אם באנו לעולם כדי לחיות- למה אנו מת

tamarhp

New member
או

כדי לבצע תיקון בנשמה שהתגלגלה בהם (בד"כ מוות של תינוקו קטנים)

Vdrums

New member
אז יש סיבה לילדה שנהרגת

בתאונת דרכים? את טוענת שזה תיקון נשמות? שזה לכפר על חטאי הורים??? מה עם המשפחה שחיה בסבל? לכי תגידי להם שזה תיקון נשמות ושהכל בידי שמים שהבת שלהם בת ה-7 נקטפת בשניה ע"י נהג שקיבל רשיון לפני שבוע. אז בעצם את מצדיקה את זה. ואין לך שום טענה נגד פיגוע כי כל מי שנרצח שם או חטא או שהוריו חטאו או שנשמתו מקולקלת ונדרש תיקון.

tamarhp

New member
בערך, כן

ואז אנחנו מנסים להתחזק, לשמור את המצוות, כדי לצבור זכויות וכדי שלא יהיה מגיע לנו עונש. "נסתרות דרכי ה'". וכן, אני באמת מאמינה בזה. לפני כשבועיים קרה לי משהו מסויים, הייתי בדיכאון נוראי, אבל הפסקתי - כי אני מאמינה בעובדה שהכל מה', והוא זה שהביא עלי את הניסיון הזה.

מתנדב

New member
תראו אני אישית לא מבין כל כך הרבה

אבל זה ברור שלכל אדם יש שליחות ואדם צריך לבצע את שליחותו, וכשאדם מסיים את תפקידו בעולם הזה, הוא עובר לעולם הבא, שזה העולם האמיתי. לגבי ילדים קטנים שנהרגים, יתכן שזה היה גלגול של נשמה שבאה לתקן משהו בעולם הזה, איננו יכולים לדעת, וכתוב גם שיש מקרים שאדם נפטר טרם זמנו או טרם הוא סיים את תפקידו בעולם הזה....

לא מדוייק

ואדם שלא מבצע שליחותו- יחיה עד שיבצע? לא, הוא מת בזמנו או קודם לכן. ובגלל זה האדם צריך להשתדל כדי לקיים את השליחות שניתנה לו שמא יפספס אותה.

פלסטיק

New member
אני הבנתי שיכולה להיות רק אחת

אני מתכוון שליחות אחת כי לפי התורה אפילו למלאך יש רק שליחות אחת דרך אגב אם היטלר מת זה בגלל שהשליחות שלו הסתיימה? להרוג 6 מליון יהודים היתה שליחותו?

לא נכון

בני אדם קודם כל לא מלאכים. ולבן אדם יש שליחות אחת וכמה מטרות(מצוות וכו'). אנשים יכולים לא לקיים את שליחותם- ולבסוף ימותו בין אם עשו שליחותם או לא. ולכן חז"ל אמרו שיש להשתדל למצוא את השליחות ולקיימה. וכנראה שהיטלר בחר ברע ולא בטוב ולכן לא עשה את שליחותו בעולם הזה.

פלסטיק

New member
עשיתי "קל וחומר"

אבל לא נריב על זה

נכון, זה נשמע מוזר

אבל זה בדיוק ככה-אין סיבה להיותינו כאן, ובגלל שזה כ"כ לא נתפס בעיני חלק מהאנשים-הומצאה הדת.

מתנדב

New member
הנבצר, אתה טועה ידידי....

הדת לא הומצאה, הדת היא הייתה מזמן של קבלת התורה במעמד הר סיני, ומאז הדת לא נפסקה....

Vdrums

New member
מתישהו מישהו כן המציא את הדת

ואת עניין האמונה.

tamarhp

New member
ככה אתה מאמין.

יש לי מאמר שמדבר על זה, אשמח אם תקראו.

iziman

New member
גם ככה

את מאמינה . אברהם לא הקים את הדת היהודית . מוחמד לא התחיל את האסלם . אני לא מדבר עכשיו אם הדתות נכונות או לא אלא שהן כולן הומצאו והתחילו מנקודה כלשהיא .

tamarhp

New member
אני מאמינה

שהקב"ה, בורא העולם, "המציא" את היהדות, והנקודה עליה אתה מדבר היא מעמד הר סיני - כאשר הקב"ה העביר לעם ישראל את הדת הזו. לעומת שאר הדתות, שאכן הומצאו ע"י אדם אחד (כמו הנצרות וכו').

iziman

New member
טוב

לפני מעמד הר סיני לא הייתה יהדות . אז מה היו אברהם , יצחק , יעקוב ומשה ?

tamarhp

New member
היתה יהדות

אבל עדיין לא ניתנה התורה. כבר אצת נוח הצטווה העולם ב7 מצוות. אברהם, יצחק ויעקב צוו בחלק מהציוויים (ברית מילה וכו'), ובהמשך בנ"י למדו עוד מספר הלכות (גיני שבת ופרה אדומה ניתנו במרה, ועוד) אבל התורה עצמה ניתנה במעמד הר סיני ומאז בנ"י היו חייבים בכ-ל ההלכות. לסיכום: היהדות היתה קיימת, אך עד מעמד הר סיני היו חייבים רק בחלק מהציוויים. הסיבה (נראה לי שזה מה ששמעתי פעם): כדי שבדורות הבאים, כשינסו להכחיש את היהדות, לא יוכלו - משום שהתורה ניתנה במעמד הר סיני ובניסים גדולים לעם שלם, ולא לאדם אחד (אברהם, יצחק או יעקב) בצורה שאפשר לערער (כמו הנצרות ועוד).

למעלה