אלו אלים ולמה?

עכשיו תורי ../images/Emo13.gif

יש כמה אלים שאני מתחבר אליהם אם כי בהקשרים שונים. באופן כללי אני אגנוסטי ורואה את עצמי כפנטאיסט. על כן כל האלים בשבילי הם התגמויות ומהות התופעות והדברים כמו שרובין תיאר. אנוביס - היחיד שתיראו כאן שהוא לא מהפנטיאון ההינדי. אל השומר על המוות והמדריך את הנשמות בבטחה דרך עולם הצללים. אל השיקויים, הרעלים, המומיפיקציה, הרפואה והמאגיה. רוב אלו כמובן בהקשר השימור והמוות. אל שמרשים אותי מאד מכיוון שמעבר לרעיון היפה כוהניו הצליחו לפתח טכניקות מומיפיקציה שעד היום הרפואה לא מסוגלת להשתוות להם וגם לא לגלות אותם במדויק. על כן ידע הרפואה של כוהניו היה מרשים ביותר. שקתי - אלת האם ההינדית. מוכרת גם בתור: פרווטי = האשא הצעירה והפוריה שמייצגת מיניות נשית, קאלי = אלת המוות וההרס שנגועה בדם השדים וריקודה מרתית את העולם אותו היא הורסת ומצילה כרצונה, דורגה = האלה הבתולה השומרת הלוחמת והרוכבת לקרב, אממה = אלת האם המטפלת בבניה, שקתי = האלה הזקנה. שקתי מייצגת לדעתי את האבולוציה ופעם כתבתי רשומה לכבודה בנושא זה. באופן כללי אני רואה את האלה הזו כאלה האם ונציגת החלק הנקבי במבחר האלים אליהם אני בדרך כלל פונה. פשוט מכל אלות הנשיות אל זו מצאתי את עצמי מתחבר הכי הרבה והיא נראתה לי המודל האולטימטיבי כדי לייצג את האופן שבו אני רואה את הנשיות מתגשמת בעולמי. אה, וגם היא אשתו של האל שהוא ראש הפנטיאון ושאליו אני פונה כאל האל הראשי (שיווה)
. שיווה - האל חסר הגבולות. מסיר את מגבלות האדם. המורה הגדול והמוחלט. לעיתים קוראים לו אל ההרס כאשר בעצם הוא משמיד התאמס (ניוון והתיישנות סטטית, רקבון). אחד משלושת פני הבורא על פי ההינדו. האל הגדול שמייצג את עצם התפיסה של האדם. מיוצג לעיתים על ידי איבר המין הזכרי ומהווה גם את התגשמות הכוח הזיכרי בפנטיאון. הוא ופרווטי מבלים את זמנם בזיווג מתמיד שמסובב את העולם ומתוכו העולם נברא. נאמר עליו שהעולם נכבה (נחרב) בעצימת עיניו ונברא מחדש בפתיחתן. באחד הסיפורים פרווטי מניחה על ידי על עינוי בתור משחק ובו ברגע כל העולם מתכסה באפילה. האל הזה מייצג מבחינתי את השביל להתפתחות הרוחנית המוחלטת וחסרת הגבולות שכן הוא מסיר את כל מגבלות האנוש ומוריד את גבולות יכולתנו ובכך מהווה את המורה המושלם והישות החשובה ביותר (במיוחד בעידן הקאלי יוגה) לבני האדם. באופן כללי אני גם מאד מתחבר לכל אלי הכוכבים ואוהב מאד את כל הכובים ואת המשלים שהם מייצגים. יותר מכל אני מתחבר כמובן לאל האהוב עלי שלעיו דיברתי פעם קודמת. שוקרא - אל האהבה (הרומנטית), המין (לא פוריות אלה מין לשם המין עצמו), אסטטיקה, אומנות, פואזיה ומאגיה. למי שעדיין אל ניחש מדובר על הישות של הכוכב נגה (ונרה). אני מתחבר אליו מאד בגלל שהוא מיצג שלמות בעיני. הוא האופן האידיאלי בו אדם יכול להתגשם והוא הכוח המקודש והעצום ביותר בעולם. נאמר עליו שבמלחמתו מול כל שבט האלים זימן שוקרה את שבט האסורי (שהוא המורה שלהם) להילחם לצידו והדף את שבט האלים כולו. כל שאר האלים יחדיו לא יכלו לכוחו. עוצמתו היתה גדולה כל כך שבשלב כלשהו העולם היה בסכנת השתלטות אסורית כי שוקרה מצא דרך להביס כליל את שבט האלים ולשלוט לנצח בעולם כולו. וישנו (האל המשמר ואחד משלושת פני הבורא) שהוא העולם עצמו היה צריך להתערב כדי לעצור זאת. בכל מקרה, למי שמעניין באל זה, כתבתי עליו רשומה שלמה ומפורטת. אותו אני בהחלט מאד מאד אוהב. פחות או יותר מהרגע ששמעתי על המשל שלו התחברתי לכך באופן די מיידי וידעתי שזו היישות אליה אני צריך לפנות, לשאוף ולהידמות. רשומה על שוקרא

mbinh

New member
בקשה

אנא הסבר את עצמך. על החתום מגנוס ברנארד ה-3 אייזק ניוטון המרשלג

אני משער שהלך המחשבה היה כדלקמן:

(שחר, תקן אותי אם אני טועה) שוקרא הוא הביטוי ההינדי של ונוס, שהוא גם כוכב השחר. כוכב השחר הוא הלל בן שחר, ובגרסתו הנוצרית - לוציפר ידידנו משכבר הימים.

neophile

New member
כן זה הלך המחשבה

זאת לא היתה כזאת אניגמה לוציפר מורה האסורים , זה מתחבר טוב בכל המובנים,אתם לא חושבים?

