, לגופו, מועך ממנו את הכרתו ותחושת העצמי שלו.
היום סיימתי לראות את העונה השלישית של פארגו , זה קצת קיטשי אבל דלתות אוטומטיות לא מזהות את הבלשית, גם לא מתקנים לשטיפת ידיים, היא כאילו לא קיימת, עד שיום אחד החברה שלה מחבקת אותה, ואז גם מכשירי החשמל מרגישים אותה
אז הכל כל כך תלוי בסיכוי למבט לא שימושי, לא שימושי לכאורה,
שפרקטית זה מתבטא כזכות שאין לערער עליה למקם את האחר במקום ובזמן הנח לך במקום להקשיב למקומו וזמנו כמייצגים הכי מהותיים של קיומו,
שרק הבוהים, הלא פרקטיים, הלא מעשיים, מסוגלים או נוטים לכך כרגע אבל לי אין ספק שיום אחד יתברר שאין מעשי ופרקטי בדיוק מזה

גורג42

New member
ברור שיש צורך להצדיק. הרי האלטרנטיבה לא תעלה על הדעת...

תחשוב מה זה אומר, להודות שיש אפילו קורטוב של אמת בדברים שאנחנו אומרים כאן. תחשוב מה ההורה צריך להודות בפני עצמו, כדי לקחת את הדברים שלנו ברצינות.

מדובר במחשבה שהיא כל-כך מזעזעת ונוראה, שאני אפילו לא אעלה אותה על הכתב כאן. אז אני בהחלט יכול להבין למה הורים אוטמים את האוזניים אל מול ניסיונות ההסברה האלה. לא מצדיק את זה, אבל כנראה שדרושים כוחות על-אנושיים כדי לצאת ממעגל הקסמים הזה ברגע שכבר נפלת לתוכו.

arana1

New member
לדעתי דרושים שינויים מפליגים ברמת התשתית

כדי להענות ולהבין ולקדם אנשים המתוייגים כבעלי קשב שונה, והרי הם לא מתוייגים כך סתם, נחוצים שינויים רב מערכתיים, וחלק מהעניין שלפחות בינתיים המערכות לא פתוחות ולא קשובות לאפשרות הזאת, כך שגם מיעוט ההורים שמעוניין ורוצה ללמוד קשב שונה עלול למצוא את עצמו בבעייה קשה

גורג42

New member
אילו המערכות היו פתוחות וקשובות, אז לא היתה בעיה בכלל

אם אלו שנחשבים למומחים היו מדברים דברי טעם, אז ההורים לא היו נופלים במלכודת הזו מלכתחילה.

תאר לך עולם שבו כל הורה לילד אוטיסט מקבל מקופ"ח/אלו"ט/גורם רשמי אחר עלון שבו מסבירים לו את כל מה שאנחנו מסבירים כאן. זה כבר היה פותר 99% מהבעיות.

אבל זה הכל חלומות באסמפיה כמובן. אין שום סיכוי זה יקרה בעתיד הנראה לעין, לצערנו.

grayart

New member
איך יגיע שינויים חיוביים בתשתית

בחברה שתרבותית היא כוחנית תחרותית וקפיטליסטית.
הבעיה היום ששינוי משמעותי חייב להיות גלובלי, אחרת מדינה שהופכת למדינת רווחה אמיתית, תגווע בתוך זמן קצר. (אני חושב שאין צורך לפרט).
לכן היום חיי חופש זה סוג של "פרטיזניות", בחירה לא מושלמת בעולם לא מושלם.

כל שוני משמעותי היום מקבל כותרת אבחנתית "כהפרעה", כמשהו "לא תקין".
ואנשים רובם מקבלים את זה בשלווה מטופשת.
מצחיקים אנשים...
...שואפים לגדל ילדים ייצירתיים ופתוחים, אבל בתוך הנורמה.

