אלוהים בהקשר השואה

nrcf

New member
פשוט נכון

אולי הייתה שואה, אך ה' הציל אותנו והקים לנו מדינה. כמו שהוא נותן, הוא לוקח שכחתי לכתוב את זה

תומכת בדעתך../images/Emo45.gif../images/Emo13.gif

היה איזה ילד שנפגע פעם אני חושבת בתאונת דרכים, ונותר נכה לכל החיים, והוא אמר: "אני לא רוצה לחשוב שיש אלוהים, כי אם יש אלוהים - אז הוא ממש מניאק".

goldie4

New member
תשובה

יהדות אירופה התבוללה, הרבה ניסו להדמות לגויים, להסתיר את יהדותם, להתחתן עם גויים, זנחו לגמרי את כל המצוות וחינכו את ילדיהם כמו הגויים חגגו את חגיהם... היו כמובן גם כאלה שעדיין היו חרדים, והיהודים המתבוללים זלזלו בהם ושנאו אותם... התנשאו מעליהם וחשבו שדינם לא כדין החרדים. כי הם "מודרנים" ו"נאורים" וחלק מהגויים. חס וחלילה מלהגיד שמגיע להם לא מגיע לאף אחד ושאף אחד לא יבין אותי לא נכון חס וחלילה. אך היה קיטרוג מאוד גדול בשמיים. והיתה גזירה מאוד קשה כתוצאה מהמעשים של הרבה יהודים באירופה... וגזירה קשה היתה יכולה להמנע ע"י חזרה בתשובה שלא היתה... וכמו שכתוב בתנ"ך שאם נקשה לבבנו ולא נקיים המצוות תבוא עלינו קללה ואם נקיים את המצוות נבורך בכל מעשינו ויהיה לנו שפע. ואם באה קללה כתוצאה מהתפקרות של מיליוני יהודים בבת אחת (יהודים שבאו מבתים שומרי תורה ומצוות, שזה חמור מאוד, ולא יהודים שנולדו בבתים חילונים כמו בישראל, שלא חונכו ונקראים תינוקות שנשבו ולכן זה לא אשמתם ולא מענישים אותם על כך כי זה כאילו הם נאנסו לא לשמור תורה ומצוות) זה תואם את מה שכתוב בברית בינינו לבין הקב"ה בתנ"ך. כן, באה קללה, אך כמו שכתוב בתורה גם כשתבוא עלינו קללה לא נושמד לגמרי אף פעם ותמיד ישאר זרע כדי שלא נכחד, כי אנו זרע של אברהם אבינו וניתנה לו הבטחה שתמיד נשרוד, ולכן תמיד השם ישמור עלינו שלא נכחד וייתן לנו עוד הזדמנות. כדי להציל את עם ישראל מגזירות קשות - הדרך היחידה להשפיע היא לא ע"י תלות בשרים או בפוליטיקה וזה לא תלוי באדם אין לסמוך על אדם לישועה, כדי להשפיע על גזירות צריך להשפיע בשמים ואת זה אפשר לעשות רק ע"י הוספה במעשים טובים, אהבת ישראל, אחדות ומצוות. וזה נוגע גם למצבנו כיום... ישנו ספר על איך הוצל רב גדול מהשואה, למרות שלא ניסה להציל עצמו בכלל, הוא רק המשיך לשמור על המצוות בהחמרה למרות שזה היה מסוכן להראות יהודי, ועודד את החסידים שלו להמשיך לשמור על פסח כשר ולהתפלל בבית כנסת בזמן הפצצות כשנאצים חיפשו יהודים ברחובות ולא היה אכפת לו מה הולך מסביב - כי הוא האמין שדווקא הדבקות שלו במצוות זה מה שיציל אותו ואת כל העם היהודי. ולהסתתר בבית זה לא מה שיציל אותו. והרב הזה הוצל על ידי נאצי שאביו היה יהודי, וע"י עוד נאצי שאביו היה יהודי שנשלח לחלץ אותו מהרחובות, למרות שהרבי פחד ממנו וברח ממנו, תוך סיכון גדול, ונגד חוקי הטבע, כשהנאצים האחרים חשדו, וכשבסוף נתלה הנאצי שהציל אותו! והוברח ע"י שני הנאצים לארה"ב... מבלי שהוא בכלל יזם זאת! וזה היה האבא של כלתו של הרבי מילובביץ' שייסד את תנועת חב"ד בארה"ב ויש על זה ספר מרתק... והוא ידע שכל הגזירות באירופה באו בגלל הקלקול של כל היהודים הרבים שהתבוללו... (לא שזה הגיע להם חס וחלילה אך היה קטרוג גדול בשמיים כי מה לעשות שהמעשים שאנו עושים למטה משפיעים על מה שנגזר למעלה!) ושוב אני מבדילה בין החילונים בישראל שלא חונכו לתורה ומצוות שהם עדיין מחוייבים במצוות אך מכיוון שזה לא אשמתם שהם לא חונכו למצוות הם לא נענשים על זה בכזו חומרה וכל צעד נוסף שלהם להתקרב ליהדות זהו דבר ענק בשמיים.

