אל-על ביום שאחרי הזדמנות או מלכודת?

yel5

Well-known member
מצאתי. תוספת המימוש תקטן בגובה שיעור הדיבידנד:

1737403677603.png

משקיע88

Well-known member
מצאתי. תוספת המימוש תקטן בגובה שיעור הדיבידנד:

צפה בקובץ המצורף 122706
נכון, זה מתוך תשקיף ההנפקה. התוספת היא 570 צמוד לשער דולר 3.681. למשל אם היום השער 3.58 אז התוספת היא 554.36. למי שמאמין שהדולר ייחלש מול השקל עד פקיעת האופציה זה משפר את תנאיה. אגב, למיטב ידיעתי כל כתבי האופציה כוללים סעיף התאמה לדיבידנד ומניות הטבה להגנת מחזיקי האופציות.

נערך לאחרונה ב:

משקיע88

Well-known member
רשות שדות תעופה שוב מוסרת מידע מקדים

_______24___...

משקיע88

Well-known member
מה זאת אומרת מוסרת מידע מקדים?
מידע שיש בו כדי להשפיע על שיקולי המשקיעים וקביעת שער המניה אמור להתפרסם בצורה פומבית על ידי החברה באמצעות הודעה מידית לרשות ני"ע ולבורסה במערכת מאיה. רשות שדות התעופה איננה גוף בורסאי וזכותה לפרסם מה שהיא רוצה. מי שקורא בין השורות (למעשה בשורה הראשונה) מבין שיש כאן אינפורמציה מהותית המתייחסת לאל על.

בורסה 2008

Well-known member
מידע שיש בו כדי להשפיע על שיקולי המשקיעים וקביעת שער המניה אמור להתפרסם בצורה פומבית על ידי החברה באמצעות הודעה מידית לרשות ני"ע ולבורסה במערכת מאיה. רשות שדות התעופה איננה גוף בורסאי וזכותה לפרסם מה שהיא רוצה. מי שקורא בין השורות (למעשה בשורה הראשונה) מבין שיש כאן אינפורמציה מהותית המתייחסת לאל על.
אתה רציני משקיע?
זה מידע שמפורסם באופן רשמי כל חודש על ידי רשות שדות התעופה: https://www.iaa.gov.il/about/aeronautical-information/annualreport/

מה שכן, זה תמיד מפורסם קודם בעיתונות הכלכלית לפני שיוצא באופן רשמי. אם כבר משהו לא תקין, אז זה זה.
אבל בגדול זה כמו שמשרד האנרגיה מפרסם נתוני צריכת דלקים כל חודש וזה מידע מהותי על בזן ועל בזא. זה בסדר גמור.

משקיע88

Well-known member
אתה רציני משקיע?
זה מידע שמפורסם באופן רשמי כל חודש על ידי רשות שדות התעופה: https://www.iaa.gov.il/about/aeronautical-information/annualreport/

מה שכן, זה תמיד מפורסם קודם בעיתונות הכלכלית לפני שיוצא באופן רשמי. אם כבר משהו לא תקין, אז זה זה.
אבל בגדול זה כמו שמשרד האנרגיה מפרסם נתוני צריכת דלקים כל חודש וזה מידע מהותי על בזן ועל בזא. זה בסדר גמור.
ברור שאני רציני. הרי אינני טוען שמישהו עבר כאן על החוק או ניצל מידע פנים. אני אומר שיש כאן מידע מקדים שמי שקורא אותו ושכמותו יכול להרוויח או למנוע הפסד. לשמחתי אין הרבה קליינטים למידע הזה ולאפשרות לנצלו לפעולות רווחיות וטוב שכך.

בורסה 2008

Well-known member
ברור שאני רציני. הרי אינני טוען שמישהו עבר כאן על החוק או ניצל מידע פנים. אני אומר שיש כאן מידע מקדים שמי שקורא אותו ושכמותו יכול להרוויח או למנוע הפסד. לשמחתי אין הרבה קליינטים למידע הזה ולאפשרות לנצלו לפעולות רווחיות וטוב שכך.
לא יודע, זה מידע מפורסם שכולם מקבלים אותו באותו הזמן. לא חושב שאפשר לנצל אותו לטובתנו אלא אם הוא מגיע כנגד תנועות הון נגדיות(באל על זה קרה לא מעט האמת לאחרונה).

משקיע88

Well-known member
לא יודע, זה מידע מפורסם שכולם מקבלים אותו באותו הזמן. לא חושב שאפשר לנצל אותו לטובתנו אלא אם הוא מגיע כנגד תנועות הון נגדיות(באל על זה קרה לא מעט האמת לאחרונה).
מניסיוני דווקא בניירות סחירים יחסית כמו אל על זמן התגובה של השוק לנתונים חדשים ארוך. הסיבה היא כנראה שרוב הפעילים הם גופים מוסדיים שלוקח להם זמן רב לשנות פוזיציה בעוד שחקנים קטנים משחקים בקטן וכמעט אינם משפיעים על מחירים. ברור לי שאין כאן שום הפתעה מיוחדת בנתונים אבל זה מאושש תוצאות טובות גם ברבעון הראשון של 2025. אל על פשוט ממשיכה להיסחר בזול גם אם כל החברות יחזרו לתפקד בקצב מלא. התמונה לא תשתנה הרבה אם תהיה עליה נוספת במניות של 20%-30%...

