אם אין לנו מספיק צרות והתלבטויות

היי טוויטי

מה צריך לעשות? איך אפשר לפעול? תוכלי לפרט. אני יודעת שעשית מחקר שוק בנקים מקיף ביותר. במבה

VALENSIA

New member
גם אני

עם מגבלות האנונימיות שהטלתי על עצמי, מוכנה לעזור במה שרק אפשר.

TWEETY =^.^=

New member
לעניות דעתי,,,אלו הם השלבים,,,

שלב א´ 1.לרכז את המידע שברשותנו. 2.להחליט איזה נקודות קריטיות ביותר עבורנו. 3.לעשות רשימה של חברי כנסת שיש להם עניין בנושא. 4.לנסח מכתב, עם מחדלים ודברים שברצוננו לשנות עם הסבר מדוע. 5.לשלוח 6.לנצל גם את המדיה הזו לפרסום המכתב - בפורומים, בעמותות השונות ולכל מי שיש לו נגיעה ועניין בנושא.
שלב ב´ בהתאם לתשובות להמשיך הלאה.
שלב ג´ ***ורק אם העניין נתקע ויש ברשותנו מספר תשובות, לפנות הלאה לכיוון ארגון משפחה חדשה, לתקשורת והשמים הם הגבול.

TWEETY =^.^=

New member
הסוד נשאר בצנצנת,,,

נקודת המוצא שלנו, צריכה לצאת על פי הכתבה הזו. חלק מהדברים שמטרידים אותנו כבר נדונו בעבר בדרגים בכירים, אלא שאני מאוד לא מסכימה עם ההחלטות שלהם. ועם כל הכבוד לדוקטור, אני מוצאת שזה מאוד לא פייר לתת לו להשמיע את דעתו לבד, כי גם לנו האמהות שמתמודדות בחיי היום יום, יש מה לומר. בקיצר,,, תקראו את הכתבה ותבינו למה התכוון המשורר.

TWEETY =^.^=

New member
של נושאים התכוונת../images/Emo35.gif

כי אם כן, אז אין צורך. הנושאים הם: איחוד מחירים איחוד מידע שיתקבל - נקודת מוצא, זה המידע שמקבלים בחו"ל. הנהלת מעקב אחרי הריונות - אולי על ידי חוות דיווח של הרופא המטפל. מסירת מידע על תורמים למשרד הפנים - למניעת בעיה עם הרבנות בעתיד. העברת מידע בין בנקי הזרע - למניעת פיזור זרע של תורם מסויים. חיוב למינימום הריונות לתורם. מתן אפשרות של אחים למחצה ליצור קשר (טוב גם גנטית על כל צרה שלא תבוא) חיוב לבדיקות גנטיות במימון של האם או משולב(איזה שהוא קונצפט). אפשרות לתורם לסימון X בטופס לגבי הכרות בעתיד עם הילדים (כמו בארה"ב).

הוואו לא הייתי מודעת לבעיות האילו../images/Emo97.gif

את לא חושבת אבל שהתורמים לא ירצו להופיע במאגר של משרד הפנים וככה לא יתרמו יותר?..זה בעניין הרבנות. כמה הריונות יש היום באמת מכל תורם?בארץ? האפשרות שאחים למחצה יוכלו להפגש נשמעת באמת מצויינת ומרגשת. מה המשמעות של מינימום הריונות לתורם? לא הבנתי.

TWEETY =^.^=

New member
../images/Emo4.gif מי אמר שהערפל ורוד

לגבי הופעת התורמים במאגר של משרד הפנים, כמובן שבוריאציה חיסיונית כלשהי. אולי אפילו על יצירת תפקיד מיוחד שיהיה אחרי על הבדיקה של קשרי המשפחה ומתן הצהרה לרבנות.
זו סתם הצעה לכיוון חשיבה. כיום מה שבנקי הזרע בארץ אומרים, שיש בין 6-8 הריונות לכל תורם. כמובן שזה נתון ממש לא מדוייק, מאחר ואין חובת דיווח בארץ ואין גם מעקב שמראה שאותו תורם לא תרם בעוד בנקים. והמשמעות של מינמום הריונות לכל תורם זה הקטנת הסכוי למפגש והתאהבות עתידית בין אחים למחצה.

