אלוקים למה שתקת ?!

goolib

New member
אלוקים למה שתקת ?!

שלום ! אשמח מאד אם תכנסו לקישור שמופיע כאן למטה ותיקראו את מה שרמתי לגבי השואה ולגבי האפיפיור שהוא הלך למחה אושוויץ! תגידו לי אם אתם לא חושבים גם ככה ! והאם אני צודקת ! זה ממש חשוב לי בקשה!!

schlomitsmile

Member
מנהל
לא הבנתי על מה את מלינה- מפריע לך שהאפיפיור חלק כבוד לנרצחי אושוויץ? את לא רוצה שהוא יגיד שנעשה שם פשע נורא? או שהתלונה שלך היא כלפי אלוהים, שנתן לזה לקרות? אולי כלפי הותיקן של לפני 70 שנה? אולי את פשוט זועקת שכל העולם אנטישמים, וכך יהיו לעד, אז ממילא אין מה לדבר איתם?

goolib

New member
אז ככה :

לא בכלל לא מפריע לי שהוא בא וחלק כבוד ! אב לזה מעצבן אותי כל השאלות שלו לגבי אלוהים והכל ! והוא שכח לרגע מי עמד מאחורי זה שחלק מהחברה שלו בותיקן תמכה בזה! התלונה שלי לא כלפי אלוהים כי אני יודעת למה הכל קרה שם ! מבחינה דתית וכו .. אם את רוצה באמת לדעת איפה אלוהים היה בשואה אני יביא לך קישור .. לא כל העולם אנטישמים אבל רוב המדינות שתמכו בגרמניה באותה תקופה יש שם קבוצות אנטישמיות ! ואת באמת חושבת שמדינת ישראל ככה סולחת לגרמניה ? .. שאנחנו ככה סולחים לה ? .. ותאמיני לי שצופים בבית לא הסתכלו על מה שהלך אתמול עם האפיפיור בטלויזיה בצורה של "וואוו איזה חביב הוא באמת נחמד מצידו לבקש סליחה " רובם הביטו בו ואמרו לעצמם שאת הנעשה אין להשיב - וגם על ידי סולחה כזאת ! < אם את מבינה למה אני מתכוונת .. > המשך יום מצוין! מקוה שהבהרתי את דברי ..

goolib

New member
תשובה איפה אלוקים היה בשואה !

