אלוקים קיים

יובל199

New member
הקשר בין אתאיזם לחוסר שפיות

סתם נקודות למחשבה. קארל גוסטאב יונג: "בין כל החולים שלי בתקופה של למעלה משלושים וחמש שנים לא היה אף אחד שבעייתו לא הייתה ביסודה אלא חיפוש אחרי השקפת עולם דתית. מותר לומר כי כל אחד מהם חלה משום שאיבד את אשר נותנות הדתות שבכל דור למאמיניהם, ואף אחד מהם לא נרפא לחלוטין אלא אם כן חזר והחזיק בהשקפה דתית. C. G. Yung: “Modern Man in Search of a Soul” פרופ' אריך פרום: "אך האדם התאב לבצע חושב רק על ממון ורכוש והשאפתן - רק על התהילה, ואלה אינם נחשבים משוגעים כי אם טרדנים בלבד: על פי רוב יבוזו להם אולם לאמיתו של דבר תאוות הבצע, השאפתנות וכדומה הן צורות של אי שפיות, אף שבדרך כלל אין הבריות נוטות לחשבן ל'מחלות'". Spinoza, Ethics, IV Prop. 44 Schal רולו מאי, פילוסוף: "הזדעזעתי מן העובדה, שכמעט כל אתאיסט אמיתי שטיפלתי בו, גילה נטיות נוירוטיות מובהקות".

MetalRulez15

New member
וזה אמור להיות קשור ל...

הוכחה שיש אלוהים איך בדיוק? (מזכיר לך שזה נושא השירשור...) בכל אופן, אני חושב שאני די שפוי, אבל משום שאני לא שפוי, אין לקחת את דעתי ברצינות

MetalRulez15

New member
טוב

יש המון דברים שהם סתם מעניינים, אבל המקום שבו שמת את ההודעה הנ"ל באה סתם בשביל לעצבן אתאיסטים...
ולא הבנתי על אילו סטיגמות אתה מדבר. אתה טוען שכל האתאיסטים לא שפויים? האם אתה יכול להוכיח את מה שנאמר בציטוטים הנ"ל לגבי כל המקרים..? אלו רק ציטוטים, מדענים ופסיכולוגים הם גם בני אדם.

neko

New member
נו, אז יובל הוכיח

שיש אינטרס להמצאת אלוהים וליצירת דתות. בואו נחשוב ביחד: מה זה אומר?

Uranium

New member
אל תמעיטו בערכם...

של אנשים אלה, הם עדיין למדו ונגיעו לדברים שאתם לא תגיעו כל כך מהר, אך כמו בכל משחק, גם במשחק החיים ישנם את שני הצדדים, ויש גם אנשים שטוענים ההפך....

Lu Tze

New member
מתוך סקרנות,

מי היו האנשים האלה, ומתי הציטוטים נאמרו (באיזו שנה).

neko

New member
יונג הוא פילוסוף ידוע (אם זה אכן

אותו יונג), והציטוטים כנראה מהתקופה שבה אתאיזם היה מתגלה רק אצל חולי נפש מיזנטרופים (כלומר עד לפני 100 שנה).

Lu Tze

New member
כן... רולו מאי מן הסתם עבד במחלקה

סגורה לחולי נפש :)

Uranium

New member
אם אתה רוצה, אז גם לי יש כמה...

