מה אתה אנרג'ייזר?!
"אז מה ההיגיון בלהאמין במשהו, אם הוא לא האמת היחידה?" בין אם האמונות שלי הן האמת היחידה או לא, זה לא מעניין אותי ועוד פחות את האלים, ואולי בזה אנחנו שונים מכם - אנחנו מסתכלים בצלחת שלנו ולא בשל אחרים.
"אם הולכים לפי ההיגיון שלכם, אז אין כל סיבה להאמין בדתות או במשהו דומה, כי אין לזה שום משמעמות אמיתית." רק בגלל שבדת שלי אף אחד לא קם ואומר "רק לנו יש את האמת האחת!" זה לא אומר שאין שום משמעות לדת שלי. אתה שופט אותי על פי הסטנדרטים הדתיים שלך, הבעיה עם זה היא שלדתות שלנו יש הרבה מאוד הבדלים משמעותיים. במקרה ולוקחים את אספקט המיסיונריות מהדת שלך, אתה נשאר עם הפירורים של הדרשות של ישוע. מיסיונריות זה כמו אוויר בשבילכם. בדת שלי כמעט ובכלל לא עסקו בשאלת "האמת האחת", פתרו את זה לפני כ1000 שנה כשאמרו "אתה תדבוק באלים שלך ואני אדבוק באלים שלי". לנו אין בכלל מיסיונריות. במקום מיסיונריות, אנחנו מצאנו זמן לדברים חשובים באמת, כמו ערכים ושמירת ערכים למשל.
"זה הבעיה של העולם היום, שכל אחד אומר מה שבא לו ומאמין במה שבא לו, ואומר שזה האמת שלו" אתה צודק בהחלט, מה שאנחנו צריכים זו דיקטטורה טובה שבה כולם יהיו חייבים להאמין באמונות שלך ואתה לא תצטרך בכלל לענות לשאלות של אף אחד בקשר לאמונה "האמיתית", בכלל - אנשים יצטרכו לעשות בדיוק מה שאומרים להם. והחלק הכי טוב! אף אחד לא צריך להפעיל את המוח, לכל אחד יהיה תפקיד אחד מוגדר וברור שהוא יצטרך למלא אותו בצורה הכי טובה שאפשר.
"ושגם הם יראו ניסים ונפלאות בחיים שלהם." אני רואה מספיק ניסים ונפלאות בחיים שלי גם בלי התנ"ך שלך.
"אני לא יודע מה אתכם, אבל אני כ"כ שמח שאני מכיר את בוראי, ותאמינו לי שזה כ"כ טוב וכייף!" אני אכן מכיר את בוראי, על פי האמונות של הדת שלי, הוא האב הקדמון ביותר שלנו. אני שומר את דרכו, שהייתה הדרך של אבות אבותיי לפניי, ואני לא מכיר בשום בורא אחר מלבדו. אבל אל תתבלבל, רק בגלל שאני לא מאמין באל שלך לא אומר שאני שולל אותו כליל, רק אומר שאני עושה זאת באופן אישי, בלי להכריז הכרזות ריקות, בלי לטעון שזה לא אמיתי.. רק שזה מה שאני
חושב, אבל מצד שני, כבר הוכחת שהמשיחיים הם בעד קטיעת החשיבה (במיוחד החשיבה הרציונלית) ולשים במקומה ספר מאובק שיש לציית רק לו ולחשוב מותר רק כשזה במסגרת הרהור דתי, אבל גם אז צריך להיזהר שלא לחשוב מחשבה לא טובה על אלוהים. מי ייתן ואורו של האב הגדול, האדון הרם, יזרח עליך