אל-על ביום שאחרי הזדמנות או מלכודת?

משקיע88

Well-known member
אתה צודק ביבש, אבל כבר באביב יכולתי להגיד לך שזה הולך להיות המצב לקראת סוף השנה. הכל היה סגור כבר המון חודשים קדימה והיה טירוף של ביקוש והם בעצמם אמרו שלא יכלו לעמוד בו.
בוא נראה, אם יצליחו להוסיף היצע לתוך הביקושים שילכו ויגדלו זה יהיה בונוס מבחינתי.
תחזיות לחוד וחובות לחוד. כל זמן שהם היו בחוב משמעותי המלווים החזיקו אותם קצר ומנעו רכישות. כעת אינם תלויים במלווים למעט התחייבויות רגולטוריות לממשלה, וכלכלית ברור שעדיף היום להשקיע בפעילות ולא לחלק דיבידנדים. זה שקול להשקעת המזומנים בתשואה של 30%.

בורסה 2008

Well-known member
תחזיות לחוד וחובות לחוד. כל זמן שהם היו בחוב משמעותי המלווים החזיקו אותם קצר ומנעו רכישות. כעת אינם תלויים במלווים למעט התחייבויות רגולטוריות לממשלה, וכלכלית ברור שעדיף היום להשקיע בפעילות ולא לחלק דיבידנדים. זה שקול להשקעת המזומנים בתשואה של 30%.
שוב, אני חושב שאתה טועה פה ואין להם אפשרות מתי שהם רק רוצים לחכור מטוסים, ואני גם חושב שאם לא היתה מגבלת דיבידנדים אתה היית רואה פה דיבידנד עצום של עשרות אחוזים משווי שוק, אבל בגלל המגבלות שיש גם עד 26 וגם בשנתיים שלאחר מכן, זה צריך לדחוף את החברה לחפש רכישות.

משקיע88

Well-known member
שוב, אני חושב שאתה טועה פה ואין להם אפשרות מתי שהם רק רוצים לחכור מטוסים, ואני גם חושב שאם לא היתה מגבלת דיבידנדים אתה היית רואה פה דיבידנד עצום של עשרות אחוזים משווי שוק, אבל בגלל המגבלות שיש גם עד 26 וגם בשנתיים שלאחר מכן, זה צריך לדחוף את החברה לחפש רכישות.
ברור שאם הבעלים היה יכול הוא היה מושך דיבידנד בטרוף לפני שיגלו שההשקעה המקורית לא שלו...אבל בכל זאת יש אלטרנטיבות השקעה בעסק אם מחפשים.

בורסה 2008

Well-known member

האוצר מנסה לחסוך על חשבון האבטחה באל-על. הניחוש שלי - הם יתנו זאת בשחרור תשלום דיבידנד.
האמת שזה נרמז בהודעה וזה בערך הניחוש של כל מי שקורא אותה. בסך הכל זאת הודעה מאד חיובית אם זה קורה.

משקיע88

Well-known member
רשות שדות התעופה פרסמה אתמול את נתוניה לשנת 2024, ומי שטרח לקרוא הבין שניתן לגזור מכאן את נתוני אל-על ברבעון 4. לי זה הספיק.
_______24___...
____________...

yel5

Well-known member
מסתמן שהפעילות בנתבג לא תחודש בתפוקה גבוהה הרבעון הראשון של 2025.
סביר שהמתחרות יחזרו ברבעון השני, אם בכלל.
התוצאה היא עוד רבעון של שליטה גבוהה של אל על ביעדים מחוץ לארהב, וכנראה שליטה כמעט מוחלטת לארהב.
פלא שאל על שקלה לרכוש את ישראכרט עם מכונת המזומנים שלה?
מחזיק באופ 3.

משקיע88

Well-known member
מסתמן שהפעילות בנתבג לא תחודש בתפוקה גבוהה הרבעון הראשון של 2025.
סביר שהמתחרות יחזרו ברבעון השני, אם בכלל.
התוצאה היא עוד רבעון של שליטה גבוהה של אל על ביעדים מחוץ לארהב, וכנראה שליטה כמעט מוחלטת לארהב.
פלא שאל על שקלה לרכוש את ישראכרט עם מכונת המזומנים שלה?
מחזיק באופ 3.
קניתי כרטיס לארה"ב באפריל, והם טענו שהם מלאים 6 חודשים מהיום. גם כשתתחדש התחרות הם לא צפויים לרדת מההכנסות ב 2023. אופציה 3 אומנם מתומחרת על סטיית תקן שסביר שתרד בעתיד, אבל היא מאפשרת מנוף נחמד. השקעה מעניינת בעיני. מחזיק באופציה ובמניה.

yel5

Well-known member
הכותבים מציעים כאן הטלת מס רווחי יתר על אל על, בסגנון איתקה בבריטניה. בדקתי קצת וזה לא כל כך פשוט משפטית. כנראה שההצעה משפיעה היום על המחיר.
ארקיע נכנסת לקערת הקצפת של אל על - הטיסות לארהב. חושב שלכך השפעה יותר גדולה על מחיר המניה היום.

