אכזבה

מיכל328

New member
אכזבה

אני לומדת בבר אילן והיות ואני נחשבת ליהודיה - אני מחוייבת בשיעורי יסוד ביהדות.. בדרך כלל אין לי בעיה כי יחסית יש נושאים מעניינים - לדוגמא אני לומדת על דת ופילוסופיה וכ"ו. היום היה לי שיעור יהדות בשם "נבואה והתגלות" והמרצה שלי דיברה על כל מיני נביאי שקר וכ"ו.. ואז היא אמרה משהו שמאד מאד עצבן אותי - היא דיברה על כך שבימי התנ"ך היו לאל בעל נביאים שאמרו שהם מדברים בשמו וכדומה, ואז היא אמרה והוסיפה - "שתדעו לכם שהדבר הזה - הפאגאניזם - עדיין מתרחש היום. בדקתי באינטרנט וכל השטויות האלה הפכו להיות היום "אין".. זה פשוט נורא איך שהכל היום כל כך חופשי ואנשים מאמינים לשטויות האלה!".. עכשיו נכון - זה שיעור יהדות ונכון זו אוניברסיטה דתית (למרות שהמון סטודנטים כמוני אינם דתיים כלל) ונכון - המורה עצמה היא דתיה... אבל זו לא סתם מורה - היא דוקטור, היא מרצה כבר שנים על גבי שנים.. כל כך אוכזבתי לגלות כי אשה משכילה, שמלמדת כל כך הרבה שנים ואני מאמינה שבקיאה בידע כללי וכ"ו - אומרת דברים כאלה על פאגאניזם. אני חייבת להגיד שלפעמים אני מאד כועסת על כך האמונות המונוטאיסטיות ה"שולטות" בעולם כיום - כל כך נגד ואנטי דתות אחרות... ולעומתן דת הויקה (שאני יכולה לדבר רק בשמה שכן אני ויקאנית) כל כך מקבלת את השונה וכל כך "בסדר" ו"הרמונית"... באיזשהו מקום אני מרגישה כאילו - "למה שאנחנו נקבל אותם בהבנה כאשר הם כל כך נחושים בדעתם שאנחנו מקוללים וכופרים ושהדת שלנו נובעת מרוע?".. כמובן שאני כבנאדם רגילה לקבל את השונה ואין לי בעיה עם אף אחד - לא משנה מהדת, צבע, מין, לאום וכ"ו... אבל לפעמים אני מתעצבנת על כך שאני משתדלת להיות כל כך בסדר עם כולם ושאיכפת לי מרגשות של אחרים - ולעומת זאת יש כאלה שיורקים לי חזרה בפנים... זהו סיימתי להתלונן... מיכל

Vendetta

New member
היית צריכה לשאול אותה...

במה דתות פאגאניות שטותיות יותר מהיהדות, והאם היא יכולה להוכיח שהדת שלה נכונה יותר.

מיכל328

New member
כן אבל...

אז הדתיים בכיתה היו סוקלים אותי באבנים.... סתם סתם... לא רציתי להכנס לדיון - חוץ מזה שזו כיתה מאד גדולה (60 איש) והיינו לקראת סוף השיעור ולא היה זמן... חוץ מזה שלא רציתי לשנות את נושא הדיון בשיעור ולעורר סערה בכיתה (יש המון דתיים מסורתיים בשיעורי היהדות)... מיכל

L e s t a t

New member
אני לא

"כל כך אוכזבתי לגלות כי אשה משכילה, שמלמדת כל כך הרבה שנים ואני מאמינה שבקיאה בידע כללי וכ"ו - אומרת דברים כאלה על פאגאניזם." מה ציפית שהיא תגיד על הפגניות? תנסי להסתכל על זה דרך העיניים שלה בתור אדם דתי "מודרני". ככה בערך היא רואה את זה, פגניות היא נושא שבמקרה הטוב יעלה גיחוך מצד "האדם המודרני" ומעט כעס מצד האדם הדתי.. ממה את מתרגשת? מזה שהיא לא חושבת שפגניות היא נכונה, אמיתית ולגיטימית או מכך שהיא רואה את תופעת השיבה לדתות אלו כעוד אופנה חדשה? (שמדי פעם בפעם הופיעה תופעה זו גם בתנ"ך) מיכל, מה הייתה תגובתם של הסטודנטים האחרים?

מיכל328

New member
אני מתרגשת מהעובדה ש...

היא אשה משכילה, מורה ואדם בוגר - היא צריכה לדעת לעשות את ההבדלה בין הדעות האישיות לבין החומר שהיא מעבירה בכיתה. זה הכל, פשוט מאד... הסטודנטים האחרים לא הגיבו, היא מייד המשיכה בחומר ועזבה את הנושא.. חוץ מזה שנתקלתי בבר אילן בתגובות כאלה או אחרות לגבי הנצרות גם כן - תגובות ולגלוגים של מרצים - זה לדעתי ממש מגעיל וצבוע - זה הרי מה שעשו כל 2000 השנה האלה ליהודים וליהדות... לא יודעת... פשוט מאד מקומם אותי שאנשים מבוגרים ומשכילים אשר משמשים דוגמא ומחנכים סטודנטים - מתנהגים כך ולא יודעים איך להיות מקצועיים ולהשאיר את דיעותיהם הפרטיות בבית. מיכל

gwizard

New member
אל תשכחי כי הם רק אנשים

ואנשים עושים טעויות. וזה שאדם הוא מבוגר לא אומר שהוא חכם !

morania

New member
צודקת...... אבל

הרבה מורים הם כאלה.... אפילו רובם... =\

וואי אני כל כך מבין אותך !