אני עכשיו רואה את הסידרה Breaking Bad , הגיבור שם הוא המוח מאחורי ההצלחה האסטרונומית והעושר של החבר שלו, בעוד שהוא עצמו אפילו לא מסוגל לממן טיפול רפואי למחלת הסרטן שלו, כדי להציל את חייו.
הגיבור מורה לכימיה בתיכון, מספר לתלמידיו על ממציא השיטה לייצור יהלומים סינטטיים, שהחברה בה הוא עבד, הדוויחה מהשיטה שלו מליארדים בעוד הוא קיבל על העבודה שלו 5 דולר. (לא בדקתי את האמת מאחורה הסיפור, אבל אני בטוח שיש מקרים דומים)

יש כאן שתי בעיות.
המערכת רוצה וצריכה אנשים ייצירתיים, אבל לא יודעת איך "לייצר" אותם.
היא כן מצליחה לייצר אנשים שיודעים איך לתמרן את העולם לטובתם.
באותה נשימה המערכת לא מזהה ייצירתיות אמיתית, ואת אלה היא דוחה.
כשייצירתי אמיתי מפיק משהו "ריווחי" המערכת עושקת אותו.

הריקבון כל כך עמוק.
לבנות תשתיות על יסודות תרבות רקובות, זה מתכון להתמוטטות.
ואני אגב ארנה, בהחלט מסוגל להבין את חוסר האמון שלך ביכולת של החברה הרגילה להבין או להשתנות .

arana1

New member
יגיעו כי הדברים אינם ליניאריים

מתוך התחרותיות האלימה ועל גבה מתפתחת מערכת הדדית יותר, גמישה יותר, ודווקא מדברים המתרחשים שלא לשמה ותחת כותרות שלא נוגעות במישרין לבעיה מתרחשים כל הזמן שינויים שמאפשרים כל הזמן ויותר ויותר לעקוף את הטמטום האטום והאלים להחריד של כל המומחים.

למשל אין לי ספק שמי שהמציא את מכונת הכביסה לא היה פמיניסט דווקא אבל עדיין הוא שיחרר לאין ספור נשים זמן מאוד משמעותי לטיפוח זהותן,
ודברים כאלה מתרחשים כל הזמן ובכל תחום ויותר ויותר,
עצם מהפכת המחשוב לדוגמה מאפשרת בדיוק את זה, שילוב חסר תקדים בין גדלים הכי מסיביים לגמישות תנועה והענות זריזה יותר,
כל הזמן נוצרים צירופים חדשים, כאלה שלא היו אפשריים קודם, זה מתרחש בשקט וברקע (לכאורה, למעשה עצם התפיסה של מה זה רקע בכלל ומשקלו של השקט משתנה בצורה הכי מהותית) ולכן לא זוכה לתשומת לב כרגע אבל יזכה לכזאת בעתיד ובצורה שתאפשר ניתוב מדוייק וטוב יותר של משאבים שבאמת רובם כיום מוקדשים לנרקסיזם רצחני וחסר משמעות.

אפילו האקדמיה, שבמקרה האוטיסטי היא ללא ספק שורש כל רע, משמידה את עצמה ללא מודע, הידע נפתח, מתפתח, נעשה נגיש יותר לשיח הכללי, לכל אחד כל הזמן, כך שזהות הידע עם הסמכות מתערערת לטובת הקשבה לדרך שבה הוא נמצא בכל מקום כל הזמן ונגיש בכל דרך לכל אחד,
שוב, הכי אוטיסטי בעולם. (לא במקרה האפשרות של אוטיזם כזהות ולא לקות התפתחה עם הופעת הרשת ולא לפני).

arana1

New member
איך אלימות הופכת לאהבה ?