אתה שוכח רק

ששוקרא הוא גם זה שמוריד על האסורים את הקללות שרודפות אותם. והוא עצמו אחד מהדאווס. יותר מזה, שוקרא נחשב לאחד משני הכוכבים היחידם שהם חיוביים באסטרולוגיה הוודית. שוקרא ובריהספטי (צדק). בין שוקרא שמייצג את הקדושה והכוח הנקי והטהור אך בו זמנית עצום ובלתי מנוצח לבין דמותו של לוציפר כמו שהיא מיוצגת בנצרות זה שמיים וארץ

neophile

New member
לוציפר

השם לוציפר משתמע לשני פנים האחד - מביא האור , השני - מסתיר האור לוציפר הוא מלאך שנפל - "אחד הדאווס" האם יש דת ששאפה להיות יותר נקייה וטהורה מהנצרות ובו זמנית בלתי מנוצחת(שזה לא בהכרח חיובי) ?

windflute

New member
האלים שלי

אני עובדת עם האלה בעיקר בדמותה כגאיה - אמא אדמה. אני מניחה שלא צריך להסביר עליה. יש כמה ישויות שמלוות אותי שהן crones, ולאחרונה קיבלתי קריאה מארבע אלות שמעוניינות לעזור לי ללמוד על אספקט העלמה שבי: יורינומי - אלת בריאה יוונית. אקסטזה. באסט - אלת החתולים המצרית. עונג. איזולי - אלת אהבה אפריקאית. אהבה. קאלי - אלת הרס וחורבן הודית. אפלה. טירוף. חוצמזה אני מתעניינת לאחרונה באריאנרוד (Arianrhod) - אלה קלטית קוסמית שהשם שלה רדף את מחשבותי ימים רבים עד שבסוף פניתי לאינטרנט לבדוק מי זאת. עוד לא ברור לי מה אנחנו עושות יחד. עם האל אני עובדת בעיקר כאבא יער - אספקט של ה-greenman בדמותו כסב מחוייך... אני גם עובדת איתו כאדון היער המקורנן (אולי ביטוי של קרנונוס), שמלמד אותי המון. אני לא מפרטת על האלים כי אפשר למצוא באינטרנט, וגם כי אני לא יודעת הרבה יותר ממה שהם מספרים לי... :) חיבוקים לכולם, ותודה לאלות ולאלים. היו ברוכים. ~O~ שחר

לגבי קאלי

למרות שבמערב נותים להתיחס אליה כדמות שלילית בהינדו היא מייצגת במקור גם פן חיובי. תרגום המילה קאלי הוא זמן וגם שחור. המוות שלה והחרב והראש בידיה מייצוג את עובדת הזמן מכלה הכל והמוות כבלתי נמנע מהאדם. אבל קאלי היא גם (בשמה המלא) קאלימה. האלה האם שהצילה את העולם וממשיכה לחסל את כל המאיימים על ילדיה.

gwizard

New member
דווקא יש לי כבוד רב אליה

וגם לא מעט אהבה. בכלל, כל הפנטאון ההודי מאוד מושך בעיני, אולי אני ארחיב את השכלתי ואתחיל ללמוד עליו יותר. אשמח לסיוע, אם יש לך זמן וכוח.

אלו אלים ולמה?

אחד האלים הראשונים שעבדתי איתם (ועדיין) הוא אסקלפיוס, אל הרפואה היווני, שסימלו הוא הנחש על מוט. מאחר ובמשך שנים רבות עסקתי בתחומים פארא-רפואיים, וגם היום תחום העיסוק שלי נוגע ברפואה, אני רואה בו פטרון. אתנה, היא אלה נוספת אשר פיסלה מעטר את המזבח האישי שלי. אלת החכמה (אליה אני שואף) ואלת מלחמת הצדק, וכן זו אשר לימדה את האדם את מלאכת הרסן והרכיבה (ובתור רוכב סוסים, אני מוקיר אותה על כך). בעל, בהתגשמותו המקומית כבעל כרמל ובעל עמק, האל המקומי שלנו, אותו אני לומד להכיר כל יום יותר ויותר. יחד איתו אני לומד להכיר את משפחתו העניפה
יהוה - לא יהוה של היהדות ההלכתית של ימינו, וגם לא יהוה של הקבלה (אם כי יש קשר בין כולם), אלא יהוה בגלגולו הקדום, האל השבטי של יהודה ולאחר מכן של כלל שארית ישראל.

בעל כרמל, למיטב ידיעתי, הוא אל נפרד

מהדד בעל. השם "בעל" מקביל ל"אדון" או משהו בדומה, כך ש"בעל כרמל" הוא אדון הכרמל, ולפיכך האל של הכרמל (או הכרמל עצמו, אם תרצה), "בעלת גבל", למשל, היא "הגבירה של גבל" והאלה הפטרונית של העיר ו"הדד בעל" הוא אל הסערה - "האדון הדד".

כן, יש הבדל

בין בעל הדד לבין בעל כרמל. אני רואה אותם כקשורים באופן כלשהו (אבל זה אני...), אך עדיין כנפרדים. בעל כרמל קרוב אלי יותר מבעל הדד.

למעלה