איגרא

New member
אבל יקירתי גם הרבה מאד חרדים

הושמדו בשואה. בכלל הטענה שהקורבנות אשמים בשואה מעלה סימן שאלה גדול על הטוען. אגיד זאת פעם אחת בלבד בפורום זה. מי שמצדיק הריגתם של תינוקות בשם האלוהים הוא יודונאצי. "ישנו ספר על איך הוצל רב גדול מהשואה, למרות שלא ניסה להציל עצמו בכלל, הוא רק המשיך לשמור על המצוות בהחמרה למרות שזה היה מסוכן להראות יהודי, ועודד את החסידים שלו להמשיך לשמור על פסח כשר ולהתפלל בבית כנסת בזמן הפצצות כשנאצים חיפשו יהודים ברחובות ולא היה אכפת לו מה הולך מסביב - כי הוא האמין שדווקא הדבקות שלו במצוות זה מה שיציל אותו ואת כל העם היהודי. ולהסתתר בבית זה לא מה שיציל אותו. והרב הזה הוצל על ידי נאצי שאביו היה יהודי, וע"י עוד נאצי שאביו היה יהודי שנשלח לחלץ אותו מהרחובות, למרות שהרבי פחד ממנו וברח ממנו, תוך סיכון גדול, ונגד חוקי הטבע, כשהנאצים האחרים חשדו, וכשבסוף נתלה הנאצי שהציל אותו! והוברח ע"י שני הנאצים לארה"ב... מבלי שהוא בכלל יזם זאת! וזה היה האבא של כלתו של הרבי מילובביץ' שייסד את תנועת חב"ד בארה"ב ויש על זה ספר מרתק... והוא ידע שכל הגזירות באירופה באו בגלל הקלקול של כל היהודים הרבים שהתבוללו.." האם התכוונת לשרץ יואל טייטלבוים, הוא ניצל ע"י הציונים אותם שנא, והפקיר את צאן מרעיתו למות בכבשנים. אינני יודע מה יותר גרוע, פרוצה העומדת בקרן רחוב או דת ישראל.

