אכזבה

מיכל328

New member
גם לי אין בעיה עם ישוע

יש לי בעיה עם מה שהכנסייה עשתה ממנו.. הוא היה יהודי לכל דבר וכן אולי אפילו הוא היה נביא וכ"ו (כמו אךיהו, משה וכדומה)... אני אומנם לא מאמינה בתנ"ך כמקור דתי אבל אני מאד מאמינה בו כמקור היסטורי. ברור שהדמויות בתנ"ך היו אנשים אמיתיים שחיו בתקופה ההיא.. האדם יצר את ה"ספליט" הזה בין יהדות ובין נצרות שכן ההבדל היחיד הוא שהם הוסיפו את ישו ואת מריה למסגרת ומשם הדת התפצלה... בתחלס זה אותו האל והם מתבססים על התנ"ך היהודי וכ"ו... אנחנו לא יכולים לדעת מה בדיוק הלך אתל ישוע בראש כשהוא הטיף.. הרי שארבעת הבשורות נכתבו לפחות 70 שנה לאחר מותו.. יש מגילה אחת שנתגלתה לא מזמן בים המלח שחוקרים סבורים שדווקא היא מכילה את הדבר הכי קרוב למילותי המדוייקות של ישו... היא נקראת הבשורה של תומאס.. (אם מישהו ראה את הסרט "סטיגמטה" הם מדברים בדיוק על זה)... אבל הכנסייה לא מכירה בבשורה הזאת... (בגלל שמה שכתוב שם מבטל את סמכות הכנסייה לגמרי)... אז שוב - הבעיה היא לא ישוע או הדמויות בברית החדשה, בתנ"ך היהודי או אפילו בקוראן... הבעיה היא מה אנשים עושים מן המקורות האלה ואיך הם מנצלים אותם בכדי להפחיד ולצבור כוח... מיכל

לגבי התנ"ך כמקור היסטורי

יש די והותר ויכוחים בעולם האקדמי, כבר יותר מ-100 שנה, וישנן עדויות לכאן ולכאן. להגיד "ברור שהדמויות בתנ"ך היו אנשים אמיתיים" זו קצת נאיביות, לדעתי. והמגילות הללו התגלו במצרים, במקום שנקרא נאג' חמאדי, לא בים המלח. ההבדל היחיד בין הנצרות ליהדות הוא לא רק האמונה בישוע כמשיח (או כבן האלוהים, או כהתגלמות האלוהים, תלוי על איזה זרם בנצרות נסתכל). ישנם הרבה הבדלים. למשל, מה שפאולוס הכניס לכל העסק - וביטל כלאחר יד את רוב המצוות. גם הראיה של האלוהות כמשושלת עומדת בסתירה לעקרון המונותאיזם היהודי, ולכן היהדות רואה בנצרות ע"ז, בעוד האיסלאם לא נתפס כע"ז.

מיכל328

New member
נכון אבל

יש הוכחות שבתקופת המלכים היו הדמויות אנשים אמיתיים.. אולי בתקופה העתיקה יותר יש ויכוחים... אבל ידוע שרוב המלכים חיו ושלטו עם ממלכת יהודה וישראל.. ויש הוכחות ברורות לגלות בבל וכ"ו... ישוע בהחלט היה אדם וכן המלך הרודוס וכ"ו... יש הקבלות בין היהדות לבין הנצרות. מריה היא ה"פרסונה" המקבילה לספירת השכינה שהיא מייצגת את הצד הנקבי באלוהות... לדוגמא. בכל אופן הנוצרים רואים את דתם כהמשך ליהדות וכרפורמה בדת... כי הם הרי לומדים את סיפורי התנ"ך והם אומרים שאלוהי היהודים הוא אלוהיהם.. אבל להם יש את התוספת של ישוע ורוח הקודש... הסיבה שפאולוס ביטל את במצוות הייתה בגלל שהוא ראה שהיות וישוע - המשיח - הגיע אין צורך להיות כל כך אדוקים אלא צריך לעשות רק מה שישוע אמר (והוא לא הזכיר דבר על מצוות אלא רק על אמונה באלוהים, הרמוניה ואהבה). אני קראתי שהמגילה של תומאס נמצאה בים המלח דווקא.. אבל לא משנה היא נמצאה לא מזמן (במאה ה-20) ןהמון חוקרים מסכימים שזה מסמך יותר "אותנתי" מאשר ארבעת הבשורות הידועות... ומה שישוע "אומר" במגילה ההיא סותרת את סמכות הכנסיה לגמרי... מיכל

