אלבום השבוע 141
!

SmokeyStover

New member
חח איזה כבדים

כל מה שרציתי להבהיר שאני לא חושב שזה ממש קשור לפורום הזה.

moe7

New member
העניין הוא שעשית וואחד הכללה

אמנם אף אחד שאני מכירה לא יטען שמטאליקה תכנס תחת המטרייה ה"אלטרנטיבית", אבל ביקום מקביל, נאמר ומטאל מעולם לא חצה למיינסטרים, כלומר, באיזשהו שלב מטאליקה לא הייתה המפלצת שהיא רוב ימיה, מתישהו היא הייתה סתם להקה יומרנית. ובטח שלא צריך להפסיק להזכיר להקות מסויימות "כי הן לא הולמות את כותרת הפורום", כאילו לא היה מזכיר חולוני אחת לשבוע להקות פופ (ומישהו חדש היה קופץ ומעקם את האף עם איזו אמירה אליטיסטית). כל המושגים האלה נורא מקריים, מעורפלים וחופפים אלה לאלה בקצוות.

alonfix

New member
כמה קניות שעשיתי השבוע

בשעה טובה ומוצלחת עשיתי הזמנה מדיסק-קלאב שכוללת את: sigur ros - Agetis Byrjvn Beth Gibbons & Rustin' Man - Out Of Season pink floyd - live in pompeii והכל ב- 130 ש"ח (משלוח חינם)... חומצזה אני שומע עכשיו את האלבום הראשון של הדרזדן דולז ואת הדיסק החדש של שון לנון

alonfix

New member
בקשר לאלבום

אין לי מושג מה הסיגנלים ששיחררו מהאלבום הזה (למרות שאני מתאר לעצמי שהשיר שהופיע בפסקול של ונילה סקיי הוא אחד מהם), אבל האלבום עצמו באמת מעולה.

העכביש2

New member
פדיחה...

עכשיו כשאני בודק אני רואה שקנית אלבום מהקודמים שלהם ולא את האחרון ממנו יצא השיר Svefn-g-englar... אני דיברתי על האלבום Takk -האחרון שלהם מ-2005 saeglopur ו- Hoppípolla ממנו היו מעולים..

moe7

New member
המצב בקנטים, מה?

מחלקים כבר מתנות בחינם (בשוקס נותנים כרטיסים לחדש של מל גיבסון, מסתבר שאו שהצנזורה המדינית החליטה לבלוע את עלבונה, או שכסף מדבר חזק יותר ממילים). השבוע נתקלתי בלא הרבה עניינים ג'וסיים באמת. חוץ מאולי Big Science של לורי אנדרסון, שיצא ככל הנראה ב1982, אבל מנטלית נמצא איפשהו בחלל העל-זמני. יחד עם הביג סיינס קבלתי מידיד גם כמה אלבומים מייגעים שמסיירים בין פוסט רוק נחמד לסלואוקור עייף, אבל רק לורי אנדרסון בלטה על רקע כל הנודניקים האחרים, בין דקלום לשירה למלמול ("שפה היא וירוס", הקטע החביב עליי שלה, לא מופיע פה. כלומר, יש עוד למה לצפות). מהאלבום הזה זכור בייחוד O superman (שמונה דקות של ווקודר, הרי הוא ביו-טיוב), על אחד הקטעים שורה אווירה קלטית חמימה (עם הופעת אורח של חמת חלילים, YEY!), הליריקס נעים על ציר הנונסנס המוחלט לסוג של סרקזם חינני. באלבום אין שום דבר שיכול ליפול על ההגדרה "קליט", הוא ניסיוני לכל אורכו, חדשני לזמנו (המוני סימפולים שנעים בלופים לא היו בימים ההם הקונצנזוס שהפכו). פעם שוטטתי ביו טיוב בין קליפים של האנדרסונית, היא נותנת אחלה שואו, הכל מתמקד בפרפורמנס עצמו, בניואנסים הקטעים שבקול, לפעמים זה תיאטרלי ומוקפד, לפעמים מכאני-מכוון וקטן. היא אמינה (כמספרת סיפורים), למילים שלה יש משמעות ולעזאזל, היא גם אישה (למרות שההופעה שהיא מתחזקת שנים ארוכות היא כמעט לחלוטין אנדרוגנית, פעם גם הפרטנר שלה, לו ריד, היה כזה, אבל השנים לא עשו עמם חסד). שואלים למה זה רלוונטי? ובכן, קשה לדמיין את האנדרסונית עולה לבמה עם השירים-הקרים-שכלתניים האלה עם שמלה, זה יהיה מאתגר מגדרית במידה כמעט צפויה מראש. אבל אולי בעצם, אישה שעולה בחליפה כדי לבצע שירים מינימליסטיים-ארטסי-פארטסים היא סוג של גבר?

תקליט מצטיין.

