אם יש אלוהים רחמן וחנון למה יש רע?

• פותח הנושא hnc
  • פורסם בתאריך

hnc

New member
אם יש אלוהים רחמן וחנון למה יש רע?

ובכן, השאלה הזאת נשאלת לא פעם ע"י אתאיסטים והתשובה פשוטה, כדי להעריך ובכלל לזהות את הטוב שאלוהים נתן צריך שיהיה רע ואת זה אפשר להבין גם אם יש אלוהים רחמן וחנון, ולכן השאלה שנותרת היא שאלת המינון של הרע.
לפני כמה שבועות הנכד של גיסתי בן שנה ושלוש חודשים קיבל סוכרת נעורים וכל יום צריך מספר פעמים להזריק לו אינסולין עד שהתחוררו לו הידיים והוא כבר לא יכול לסבול את זה ומתחיל להתפרע. הסוכר עולה לו לגבהים ובגלל האינסולין הוא פתאום יורד לו מתחת לרמה המסוכנת וצריך לרוץ איתו למיון. אסור לו לאכול את זה ואת ההוא ובכמות מסויימת והוא תינוק שלא מבין מה רוצים ממנו, וככה הוא צריך להיות כל חייו.
נתתי פה רק דוגמה קטנה אחת ולא הכי חמורה למה שקורה לאנשים ויותר גרוע מזה לתינוקות, ולכן התשובה לשאלת המינון של הרע היא שהמינון גבוה מאוד, לפעמים בלתי נסבל ממש, יותר מהדרוש כדי להעריך ולזהות את הטוב, ומכאן למי שעוד יש ספק אז שיוריד את הספק, אין את האלוהים ההוא שאמור להיות רחמן וחנון. פשוט תשכחו מזה, אין !
בין היתר זאת אחת הסיבות שאני פנתאיסט ולמה אני לא אתאיסט יותר כמו שהייתי עד לפני כמה שנים זה כבר סיפור אחר שאני לא יודע אם יעניין אותכם.

קלייטון.ש

Well-known member
אתה יוצא מהעמדה שסבל זה רע

זו העמדה שכדי שיהיה "טוב" צריך שאנשים יהיו בריאים לגמרי ומאושרים לגמרי, וגם עשירים ושבעים כל הזמן. ואם אפשר שיחיו לנצח כי המוות בעצמו, בגישה הזו, הוא רע.
אתה גם מודד את הרע מול הטוב בראייה מאד צרה, דרך היומיום המיידי של ילד קטן.
זו גישה שגויה בלי קשר לאלוהים. סבל לעצמו הוא לא בהכרח רע, כי כל ההתקדמות האנושית יוצאת מסבל והרצון להקטין אותו. אנשים משיגים דברים, בין באמנות ובארכיטקטורה ובין במדע וכל השאר, כי לא נוח להם ולא טוב להם במצב בו הם נמצאים, והם שואפים לשפר אותו. לכן סבל הוא לא רע אלא בדיוק להפך. מהסבל נולד כל הטוב.
ושנית ילדות קשה אינה בהכרח דבר רע כי השאלה היא לא איך עוברים החיים של הילד אלא איך יעברו החיים של המבוגר שהוא ייעשה, ומה הוא יעשה בחייו. הוא יכול דווקא בזכות המחלה לעשות דברים טובים שלא היה עושה לו חייו היו סוגים בשושנים.
וכל זאת כאמור בלי קשר לאלוהים ובלי קשר לדתות. אמנם אחת המטרות החשובות של הדת היא להסביר את הסבל ולנסות להקל עליו, אבל הצורך להתמודד עם סבל קיים גם עבור מי שלא דתי ולא מאמין.

dude101

New member
סבל אינו רע בהכרח, אבל לא כל סבל הוא טוב

יש תפיסות דתיות לפיהן כל סבל הוא בהכרח טוב, אבל מאוד מהר נתקלים במצבים אבסורדים.
(אני מגיב להודעה הזאת בלי שקראתי את ההודעה של HNC, כך שאולי ההקשר שגוי)

pozetiv

New member
סבל זאת מילה נרדפת לאדם רע .

