אני אנסה להסביר באופן קל ומובן
לפני שאני אתחיל , אני אשאל שאלה אחרת , היכן היה אלוקים כאשר ישבנו עם ישראל , בתוך מצריים כתור עבדים , היכן היה? כזכור , עם ישראל נאבק בעבדות במצריים מאות בשנים אם לא יותר , תחת אימפריה עצומה שבאותה תקופה הייתה החזקה בעולם ולא יכל עליה אחד (אלכסדר הגדול סיים אותה אך זה כבר סיפור אחר) ואנחנו עם קטן אך מלוכד , נהרסנו , נבזזנו , כאבנו , בכינו , אי שם במצריים , מאות שנים של עבדות עבדות = רמת חיים ברמה המינימלית שאפשר , מוות מהיר לאלה שלא יכולים לעבוד ודיכוי עם שלם , ששואל באותה העת , איכה אלוקים איכה.. מה שמצריים מלמדת אותנו , נהיה אשר נהיה , בסבל ובכאב הגדול ביותר , אלוקים תמיד ישמור עלינו , למרות דעותינו המוטעות , לאחר מצריים , הסבל לא נגמר ... כאשר 40 שנה במדבר , בין זקנים וילדים ואהמות ללא מים , גם שם צעדנו ולבסוף בהגענו לארץ ישראל , ארץ זבת חלב ודבש. אנא ממכם , אל טטעו לגבי ההוא שמחייה אותנו בכל יום כאשר פותחים אנו עיניים , בכל רגע כאשר הזריחה מזמרת במחול של דממה. בקשר לשואה , עם ישראל , חי בתפוצות , חי בגלות , אך ! לא היה ציוני , אני זוכר את סבתי , כשדיברה על אביה , שהיה אחד הרבנים הגדולים של פולין ועל אמה שומרת המצוות , עם ישראל נכלל כאחד , הרי הברית נתנה לאברהם , לא לשכניו , לא לבניו , לא לאויביו , אך ורק לאברהם , בכך אפשר לחשוב , כל בניו של אברהם הם אחד! האחד היהודי, אני אתן לכם דוגמא מאוד פשוטה וקלה להבנה , כאשר נחטף חייל , לדוגמא , רון ארד, כאשר כל יהודי באשר הוא , שומע את השיר , "לשיר לרון" , אצל כולנו עוברת הרעידה שבלב , זאת שמוציאה אותנו מכל אשר אנו עוסקים ולרגע מנציחים את זכרו של אחינו שנפל קורבן לחטאינו.. ועוד , לאחר השואה כן קיבלנו את ארץ ישראל מכיוון לכך , למרות שבשבילינו קיבלנו מדינה בצורה דיפלומטית פוליטית חברתית , איננו יכולים לדעת או לשלול את אפשרותו של גואל באשר הוא , אם הוא הרצל , או אם הוא חבר אחר שהשפיע על אותם אנשים שאמרו כן ... איננו יודעים את הפרטים , איננו יודעים אם היה שם מהלך אלוקי אדיר, אך בסופו של דבר אם היינו רואים את השמחה והעליזות והדמעה המאושרת , אשר נפלה על היהודים כאשר הם שמעו והבינו שזוהי מדינתינו הקטנה והחמה , היא שלנו.. תארו לכם את דרגת הרוחניות הזו. לסיום, בתנ"ך מופיע באופן מוחלט ובלתי ניתן לשלילה: עם ישראל חוטא , עם ישראל יכאב על ידיו של אויביו הלוך ושוב , עשרות פעמים ובכל פעם מגיע גואל גם עוד משהו שצריך להבין ולדעת , אלוקים הוא אין סוף אלוקים ברא את הזמן , ברא את האור וברא את החושך איננו יכולים להבינו גם אם נקרא ספרים בכל חיינו ונמלא אחר בקשותיו לתרי"ג מצוות "הרי זה לא החכם שקורא הספרים , אלא האחד שכותב אותם." ג'ון וייל. אל תתנו לדעתכם לשבת ללא נע, תנועו לכיוון הרצון לדעת , לא בהכרח להבין ולהשלים , כולנו בני אדם , אך תנו לעצמכם את הפידבק שאף אחד אחר לא יוכל , תלמדו את הדברים כמו שהם ואם לא תבינו , תשאלו , נסו שוב , תנו הזדמנות לאשר הוא , האוהב מכל. שבת שלום אחיי.