היא מאוד חזקה בעניין של הפרפורמנס. פעם ראינו איזה קטע שלה באיזה סדנת אמנות כלשהי. המון סטייל. (והמון אייטיז) שמעתי פעם קטע שלה עם כינורות(לא אורי, הכלי), שמדבר על דייגו הסדרן במוזיאון והוא כל הזמן ואמר "טיים טו גו!, טיים טו גו!" משהו ממיטב המסורת עם לופים וכו'. מישוה יודע אולי על מה אני מדבר? אני פשוט לא זוכר את השם שלזה. וזה מטריד אותי.

The Miller

New member
skein

למרות ההתענייות המרובה שלי בפרס. אני אמשיך במסורת של לא לכתוב כלום אלא אם זה נחוץ ואקווה שתתנו לי את הפרס ככל הכבוד על הכנות והפתיחות.. השבוע האימיול שלי התאושש אז היה לי מה לשמוע: Goldfrapp - Felt Mountain The Spinto Band - Nice and Nicely Done Air - Talkie Walkie Bloc Party - A Weekend In The City אני לא יודע מה הבעיה שלי, אבל אני לא מסוגל לאהוב אלבומים אחרים של אותו אמן כמו שאני אוהב את האלבום הראשון שלו ששמעתי. הסולן אמר שהדיסק יותר בוגר אבל לי הוא נשמע כאילו הוא בגיל ההתבגרות. יש בדיסק כמה שירים ממש טובים, בעיקר הראשונים אבל השאר די טיפשיים ובינוניים והדיסק נעשה יותר ויותר מעאפן. אני לא אוהב את רוב הליריקה והשירה שלו מעצבנת בחלק מהשירים והדיסק לא טוב כמו הראשון, אבל בלוק פארטי טובים והדיסק די נחמד.

milkofamnesia

New member
הוא לא בוגר, הוא שונה.

הראשונים הם באמת טובים וסונג פור קליי משאיר לך טעם לעוד שירים עם תיפוף עצבני שבולט לאורך כל השיר, אבל משיר 5-6 אלו הם שירים שבסוף צריכים לגדול עליך ויקח לך זמן לאהוב אותם, ככה זה קרה לי.. SRXT שיר מדהים

SmokeyStover

New member
explosions in stereo

Explosions In The Sky - All of a Sudden I Miss Everyone אלבום חדש ומצויין, מי שאוהב שיוריד. The Apples In Stereo - New Magnetic Wonder זה האלבום החדש שלהם, והוא ממש מצויין!! הלהקה הזו רק משתפרת.

al-x

New member
אלבומי השבוע שלי

The Long Blondes - Someone To Drive You Home הרכב שפילדי חמוד, אלבום לא-רע, נחמד לשמיעת רקע, לא משהו מפיל מהרגליים. Damien Rice - 9 אלבום פולק מושלם לשבת אפרורית שכזו. שיר מס' 9 (Accidental Babies) גרם לי לאהוב את האלבום הזה עוד יותר. נראה לי שמאז ג'ארוויס קוקר לא היו אמנים שהיה לי קל כל כך להזדהות עם הרגשות/חוויות שהם מתארים. Wolfmother - Wolfmother הייתי נורא סקפטי לגבי השלישייה הזו לפני ששמעתי אותם, כל אמן שמוגדר באמג כמטאל או כרוק כבד מעורר בי מעט סלידה, לא משהו אישי, אבל הז'אנרים האלה אינם כוס התה שלי. אחרי השמיעה הראשונה, מסתבר שטעיתי - שילוב נהדר בין להקות סבנטיז (זפלין. בכלל, הסולן נשמע לפעמים קצת כמו רוברט פלאנט) להרכבים עכשווים (וויט סטרייפס). לא לשווא הם רשומים כשהשפעות מרכזיות שלהם. Phoenix - It's Never Been Like That הרכב אינדי פופ עם אלבום נחמד ותו לא. לא משהו משהו שייזכר לדראון עולם, לטוב או לרע. Oi Va Voi - Digital Folklore גיליתי אותם באיחור וחבל שכך. Destroyer - Destroyer's rubies עוד גילוי מאוחר. נשמע אקפרימנטלי ומגניב עד מאוד. מדבקה של סמיילי על המחברת בגלל שעומד מאחורי זה אדם אחד. The Hold Steady - Boys And Girls In America כיף כיף כיף! Joanna Newsom - Ys נעים מאוד. אבל אהבתי יותר את הקודם, אולי כי קשה לי לפעמים להסתדר עם רצועות ארוכות. רציתי לכתוב סיכום של אלבומי השנה שלי, אך הזמן אוזל והמוזה טרם באה. מה יהיה?

העכביש2

New member
Damien Rice ../images/Emo47.gif

קניתי את החדש ואת הקודם שלו במבצע בטאוור...שווה כל גרוש...

העכביש2

New member
אכן...

זה מבצע רישתי... השאלה היא האם הוא נגמר או לא, כי שבוע שעבר שדיברתי עם המוכרת היא אמרה לי שהוא צפויי להסתיים, וכבר עבר איזה שבוע פלוס...

למעלה