goldie4

New member
לא. מפתיע שזה מה שהבנת כי

כתבתי שהתכוונתי לרבי מילובביץ' השישי (לא השביעי האחרון). וגם כתבתע שהוא לא הוצל בידי שום ציונים אלא ע"י נאצים גרמנים חיילים של היטלר שקראו להם מישלינג - שזה בגרמנית לא גזע הארי טהור - חצי יהודים. מה לא מובן? דבר שני - הרבה חרדים הושמדו - ואתה יודע למה? (כמו שכתבתי גם בתגובה יותר עליונה למעלה) כי כל עם ישראל יש לו גורל א ח ד. כולנו יהודים בין אם אנו שומרים מצוות או לא ויש לנו אותו גורל. קיטרוג בשמיים חל עלינו כעם אחד לפי מכלול המעשים של כל עם ישראל ביחד. אנו כמו גוף אחד גדול שעשוי מהרבה נשמות קטנות. אם יש קטרוג אין הבדלה אם מישהו דתי או לא הגזירה חלה על כולם... כמו שהמתבוללים שחשבו שלא ישמידו אותם כי הם נראים מודרנים טעו - כך גם הדתיים הושמדו בגלל מעשים לא שלהם - כי אנו עם אחד וכולנו אחים ומחוייבים לעורר אחד את השני ולהיות באחדות ולא להיות מופרדים. ולידיעתך חרדים לא שונאים חילונים... תקרא תנך תקרא קריאת שמע כתוב שם במפורש אם לא נשמור את המצוות אז תבוא עלינו קללה אם נשמור לא תבוא קללה אז מה כאן בכלל מפתיע? לא כתוב תבוא קללה רק על מי שחטא כתוב שתבוא עלינו קללה אז מה מפתיע שגם את הדתיים השמידו. ועוד דווקא זה שהם הושמדו זה כיפר על הרבה עוונות כי הרבה צדיקים הושמדו... אין מה לעשות מה שאנו עושים למטה משפיע על מה שנגזר למעלה וזה נכון גם היום עם ההתנתקות וגירוש יהודים מבתיהם כשהרביצו להם שוטרים וחיילים עם אלות זה יהודי שמרביץ ליהודי זה חטא גדול ובאה ישר אחרי זה מלחמה... אל תאמין אם אתה לא רוצה אבל זו עובדה שכתוב בתנך שתבוא קללה אם העם יעזוב את התורה והמצוות. בקשר לספר קוראים לזה saved from the reich ויש את זה באמזון, לא יודעת אם יש את זה בעברית. והרב הזה לא רק שלא שנא "חילונים" הוא הקים בארה"ב תנועה שמקבלת כל יהודי ויהודי כמו שהוא באהבה ועוזרת לכל אחד... מה שאח"כ הפך לבתי חב"ד בכל מקום בעולם... ועוזרים לכל המטיילים החילונים בכל העולם...

איגרא

New member
מה זה הקשקוש הזה ?

"כי כל עם ישראל יש לו גורל א ח ד. כולנו יהודים בין אם אנו שומרים מצוות או לא ויש לנו אותו גורל. קיטרוג בשמיים חל עלינו כעם אחד לפי מכלול המעשים של כל עם ישראל ביחד. אנו כמו גוף אחד גדול שעשוי מהרבה נשמות קטנות. אם יש קטרוג אין הבדלה אם מישהו דתי או לא הגזירה חלה על כולם... כמו שהמתבוללים שחשבו שלא ישמידו אותם כי הם נראים מודרנים טעו - כך גם הדתיים הושמדו בגלל מעשים לא שלהם - כי אנו עם אחד וכולנו אחים ומחוייבים לעורר אחד את השני ולהיות באחדות ולא להיות מופרדים." האם יש טיעון ענייני שאת יכולה להעלות ? "וזה נכון גם היום עם ההתנתקות וגירוש יהודים מבתיהם כשהרביצו להם שוטרים וחיילים עם אלות זה יהודי שמרביץ ליהודי זה חטא גדול ובאה ישר אחרי זה מלחמה..." את משווה את ההתנתקות לגרמניה ? את לא מתביישת ? ממשלה ריבונית מחליטה לפנות חלק מהפולשים לאדמה לא להם, וזו זכותה המלאה. לא שמעתי את ההתבכיינות שלך כשמאות ערבים פונו בכח עם אלות מבתיהם. המוסר שלך ושל חבר מרעייך התולעים (סליחה מתנחלים) הוא חד כיווני בלבד. השוטרים היו יותר מדי עדינים איתכם, מצווה היא לשבור את מפרקתכם. "והרב הזה לא רק שלא שנא "חילונים" הוא הקים בארה"ב תנועה שמקבלת כל יהודי ויהודי כמו שהוא באהבה ועוזרת לכל אחד... מה שאח"כ הפך לבתי חב"ד בכל מקום בעולם... ועוזרים לכל המטיילים החילונים בכל העולם" הדרך היחידה שאתם מכסימים לקבל "חילוניים" היא רק אם תעבירו אותם על דתם. אני לא חילוני, אני אתאיסט והרב שלך לא מעוניין שאציג כמות שהוא עירום וערייה.