אדם רע נמצא במציאות שהוא סובל ורואה רק סבל כי דרך המשקפיים שלו הוא רואה את המציאות והוא גם מנסה לברוח מהסבל ובדרך פוגע באחרים וגורם לעוד יותר סבל.
להגדיר סבל זה כמו להגדיר מילה נרדפת שלא יודעים על מה היא מצביעה ועכשיו אתה יודע .
לפי התפיסה הדתית כולנו נמצאים בגיהנום כי זה מצב המודעות שאנחנו מביאים על עצמנו ואנחנו יכולים להביא את עצמנו למצב מודעות של גן עדן .
זאת אומרת נקודת המוצא היא גרועה אבל יש אור בקצה המנהרה .
לילדים מספרים שגן עדן זה אחרי החיים זה נכון אבל לא מספרים שזה אחרי שתפתור בעצמך את המצב של הגהנום שהכנסת את עצמך לתוכו .
אני מכיר אנשים זקנים שחושבים שהם ילכו לגהנום, הם כבר בגהנום,

hnc

New member
מה רע יכול להיות בתינוק?

למה תינוק צריך להיות במציאות של סבל, ומה יש לו לראות כשהוא לא מבין מה קורה לו בכלל ולמה הוא סובל?
ולאיזה מצב של גיהינום הכניס את עצמו תינוק שלא מזמן נולד?

pozetiv

New member
למה אתה שואל ?

במקום לשאול *מה רע יכול להיות בתינוק ?*
אולי תשאל - מה רע בלעמוד מהצד ולא לעשות כלום ?

מה גורם לך לשאול שאלה כזאת ולנסות להאשים מישהו כשאתה לא עושה שום דבר בנדון ?
אתה לא מחדש פה שום דבר
המציאות הזאת היא של סבל בגלל שאנשים עשו אותה כזאת ובמקום לעשות משהו הם מצביעים אחד על השני .
לא אתה. אתה בסדר. זה הם אשמים.

hnc

New member
פוזי, עוד פעם הסנפת ואתה מדבר בלי קשר.

אני שואל כי כתבת כך: "סבל זאת מילה נרדפת לאדם רע", אז שוב אותה שאלה: מה רע יכול להיות בתינוק?
לגביי,אין לי מה לעשות בשבילו. אם היה משהו שביכולתי לעשות כדי להקל עליו לא הייתי מהסס לעשות זאת, ואני לא מבין בכלל מאיפה הבאת את הקשקוש הזה.
איך אנשים עשו את המציאות כך שתינוק יקבל סוכרת נעורים?
לא מאשים אף אחד חוץ מאלוהים הרחמן והחנון באם הוא קיים, והוא לא, ולכן אני פשוט משלים עם כך שבמציאות יש טוב ורע.
וואלה פוזי, אתה חייב לעבור לחומר חזק יותר. כבר אמרתי לך תתחיל להסניף דפי קבלה זה חומר חזק ביותר.

hnc

New member
סבל שלא יחלוף של תינוק הוא רע ותמדוד את זה איך שתרצה.

מיליון וחצי תינוקות וילדים שעונו ונרצחו בשואה הוא דבר גם אם תמדוד את זה בראייה מאוד רחבה ולא דרך היומיום.
אני לא יודע מה עוד צריך לקרות עד שאתם המאמינים באלוהים הרחמן והחנון תבינו שאין דבר כזה.

קלייטון.ש

Well-known member
תראה איך נזקקת לשואה בשביל לבסס את הטענה שלך

בבירור סבלו של תינוק אחד לא מספיק אפילו לדעתך, ואתה צריך להביא עוד מליון וחצי תינוקות מתים לעזור לך בטיעון.
האמונה באלוהים דווקא עוזרת להתמודד עם סבל ומוות ולכן לא סביר שמאמינים יוותרו על האמונה שלהם בגלל שאתה מספר להם שיש סבל בעולם. בדיוק להפך. הם יודעים שיש סבל, והאמונה והדת הן שעוזרות להם להתמודד איתו.
השאלה עכשיו מה יעשה מי שאינו מאמין, איך הוא יתמודד.

iritilan

New member
מי שלא מאמין, מנסה למצא פתרונות אמיתיים

ברפואה, במדע . יש דברים שהמדעים עדיין הצליחו לפתוח ובתקווה יצליחו באחד מהימים.
אם יש מי שהמחשבה שיש כוח עליון בשמיים מנחמת אותו, שיהיה לו לבריאות. זכותו.
בעיני לו באמת היה כוח עליון כזה שהיה גורם או מאפשר כל כך הרבה סבל זה רק מחמיר את המצב, בוודאי לא עוזר לכלום.
אבל אני מבינה שאין כוח עליון כזה ואת התשובות לא צריך לחפש שם.

קלייטון.ש

Well-known member
מה הקשר למדע? המדע מסביר למה יש סבל או איך להתייחס אליו?