אהבה מתרחשת בעל כורחו של האדם, נגד רצונו, וללא ידיעתו, כמו שלמשל בשביל להכות באוייב אתה צריך ללמוד אותו, לדעת את דרכיו, את מחשבתו, ואהבה מהותית, בניגוד לקיטש הנורמטיבי, היא ידיעת האחר, אז אתה מתחיל בנסיון ללמוד את האחר כדי שהידע יאפשר לך לרצוח אותו יותר מהר ועם הזמן מתוך הדחף האלים הזה ובזכותו אתה מקבל תמונה שלמה וטובה יותר שלו, וככה אתה לומד לראות שהוא אדם, כמוך, אז מה שנולד מהדחף התחרותי, הרצחני, הופך עם הזמן לבסיס לתקשורת טובה ועמוקה יותר, וזהו.
איכות חייו של הפרט עולה כל הזמן, עצם התפישה של פרט יחודי היא עדיין חדשה ורק בשנים האחרונות נוצרים כלים וכללים לממשה טוב יותר,
זה תהליך מסובך ארוך וממושך אבל הוא קורה,
וכחלק ממנו יש גם אבחון של כל תנועה חריגה כלקות, שבסך הכל למרות שזה הכי רע זה גם מייצג מגמה טובה, של תשומת לב, של דאגה, שכרגע מושפעת יותר מדי מתפיסות פשיסטיות שלפיהן רק מה שאחיד הוא תקין אלא שגם כאן מתוך שלא לשמה יבוא לשמה, מה שנתפש כפגם, כלקות, יתברר עם הזמן כמאפיין מעולה ואפילו מבוקש ( היום אפילו אסור לדבר על זה כי כל פעם שאני מנסה אני חוטף על הראש כי הרי רק לנ"ט מותר להיות נזר הבריאה כל שכל נסיון לתאר מה שמוצג כפגם והפרעה כמאפיין או תכונה שעשויה להיות אפילו טובה מייד נתקל בצרחות אימים מהסוג של "מה אתה חושב שאוטיסטים הם סופרמנים, הכי טובים בעולם, בלא בלא בלא..." ).
אי אפשר לחדור את האגו הנפוח ללא סוף של הנ"ט, גם בגלל זה אני מציע לשים לב דווקא לעקיף, למה שמתרחש ללא קשר לסוגיה האוטיסטית דווקא, משם באה ותבוא הישועה, אז גם אין טעם להאבק במומחים, הם ינשרו מהגוף האוטיסטי כמו הכינים שהם.

גורג42

New member
למה השינוי חייב להיות גלובלי? ומה הקשר ל"מדינת רווחה"?

גם ברמה הכלכלית-קפיטליסטית נטו, מדינה שעושקת את אזרחיה זו לא מדינה יעילה.

תאר לעצמך שבמקום לעשוק את את האנשים היצירתיים ולשים להם רגליים, היו מעודדים אותם. האין זה ברור שמדינה כזו היתה פוצחת בצמיחה כלכלית מטאורית?

אגב, תזכיר לי, למה לבן-אדם כשרוני וחדור-מוטיבציה כמוני כל-כך קשה למצוא פרנסה נורמלית? לא מחפש נדבות ולא מחפש מתנות ולא מחפש "רווחה". אני רוצה לקום בבוקר ולתרום את חלקי לחברה, אבל הבעיה היא ש"החברה" לא ממש מעוניינת בזה. אז תגיד לי, מישהו מרוויח מהמצב הזה? אפילו מנקודת המבט הקפיטליסטית נטו, זה נראה לך נבון להשאיר משאב אנושי יקר מוטל סתם ככה ללא שימוש?

עכשיו תכפיל את המצב המגוחך הזה במאות אלפי אנשים שנמצאים במצב דומה שלי. כמה מיליארדים המדינה מפסידה בגלל הטמטום הזה? אני יודע שכסף זה לא חזות הכל, אבל גם אם נתמקד רק בקטע הכלכלי, הגישה שמקובלת בימינו היא טיפשות.

arana1

New member
ברור שגם כלכלית זה מטומטם ברמה מטורפת

אבל בדיוק בגלל זה גרייארט צודק, השינוי חייב להיות גלובלי, כי כמו שגם אתה חווה הבעיה היא לא שאין לאוטיסטים מה לתרום, יש להם, והרבה, אלא שסוג התרומה שלהם, התנאים שמאפשרים להם לתרום, התשתית שתומכת בצורה שבה הם תופסים את זיקת הפרט לקהילה, כל הדברים האלה והרבה אחרים לא רק שלא מתקיימים אלא שמה שקיים מהווה חסם שאין מתסכל ממנו.