בורסה 2008

Well-known member
מניסיוני דווקא בניירות סחירים יחסית כמו אל על זמן התגובה של השוק לנתונים חדשים ארוך. הסיבה היא כנראה שרוב הפעילים הם גופים מוסדיים שלוקח להם זמן רב לשנות פוזיציה בעוד שחקנים קטנים משחקים בקטן וכמעט אינם משפיעים על מחירים. ברור לי שאין כאן שום הפתעה מיוחדת בנתונים אבל זה מאושש תוצאות טובות גם ברבעון הראשון של 2025. אל על פשוט ממשיכה להיסחר בזול גם אם כל החברות יחזרו לתפקד בקצב מלא. התמונה לא תשתנה הרבה אם תהיה עליה נוספת במניות של 20%-30%...
מסכים איתך בגדול וגם אני שמחתי לראות את הנתונים. אל על כבר תקופה לא קצרה הפוזיציה הגדולה ביותר בתיק שלי וזאת למרות מימושים בדרך

משקיע88

Well-known member
מסכים איתך בגדול וגם אני שמחתי לראות את הנתונים. אל על כבר תקופה לא קצרה הפוזיציה הגדולה ביותר בתיק שלי וזאת למרות מימושים בדרך
צודק. גם אם ההתפתחויות הביטחוניות מעיקות על שאר השוק, לגבי אל על כל איום חות'י הוא סיבה לעליה.

בורסה 2008

Well-known member
צודק. גם אם ההתפתחויות הביטחוניות מעיקות על שאר השוק, לגבי אל על כל איום חות'י הוא סיבה לעליה.
בדיוק, גם בתרחיש הרע של אל על עם חזרה של כל החברות הזרות אני רואה אותה זולה, ויש הרבה תרחישים שונים שיכולים לשפר את המצב שלה(איום חות'י, קריסת הסכם עם חיזבאללה, עוד סבבים עם איראן או אפילו מתיחות עולה). כל זאת על רקע ביקוש הולך וגובר גם מקומי וגם עולמי והיצע שלא עומד בקצב.

משקיע88

Well-known member
בדיוק, גם בתרחיש הרע של אל על עם חזרה של כל החברות הזרות אני רואה אותה זולה, ויש הרבה תרחישים שונים שיכולים לשפר את המצב שלה(איום חות'י, קריסת הסכם עם חיזבאללה, עוד סבבים עם איראן או אפילו מתיחות עולה). כל זאת על רקע ביקוש הולך וגובר גם מקומי וגם עולמי והיצע שלא עומד בקצב.
אגב, זה מתקשר אצלי עם האטרקטיביות של מנועי בית שמש. כאן אין קשר לישראל, אבל יש מחסור רב שנים במנועי מטוסים וחלקיהם שלדעתי ישפיע לחיוב על בית שמש לתקופה ממושכת מאוד.

משקיע88

Well-known member
הולכים ומתחזקים רמזים כי אל על צפויה לקבל את אישור המדינה לתשלום דיבידנד. לדעתי אופציה 3 מתומחרת מתחת לשער הנאיבי שהוא כרגע 543, ולכן עדיפה להשקעה מהמניה. אני משער שהרבעון הראשון של 2025 יהיה חזק. לגבי המשך השנה, סביר שנראה ירידת מחירים מסוימת יחד עם חזרה לפעילות של מתחרות, אבל עדיין החיסכון מהיעדר אשראי במאזן וגידול כמותי בטיסות יאפשרו רווחיות גבוהה לכל השנה.

משקיע88

Well-known member
אל על נסחרת במכפיל הזוי של 2.1 לפני דילול וכ 2.5 בדילול מלא. יש בקופה שלה יותר מ 1.4 מיליארד דולר, כששווי השוק הנוכחי 1.5 מיליארד. משום מה אני חושב שזאת השקעה מעולה. מחזיק לא מייעץ.

Reem88

Well-known member
אל על: הרווח הנקי קפץ פי שלוש - 130 מיליון דולר

חברת התעופה הציגה ברבעון הרביעי גידול של 26% בהכנסות שעמדו על כ-678 מיליון דולר, לצד זינוק ברווח שעמד על כ-130 מיליון דולר; צופה כי בשנת 2026 היא תתקרב להציג הכנסות של 3.4 מיליארד דולר

נערך לאחרונה ב:

משקיע88

Well-known member
המניה פתחה היום בירידה, כנראה בשל אכזבה מאי הודעה על דיבידנד. לאופציה זה דווקא לא הפריע...

בורסה 2008

Well-known member
כמה נקודות מהדוח של אל על:

1. עליה מעצבנת בשכר ונלוות ברבעון הרביעי. למרות ירידת הדסל שיעור הגולמי ירד בשל העליה הזאת ובשל הוצאות חד פעמיות בגין הטבות לעובדים.
2. יש הוצאות חד פעמיות גם בסעיף הוצאות המימון בסך של כ-17M. אני צופה שברבעון הבא תהיה קפיצה יפה בסעיף הזה.
3. הזמנות לחודשים הבאים לא ירדו בכלל למרות חזרת חלק מהחברות הזרות.
4. סך הכל דוח ומצגת שמאשררים מבחינתי את היותה של אל על אטרקטיבית עדיין.

אין המלצה, מחזיק

למעלה