goldie4

New member
אמאלה איזה תוקפנות ושנאה

תקשיב, אין לך ידע ביהדות. איך אתה יכלול לשלול משהו שאתה לא מכיר. 'ודם תלמד, ואז תגיד זה שטויות. לא למדת, אז מה אתה שולל. יש לנו גורל אחד מבחינת קארמה (בשפתך). וזה לא שטויות. פירוד ומחלוקת בין יהודים ושנאה בין יהודים - מביא לקארמה גרועה (בשפתך) וגזירות קשות. בית המקדש נפל על שנאה בין יהודים. והאלות שבהם גירשו יהודים בהתנתקות זה ריבים ושנאה בין יהודים זה מביא לקארמה גרועה לכל עם ישראל... גם לדתיים וגם לחילונים. לכל העם. אני לא משווה בין השואה להתנתקות. ומופתעת שזה מה שהבנת. אני הראיתי דוגמא לכך שבתנך כתוב שאם לא נלך במצוותיו אז תבוא עלינו קללה. השואה היתה קללה. גם מלחמות הן קללה אך ברמה הרבה פחות גרועה כמובן. גם פיגועים זה קללה יש רמות שונות של קללות... ומי זה אתם מסכימים אני בכלל לא מתנחלת ובכלל לא חרדית ומי מנסה להעביר אותך על דתך אתה יהודי ואין מה להעביר אותך על דתך אתאיזם זה לא דת. זה חוסר אמונה. אתה יהודי שחושב שהוא לא מאמין אך אתה עדיין יהודי אז אין מה להעביר אותך על דתך. נ.ב. כדאי שתלמד היסטוריה כי אף ערבי לא פונה עם אלות מביתו. הם רצו לברוח מיוזמתם אחרי מלחמת ששת הימים לירדן והממשלה השמאלנית הטיפשה אמרה להם לא לעזוב ולמעשה יצרה את כל הבעיות שיש לנו כיום. בסה"כ הכפרים הערבים כיום הוקמו לפני כמה עשרות שנים מפליטים שבאו ממדינות כרב שונות מקורם לא מארץ ישראל והם לא רכשו בכסף את האדמות כאן.

