אלוקים קיים

MetalRulez15

New member
תוכיח

ואני הולך לישון

MetalRulez15

New member
במחשבה שנייה

אני אשאר עוד קצת. ממילא אני חצי מקורקע ואף אחד לא רוצה לבוא בבוקר

MetalRulez15

New member
...

כי כל אחד יכול לטעון טענות בנוגע לקיומם של כל מיני דברים, אבל אף אחד לא אמור להאמין לו אם הוא לא מוכיח את טענותיו. אין לי בעיה שתאמין בזה, אבל אם אתה בא לפורום אתאיזם ומכריז שיש אלוהים אתה אמור להביא איזושהיא הוכחה.

MetalRulez15

New member
אחרי שקראתי

את המאמר המרתק הנ"ל העוסק בתורת הקוונטים, עדיין אינני מאמין באלוהים. אולי משום שאין שם הוכחה לקיומו של אלוהים?

יובל199

New member
ברור שאין שם הוכחה

אלא אישוש לטענת ה-KALAM בכל מקרה זה כל כך מיותר. מבחינתי קיומו של אלוקים הוא אקסיומה - היות ולא ניתן להוכיח/להפריך טענה זו. העובדה שאתה לא מאמין בכך נובעת כנראה מכך שאינך רוצה.

MetalRulez15

New member
אינני יודע מה היא

טענת ה-KALAM(לא לומדים אותה בכיתה ט' כמדומני
), אודה לך אם תפרט, ונראה כבר מה עם הטענה הזאת
. מבחינתך קיומו של אלוהים הוא אקסיומה-יופי לך, למה אתה מרגיש צורך לשכנע אחרים בכך? מבחינתי קיומה של אהבה הוא אקסיומה ולכן אינני מרגיש שום צורך להוכיח את קיומה לאף אחד. תאמין במה שבא לך.. לי ממש לא אכפת, כל עוד אתה לא מנסה לכפות עלי את אמונתך. ואגב, "היות ולא ניתן להוכיח/להפריך טענה זו"-אם אתה לא מסוגל להוכיח, אף אחד לא הולך להשתכנע מטיעוניך. ואם באת לפורום אתאיזם ודת סתם בשביל לכתוב "אלוהים קיים" ולהמשיך לחיות את חייך, ואני סתם מציק לך, אז מצטער
"העובדה שאתה לא מאמין בכך נובעת כנראה מכך שאינך רוצה." הוכחת שאלוהים קיים-רק הוא יכל ללחוש לך בסוד מה אני רוצה ומה לא

יובל199

New member
לא הבנת אותי

אשאל שאלה שתבהיר את העניין: מה היית רוצה שיתקיים: א) אלוקים קיים והוא טוב. ב) אלוקים לא קיים. ג) אלוקים קיים אך מנותק מעולמינו. ד) אלוקים הוא אני. ה) אלוקים קיים והוא רע. ו) אלוקיום קיים והוא בדיוק כפי שהיהדות מגדירה אותו. *ובקשר לטענת ה-KALAM - זאת מבין הטענות החזקות ביותר לקיומו של אלוקים - ראה כאן.

MetalRulez15

New member
למי אכפת מה אני רוצה?

אף אחד לא בוחר להאמין או לא להאמין, כל אחד סופג את כל המידע מהסביבה מעבד אותו בעצמו ואז, עם הזמן מגבש את אמונתו. אם הייתי יכול לבחור-הייתי בוחר אלוהים קיים והוא טוב. בקשר לטענת ה-KALAM, המאמר ממש ארוך ובאנגלית אז אקרא אותו מחר.

MetalRulez15

New member
*הערה

כשאני אומר "טוב", אני מתכוון אלוהים קיים והוא "טוב" רק אם יתנו לי להגדיר מה זה "טוב". ואני עכשיו באמת הולך לישון לילה טוב

MetalRulez15

רוצה הוכחה? אתה ההוכחה אתה וכל שאר החיות והעצים והפרחים והמזון שאנחנו אוכלים והשתיה שיש לנו לישתות כל זה אלה ההוכחות אז מה עוד אתה רוצה יותר מזה?

Uranium

New member
דברים אלה הם בשביל לשרוד

דברים אלו ניתנו במפץ הגדול, דברים שלא אתה ולא אני נוכל לדעת איך הם נוצרו, אתה חושב שאלוהים נתן, נאי חושב שזה משהו אחר (לא חשוב עכשיו), אבל אם כבר עצים וחיות, גם מלחמות, שנאה, קנאה.... אלו גם הדברים הטובים, ואם אתה אולי חושב שזה אנחנו פיתחנו ואלוהים לא נתן לנו אותם, אני דווקא אומר שאלוהים נתן לנו את זה... מכו שאתה אומר שאלוהים הביא לנו את העצים והחיות אני אומר שהוא הביא לנו את המלחמה, שנאה וקנאה....

נו נכון

הוא אמר לך "ראה היום אנכי נותן לך את הרע ואת הטוב ובחרת בחיים" בחיים יש גם רע וגם טוב הוא נתן לך הרגשת שינאה וקינאה וביצע אותך באהבה וחמלה

אז מי העניק לך את זה

התא העניק לך א ת זה? אתה חושב שתא שלא בטוח איך שהוא נוצר היתפתח ויצר אותך ונתן לך את התחושת האלה ומה עם שאר החיות למה הם לא קיבלו את כל התחושות האלה? במה התא שלהם שונה משלנו?

Uranium

New member
כן, התפתחות...

התפתחויות קלגקטיות, חלליות, קוסמיות, אבולוציוניות, אקולוגיות, ביולוגיות, פיזיקליות, כימיות, אני מאמין שהחלל מתאים את עצמו בכמה שיותר נוחות והסתדרות... כמו שאתה ממציא דבר לנוחות שלך..... "הטכנולוגיה", הכל התפתחויות שך 10 מיליארד שנים שרובם התפתחו בשנים הראשונות מהמפץ הגדול....

L7

New member
מלךחיות אתה ההוכחה שאין אלוהים

אתה תחייה לא יותר מאתאיסט תהייה מאושר לא יותר מאתאיסט תהייה בריא לא יותר מאתאיסט תצליח כלכלית לא יותר מאתאיסט

Uranium

New member
מי אתה שתגיד לו....

כמה הוא יצליח, מצטער, אבל תגובה כזאת אינה מיועדת לאתאיסט אמיתי!! לא שמו אותנו ולא נשים אותנו כהכי טובים והמבקרים של העולם! אולי הוא לא מגיב כמו שבא לך הוא לא נכון, אבל אף אחד אף פעם לא יוכל להגיד לו כמה מאושר, כמה בריא , כמה הוא החייה ומה יהיה המצבו הכלכלי! ובפורום הזה זה המקום האחרון שחשבתי שיצוצו תגובות כל כך אגואיסטיות ומתנשאות, אבל כנראה טעיתי....

למעלה