אם הייתי רוצים להפסיק לכתוב בבלוגיה

דנטל

New member
בבלוגר עדיין לא מחקתי את הבלוג שפתחתי

אבל לא הצלחתי שם לסדר את הטקסט לכיוון עברית וזה עצבן אותי, אז לא נכנסתי לשם שוב עדיין. אתמול פתחתי בישראבלוג והיום כבר היו שתי תגובות מפרגנות וגם קראתי בעקבות התגובות כמה בלוגים שכתובים ממש יפה, אבל גם בלי זה... העובדה שיש שם ישור דו-צידי נתן להם המון המון נקודות אצלי. אהבתי שם גם עוד כל מיני דברים קטנים מבחינת נוחות: תגובות בחלון נפרד; כשרוצים להגיב למישהו אין ממש סיכוי לטעות ולהגיב כהודעה חדשה; אפשר לערוך את הפוסט גם בעמוד התצוגה ולא רק בעמוד העריכה, אם נמצאים על היוזר; ועוד דברים קטנים ומשמחים כאלה; ניהול הבלוג כל כך פשוט שזה מפחיד; ואהבתי שברוב הזמן האתר זז מהר כמו שאני אוהבת. אני רק צריכה עוד לבדוק את השמירה שם בשביל לראות שזה לא עובד דפוק כמו פה (כי אחרת מה הרעיון?) ואעביר את הפוסטים הנבחרים שלי לשם ואחרי זה אודיע לחברים שלי (אלה שהם חברים שלי במציאות ושיעשו אלי מנוי בכל מקום אליו אפנה) שיש לי כתובת חדשה. מרגישה חרא שהיה לי אנטי לישרא שנבע בעיקר מסנוביזם תפוזי ושגרם לי להחליט עליהם ועל האוכלוסיה שם החלטות שלא מבוססות על כלום. מגעילה.

ומה איתי?

לי לא תודיעי?
לפחות תשאירי א ת הבלוג של דנטל בתפוז. אני נורא קשורה אליו.

דנטל

New member
אה, לא, התכוונתי...

יהיה פוסט שבו אודיע שאני מפסיקה לעדכן. ציינתי את החברים שלי מבחינת זה שהם בטוח יבטלו את המנוי פה ויעשו מנוי שם, כי גם ככה חלק מהם נכנסים לתפוז רק בשביל הבלוג. לא התכוונתי שלא אודיע לחברים הוירטואלים שלי
.

כן, יש המון דברים טובים

אין שום דבר נגד ישראבלוג, זו מערכת מצויינת. מה ששמתי לב מניסיון עם ישראבלוג, זה שלא משנה מה - נראה תמיד שקל יותר לקבל תגובות גם מאנשים שלא מכירים. אנשים מרגישים יותר חופשי להגיב. זו לפחות דעתי וההתרשמות שלי. מה שכן, אם את באמת הולכת עם זה עד הסוף - אולי כדאי לשקול לרכוש pro ואז באמת יפתחו בפנייך המון אפשרויות. אחד החסרונות הגדולות כרגע בישראבלוג הוא שאין אפשרות לעקוב אחר מנויים לבלוג שלך ואין אפשרות לצפות בסטטיסטיקות (מה שכן מתאפשר ב-pro). יכול להיות שהמון דברים ישתנו, ועל הדרך גם העיצוב של האתר (שכרגע הוא פחות או יותר פשוט ומזעזע). ישראבלוג זו בהחלט בחירה לא רעה. אבל במקומך (ולפי מה שהבנתי - אין לך הרבה ניסיון עם ישראבלוג), הייתי מנסה את המערכת עוד כמה ימים. מפרסם עוד כמה פוסטים, עד שתקבלי תמונה ברורה לגבי המצב של המערכת - חסרונות, יתרונות והאם באמת שווה לעבור אליה, כדי שלא תמצאי את עצמך עוברת שוב בעוד שבוע או חודש.

דנטל

New member
ברור, רק אחרי שאבדוק עוד

אין לי שום נסיון עם אף מערכת בלוגים חוץ מתפוז, אז את אלה שניסיתי ניסיתי באופן שטחי ולמרות השטחיות פסלתי אותן מסיבות שונות ומשונות, שמסתכמות בכן שהן לא תאמו את ההעדפות שלי. בינתיים לא מצאתי סיבה לפסול את ישראבלוג ואני גם מקוה לא למצוא. עדיין לא ניסיתי שם שמירות חוזרות, שזה הקריטי אצלי, אבל בקרוב זה יקרה. גם אם אחליט מתישהו שזה לא מתאים, תמיד יש לי לאן לחזור, כי זה לא שאני מתכוונת למחוק את מה שיש פה, אלא פשוט להפסיק לעדכן. נראה לי שאולי התגובות באות שם יותר בקלות (וקיבלתי עוד תגובות) בגלל שאולי אנשים מרגישים פחות מחוברים לניקים שלהם. אני אסביר. בתפוז לא מעט בלוגרים הם גולשי פורומים ובתור שכזה הניק שלך הופך להיות חלק ממך. אנשים פה אשכרה קוראים אחד לשני בשם הניק שלהם (אצלי זה נורמלי, כי זה הרי הכינוי שלי במציאות, אבל אני מדברת על אחרים שחלקם אפילו מעדיפים שיקראו להם בשמם האמתי, אבל קשה להתרגל) וכשאתה מגיב איפשהו בתפוז אתה מרגיש חשוף, מאשר שם שאתה נתפס כמשהו הרבה יותר וירטואלי. לא יודעת, סתם תחושה. יש שם פורום, אבל לא טרחתי לבדוק אותו וזה רק פורום אחד ולא מערכת פורומים. אין לי צורך בפרו. לא מענינות אותי הסטטיסטיקות ולא מענינת אותי רשימת המנויים. עיצוב עוד פחות מענין אותי. הבלוג שלי כרגע לבן, הפוסט בפונט שחור וללא שום תוספות, פרט לבלוגו. יש שם שורה שמתארת אותו, יש הכינוי שלי, יש הגיל שלי, יש כמות כניסות כללית ויש תאריך ושעת פרסום הפוסט. זהו. לא רוצה תמונות, לא רוצה צבעים, לא כלום. כל מה שרציתי זה לכתוב על גבי הפלטפורמה ולעשות יותר משמירה אחת בלי להתעצבן. מכיוון ששמירה שעובדת גם בשימושים חוזרים שלה זה המינימום שבמינימום זה אמור להיות קריטי לא רק לי.

דנטל

New member
אוף, יש להם טיוטה רק בפרו

לפחות יש להם UNDO לטקסט. זה עדיין עדיף מתפוז.

אם כך, אז ישראבלוג מעולה בשבילך

בלי בעיה נשארים שם עיצוב עיצוב פשוט ולא מרוכב מדיי. אני מת על הפיצ'ר ששומר לך בזיכרון של המחשב (עושה ctrl+c אוטומטי) את הפוסט, כדי שאם משהו קורה אחר כך - כלום לא הולך לאיבוד. הטענה שלך לגבי תפוז וישראבלוג נראית לי הגיונית. יכול מאוד להיות שזו "הבעיה" (כמובן שזו לא באמת בעיה, אלא פשוט הגורם לזה). יפה, לא חשבתי על זה ככה.

למעלה