איגרא

New member
שטויות

"תקשיב, אין לך ידע ביהדות. איך אתה יכלול לשלול משהו שאתה לא מכיר. 'ודם תלמד, ואז תגיד זה שטויות. לא למדת, אז מה אתה שולל." לא צריך ללמוד יהדות כמו שלא צריך ללמוד קריאה בקפה או טארוט, אלו הם אמצעי הבריחה של החלשים מהמציאות. "יש לנו גורל אחד מבחינת קארמה (בשפתך). וזה לא שטויות." יש לנו טענה בלתי מוכחת, זה מה שיש לנו. עד שהיא לא תוכח היא בגדר שטויות. "פירוד ומחלוקת בין יהודים ושנאה בין יהודים - מביא לקארמה גרועה (בשפתך) וגזירות קשות. בית המקדש נפל על שנאה בין יהודים." לא פירוד בין יהודים מביא לפיצול הכח הצבאי והחלשתו ולכן היהודים מפסידים. כך נפל בית המקדש. אגב לא היהודים שנאו אחד את השני, אלא הקנאים הדתיים שנאו את כל מי שלא כמוהם ולכן נפלה יהודה. "והאלות שבהם גירשו יהודים בהתנתקות זה ריבים ושנאה בין יהודים זה מביא לקארמה גרועה לכל עם ישראל... גם לדתיים וגם לחילונים" אילו אלות, על מה הוזה מוחך ? את חייבת לגלות מה את מעשנת. אם מתנחל מרים ידו על שוטר בעת מילוי תפקידו הצודק, יש לגדעה. "אני לא משווה בין השואה להתנתקות." את לא משווה בין שואה להתנתקות ? אז מדוע לכל הרוחות הבאת אותן באותו הקשר ? " אין מה לעשות מה שאנו עושים למטה משפיע על מה שנגזר למעלה וזה נכון גם היום עם ההתנתקות וגירוש יהודים מבתיהם כשהרביצו להם שוטרים וחיילים עם אלות זה יהודי שמרביץ ליהודי זה חטא גדול ובאה ישר אחרי זה מלחמה..." חפשי נוירולוג שיבצע בך השתלת אונה. "אתה יהודי ואין מה להעביר אותך על דתך אתאיזם זה לא דת. זה חוסר אמונה." אני יהודי חסר דת, אני אתאיסט, הוגדרתי כיהודי ע"פ המדינה, מעבר לזאת איני יהודי ע"פ דתי. לכן ההנחה שלך שאתאיזם (חוסר דת) ניתן לדרוס עם מעט שטיפת מוח חרדית שגוייה. אני מרחם עלייך ועל שכמותך שנולדו עם מעט מדי נוירונים במוחם.

goldie4

New member
...

תרגע, אחי, מאחלת לך אושר שלווה ומנוחת רוח... שהנשמה האלוקית שלך תצא מהשבי של הסטרא אחרא. הנשמה שלך יהודית ואין לך שליטה על הנשמה שנולדת איתה. בהצלחה ובשורות טובות...

איגרא

New member
אני לא אחיך

חלילה לי אם יצור כמוך הוא אחי. אגב, הידעת ש- יהוה נשוי לאשרה ?

nrcf

New member
האמת שהאשרה

גם ע"פ דעתם של המאמינים בה לא חושבים שהיא בת זוגתו של אלוקים אלא של הבעל "האשרה היא בת זוגו של בעל, האל הכנעני המרכזי, ובין השאר משמשת כאלת פריון."(ציתות ממט"ח) לא מאמינה בשום בעל ובשום אשרה מאמינה בקב"ה והקב"ה לא זכר ולא נקבה אין לו גוף ודמות כך שאין לו בת זוג משתמשים בזכר בגלל הנוחות שבדבר.... אנשים נוטים להאניש אותו גם אני אבל ככה הרבה יותר נח אבל בין לדבר עליו בתור זכר לבין להשיאאותו עם מישהי ככה המון.....

17writer

New member
יש לך בעיה רצינית.

אתה לא מסוגל לקבל דעות של אחרים בלי לתקוף. בקשר למי ששאל על השואה, אלוהים איפשר את זה מהסיבות שלו. אחרי הכל, הוא זה שיודע את הכל, שולט על הזמן כולו. אולי לטווח הארוך השואה הצילה את היהודים מפגיעה גדולה יותר, אין לדעת. אבל אני מאמינה שכן.

ע ר ס

New member
ממ.. תשובה של הרב אמנון יצחק..

http://www.shofar.net/site/emedia.asp?id=1034&Category=3&Prourl=mms://il12.cast-tv.com/list_vod_shofar/misc/The_Holocaust.wmv אולי יעזור לכם...

