אם אין אמת מוחלטת,

masorti

New member
הוא דיבר איתם כמורה או מפקד...

ולא כמו חבר מהפלוגה. תקרא טוב איך התייחסו אליו האנשים שהוא פנה אליהם... הם נפלו על פניהם וכינו את עצמם בשם "עבדך", ולא פנו אליו בסגנון "אהלן אחי". בוא ונבדוק את ההתגלות הראשונה של האל לירמיהו (פרק א'): ירמיהו נבהל מהפנייה ואומר "כי נער אנוכי". האל מרגיע אותו, ואז אומר: "כי אל כל אשר אשלחך תלך, ואת כל אשר אצווך תדבר". לך זה נשמע כמו שיחה בין חברים? לי זה דווקא נשמע כמו שיחה בין בוס בכיר לעובד זוטר. ובוא ונקרא מהי התגובתו האינסטיקטיבית של יחזקאל כשהוא רואה לראשונה התגלות של האל: "ואראה, ואפול על פני, ואשמע קול מדבר". (יחזקאל, א', כ"ח) ואם תמשיך לעיין בפרק ב' והלאה, תראה שהפנייה של האל לנביא היא "בן אדם", ולא "אחי" או "חזי" או אפילו לא "בן בוזי". לך זה נשמע כמו שני חברים? לי זה נשמע כמו שיחה בין מישהו בכיר מאוד למישהו זוטר מאוד.

arifell

New member
../images/Emo45.gif

מסורתי, הוצאת לי את המילים מהפה! (תחזיר אותם מתישהו, נכון?)

זהו

הם היתיחסו אליו כמו מלך, אבל בכל זאת היה להם קשר אינטימי איתו, הוא תמיד ניחם אותם, תמיד בא והיה אוזן קשבת. הדומגאות שנתת הם נפלאות, והם מחזקות את מה שאני אומר: אלוהים היה מלך מלכי המלכים, מישהו שהם תמיד אהבו, ומישהו שהם הכירו, זאת אומרת שאהבה שררה בינהם לאלוהים, ומה זה בידיוק<? לא קשר בין חבר לחבר? ברור שהם לא היתחסו אליו בסחבקיות, גם אני לא ככה, אבל בכל זאת אני יכול כל הזמן לגשת אליו, בענווה ובצניעות ובכבוד ויראה לפני המלך, ופשוט לפנות אליו..בידיוק כמו שעשו הנביאים, ואנשי אלוהים במקרא..

masorti

New member
מלך זה לא חבר...

מלך יכול לדאוג לך, אבל אין לך יחסים "אינטימיים" איתו. גם מלך אהוב על עמו אינו החבר האישי של כל אזרח. אתה ודאי יכול לפנות אליו (... קוראים לזה: להתפלל), אלא שהוא לא ידבר אליך חזרה.

ממש לא נכון שהוא לא עונה!!!

דוגמא קלאסית לזה שהוא כן עונה: הויכוח והתמקחות של אברהם עם אלוהים, על הצדיקים בסדום! ודוגמא נוספת הוא כשאלוהים דיבר ישירות אל משה, לכל אורך התורה משה, ולא רק כשהוא התפלל!!!!!

L e s t a t

New member
הוא התכוון שהוא לא עונה *לך*

ולא לאף אחד אחר. נביא זה נביא. אתה נביא? אתה אברהם? אתה משה?

אני לא משקר לך...

לי הוא כן עונה! וגם לך הוא יכול.... באמצעות המשיח, כולנו יכולים לגשת לאלוהים, כי מחסום החטא נעלם.... בגלל הכפרה של המשיח...

L e s t a t

New member
כמובן

"וזאת מהסיבה הפשוטה שמדובר ביישויות שאינן קיימות. ולכן, כל מי שיטען שנגלה אליו הבעל או האל שיווה או נימפה מהמיתוס היווני - אין שום ספק שהוא מדמיין ממוחו הקודח." כל מי שייטען שאלוהים נגלה אליו, צודק בהחלט. כל השאר פשוט לא קיים וניתן לפתור זאת בהסברים פסיכולוגיים ומדעיים שונים.. רק אלוהים קיים, אלוהים אחד, ככה כתוב, ככה נעשה! זי-- אה.. אמן.

masorti

New member
מילא שאתה לועג...

אבל לפחות תוכיח הבנת הנקרא. איפה טענתי ש... "כל מי שייטען שאלוהים נגלה אליו, צודק בהחלט"? הרי כתבתי בפירוש שאני חושד מראש בכל מי שטוען להתגלות, כולל יהודים.