גם אני לא מבינה הכל עד הסוף. אבל .. כבר אמר הנביא ישעיהו פרק נה כִּי לֹא מַחְשְׁבוֹתַי מַחְשְׁבוֹתֵיכֶם וְלֹא דַרְכֵיכֶם דְּרָכָי נְאֻם יְקֹוָק: כִּי גָבְהוּ שָׁמַיִם מֵאָרֶץ כֵּן גָּבְהוּ דְרָכַי מִדַּרְכֵיכֶם וּמַחְשְׁבֹתַי מִמַּחְשְׁבֹתֵיכֶם:" ולמרות הכל אנחנו מאמינים בני מאמינים וסימני שאלה לא יפילו את האמונה החזקה שיש לנו בבורא עולם איפה אלוהים היה בשואה ? ! למה אנחנו בעצם הולכים לתקופה כל כך רחוקה?! איפה אלוהים היה בפיגוע האחרון ? איפה הוא היה ? .. גם אני כמוך שאלתי את השאלה הזאת איפה לעזאזל היה אלוהים בתקופת השואה ? איך הוא אפשר לטבח המוני שכזה לקרוא ? אים הוא באמת אוהבת אותי ויצר אותי למה הוא לקח לי אחים ? . <"כל עמ"י אחים> מאחורי אישה ענן הוא היסתתר באותה תקופה ? . למה כל זה קרא ?. אבל לאחר ששאלתי ולאחר שבדקתי איפה הוא היה באמת מצאתי ! אלוהים הוא אבא של כל העולם < אני לא יודע ת אם את בכלל מאמינה > וכמו שלאבא שלי בחיי היום יום במשפחה מותר לו להגיד לי עכשיו חמודה את לא יוצאת למסיבה אחרי כל מה שעשית וכו! ! אז גם לד' מותר להגיד לי לפעמים לא, ולהעניש! גם הוא כמו ההורים לפעמים נותנים את הטוב ולפעמים את הרע ! אחננו תמיד באים לאלוהים בגישה שהוא חייב לי איזה משהו כי הוא הביא אותי לעולם ! אבל אנחנו ממש טועים מבחינה טכנית אלוהים יצר את האדם בעולמו ויש לו זכות מלאה לעשות בו כרצונו ! וכאן ארני לא מדברת על אבא ביולוגי אלא על אלוהים! על הורא העולם בכבודו ובעצמו! הוא ברא בנו חשב ויצר אותנו העניק לנו כל מה שאנחנו צריכים בשבילך לחיות < ידיים עיניים נשמה וכו..> זה כמו תכונה של מחשב שאותו אחד שבנה את התוכנה יכול לקום יום אחד ופשוט להפוך את התוכנה הזאת ולעשות בה כרצונו. שכלית וטכנית אדם לא יכול לבוא ולטעון טענות נגד בורא עולם כי כולנו מופקדים בידיו וביכולתו לקבוע כל קביעה ועלינו מוטל לקיים את הדבר הרי הוא נתן לנו את החיים ולו הזכות גם לקחת אותם מאיתנו! וד' הביא לנו בתורה מתכונן לחיים בריאים ושלמים! אם אנחנו נלך לפי תורתו חוקיו ומיצוותי אז מובטח לנו גן עדן! ואנו מה עשינו ? .. חטאנו התבוללנו עזבנו אותו וכו .. . ושכחנו שיש משהו מעלינו! אל לנו לשכוח שאלוקים הוא שקובע מהו צדק! אלוקים קובע עבורנו מהו טוב ומהו רע, ממה נסבול וממה ניהנה. הרי האלוקים הוא הנותן לנו את האפשרות לכפור בו! אבל זה לא חוכמה ללכת ולכפור באלוהים בגלל שאנחנו טעינו ! בגלל שמעשה שהוא עשה לא ניראה לנו! זה כמו שאני אלך ואעזוב את הבית ואכפור בהורים שלי בגלל שהם כעסו עליי שאני עשיתי משהו בניגוד לרצונם! ומנעו מימני משהו! הרי הם המנהיגים בבית ולכל מנהיג יש מינהגים!! ואם לא נלך לפיהם חרגנו מהמינהג ובגדנו במנהיג! מקווה שעזרתי. . . זה עוד לא הסוף יש לי עוד מה לרשום .. אבל אשמח לקבל תגובה !

masorti

New member
אה טוב... הבנתי.

האל הרשע החליט להשמיד 6 מיליון מילדיו הנבחרים סתם לצורך השעשוע, אבל מבחינה משפטית זו זכותו כי הוא יצר את כולנו ואנו שייכים לו.

goolib

New member
לצורך שעשוע ?? ..

לא, ממש לא לצורך שעשוע !! שניה רגע אם היו הולכים לטבח 900 אנשים או 5 אנשים ולאו דווקא בשואה אלא בפיגוע . איך היית מגיבה ? .

masorti

New member
ראשית, אני בן.

ושנית, הדיון אינו איך אני הייתי מגיב על אסון אלא מה הפתרון שאת מציעה. לא רוצה שעשוע? לא צריך. היות ולא סיפקת נימוק לשואה, המסקנה היא שהאל הרשע עשה זאת סתם מתוך שעמום. כל הטיעון שלך הוא שאין לנו זכות משפטית להגיש נגדו קובלנה, כי אנו שייכים לו.

schlomitsmile

Member
מנהל
היא טוענת גם שהיינו ילדים רעים,ולכן הגיע לנו עונש... התבוללנו, רחמא לצלן, ולכן היינו ראויים לאושוויץ...

masorti

New member
נדמה לי שהיא לא אמרה זאת...

את מערבבת עם טיעונים ידועים של חלק מהחרדים. במילא אין לי כוח לויכוח הזה. מבחינה פילוסופית אפשר לטעון בנושא הזה הרבה מאוד טיעונים שאינם ברי הפרכה. אז שיבושם לה אם זה מה שמשכנע אותה. אגב, באושוויץ לא היה פטור לאלה שלא התבוללו.

schlomitsmile

Member
מנהל
נכון, גם לא לתינוקות. "ואנו מה עשינו? חטאנו, התבוללנו" זה מה שהיא אומרת. זה מקפיץ אותי, לא רק בגלל העיוות ההיסטורי, שציינת בצדק, ולא רק בגלל היחס המשפיל לנירצחים (חוטאים. מגיע להם). גם בגלל ההתייחסות לריבון העולם, כאל עריץ אחוז אובססיה נקמנית, שייוציא להורג כל מי שיחשוב אחרת. כיון שאינו בשר ודם, זה חילול קודש בעיניי, להשליך עליו את הגרועות בתכונות אנוש.