VALENSIA

New member
מסכימה איתך ברוב הדברים

איחוד מחירים ומידע - כן. חובת דיווח (ע"י רופא מטפל או מנהל בנק הזרע) בהחלט. מערכת מידע בין בנקי הזרע, עם רישום מרכזי-כן. מינימום הריונות לתורם-בהחלט. רבנות-זו בעיה גדולה, ואני לא הייתי פוצה פה לכיוון של הרבנות בבחינת לא לשאול שאלות קיטבג. הרבנות כנראה עוצמת עיניים, בענין התרומות,ומחייבת לפעמים נשים דתיות נשואות להתשתמש בתרומה מגוי, בכדי למנוע גילוי עריות בעתיד. בדיוק כפי שהרבנות מאפשרת תרומת ביצית, והאם הנושאת היא האם הביולוגית, למרות שגנטית-היא לא. אני צופה שבהתקיים רישום שיגיע לרבנות, היא עלולה להטיל סטיגמה על מישהו/י ולהכריז עליו/ה כפסולת חיתון, או כל דבר מזעזע אחר דומה. ייתכן שבגלל הכוח של הדת בארץ, עניני בנק הזרע כל כך חשאיים. קשר בין אחים למחצה-בעייתי בעיניי, זה יוצר לחץ על התורם, שאם אני מנסה להבין את הדרייב שלו, אז הוא ממש לא רוצה פגישה עם ילדי התרומה שלו בעתיד. יתכן גם שלא ירצה לספר לאשתו שאי פעם עסק במין "פרנסה" כזו. סימון בטופס לפגישה עתידית-ממש אופציונאלי, בלי שום לחץ, אחרת כל התורמים בורחים. והנושא הכי כבד שהשארתי לסוף, הוא הגנטיקה-מסכימה איתך בכל פה. על זה אני מוכנה להלחם עד הסוף. לדעתי הדבר הכי הכי חשוב, וכמו שכבר נאמר, זה טוב גם בשבילו לעתיד, בעיקר אם האשה/הזוג מממן. דברים כמו תחביבים, עיסוק, איזה מאכלים/צבעים אוהב, דעה פוליטית וכו´ - זה נחמד מאוד לדעת, אבל לא קריטי. אבל בריאותו העכשווית, וההיסטוריה הגנטית שלו - יקבעו, במידה והשתמשת בזרע שלו, את ההבדל בין חיים מאושרים וטובים לילד/ה, לבין חיי אומללות וסבל.

TWEETY =^.^=

New member
כן אני יודעת שהם הבעיתיים,,,../images/Emo4.gif

גם הרופא שלי טוען, שאם לפעול, אז בשקט כדי לא להעיר את המתים. ולא התכוונתי להעביר מידע לרבנות כי התורמים בטוח יתנגדו, אני חשבתי על כיוון של אפשרות לבדיקה לכשיגיע היום, על ידי אדם מיוחד שינהל את האופציה הזו ,,,משו מהסגנון, עוד לא ממש ברור לי איך. מה שאני תוהה הוא,,,מאחר וצאצא מכיל 50% מאביו ו-50% מאימו, מדוע הרבנות מקשה עלינו ולא מקשה על מי שקיבלה תרומת ביצית
זה לא אי נוח
בקיצקץ,,,במדינה כשלנו, שבה הדת עדין שולטת ביד רמה, צריך למצוא איזה שהוא פתרון כדי שכולם יהיו מרוצים. אבל בזהירות ובששו כדי לא להעיר ת´מתים חלילה. off the רקורד,,,אני בדיוק הופכת ת´אינטרנט כדי למצוא מה בדיוק אומר החוק, מילה במילה לגבי חלק מהסעיפים שציינתי, והאם הם בכלל נזכרים שם. כי אחת המנהלות של בנק הזרע שאיתה שוחחתי לאחרונה אמרה לי שהעניין פרוץ עוד יותר ממה שאני מתארת לעצמי.:-{

VALENSIA

New member
עוד יותר פרוץ??????????????????

