"אל תדרסו את השבת, תלמדו לאהוב אותה"

hnc

New member
כרגיל ההבנה שלך של מה שמתכוונים אליו היא עקומה.

מדברים על א' ואתה מכניס את ב' כמובן בלי שום קשר לא'/
ועכשיו לך תסניף עוד איזו שורה מהדף גמרא.

RonspotNL

New member
אני חייב להתערב לרגע גם כאן

כי יש אצלינו כאן בהולנד תחבורה ציבורית כל השבוע כולל שישי שבת ראשון למה לאף אחד ואחת אין בעיה עם זה? למה רק לאנשים כמוך(בעיקר בגלל אמונה שיש לכל ילד בן 5 אגב )יש בעיה עם תחבורה ציבורית בסוף השבוע?תאונות אגב יכולות לקרות בכל מקרה כי מה לעשות אנחנו בני אדם אבל דרך תחבורה ציבורית בסופי שבוע ובכלל עידוד השימוש בתחבורה הציבורית יותר יכולים למנוע עוד ועוד תאונות

BravoMan

Active member
ברוך הבא לפורום!

לפני שאתה מפנה שאלות כאלה ל-pozetiv, אני מציע שתקרא כמה מהתגובות שלו בשרשור למטה.
&nbsp
אצלכם בהולנד כנראה גם אין פיזיקאים מהמעלה הראשונה כמוהו, שכן הוא ביטל כמעת כל מה שהמדע המודרני למד מימי ניוטון ושכתב אותו מחדש

RonspotNL

New member
אני לא חדש בפורום

פשוט לא הייתי כאן הרבה זמן אבל תודה רבה
ואני מכיר את פוז ואת תגובותיו הוא לא היחיד לצערי ...

BravoMan

Active member
אם כך ברוך שובך!

לא זכרתי את הניק שלך, אבל בכל מקרה, תמיד טוב לקבל עוד משתתף!

pozetiv

New member
אם תעיין בסטטיסטיקה צריכה להיות בעיה גם בהולנד.

יש פרט שאולי שמת לב אליו .
חוק התחבורה הציבורית בהולנד נכנס לתוקפו בשנת 2001 מאז חלה ירידה תלולה
במספר ההרוגים בתאונות דרכים עד שירד למחצית ממה שהיה .

עוד דבר
אני מקווה שהקישור הזה יפתח לך, שם תמצא תאונות דרכים בהולנד פר יום,
בעמוד 15 לפי הגרף ביום שישי, יש קפיצה .
איך אתה מסביר את הקפיצה הזו ?

אני מניח שאותו המצב גם בארץ לכן מתבקש דיון אמיתי בדבר הקשר בין העליה במספר היחסי של תאונות הדרכים
בסופי שבוע בהקשר לצריכת אלכוהול .

ועוד שאלה ברשותך - אחרי שקראת את ההודעה שפרסמתי כאן למטה, לא רחוק, בכותרת "האם אלוהים קיים ולמי מתפללים ?" שם יש מדע אמיתי ולא הייתי אומר שמדובר באמונה של ילד בן 5 אלא של מי שבאמת יודע .
האם לדעתך יש קשר בין אמונה לבין לדעת את האמת כמו שהיא ?
כמו בדוגמא של הקשר בין תאונות דרכים בסופי שבוע לבין תחבורה ציבורית.

RonspotNL

New member
נו?

ואם יש ירידה תלולה במספר ההרוגים זו לא סיבה לעודד אנשים להשתמש בתחבורה ציבורית בכל מצב?
בארץ המצב אחר לחלוטין מכמה סיבות
*פה בהולנד רוב האוכלוסיה אתאיסטית
*פה בהולנד אנשים משתמשים כבר בתחבורה ציבורית בשבת אני בתוכם
*פה בהולנד גם עסקים רשתות שיווק וחנויות פתוחות בסופי שבוע וחגים גם כן וגם תחבורה ציבורית עובדת בסופי שבוע (אם כי במתכונת טיפה שונה אבל לא בהרבה)
*פה בהולנד אין התערבות של אנשי דת ואמונה ללא בסיס בחיים של אחרים ואחרות גם היום אין להם הרבה כח פוליטי וחברתי לעשות את זה
*בטח שמדובר באמונה שדומה לכל אמונה של ילד בן 5 הרי אין לך ולכל מאמין אחר כל בסיס לאמונה הזו ואין כל הוכחה וראיה לקיומו של החבר הדמיוני אחרת זו כבר הייתה עובדה לא אמונה כשיש 4000 אמונות ודתות עם אותו הרעיון בדיוק

pozetiv

New member
אני לא מצליח להבין מדוע אתה מתעלם מהנקודה העיקרית.

אולי תעזור לי להבין למה אתה לא מתייחס לקשר בין צריכת אלכוהול בסופי שבוע לבין תאונות הדרכים
ומכאן הצורך הבלתי נמנע וההגיוני בתחבורה הציבורית כפתרון מערכתי ללא כל קשר לדת שהיא.

זו הבעיה של הסטיגמה, רואים אדם וכבר מניחים הנחות כלשהן לגביו.