טלינקה5

New member
אוי באמת

בלי להתייחס למבנה התגובה שלך, שהוא מאוד מלחץ ולא נעים, תסלחי לי, אבל את מדברת שטויות יש הבדל בין אבא שלא מרשה לבת שלו לצאת למסיבה לבין "אבא" שמחליט להשמיד אנשים חפים מפשע ולהתעלל באלו שהוא "עשה עמם חסד" והשאירם בחיים. אם המהות של אלוהים זה רק להביא אותנו לעולם, אז למה הוא טוב? בשביל מה צריך להתפלל אליו ולשמור את מצוותיו? אם ככה, אז לדעתי אין בו פשוט צורך, ואז התשובה היא יותר פשוטה: פשוט אין אלוהים. אולי יש כוח עליון, אבל לא כזה ששומר ומגן, אלא אחד כזה שסתם נמצא למעלה ומשחק שש בש באנשים.

goolib

New member
שטויות ? ממש לא ! תקראי ..

רגע את באה להגיד לי שהמבנה מלחיץ אבל הוא נכון!! ולמה לא נעים!?.. כי הכל שם באמת צודק! וזה בכלל לא שטויות! ניסתי להסביר לך שגם לאבא מותר לפעמים להגיד לך לא ולהראות ללך את הרע ! ? כי זה נותן תחושה רעה שכ להחברה הולכים למסיבה ואת נישארת בבית! > אז ככה גם לד' מותר להגיד לך לא ולהראות לך את הרע! כי אנחנו לא בני אדם כל כך טובים! שצריכים לראות רק אושר בחיים! את אף פעם וגם אני לא אבין את דרכי ד' כי נסתרות ונגלות הוא יודע! זה כמו שאת הולכת לחייט מביאה לו בד משובח ויקר ואת רואה אותו גוזר אותו ובאופן אוטומתי כואב לך על הבד ואת לא מבינה למה הוא גוזר אותו ומשחית אותו ! אבל בעצם החייט הוא יודע את דרך הפעולה שלו הוא גוזר לך את הבד ומסדר לך אותו בכדי שהוא יתפור לך בגד! אז ככה זה אלוהים הוא תופר מסדר גוזר והדרכים שלו, לנו לאנשים כאן לא מובנות אבל הוא יודע מה הוא עושה כי בסופו של דבר אנחנו נקבל תוצאה! אז השואה היה חלק מהגזירה והדרכים של ד' להעיר אותנו מהתרדמת ובסופה של אותה תקופה רעה זאת זכינו להקים מדינה! וראינו הרבה ניסים וישועות! ושאלה לי אלייך מבחינה דתית איך את מגדירה את עצמך ? .

טלינקה5

New member
תשמעי

אני דווקא יכולה להבין את ההגיון שמאחוריי דברייך, אבל זה עדיין לא מצדיק ומסביר את הסבל שאנשים חפים מפשע עוברים, את המוות הבלתי הוגן, ולא רק בשואה. מה ז"א "אנחנו לא בני אדם כל כך טובים"? מה ההכללה הזו? אז למה לא רק הרעים נענשים והטובים יוצאים נשכרים? איפה הצדק האלוהי? אז מה אם זכינו להקים מדינה? אין שום קשר וזה לא מצדיק את זה. המבנה שלך מלחיץ בגלל עודף סימני הקריאה וסימני הפיסוק, ולא בגלל התוכן. ואני אתאיסטית- לא מאמינה בקיומו של אלוהים בכלל.

goolib

New member
אהה עכשיו אני מבינה !

