אלוהים בהקשר השואה

nrcf

New member
הייתה לנו שיחה על זה

בבצפר עם הרב של הבצפר והוא אמר שכתוב בספר דברים ואני לא מצתת כי אני לא זוכרת בדיוק מה כתוב אבל כתוב שם שאם לא נתנהג טוב ונחייה בתוך הגויים ונתבולל איתם וכו' וכו' יגיעו דברים נוראיים שאנחנו לא נתאר לעצמינו , ז"א היהודים היו צריכים לצפות מראש שאם הם לא ייתנהגו כמו שצריך יגיע להם עונש שיעלה על כל מה שהם חשבו והיו שם אזהרות. והוא אמר שכמו שאבא שהבן ששלו עשה משהו רע העונש שהוא ייתן לו יהיה לקחת לו את הדברים שהוא אוהב טלוויזיה , מחשב דברים כאלה אז הוא העניש אותנו וזה כאב לו להעניש אותנו ככה אבל הוא ידע שהוא צריך לעשות את זה כי זה מה שיזעזע את העם שלו לחזור בתשובה... וחשבתי איך אבא מסוגל להעניש את הבנים שלו בכזאת צורה אכזרית והיה לי קשה מאוד קשה אבל בסה"כ היו הרבה דברים שהיו אמורים לזעזע אותנו לחזור בתשובה ולא"י פוגרומים ופרעות ביהודים בכל העולם והוא עשה דברים קטנים וכואבים שלא הזיזו לעם אז הוא היה צריך לזעזע אותנו ככה שלא יהיה לנו יותר ספק איפה אנחנו צריכים לחיות ועם מי והנה תסתכלו כמה זה זיעזע ועזר לנו שקמו כל האנשים מאירופה הנאצית ובאו לא"י והקימו פה מדינה מדהימה ומפותחת ותסתכלו על המדינה תוך 50 שנים שזה כלום כשחושבים על זה הפכה ישראל להיות אחת מהמדינות המפותחות בעולם זה מדהים!! רק הקב"ה רואה את התמונה הכללית ויודע מה יזעזע ומה יעזור לנו לחזור בתשובה וזהו וצריך להאמין שהוא יודע מה הוא עושה וזה לטובה... יומטוב=]

goldie4

New member
נכון

זה גם זעזוע כל כך עמוק וכיפר על כל העוונות דווקא כי צדיקים גדולים הושמדו בשואה... זכרונם לברכה וזה כמו לתת מכה בראש במקום ביד כדי לתת זעזוע...

מצטערת על התגובה המאוחרת

לא הייתה לי גישה למחשב עד עכשיו אז לא ראיתי את התגובות אני מבינה את הנקודה שלך שזה היה כאילו ה"עונש החינוכי" של אלוהים לעם, אבל אני לא מסכימה עם זה. אבא שרוצה ללמד את הילד שלו נותן לו מכה על היד והילד לומד לא לעשות את הדבר הזה בגלל שאז הוא יקבל מכה על היד מאבא. אבל אם על מנת ללמד אותך לקח אבא שלך ירצח בצורה מזעזעת מול הפרצוף שלך את אחיך, אתה באמת תישאר איתו? מה ההגיון בזה? ואתם יודעים מה- גם היום רוב היהודים בעולם לא גרים בארץ ישראל, והם עדיין מתבוללים ואני אישית לא מקיימת את המצוות שבתנ"ך. יש הרבה דברים בתנ"ך שאני לא מסיכמה איתם. אז מה זה אומר? שמחר אלוהים יחיליט שצריך להעניש אותי ותהיה שוב שואה? הוא יתן לעם שלו שלא גר בגבולות ארץ ישראל למות סתם ככה, בגלל שהם לא חיים פה? תחשבו רגע עד כמה הדבר הזה קטן וקטנוני ולא חשוב. אם מישהו הוא באנדם טוב, שחי את החיים שלו בצורה שלווה בלי להפריע או לפגוע באנשים אחרים, מה הבעיה הגדולה בזה? למה מגיע לו להישרף בחיים, או למות מרעב חסר כל רכוש, כבוד, ואחרי שהוא נאלץ לסבול את הכאב של הידיעה שכל אדם שהוא אי פעם אהב כבר נרצח?