אני מציג סימטריה שגם אם לדעתך היא קשורה לדעותי היא כשלעצמה ראויה להתייחסות אינטיליגנטית.
או שלא ניתן למצוא כזו בפורום כלשהו .
אני בכל אופן את שלי הצגתי ואני לא יכול להכריח אף אחד לראות את האמת המרה .
אף אחד לא הבטיח שהאמת אמורה להיות נעימה או לעשות טוב למישהו.

RonspotNL

New member
נו ??

אם יש צריכת אלכוהול בסופי שבוע למה שאלה ששותים לא ישתמשו בתחבורה ציבורית ועם נהג שלא שותה ונוהג בו זמנית ? מה הבעיה עם זה?ויש קשר לדת כי זו הסיבה שאין תחבורה ציבורית בסופי שבוע בישראל וזו הסיבה היחידה מה לעשות זה המצב

pozetiv

New member
זה לא השאלה מה לעשות .

כל הזמן חושבים מה לעשות ?
מי אמר שפעולה כלשהי תעזור ולא תקלקל את המצב יותר ממה שהוא .

אני מרגיש שאתה מתחיל לקלוט מה קורה כאן, אבל כל מה שנדמה לך הוא גרוע בהרבה יותר, פי אלף אולי .

אבל זאת לא הבעיה, הבעיה היא שבמקום לחשוב בצורה נכונה יש משהו שמעוות את המחשבה ,
תאמין לי שאני לא יודע מה זה .

במקום לחשוב על מה שבאמת קורה, הולכים לכיוונים אחרים כשבאותו זמן אנשים מתים ולא יחזרו .

זה כולל את התסמונת של מה עושים ? מה עושים ?

RonspotNL

New member
????

תגיד בעברית אתה מסוגל להתבטא? מי אמר שפעולה כלשהיא תעזור ולא תקלקל את המצב? תראה מה שקורה כאן ( אפילו הבאת בעצמך בסיס לטענה שלי )אמרת בעצמך שתחבורה ציבורית מורידה את כמות התאונות אז מה לכל הרוחות הבעיה להשאיר תחבורה ציבורית פעילה במתכונת של סוף שבוע כמו שקורה בכל מקום מתוקן אחר??

hnc

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

לא תבין...

RonspotNL

New member
אם תפסיק לקשקש ותתחיל להתבטא כמו אדם בוגר

אולי יבינו אותך

hnc

New member
.עם קצת יותר שכל מצדך היית מבין כבר לפני כמה הודעות

&nbsp
שעם פוזי אין מה להתבטא כאדם בוגר משלב מסויים והלאה

pozetiv

New member
שוב אתה מחפש בעיה .

לפני שהבנת נכון מה קורה .
מה שקורה זה שצעירים מתים בסופי שבוע בגלל שהם נוהגים בשיכרות.
אתה מסתכל לכיוון לא נכון על סוגית היחס של הדת לתחבורה ציבורית במקום על הבעיה האמיתית
ועכשיו אתה מנסה לפתור את הבעיה הזו שאתה חושב שגילית אבל מה לעשות זו לא הבעיה
ולא משנה איך מנסחים אותה או שמי שמנסח אותה הוא עילג וחסר יכולת ביטוי .

pozetiv

New member
זו לא בדיוק בעיה אלא מצב בעייתי עם התייחסות בעייתית.

כל מערכת מורכבת מהרבה גורמים שמבטיחים את פעולתה.
כשהתוצאה של המערכת היא תוצרים פגומים בודקים שוב מהם המרכיבים של המערכת ואם אפשר מכוונים אותם מחדש .
גם כאן מדובר במערכת עם הרבה גורמים.
גורם ראשון - סטטוס קוו לגבי השבת.
גורם שני - תחבורה בכלל ותאונות דרכים בפרט.
גורם שלישי - בילוי של צעירים בסופי שבוע הכולל צריכת אלכוהול כחלק מהבילוי הלגיטימי.
גורם רביעי - תחבורה ציבורית בשבת כפתרון תחבורתי בטוח שיכול להפחית את מספר תאונות הדרכים.
גורם שישי - ערך השבת שנלמד אצל כל יהודי שכולל שמירת שבת וקידוש על היין שהוא אלכוהול שנצרך אך ורק בשבתות וחגים כנוזל מקודש ולא לצורך בילוי.
גורם שביעי - איך מחנכים יוכלו להעביר לתלמידים יהודים את הסתירה שכוללת אישור תחבורה ציבורית בשבת כדי למנוע תאונות דרכים שנובעות מצריכת אלכוהול.
גורם שמיני - למזלי אני לא שייך למעגל מקבלי החלטות ואני בכלל לא יודע איך הם יצאו מהפלונטר הזה בעוד שכל שבוע מצטברים עוד ועוד מקרים של תאונות דרכים בגלל המצב הזה.
ההתייחסות היא בעייתית כי אי אפשר להתייחס למצב כלשהו אם לא רואים את התמונה המלאה, ואז יש כל מיני תגובות מצחיקות כמו של אחד שנרדם על המקש ח, או אנשים שגרים בחו"ל שמנסים להסתכל על המצב בארץ מרחוק בעוד שהם לא יודעים מה קורה בחצר האחורית שלהם.

pozetiv

New member
מעניין , עוד דבר שעכשיו שמתי לב אליו .

כותרת הכתבה - *אל תדרסו את השבת, תלמדו לאהוב אותה*

למעלה