משקיע88

Well-known member
אז בנעילה השפעת ארקיע פחתה? ארקיע חברה קטנה לעומת אל על ואיננה יכולה להתחרות בה בטיסות טראנס אטלנטיות. במצב הנוכחי יש מקום גם לעוד כמה חברות קטנות וכולן ירוויחו. לעומת זאת הזרעים של רעיונות מיסוי על רווחי יתר עלולים לנבוט, כמו שקרה לבנקים. עדיין לדעתי אל על נסחרת במחיר אטרקטיבי מאוד.

נערך לאחרונה ב:

yel5

Well-known member
אז בנעילה השפעת ארקיע פחתה? ארקיע חברה קטנה לעומת אל על ואיננה יכולה להתחרות בה בטיסות טראנס אטלנטיות. במצב הנוכחי יש מקום גם לעוד כמה חברות קטנות וכולן ירוויחו. לעומת זאת הזרעים של רעיונות מיסוי על רווחי יתר עלולים לנבוט, כמו שקרה לבנקים. עדיין לדעתי אל על נסחרת במחיר אטרקטיבי מאוד.
ממש כיף לטוס אל על (באופציה כמובן).

בורסה 2008

Well-known member
מה אכפת למדינה אם היא משלמת דיבידנד אחרי שאיפסה את החוב שלה ואין ערבויות? מה עוד שאל על תהיה מוכנה להשתתף בעלות האבטחה.
אני חושב שזה בעיקר עניין של ניראות. גם ככה כל העיניים על אל על עכשיו, ואם המדינה תוותר על התחייבות האי חלוקה ללא תמורה זה ייראה לא טוב. אם יעשו את זה אל מול הפחתה בהשתתפות של הוצאות האבטחה זה כבר יכול לעבור יותר טוב וכולם יהיו מרוצים

משקיע88

Well-known member
אני חושב שזה בעיקר עניין של ניראות. גם ככה כל העיניים על אל על עכשיו, ואם המדינה תוותר על התחייבות האי חלוקה ללא תמורה זה ייראה לא טוב. אם יעשו את זה אל מול הפחתה בהשתתפות של הוצאות האבטחה זה כבר יכול לעבור יותר טוב וכולם יהיו מרוצים

אפשר לראות שכל הסיוע האדיר של המדינה בתקופת הקורונה בטל בשישים לעומת הבוננזה של 2024. גם אם המדינה תתעקש על אי תשלום דיבידנד זה לא ימנע מאל על לרכוש את ישראכרט או להשקיע בדיור מוגן לטייסים וותיקים. המדינה לא יכולה מצד אחד להפריט חברה ומצד שני להתערב אגרסיבית בניהול שלה.

בורסה 2008

Well-known member

אפשר לראות שכל הסיוע האדיר של המדינה בתקופת הקורונה בטל בשישים לעומת הבוננזה של 2024. גם אם המדינה תתעקש על אי תשלום דיבידנד זה לא ימנע מאל על לרכוש את ישראכרט או להשקיע בדיור מוגן לטייסים וותיקים. המדינה לא יכולה מצד אחד להפריט חברה ומצד שני להתערב אגרסיבית בניהול שלה.
אתה מדבר הגיון, אני אומר לך שזה עניין של ניראות. ברור שאין שום הגיון בקופת מזומנים כזאת אדירה, בלי חוב ועם תזרים חזק מובטח גם לרבעונים הבאים. אני חושב שמצאו נוסחה יפה שתיראה לכולם בסדר וגם אנחנו בעלי המניות נהיה מרוצים :)

משקיע88

Well-known member
אתה מדבר הגיון, אני אומר לך שזה עניין של ניראות. ברור שאין שום הגיון בקופת מזומנים כזאת אדירה, בלי חוב ועם תזרים חזק מובטח גם לרבעונים הבאים. אני חושב שמצאו נוסחה יפה שתיראה לכולם בסדר וגם אנחנו בעלי המניות נהיה מרוצים :)
אינשאללה

yel5

Well-known member
האם תוספת המימוש באופ 3 קטנה בעקבות חלוקת הדיבידנד?
נראה לי שכן, אך צריך אסמכתא.

למעלה