בגלל זה קפיטליזם זה בעייה, למשל, כי הוא מבוסס על הנחות מהסוג שלא מאפשר קשר והקשר הדדי בין הלב והשכל, הגוף והנפש, אלא קשוב ותומך רק בתחרותי (וגם את זה הוא עושה רק בכאילו).
האוטיסט לא יכול לשגשג כלכלית בסביבה מושחתת, ולכן הוא מסומן כלוקה בכישורי חברה, שברוב המקרים הוא לא מיומן בפוליטיקה משרדית ובמשחקי כח דו פרצופיים שמהווים את הבסיס להשתלבות במרחב הכלכלי והעסקי כיום.
וזה מתסכל מאוד כי בדיוק בגלל זה הוא יכול לתרום כל כך הרבה כי מסור נטו לעבודה עצמה, בהנאה גדולה ומתוך עניין מהותי, מאותה סיבה המקומות היחידים שבהם השתלבתי היו אלה שלא דרשו ממני להשתלב בכלל, כמו בתעשיית התוכנה, שבה פשוט דרשתי וקיבלתי את האפשרות לעבוד לבד, עם עצמי ובזמני וכפי שמתאים לי, וברגע שהתברר שזה משתלם, וזה משתלם, קיבלתי את מבוקשי.

אתה שואל למה אדם כשרוני וחדור מוטיבציה וכזה שנוטה להתמסר עד תום ובהנאה לעבודה לא זוכה למקום במרחב הכלכלי ?
התשובה נמצאת בשאלה.

אני רואה את זה גם על האמא של ביתי, היא האדם הכי מסור בעולם, הכי נקי, סיימה תואר שלישי וזכתה להמון שבחים על הדוקטורט שלה, היא נותנת את כל הנשמה בעבודה, ובדיוק בגלל זה אם היא מצליחה לגרד יותר משעה שעתיים בשבוע, ובתנאים משפילים ובמשכורת גרועה, מבחינתנו זו הצלחה מפתיעה מאוד.

המדינה מפסידה הרבה יותר מכמה מיליארדים, אבל ככה זה, לפחות בינתיים.

אני אגב הפסקתי לעבוד בגלל זה

גורג42

New member
עדיין לא הבנתי למה צריך שינוי גלובלי? מה רע במדינה אחת?

כבר הסכמנו שמדובר באסטרטגיה כלכלית נבונה, אז מדינה כזאת תוכל לשגשג בלי שום בעיה גם אם כל שאר העולם ממשיך בשלו.

ובעצם, השינוי אפשרי אפילו בקנה מידה הרבה יותר קטן. אפילו כפר קטן של כמה מאות אנשים יכול להיבנות על פי המודל הזה.

נכון שזה ידרוש מאנשים מסויימים להוות מתווכים אל מול העולם החיצון שעדיין לא השתנה. אבל בוא ואגלה לך סוד: יש אנשים שישמחו לקחת על עצמם את האתגר הזה.

arana1

New member
כי הכל קשור בהכל

כי ככל שמערכת אינטגרטיבית יותר, והרי לזה אנחנו חותרים, יחסי הגומלין בין חלקיה מהותיים לה יותר, ותיווך, ותרגום, מהווה בעצמו בעייה כשאנחנו שואפים לתנועה חלקה יותר.
נכון שיש המון אנשים שאוהבים להיות מתווכים, מאכרים, עורכי דין, בלא בלא בלא, אבל שים לב שהעולם והחברה משתפרים ככל שאנחנו נתפתרים מכאלה ואלה יותר ויותר

אבל גלובליות אכן באמת לא אומרת שאין ברירה אלא לקיים ולקדם את הכל בו זמנית, שיש התניה של הכל או לא כלום,
בהחלט יתכן שכפי שאכן קורה התארגנויות מקומיות מתחילות תנועה שבמשך הזמן אחרות כמותה נקשרות אליה לרשת.