Amit Avigour

New member
יש לי תשובה..

אולי הייתה שואה, אך ה' הציל אותנו והקים לנו מדינה. כמו שהוא נותן, הוא לוקח. ובקשר לאמונה.. תראי, זה לא שה' התגלה למישהו אחד והוא סיפר את זה. כל ישראל ראו את ה' וכוחו בהר סיני. ואני חילוני.

נראה לי שלא ממש למדת על השואה

אם לדעתך זה היה שווה את המדינה שלנו. לא הבנתי, היתה שואה וה' הציל אותנו? כלומר, הוא לא יכול למנוע אותה מלכתחילה, אלא רק לצמצם נזקים? להמתיק את הגלולה? חשבתי שהוא כל יכול...

nrcf

New member
נראה לי שלא ממש למדת על א"י

אם לדעתך השואה לא הייתה את זה ברור שהוא יכול הכל הוא יכול אבל הוא הזהיר אותנו שזה מה שייקרה אם נעשה ככה וככה והוא לא מפר הבטחות והוא ידע שהוא צריך לעשות את זה כי הוא ידע שזה הדבר היחיד שיזעזע אותנו וצדק..... הוא יכול לעשות הכל וזה מה שהוא בחר לעשות בחר שלא לצמצם את הנזק כי זה מה שיעזור וד"א כמו שכתבתי בתגובה שלי מקודם הוא עשה נזקים קטנים יותר : פרעות ברוסיה ובאירופה ומרוקו ותימן ועובדה שזה עזר קצת אבל עדיין לא הגיע למדינת ישראל ואחרי השואה כ"כ הזדעזעו והקימו מדינה וכו'....

איגרא

New member
אלוהיך הוא אם כך הרוצח

מס' 1 בעולם. ניתן להסיר את האחריות מהנאצים, אלוהים אשם, Hooray.

nrcf

New member
ברור שגם הנאצים אשמים

הרי זוהי הבחירה החופשית של האדם , והוא יכול לבחור לרצוח. הקב"ה יכול היה לסובב את הדברים בצורה שונה כך שלא ירצחו 6 מיליון אנשים בשואה.אבל הוא לא עשה את זה ומז"א להגיד שאלוקים הוא רוצח?! הרי הוא ברא אותנו והוא נותן ולקח את החיים ואם אתה רוצה להגיד את זה כך אז הוא הממית מס' 1 בעולם כי הוא היחיד שמוציא את החיים מבני האדם וכן הוא אחראי לשואה האנשים שרצחו עשו זאת מבחירתם החופשית הוא לא עשה שומדבר כדי למנוע זאת...

איגרא

New member
הביטי חמודה

אני מבין שאת נלהבת ונרגשת כי למדת אתמול בכיתה ג' שאלוהים הוא הבורא. "הרי הוא ברא אותנו והוא נותן ולקח את החיים" א. למדי לטעון טענות שניתן להוכיחן. טענת אלוהים ברא היא סה"כ טענה ואין ביכולתך להוכיחה. אנחנו נולדים להורינו לא אלוהים בורא אותנו. מדהים אותי כל פעם מחדש איך אנשים חוזרים על האמירות שלהם בלי לבדוק אותן. ב. טענת פה: "ברור שהוא יכול הכל הוא יכול אבל הוא הזהיר אותנו שזה מה שייקרה אם נעשה ככה וככה והוא לא מפר הבטחות והוא ידע שהוא צריך לעשות את זה כי הוא ידע שזה הדבר היחיד שיזעזע אותנו וצדק....." כלומר אלוהייך איים וקיים, מה, אז מה אחריותו של היטלר ?