ציטוטים בצד האתאיזם שאספתי מהפורום, המובחרים ביותר: "אלוהים ברא אותי אתאיסט, מי אתם שתטילו ספק בחכמתו." "אם אתאיזם זה דת, אז בריאות זו מחלה." (קלרק אדאמס) "האדם היה תמיד עומד ובודה לו אלוהים, למען יחיה בעולם ולא יהרוג את עצמו; בזה כלולה כל התורה האנושית עד היום." (פיודור דוסטוייבסקי) "בני אדם לעולם לא יעשו עוול בשלמות ובעליצות כה רבה כמו בשעה שהם עושים זאת מתוך שכנוע דתי." (בלייז פסקל) "אלו לא הקטעים בתנך שאני לא מבין, שמטרידים אותי, אלו הם הקטעים שאני כן מבין." (מרק טווין) "כמה אכזר הוא אלוה זה המאפשר לבריותיו שלא יכירו אותו. סוף סוף האב הלוא תדיר הוא מתוודע לבניו כשאין המחשבה והדיבור ניתנים להם כתיקונם." (פרנץ קפקא) "דת היא מוצר לוואי של פחד, תגובה ליקום מסתורי ועוין. היסטורית, הדת תיחשב לתופעה של רוע שגרמה לבני אדם לענות ולהרוג האחד את השני. אפילו ידע מועט על האינקוויזיציה למשל, צריך לגרום לנו להתבייש בשייכותינו לגזע האנושי. מעולם לא היה משהו כה אבסורדי, שאין ספור אנשים היו מוכנים לנהל מלחמות בגללו ולא לנטוש את האשליות שלהם." (ארתור סי. קלארק) "הדת היא נברוזה קולקטיבית." (זיגמונד פרויד) "הדת היא אופיום להמונים." (היינריך היינה) "אינני רואה שום אלוהים כאן למעלה." (יורי גגרין) "אמונה היא לעתים קרובות מקור הגאווה של אנשים עצלנים מכדי לחקור." (קנולס) "כשתבין מדוע אינך מאמין בכל האלים האפשריים, תבין גם מדוע אינני מאמין באל שלך." (רוברטס) "כל האלים מתו, פרט לאל המלחמה." (קליוור) "אין חטא גדול יותר מבורות." (קיפלינג) "בורות מולידה יותר ביטחון מאשר ידע." (דארווין) "הרעיון של אלוהים פרסונלי הוא מושג אנתרופולוגי שאינני יכול לקחת ברצינות." (איינשטיין) "האלימות היא המפלט האחרון של חסרי היכולת." (אסימוב) אני לא יודע מה איתך, אבל הם נראים לי מספיק חכמים בצד השני.... ואל תראה זאת כתחרות או משהוכזה, אני רק מראה לך שכמו שיש חכמים מאמינים, יש גם לא מאמינים חכמים, ושפויים!!! תבור.

למבדה

New member
המממ. גם אני תורמת את חלקי.

קרל מרקס אמר שהדת היא האופיום של ההמונים, לא היינריך היינה. והנה לך עוד ציטוט, כי אני יודעת שאתה רוצה! "לחפש את האמיתי אין פירושו לחפש את הרצוי. אם כדי להימלט מהשאלה רווית- החרדה : 'מה יהיו איפוא החיים?' חייב אדם להזון כחמור מן הורדים של האשליה, תעדיף הרוח האבסורדית, במקום להשלים עם השקר, לאמץ ללא חשש את תשובתו של קירקגור: הייאוש." (אלבר קאמי)

תום30

New member
היא לא פילוסוף אלא פסיכולוג.

או נכון יותר...פסיכואנלטיקן. תלמידו המובהק של פרויד, שחלק על רבו בכמה נושאים שונים.

Uranium

New member
מצטער על כל הפרופסורים והפילוסופים!

אבל הם יכולים להגיד מה שבה להם, תמצא עוד כמה עשרות פילוסופים ופרופסורים אתאיסטים שטוענים ההפך..... ומצטער לאכזב אותם אבל אין בן אדם שיחליט בשביל השני אם הוא שפוי או לא שפוי כל עוד הוא לא פוגע בחברו! פרופסורים אלו מדברים על בצע כאי שפיות, ושאתאיסטים הם לא שפויים,.... אז רק כתגובה.... גם לשפוט אנשים כשפוים או לא שפוים בגלל השקפה דתית זה גם לא הכי שפוי בשביל כמה אנשים..... ועוד פעם.... אין דבר כזה שפיות! כאן אני שפוי, בפורום חזרה בתשובה אני לא!

preacher

New member
אם אתה כל כך אוהב את רולו מאי,

בוודאי תשמח לקרוא את ספרו האוהד ביותר על חייו של פאולוס הקדוש... ומשעשע אותי הציטוט שמתחיל במלים "פרופסור אריך פרום" ונגמר במראה מקום משפינוזה... האם זוהי אולי עבודה משותפת של שני אישים נכבדים אלו?

למעלה