יש משמעות, גם מטפיזית, מוסרית, כלכלית, אמנותית ומדעית... ליכולת לחבר בין ההכי פרטי ומקומי להכי גלובלי ואוניברסלי.

גורג42

New member
יש אנשים שאוהבים לפתור בעיות ולבנות דברים ואשכרה ליזום שינוי

ואם אנשים כמוך יפסיקו להתייחס אליהם כאל אויב שיש להיפטר ממנו, אז אולי גם הדברים יתחילו לזוז כאן.

arana1

New member
הרבה אנשים עושים את זה, ומשחר ההיסטוריה

וכל הזמן,
ובגלל זה אני כותב לגרייארט שבניגוד למה שנדמה לו דברים משתנים,
ואם אתה מציב דווקא אנשים כמוני כאוייבי השינוי וכמי שמונעים אותו אז אין ספק שחוץ מאגו נפוח להחריד אין לך מה לתרום לעולם.

לא ניסיתי להיפטר מאף אחד, בניגוד לך אגב, איפה ומתי שאני לא מסכים עם מישהו אני כותב למה ומנמק את זה, מומלץ לך לנסות לעשות את זה גם, לפחות לפעמים, כי ככה מחוללים שינוי, גם, דרך נסיון לחדד גם מחלוקות ולא רק דרך דבקות מטורפת בטרללה הכל יפה ונעים ומצויין ונפלא לכולם

גורג42

New member
אתה כותב משהו במפורש ושנייה אחר-כך מיתמם. לא אפול בפח הזה.

ואיפה ראית אצלי "דבקות מטורפת בהכל יפה"? מה זה השטויות האלה?

אם הגענו למצב שבו אתה מרדד תפיסת עולם מורכבת שנבנתה במשך יותר מעשור ל"דבקות בהכל יפה" (אפילו שלא צריך יותר מחמש שניות קריאה כדי להבין את הטמטום שפרשנות הזאת), אז באמת אין טעם להמשיך בדיון הזה.

arana1

New member
חחחחחחחחחח

הרי רק עכשיו יבבת שבקומונה כולם התנהגו נורא לא יפה וגם את כל מה שאני מבקר אתה מתאר כהתנהגות לא יפה

גורג42

New member
מה שהיה אמור לרמוז לך שאני לא מאמין ש"הכל יפה"

גורג42

New member
יש עוד כמה דרכים להיות "לא קיטש" מהדרך שהצגתם שם

אני לא דוחה את כולן.

אני כן דוחה כל דרך (קיטשית או לא) שמתייחסת לשונה כמו שאתם התייחסת אליי. בחיי שלא מבין מה כל-כך מסובך להבין פה.

גורג42

New member
זה פשוט לא נכון שזה רק מההורים. המטפלים גרועים לא פחות.

האמא הזאת שסיפרת עליה צודקת בדבר אחד: מטפל שהילד נמצא אצלו שעה בשבוע, זה לא אותו הדבר כמו מישהו שצריך לדעת מה לעשות על הילד 24/7. אז אם אתה רוצה להשוות את התנהלות ההורים להתנהלות של מטפלים, צריך להסתכל על סיטואציות שמהוות אתגר דומה באינטנסיביות שלו.

עכשיו תגיד לי, איך לדעתך מתנהגים המטפלים במוסדות של אוטיסטים? או בבתי החולים הפסיכיאטרים? אתה חושב שאין שם אלימות מילולית? אין שם השפלות? אין שם משחקי כוח מהסוג הזוועתי ביותר? אם אתה מצליח להתחמק מאלימות פיזית (בין אם זה מכות, ובין אם זה שימוש בתרופות כאמצעי ענישה) אז ראה את עצמך כבר מזל.

חוץ מזה, ABA זה לא השפלה? מנתחת התנהגות שבאה כדי לרגל אחרי הילד כדי לתחמן אותו, זה לא אלימות? אני כבר הייתי מעדיף שיצעקו עליי ישר לפנים, מאשר שישתמשו בטכניקות שכנוע נכלוליות שמסתתרות מאחורי חיוך מזויף.

למעלה