nrcf

New member
זה לא נעים לי

הדרך שאתה מתנשא מעלי וזה שאני הייתי בכיתה ג' הרבה אחרייך לא הופך אותי לחכמה פחות ממך וד"א למדתי שאלוקים ברא אותנו בגן... אולי הבנתי את זה הרבה יותר לעומק ב3 השנים האחרונות אני מאמינה באמת ובתמים שאלוקים ברא אותי 3 שותפים לבריאת האדם אביו , אימו ואלוקים זה שאתה לא מאמין כך לא הופך את זה לדבר לא נכון אלא הופך את זה לדבר לא נכון מבחינתך זו אמונה אי אפשר להוכיח את זה זו הגדולה שבזה אחריותו של היטלר היא בחירתו החופשית ואני לא מסירה מהיטלר שום אחריות לגבי השואה... הקב"ה שלח את ישראל לגלות(עכשיו תגיד שזה הרומאים או הבבלים או וואטאבר אני מאמינה שזה הקב"ה) בידיעה שזה מה שהם יעברו זו אחריותו של הקב"ה לפי דעתי...

nrcf

New member
זה שאתה גדול ממני

ב20 ומשו שנים לא נותן לך את הזכות להתייחס אלי בחוסר כבוד שכזה ועוד יותר מזה בגילך את צריך לדעת איך לדבר יפה לאנשים... " חמודה, אני מבין שאת נלהבת ונרגשת שאתמול בכיתה ג' למדת שאלוקים הוא הבורא" איזה זלזול , בי ובאמונות שלי אני מציעה לך להבא לדבר אלי או אל כל אחד אחר פה בדרך הרבה יותר נעימה... לילה טוב שיהיה לך=]

nrcf

New member
קודם כל אני לא

מדברת שטויות ושנית גם אם אתה סבור שמישהו טיפש או מדבר שטויות אין לך שום זכות להתנשא מעליו וללעוג לאמונותיו יהיו אשר יהיו

איגרא

New member
זה לא נעים לך

אבל עדיין את צריכה להבין ההבדל בין טענה להוכחה. "אלוהים ברא" היא טענה, עלייך מוטל להוכיחה. אין לי ויכוח עם אמונתך, אבל כשאת טוענת בפסקנות שאלוהים עשה זאת וזאת הרי שתופרכי. "הקב"ה שלח את ישראל לגלות(עכשיו תגיד שזה הרומאים או הבבלים או וואטאבר אני מאמינה שזה הקב"ה) בידיעה שזה מה שהם יעברו זו אחריותו של הקב"ה לפי דעתי..." זוהי טענה אינפנטילית, אם אלוהייך ידע מה יקרה אז אין בחירה חופשית.

מגיב באיחור רק בגלל הזועזוע ../images/Emo2.gif

קראתי את כל הנושא הזה כי הוא מעניין וממש הזדעזתי מההודעה האחרונה שלך!
בן אדם מבוגר שעדיין לא מבין את יכולותיו של האל זה ממש נורא לדעתי. האל נמצא בכל הזמנים בו זמנית כמו שהוא נמצא בכל מקום בו זמנית ולכן הוא יודע מה קרה, קורה יקרה בו זמנית. אני מדגיש: הוא לא קורא עתידות כמו שכולם חושבים! הוא נמצא בכל הזמנים כך שהוא יודע הכל! אנחנו עוד לא בחרנו אבל הוא כבר יודע מה התוצאות של בחירתנו כי הוא נמצא גם לפני הבחירה גם בזמנה וגם אחריה ובעצם בכל זמן ובכל מקום! אז בבקשה לא לזלזל באל!!! (כך שעדיין יש בחירה חופשית, האל פשוט יודע מה נבחר כי הוא נמצא אפילו אחרי הבחירה עוד לפני שהיא התקיימה מבחינתינו. רק מראה עד כמה אנחנו מוגבלים...)

למעלה