למה רק שלושתינו מדסקסות את הענין הזה? מה, בנות, לכן זה לא אכפת? זה בנפשינו העניינים האלו!!! לגבי החוק ראיתי פעם באתר של משרד הבריאות את הדיונים (המייגעים לעייפה) של תחילת החשיבה על הנושא של תרומת ביציות. אולי שם. ויש גם מאגר מידע משפטי, לא יודעת אם יש גישה אליו דרך האינטרנט הוא נקרא "תקדין" מאגר נוסף, הוא "פדאור" ואם ממש ממש למישהי יש עודף כרוני בזמן, אפשר לגשת למקום, אני לא זוכרת את שמו המדויק, (אפשר לשאול דרך לשכת עורכי הדין) שם יש את כל ספרי החוקים לגבי החוק בארץ. ובשורה תחתונה אני אומרת, פעם ראשונה בחיי הפוריות שלי: "אלוהים, הלוואי שאני לא בהריון עכשיו"

TWEETY =^.^=

New member
../images/Emo5.gifאוי וי למה ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

למה הלוואי שאת לא בהריון עכשיפ
אמןןןןןןןןןןן שכן
וכן ראיתי את הדיונים על תרומת הביצית, אפילו שלחתי להם נקודות למחשבה (לא שאני לא סומכת עליהם - עלאק
אלא כדי שיראו שהציבור עוקב). אבל לא מצאתי שום דבר על תרומת זרע, כנראה שהם מפרסמים רק דברים אקטואלים של עכשיו. ושלחתי כבר איימל לעורכת דיין שמתעסקת בעניינים רפואים כדי שתפנה אותנו למיקומו של החוק היבש.

VALENSIA

New member
צהובה, לו אני גבר../images/Emo150.gif

עכשיו, ברגע זה, ישר מהאינטרנט אני קופץ אליך, ישר עושה איתך שלישיה וחי איתך בעושר ואושר עד עצם היום הזה, ועד בכלל. איזה ממי, איזה מרץ. למרות שאמרת שאין לך כח להוביל מהלך, כבר התחלת לברר בירורים, ויכולת בשקט לברר בשביל עצמך בלבד, אבל את עושה עבודת קודש עבור החברה כולה. תודה על היותך. ואיפה הם כל הזכרים המטומטמים שלא ראו את יופייך, ולא גררו אותך לחופה, קידושין ומעשים טובים?

TWEETY =^.^=

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif בננות אני פורשת מנהול הפורום

התחתנתי, ילדתי 4 ילדים,,,כן כן אחד יצא בפנצ´ר
פככככככ
חחחחחחחחחחחחחחחח הרסת אותי יקירתי, כמה צחקתי את לא מתארת לעצמך
תגידי לא ראית מה כתבתי לך פה
כבר אמרתי שלפעמים בוער לי בעצמות ומתפספס לי
אז האיימלים ההם היו פיספוסים,,,,מה
אופו המצלמה

VALENSIA

New member
אני התכוונתי

ברצינות
וזאת צוחקת
נו נו נו, לא יפה... אמרה המורה יוכבד (נו, את רואה שהפורום התעורר משהו ביומיים האחרונים, ודווקא על נושאים רציניים, פחד
)

TWEETY =^.^=

New member
וואלה,,,נהיה לי מה זה כבד חבל"Z

ואני ידועה כליצנית ולא רצינית
אז אני חייבת לזרוק משו לחימום האווירה ולהצדקת האימרה, כי זה מה שאני חושבת על הרצינות והמרובעות בחיים

דורית++

New member
לא צריך להתרגש

הטרגדיה (והסיבה שהסיפור פורסם) היא שלאדם הזה יש כל כך הרבה צאצאים החשופים למחלה. אבל, מבחינת ההורים שילדם חולה זה לא משנה כמה ילדים אחרים יש. לכן, לעניות דעתי, לפחות מבחינה בריאותית אין משמעות למספר הצאצאים של כל תורם. החשש היחיד בעיני הוא אפשרות עתידית לנישואים בין אחים למחצה. אבל, גם זה ניתן להתמודדות על ידי שאילת אבי בן הזוג לעתיד אם אי פעם תרם זרע, ואיפה. הסיכויים שתהייה בעיה הם נמוכים מאד. בכל מקרה, עד כמה שידוע לי (לא חקרתי יותר מדי), הרבנות לא תשיא אדם שאביו אינו ידוע. לי זה לא מפריע כי ממש איני מוצאת פגם בנישואים בקפריסין. לידיעתכן, החוק המאפשר תרומת ביצית על ידי מי שאינה עוברת טיפולי פוריות עוכב זמן רב ע"י המפלגות החרדיות בתביעה להקמת מאגר שיאפשר לרבנות לדעת מי האם הביולוגית. החרדים מודים שבתרומות זרע הנושא לא מטופל, ולדעתי רק חסר לנו שהם יתחילו להתעסק גם בזה. האם אנו רוצות שהבנק יסגר עד שדרישות החרדים למעקב יתמלאו? עדיף לא לעורר את הנושא כלל. דורית

למעלה