המגילה, יחד אם עוד כמה

נמצאה במצרים. את מוזמנת לחפש תחת Nag Hammadi באינטרנט ולראות זאת. החוקרים מסכימים שהיא מהמאה ה-1 לספירה, ואולי כמה טוענים שהיא "אוטנתית" יותר, אבל הרוב לא יוצאים כנגד ארבע הבשורות של הברית החדשה (ד"א, הבשורה על פי תומס היא יפיפיה. מומלץ לקרוא). נכון, היא מקעקעת את סמכות הכנסיה, אין ספק. היא מצביעה על כך שהנצרות היא דת אישית, לא דת "כנסייתית". ד"א, לגבי ישוע, עדיין יש ספיקות אם הוא באמת היה קיים... (מבחינה אקדמית), במיוחד כפי שמתארים אותו. יש הגורסים כי את ישוע שבברית החדשה יצר בעצם פאולוס... עפ"י דמות של מישהו שיצא לו להכיר, ועליו הוא בנה סיפורים. הוכחה חד משמעית? אין, רק מכונת זמן... "ספירת השכינה" - הספירה הנקבית נקראת "בינה", לא שכינה, אין ספירה הנקראת שכינה. השכינה, עפ"י אנציקלופדיה מאיר נתיב להלכות (שהיא אנציקלופדיה דתית) השכינה היא שם נוסף של אלוהים, המתאר אותו כשוכן בכל מקום. לא של פן נקבי של האלוהות היהודית. זו פרשנות ניו-אייג'ירית למשהו שלא היה ולא נברא. וכאן אני נסמך על מקורות. פאולוס עשה תרגיל ביחצ"נות. הוא ביטל חוקים לא בגלל "שהמשיח הגיע", אלא בגלל שהוא רצה עוד מאמינים, מקרב "הגויים". ד"א, עד כמה שזכור לי מהבשורות עצמן (מ-מתי) ישוע דווקא טען כי תורתו מיועדת לבני ישראל בלבד. מה שהנוצרים רואים, שיבושם להם.

L e s t a t

New member
לא

"הסיבה שפאולוס ביטל את במצוות הייתה בגלל שהוא ראה שהיות וישוע - המשיח - הגיע אין צורך להיות כל כך אדוקים אלא צריך לעשות רק מה שישוע אמר (והוא לא הזכיר דבר על מצוות אלא רק על אמונה באלוהים, הרמוניה ואהבה)." עפ"י ספר מעשי השליחים, פולוס "השליח" הפיץ איגרת הגורסת כי אין עוד צורך לבוא בעול מצוות וברית מילה על מנת ש"המאמינים הערלים" לא ינטשו את האמונה וגם בשביל למשוך עוד מאמינים. אקט זה לא מבטל אדיקות.

gwizard

New member
מגילות ים המלח

יש לי אותם באתר במחלקת "ספרים באנגלית". מי שרוצה מוזמן להוריד ולעיין. אני אישית לא קראתי אותם עדיין, אך אם יש מישהו אשר קרא אני אשמח לקבל ביקורת עליהם.

מיכל328

New member
לא

לא עשיתי את המבחן אני כנראה אקח את הקורס של הידברות בין יהודים לחילומיים שנה הבאה וזה יתן לי פטור ממבחן במושגי יסוד... מיכל

ווילו

New member
לקלל דמות חיובית../images/Emo35.gif לא יפה../images/Emo163.gif

השם של המשיח הנוצרי הוא ישוע ולא ישו. היהדות שהתנגדה לישוע בזמן שהנצרות החלה לתפוס תאוצה בחרה לכנותו ישו כראשי תיבות של "ימח שמו וזכרו" זה נראה היה להם משעשע
אבל אתה, אם אתה באמת רואה בו דמות חיובית, או סתם מכבד אותו כבן אדם(לשעבר) מתבקש שלא לקלל...
נראה שעל כל אחד כמוך שקילל בלי להבין את זה וביקש שזכרו ימחה, זכרו רק התחזק יותר... (תוצאה הפוכה שיצאה קצת מגבולות האיזון והפרופורציה הנורמלים לדעתי...
) צריך לעודד אנשים לקלל פאגאנים! אולי נתחזק... שרלוט.

gwizard

New member
אני חושב שיש מספיק אנשים המקללים

פאגאנים, אין צורך להוסיף לתופעה. מה שכן, צריך לשמן את מכונת ההסברה ולהסביר כי פאגאניזם זה לא רע ופאגאנים לא שותים דם חתולים ורוצחים ילדים קטנים.

L e s t a t

New member
בלה

"השם של המשיח הנוצרי הוא ישוע ולא ישו. היהדות שהתנגדה לישוע בזמן שהנצרות החלה לתפוס תאוצה בחרה לכנותו ישו כראשי תיבות של "ימח שמו וזכרו" זה נראה היה להם משעשע" אף אחד - מלבד 12 התלמידים של ישוע - לא יודע איך ישוע נקרא באמת, בין אם זה ישו או ישוע, זה לא בטוח. מה שכן, יש"ו יכול להיות גם ראשי תיבות של "יתברך שמו ויתגדל"
"צריך לעודד אנשים לקלל פאגאנים! אולי נתחזק... שרלוט" ניו-פגאנים פשוט נהיים יותר מזוכיסטיים מיום ליום..

למעלה