אולי הפסיכולוגיה מנסה לעשות זאת, והפילוסופיה, אבל לא המדע.
המדע יכול לנסות להקל על סבל, והוא אמנם מייצר אמצעים לשפר את החיים האנושיים ולהקטין את הסבל, אבל במקביל הוא גם מייצר אמצעים שמגדילים את הסבל. לפעמים אמצעים שנוצרו כדי להקל על סבל דווקא יוצרים סבל חדש, כמו במגפת האופיואידים. עוד דוגמה היא שהרפואה מתעקשת להאריך חיים של חולים סופניים בכל מחיר, ובכך גורמת להם סבל רב.
עם כל המדע וכל הרפואה שאלת הסבל וההתייחסות אליו נותרה פתוחה לרווחה.
אפשר לחפש תשובות בפילוסופיה אבל זו גישה שמתאימה למעטים. התשובות של הדת מתאימות לרוב וגם נבחנו לאורך אלפי שנים.

BravoMan

Active member
הפוך גוטה, הפוך!

שוב אתה כותב שטויות מבורות.
&nbsp
דת היא האופיום האמתי - היא גורמת לאנשים לחשוב "זה מאלוהים, אין מה לעשות" כשאר בפועל, יש מה לעשות.
&nbsp
לפני כמה מאות שנים, הדת גרמה לאנשים לחשוב שמחלות באו משדים וקללות, במקום לחפש את הגורם האמתי.
מזל שהיה מדען שהתעלם מהאמונות האלה וגילה חיידקים, וגם איך להרוג אותם לפני שהם הורגים את החולה.
&nbsp
דווקא דתות רבות הן שמתעקשות לשמור על אנשים סופניים בחיים כמה שאפשר, גם כשלמדע אין דרך לעזור להם.
בגלל שבדתות המרכזיות, כולל ביהדות, התאבדות היא חטא, בישראל לעולם לא יהיה חוק המתת חסד.
&nbsp
זו הסיבה שישראלים שסובלים ממחלות סופניות שהסוף שלהן כרוך בסבל רב נאלצים לנסוע לחו"ל, למדינות אתאיסטיות בצפון אירופה, כדי לסיים את חייהם בכבוד ובלי כאב.
&nbsp
לצערי, אני מכיר אישית כמה אנשים שנזקקו לאופציה הזו.
"המדע" אמר להם: צר לי, אין לי מה לעשות יותר. אתה הולך למות עדו כמה חודשים, ובדרך תסבול מאוד.
"הדת" אמרה להם : "חיים הם קדושים, אתה תסבול פה בעולם הזה עד הרגע האחרון!".
&nbsp
למזלם, היה להם מספיק כסף לחלופה.
&nbsp
שוב - אני לא מאחל לך מחלות כאלה, אבל כדי שתלמד ותשכיל קצת, לפני שאתה כותב שטויות גמורות ומעליבות!

iritilan

New member
השימוש שאנשים בוחרים לעשות במדע יכול להיות ויכול להיות מזיק

שום דבר בגישה מדעית לא מחייב יצירת כלי נשק. אנשים יכולים להשתמש בהבנה מדעית כי לרפא ולבנות ויכולים להשתמש בה כדי להרוג. המדע לא הורג. הגישה המדעית רק נותנת לאדם כלים.
ודת הביאה לאינספור מלחמות והרוגים במהלך ההיסטוריה.

החרדים
לא רוצים צבא, המלחמות בגלל חילוניים או גויים

iritilan

New member
המפלגות החרדיות לא עושות דבר נגד מלחמות

הן דואגות לפתור לתלמידי ישיבות בלבד. המפלגות החרדיות לא פועלות ולא מביעות כל עניין במניעת מלחמות ואלימות באופן כללי.
&nbsp

outrigger

New member
"אבל אני מבינה שאין כוח עליון כזה"-

אני בכלל לא בטוח. נניח שמישהו ימציא מחר רובוט הזהה לאדם (כולל היכולת להתרבות וצבירת מוטציות). האם לדעתך רובוט שכזה יעיד על תכנון או על תהליך טבעי? בנוסף: מדענים מצאו גלגלי שיניים בטבע (תמונה מצורפת בקישור הבא). וגלגלי שיניים הם בבירור הוכחה לתכנון:

http://public.media.smithsonianmag.com/legacy_blog/burrows5HR.jpg

https://marginalrevolution.com/marginalrevolution/2013/09/insect-gear.html

למעלה