למען הסר ספק...
ההודעה הפותחת שלי לא התכוונה בשום אופן להיות איזה "מניפסט חזרה לזנב הקשיח". הכותרת היא ציטוט של הרשטיק, שחזר עליו כמו מאנטרה שחוקה בכל פעם שיצא לו לעקוף אותי ב"חוצה גולן". אני מכיר ביתרונות השיכוך המלא ועל אף ה"שטיקים" שעושה לי הג'אמוס מפעם לפעם, אני עדיין מחזיק בדעתי שאלו אופניים מצויינים עם התנהגות שטח מצויינת למשימות שלשמן נוצרו - רכיבת שטח טכנית. אסור לשכוח שהמשפט "מרבה נכסים מרבה דאגות" משחק גם כאן. אופני שבילים יקרים זה אומר 27 הילוכים, דהיינו פלטות דקות יותר ושרשרת צרה יותר, חסכון במשקל שאומר חריטה אינטנסיבית יותר, שיכוך טוב שאומר בולמים מתוחכמים יותר, עם יותר חלקים נעים, שסתומים, נעילות, ברגים ומנופים, מתלה מרובה צירים ומיסבים ברקסים הדראוליים עם עשרות חלקים זעירים, אטמים, שסתומים, משאבות, מנופים. זה מזכיר לי חבר, איש מחשבים ותיק ומנוסה שהסתכל פעם על מחשב PC ששבק, הרהר כמה שניות ואז אמר לי "בוינה, הדבר הזה בנוי מכמה אלפים של רכיבים זעירים, חצאי מוליכים, זבבים מקרוסקופיים, חלקים מכניים שמסתובבים במהירות של 7,200 במשך כמה שנים ללא הפסקה... אני כבר 20 שנה בתחום ואני עדיין לא מצליח לקלוט מה גורם לדבר העדין הזה לעבוד מלכתחילה". לא שהמשפט הזה מנחם אותי כשטיול רכיבה מרהיב עומד על הפרק ואני... עומד לפני "שוקת שבורה".