L e s t a t

New member
אבל אתה אומר

שאתה מקבל את ההתגלויות בתנ"ך. לזה התייחסתי, לא לספקנות שלך (שהיא לגיטימית לחלוטין). לעומת זאת, אתה לא מקבל שום התגלות של יישות אחרת, בין אם מדובר בבעל, שיווה או בישוע והסיבה שאתה זורק היא ש"הן פשוט לא קיימות". זה לא שאני טוען שיש להאמין בישויות הנ"ל, אבל להכרזה כזו יש לי רק תגובה אחת: לך תוכיח.

masorti

New member
אני לא אמור להוכיח אמונה...

אני קובע כדבר נתון שאין אלים אחרים. זכותך כמובן לחשוב אחרת.

L e s t a t

New member
זה כבר לא אמונה שאתה צריך להוכיח...

אם אתה בא ומכריז הכרזות כמו אלו, שולל את קיומם של האלים שלי ומתייחס לכך כאל עובדה אוניברסלית, אז אתה בהחלט אמור לעמוד מאחורי ההכרזות שלך ולהוכיח את מה שאתה טוען. אם אתה לא יכול לעמוד מאחורי הכרזות ריקות ולהציג בפניי ובפני שאר חברי הפורום הוכחות למה שאתה מכריז - אל תמהר להכריז הכרזות, במיוחד כאלו שאתה לא יכול להוכיח.

להוכיח אף אחד לא יכול

רק אלוהים יכול! להתגלות לבן אדם, ולהראות לו את האמת, בידיוק כמו שהוא עשה ועושה אצלי. שוב, אני לא יכול להוכיח לך שלא חווית את החוויה שאני חוויתי, מכיוון שאתה לא מבין ולא יודע עד כמה האמונה שלי עמוקה, ועד כמה אלוהים חיי וקיים בחיים שלי. אני חווה אותו כל יום. אני, ולא אף אחד אחר עליי האדמה, לא יכול לקבוע מה נכון ומה לא, גם אמונה, רק אלוהים יכול! והוא אכן אמר לי, ולכן אני רוצה שגם לכם הוא יגיע, ושגם אתם תהיו חברים שלו, ותאהבו אותו. אין בעולם אהבה כמו האהבה בין אלוהים לברואים שלו, רק בגלל זה הוא שלח את בנו יחידו למות בעד חטאינו.(=ישוע). אני מאמין בזה, מכיוון שאני יודע שזוהי האמת האחת והיחידה,(בגלל שאלוהים אמר את זה!) ומכיוון ששוב, אלוהים חיי וקיים בחיים שלי, ואני בטוח שזה לא סתם, והשמחה והשלום ואהבה שהוא שם בליבי, אף אחד אחר בעולם הזה לא היה נותן לי!

אולי זה שדים או משהו?!

גם הרי חיים, וקיימים בעולם הזה, עם זה אתה מסכים איתי? גם הם יכולים לבוא אל מישהו בתרמית, ובעצם לעבוד עליו. אתה לא חושב? בגלל זה הבן אדם הזה יכול להאמין בזה בוודאות, כי הוא אכן יודע שזה קיים, ושזה משהו אמיתי, מכיוון ששדים ורוחות הם אמיתיים. אבל זה לא אומר שאמונה שלו נכונה, שמה שהוא מאמין בו הוא האמת. כי שוב, זה תרמית, תחפושת של מלאכי חושך למלאכי אור.תסע להודו, תבין את זה.

L e s t a t

New member
חשבת פעם

אולי מה שאתה מאמין בו זו תרמית? זה בהחלט נראה כמו איזה משחק של לוקי...

פעם, היום אני בטוח שזה נכון..

אני גדלתי במשפחה מאמינה, ואני עדיין גדל במשפחה כזאת, היו תקופות שלפעמים חשבתי פעמיים על האמונה הזאת, אבל בזמן האחרון שאלוהים נכנס לתוך חיי, אני לא יכול להתכחש לזה, כי זה משהו אמיתי, משהו מוחשי. ווו בנוגע לבן אדם שמאמין ב"ערפד" הזה, ש00000הביא,נראה לי שכל הסיפור הזה נכתב ע"י מתחזה או סתם בן אדם מתלוצץ, ואני אומר את זה רק בגלל השם שלו.(זה קקקצת מוזר)

אז...

ברור שהסיפור של הערפד זה רק "התלוצצות". אבל הבאתי את זה כדי להזכיר דבר אמיתי: אתה לא היחיד שמאמין בגלל שאתה "מרגיש" שאלוהים נמצא בחייך. הודו מלאה באנשים כאלו. אתה קורא לאלים שלהם "שדים". מנין לך שהאל שלך אינו "שד"? (הרי ההרגשה שלהם ושלך היא אותו הדבר)

למעלה