אז ככה אם את בכלל לא מאמינה ביומו של אלוהים אז מן הסתם שכל מה שאני יגיד לך את לא תקבלי אותו! כיאני אישית מאמינה בו! וגם אם אני יציג לך הוכחות שהוא קיים את לא תקבלי ! זה כמו ויכוח כל צד מנסה להצדיק את הצד שלו ואף אחד לא מגיע לפשרה ! לשכנע אותי שאין אלוהים את לא תשכעני .! אבל לשכנע אותך שיש אלוהים אולי אני יצליח ..! אוקי אולי קצת היה לא במקום להזכיר את הקמת המדינה ואנחנו בני אדם לא כל כך וטבים כי אין בני אדם מושלמים שמגיע להם לראות רק טוב!! אולי לבודדים מגיע! אבל רובנו פה פושעים < לא מבחינת רצח או משהו בסיגנון > אלא לא טילת שכולה תכלת! לא ככה ??

טלינקה5

New member
תראי חמודה

את לא תצליח לשכנ אתי שיש אלוהים, ואני לא אצליח לשכנע אותך שאין, אז זה חסר טעם. אולי אין אנשים מושלמים שמגיע להם לראות רק טוב (אם כי אני לא מסכימה עם זה) אבל מה הקשר בין זה לבין השואה? זה שאנשים לא טלית שכולה תכלת אומר שהם צריכים להענש בצורה שכזו? למה אנשים באמת רעים, כאלו שמגיע להם, כמו לשמל הנאצים, לא קיבלו עונשים כאלו?

masorti

New member
מה דעתך לשלוף מתשובתך את העיקר?

"את אף פעם וגם אני לא אבין את דרכי ד' כי נסתרות ונגלות הוא יודע". זו כל התשובה כולה... איננו יודעים מבחינה תיאולוגית מדוע השואה קרתה, ואיננו יכולים לדעת. כל יתר ההודעה שלך מיותרת וסתם מעצבנת לפחות חלק מהאנשים.

בת משה

New member
שאלה לילדה. איך אביך מעיר אותך בבקר

הוא מוריד לך רגל?? אולי יד?? שמתם לב? זה מה שמלמדים אותם שם במערכת החינוך הדתי? ששה מליון בני-אדם מתים היו בסך הכל השעון המעורר בידיו של אלוהי היהודים!!הלו! אתם נורמלים? איך זה בדיוק היה? אלוהים קם בקר אחד ואמר : "יללה נעיר את החברה הישנונים". אז הוא הביא את אדון היטלר שיעשה את העבודה השחורה, יבנה שעון מעורר מדם של יהודים. ואז היתה לנו ישועה? עם 6000 הרוגים במלחמת השחרור ועוד כמה וכמה מאז. לא יודעת את מי צריך לזרוק מהעבודה, את המורים שלך או את האל שלך.

schlomitsmile

Member
מנהל
מזדהה עם הזעזוע שלך, אבל לא צריך לזרוק אף אחד מהעבודה, לדעתי. המורים שלה עשו מן הסתם עבודה טובה, והיא ההוכחה. האלוהים שלה- כנראה משרת את צרכיה או צרכי מי שעיצב את אמונתה. שיבושם לה איתו. שתחזיק בו, אם זה עושה לה טוב. לא לי לזלזל באלוהיו של מישהו אחר. אלוהיי שונה מאד מזה שלה.

goolib

New member
סליחה ?!!!

את באה לרדת על החינוך שאני קיבלתי ?!! חס וחלילה אתם הפכת את היוצרות!! זה שיש פה אנשים שלא מאמינים באלוהים זה משהו אחר! החינוך שקיבלתי טוב מאד!! ניראה לי שאת משתייכת לאנשים האלה שאומרים להם אלוהים או דתי והם ישר עם סטיגמה מגעילה ושחורה! זה שאתם לא מכירים את הצד השני בחיי היום יום אלא רק מהעיתונות שהופכת את כל היוצרות וגורמת לשינאת אחים זה ממש בעיה!! וההגדרה שלי היא : בן אדם!!!! וזה ממש מגעיל מצידך לזלזל באלוקים שלי!! אני לא זילזלתי באלוקים שלך ! אם את מאמינה במשהו בכלל .. ולמה ניראה לכם שאני ככה מזלזלת בכל אלה שנירצחו שם? . אני כבר הסברתי! אחותי רוצה תמחשב לכמה דקות שניה אני ממשיכה. .

למעלה