אני אנסה להסביר באופן קל ומובן

לפני שאני אתחיל , אני אשאל שאלה אחרת , היכן היה אלוקים כאשר ישבנו עם ישראל , בתוך מצריים כתור עבדים , היכן היה? כזכור , עם ישראל נאבק בעבדות במצריים מאות בשנים אם לא יותר , תחת אימפריה עצומה שבאותה תקופה הייתה החזקה בעולם ולא יכל עליה אחד (אלכסדר הגדול סיים אותה אך זה כבר סיפור אחר) ואנחנו עם קטן אך מלוכד , נהרסנו , נבזזנו , כאבנו , בכינו , אי שם במצריים , מאות שנים של עבדות עבדות = רמת חיים ברמה המינימלית שאפשר , מוות מהיר לאלה שלא יכולים לעבוד ודיכוי עם שלם , ששואל באותה העת , איכה אלוקים איכה.. מה שמצריים מלמדת אותנו , נהיה אשר נהיה , בסבל ובכאב הגדול ביותר , אלוקים תמיד ישמור עלינו , למרות דעותינו המוטעות , לאחר מצריים , הסבל לא נגמר ... כאשר 40 שנה במדבר , בין זקנים וילדים ואהמות ללא מים , גם שם צעדנו ולבסוף בהגענו לארץ ישראל , ארץ זבת חלב ודבש. אנא ממכם , אל טטעו לגבי ההוא שמחייה אותנו בכל יום כאשר פותחים אנו עיניים , בכל רגע כאשר הזריחה מזמרת במחול של דממה. בקשר לשואה , עם ישראל , חי בתפוצות , חי בגלות , אך ! לא היה ציוני , אני זוכר את סבתי , כשדיברה על אביה , שהיה אחד הרבנים הגדולים של פולין ועל אמה שומרת המצוות , עם ישראל נכלל כאחד , הרי הברית נתנה לאברהם , לא לשכניו , לא לבניו , לא לאויביו , אך ורק לאברהם , בכך אפשר לחשוב , כל בניו של אברהם הם אחד! האחד היהודי, אני אתן לכם דוגמא מאוד פשוטה וקלה להבנה , כאשר נחטף חייל , לדוגמא , רון ארד, כאשר כל יהודי באשר הוא , שומע את השיר , "לשיר לרון" , אצל כולנו עוברת הרעידה שבלב , זאת שמוציאה אותנו מכל אשר אנו עוסקים ולרגע מנציחים את זכרו של אחינו שנפל קורבן לחטאינו.. ועוד , לאחר השואה כן קיבלנו את ארץ ישראל מכיוון לכך , למרות שבשבילינו קיבלנו מדינה בצורה דיפלומטית פוליטית חברתית , איננו יכולים לדעת או לשלול את אפשרותו של גואל באשר הוא , אם הוא הרצל , או אם הוא חבר אחר שהשפיע על אותם אנשים שאמרו כן ... איננו יודעים את הפרטים , איננו יודעים אם היה שם מהלך אלוקי אדיר, אך בסופו של דבר אם היינו רואים את השמחה והעליזות והדמעה המאושרת , אשר נפלה על היהודים כאשר הם שמעו והבינו שזוהי מדינתינו הקטנה והחמה , היא שלנו.. תארו לכם את דרגת הרוחניות הזו. לסיום, בתנ"ך מופיע באופן מוחלט ובלתי ניתן לשלילה: עם ישראל חוטא , עם ישראל יכאב על ידיו של אויביו הלוך ושוב , עשרות פעמים ובכל פעם מגיע גואל גם עוד משהו שצריך להבין ולדעת , אלוקים הוא אין סוף אלוקים ברא את הזמן , ברא את האור וברא את החושך איננו יכולים להבינו גם אם נקרא ספרים בכל חיינו ונמלא אחר בקשותיו לתרי"ג מצוות "הרי זה לא החכם שקורא הספרים , אלא האחד שכותב אותם." ג'ון וייל. אל תתנו לדעתכם לשבת ללא נע, תנועו לכיוון הרצון לדעת , לא בהכרח להבין ולהשלים , כולנו בני אדם , אך תנו לעצמכם את הפידבק שאף אחד אחר לא יוכל , תלמדו את הדברים כמו שהם ואם לא תבינו , תשאלו , נסו שוב , תנו הזדמנות לאשר הוא , האוהב מכל. שבת שלום אחיי.

למעלה