אני לומד השנה חלקים רבים מספר "מלכים ב'". שאפשר לומר שהיה תחילת ההישטלתות המונתאיסתית, וקריסת העולם הפגני. חלק מהתאורים האנטי פאגנים שם, משום מה תמיד מזכירים לי תופעות אנטי שמיות שלמדתי עליהן בהיסטוריה. בנוסף לתוכן האיום והנורא של הספר, גם למורה היו יותר מדי הערות על הפאגניזם בא"י בתקופת המלכים. ואת רובן לא אהבתי. (למעשה, נושא הלימוד שלי מתחילת שנת הלימודים היה ... "נביאי שקר ונביאי אמת"...
) בסופו של דבר, הגעתי למסקנה שאחת הסיבות ביגללה הוא כל כך משמיץ - זה כי הוא לא מכיר את התרבות שלנו. ולכן התחלתי להפוך לאובססיבי לתנ"ך...
ממש משעשע שהפאגני היחיד בכיתה שלו - הוא היחיד שקורא תנ"ך להנאתו.. ואני מוצא בזה גם תחושת נקמה קלה
. אגב, עד עכשיו הייתי בטוח שאני מגזים ומתנהג בילדותיות (אני בן 15) בתוקפנותי כלפי היהדות בנושא הזה... שמחתי ליראות שגם סטודנתית באוניברסיטה רואה את הדברים כמוני
.

Nizzan Cohen

New member
אופס... זה אני לא מהיוזר הנכון...

שחכתי לנתק את היוזר של ידידה שלי....
לא נורא.

מיכל328

New member
זה לא

שאני נגד היהדות או דתות אחרות... אבל אני לא מבינה למה אנשים משכילים ובעלי מקצוע לא יכולים לסתום את הפה ולעשות הפרדה בין דעותיהן האישיות לעבודתם... אם הפרופסור שלי למחשבה מדינית יכול להפריד את הדעות הפוליטיות האישיות שלו מהחומר שהוא מעביר - למה המרצה שלי ביהדות לא יכולה להפריד את האמונה הדתית האישית שלה לבין החומר שהיא מעבירה? מיכל

RainBird

New member
אין מה לעשות זה פן מאוד מאוד אנושי. כשאת לומדת משהו ממישהו אחר, הוא תמיד יהיה מתובל בדעות האישיות שלו. כל אמירה, ואפילו הפשוטה ביותר, רק מבחירת המילים שבה, יכולה להכיל דעה אישית. לברור אותה מהמידע עצמו זה אמנות. (לקרוא ידיעות ולדעת שכתב מסויים הוא ימני...) עכשיו, בדרך כלל המורים אומרים בקול רם דעות אישיות לגבי דברים מסויימים. דברים שהם לא חקרו, או בדקו, והם תמיד יציגו תמונה חלקית. (ולא מדוייקת. ומלאה שטויות ודעות קדומות). א-ב-ל, אם אני הייתי את,הייתי מבקש שיחה אם אותה מורה, ודן איתה על הנושא. ארדן

טלה בר

New member
פגאניות בתנך

אני מציעה לך ולכל המעוניינים בנושא לקרוא את ספרי "מיכל - בת המלך", שבו אני מעלה את העניין הזה בדיוק. אם לא תמצאי אותו בספרייה או בחנות, כתבי לי לכתובת הבאה, מסרי לי את כתובתך ואשלח אותו אלייך בדואר. [email protected]

Nizzan Cohen

New member
אני אברר לי היום בסיפרית בית הספר..

אם לין אז בהיזדמנות אני אקפוץ לספריה הגדולה.

אני כל כך מבין ומיזדהה איתך !

אני לומד השנה חלקים רבים מספר "מלכים ב'". שאפשר לומר שהיה תחילת ההישטלתות המונתאיסתית, וקריסת העולם הפגני. חלק מהתאורים האנטי פאגנים שם, משום מה תמיד מזכירים לי תופעות אנטי שמיות שלמדתי עליהן בהיסטוריה. בנוסף לתוכן האיום והנורא של הספר, גם למורה היו יותר מדי הערות על הפאגניזם בא"י בתקופת המלכים. ואת רובן לא אהבתי. (למעשה, נושא הלימוד שלי מתחילת שנת הלימודים היה ... "נביאי שקר ונביאי אמת"...
) בסופו של דבר, הגעתי למסקנה שאחת הסיבות ביגללה הוא כל כך משמיץ - זה כי הוא לא מכיר את התרבות שלנו. ולכן התחלתי להפוך לאובססיבי לתנ"ך...
ממש משעשע שהפאגני היחיד בכיתה שלו - הוא היחיד שקורא תנ"ך להנאתו.. ואני מוצא בזה גם תחושת נקמה קלה
. אגב, עד עכשיו הייתי בטוח שאני מגזים ומתנהג בילדותיות (אני בן 15) בתוקפנותי כלפי היהדות בנושא הזה... שמחתי ליראות שגם סטודנתית באוניברסיטה רואה את הדברים כמוני
.

Nizzan Cohen

New member
מנהל תימחק את ההודעה הכפולה בבקשה..

בילבול מביך בשילוב עם מחשב איטי...

מזדהה ../images/Emo13.gif

.

Tatu4Taty

New member
זה נורא

אני מכיר את המורים האלה וזה פשוט מעצבן שמורים לא מסוגלים להשאיר את דעותיהם האישיות בבית. זה גם מקשה מאוד על הלמידה של הספר כשלעצמו הוא לא ספר סובלני במיוחד (בלשון המעטה).

למעלה