אם יש אלוהים רחמן וחנון למה יש רע?

• פותח הנושא hnc
  • פורסם בתאריך

hnc

New member
קשקשן,אתה סתום כמו נעל.

אין לך מה לומר, זה היה ברור מההתחלה.
חכמים ממך (לא שאתה חכם כן?
) ניסו ולא הצליחו. לא היה ולא יהיה מי שיסביר את הסתירה בין מה שקורה לבין זה שאמור להיות איזה אל רחמן וחנון. המקסימום שהגיעו אליו אחרי שניסו את כל השטויות הדתיות היה "נסתרות דרכי האל". פה תמיד נעצר הויכוח.
אז דחוף את "נסתרות דרכי האל" שלך ואת כל שאר ההסברים שלא מסבירים דבר.

קלייטון.ש

Well-known member
כדאי לך לחזור לקרוא את התגובה הראשונה שלי אליך

כתבתי בפירוש שאין קשר לאלוהים. אתה מסוגל להתקוטט רק עם מאמינים ורק עם תשובות של דתיים, אז בסדר, לך תריב איתם.
לי פשוט חבל על התינוק שאת הסיפור שלו הבאת, שיש לו במשפחה עלוב נפש שלוקח את הטרגדיה שלו ומזהם אותה בוכחנות שלו באיזה פורום באינטרנט. אני מבין שזו לא הבעיה הכי גדולה של התינוק הזה, אבל בכל זאת זה עצוב.

hnc

New member
טומטום, כל הפוסט הזה בגלל שכואב לי על התינוק.

ובגלל הזעם שיש בי כשאני רואה דברים כאלה כשיש אנשים שמדברים על איזה רחמן וחנון.
בטח שהסבל שלו קשור לאלוהים . אלא למי?

קלייטון.ש

Well-known member
הפוסט הוא בגלל שאתה רוצה להתווכח עם דתיים

ולהוכיח להם שאין אלוהים.
ניסית עם התינוק בן המשפחה שלך ולא הצליח, אז הלכת לתינוקות שניספו בשואה. ובכך זיהמת לא רק את זכרון אותם תינוקות, אלא במיוחד את הטרגדיה של התינוק בן משפחתך.
בכל אופן, לסיכום מבחינתי, אני מאחל החלמה לתינוק בן המשפחה שלך, וגם לך אני מאחל שתרגיש יותר טוב. אם דרך שלך להרגיש טוב היא להתווכח עם דתיים אז טוב. אני אזכור להבא שזו כל מטרתך ולא אפריע לך בדרכך.

hnc

New member
אדיוט משריש, אתה מייחס לך ולדתיים חשיבות שאין לכם,

הפוסט הזה לא היה למטרת ויכוח.
מי שמזהם את סבלו של התינוק ושל התינוקות שניספו בשואה זה אתה שעדיין חושב שיש סיבה לרחמן והחנון שלך שנתן להם לסבול ככה.
אם היתה בך אפילו טיפת שכל היית מבין שאני לא מנסה להוכיח שאין אלוהים כי לא ניתן להוכיח זאת, אלא רק להוכיח שאין אלוהים שהוא גם רחמן וחנון בעולם כזה.
&nbsp
&nbsp

dude101

New member
אפשר הסבר לפי מה אתה מדרג טיעונים?

כשדיברנו על ההימור של פסקל אמרת:
"אתה משמיע התנגדויות אבל התנגדויות אפשר להשמיע לכל טענה פילוסופית. אין טענה פילוסופית שלא ניתן להתנגד לה בהצלחה רבה. אפשר להתנגד לכל הדברים הבסיסיים והמהותיים ביותר שאתה ואני מאמינים בהם במשותף. לכן ברור שכל הצעה פילוסופית, בין שהיא דתית או חילונית או מכל תחום אחר, אפשר לדחות בשלל טיעונים משכנעים. זו לא הנקודה. הנקודה היא להבין את הטיעון של פסקל ולתת לו כבוד. מלבד זאת אפשר להמשיך בחיים הרגילים ללא הפרעה."[1]
עכשיו כשעוסקים בשאלת הרוע בעולם ואיפה אלוהים היה בשואה, אתה פוטר את הדברים ב"הטיעונים האלה ידועים מאז שהתרחשה השואה וקיבלו הרבה תשובות מהיהדות מאז".
&nbsp

קלייטון.ש

Well-known member
הדיון התחיל בסבלו של תינוק מסויים והגבתי לכך במלוא הכבוד

או בכל אופן השתדלתי להגיב בכבוד. המעבר לדיון בשואה לא נעשה כדי לדון בשואה אלא כדי "להוכיח שאין אלוהים", וגם ההתבטאויות בהמשך ביססו שזו המטרה, ושהאמצעים לא כל כך חשובים בעיני הטוען. השיטה של "בוא נציע טיעון אחד, לא ילך נעבור לשואה" היא שיטה נחותה ועלובה בעיני. לא בגלל שנושא השואה הוא עלוב אלא בדיוק להפך. השואה היא לא מאגר טיעונים שאפשר להושיט אליו ידיים מטונפות כשלא נותרו בידיך טיעונים אחרים.
בכל אופן אם מעלים בכנות את נושא השואה, אז כמו שאמרתי הנושא נידון בהרחבה ביהדות ויש לו תשובות רבות, וגם התשובות לתשובות הושמעו וידועות, ולי גם אין משהו מקורי לתרום, וגם אני לא חושב שראוי לעסוק בנושא באוירה שפותח השרשור יצר. ובכל אופן הוא בעצמו הודיע שהוא מכיר את הדיון בנושא. כך שהמשך הדיון בנושא באמת מיותר.

dude101

New member
בוא נגיד שאם זה היה הניסיון שלך להגיב במלוא הכבוד,

להבא אולי עדיף שתוותר מראש (ואני לא מדבר רק לאור מבחן התוצאה).
&nbsp
שאלת הרוע העקרונית רלוונטית הן לתינוק אחד והן לקורבנות הנאצים.
מה שקרה זה ש-HNC חשב שאתה מנסה לתרץ סבל של תינוק אחד, אז הוא הביא מצב שיותר קשה לתרץ. הוא לא החליף טיעון, אלא החליף דוגמא.

קלייטון.ש

Well-known member
אני מוותר

על העצות שלך, לא רק בשאלת איך להגיב אלא בכלל.
HNC כמו עלובי נפש אחרים שלח ידיים מטונפות לשואת העם היהודי, כאילו היא מאגר זמין של טיעונים לשימושו. הוא לחלוטין לא ברמה של דיון בשאלות שהשואה מעלה. ונראה לי שגם אתה לא.

hnc

New member
אף אחד לא ברמה של דיון בשאלות שהשואה מעלה,

חוץ ממך וחבורת מסניפי דפי הגמרא הסתומים, נכון?
קרוב לוודאי שכשהיית עושה קקי ופיפי בטיטול אני כבר הבסתי מסטולי דת כמוך בשאלות שהשואה מעלה ומעבר להן.
בעולם שהיה בו משהו כמו השואה לא יכול להיות אלוהים רחמן וחנון. שכח מזה !
מה שיכול להיות בעולם כזה זה מקסימום אלוהים בעל פיצול אישיות שהוא אכזר ובעת ובעונה אחת גם רחמן וחנון, או לחילופין פשוט אלוהים אדיש שלא שם זין עליך.

dude101

New member
במחשבה שניה, אולי ההודעה שלך הייתה לטובה

HNC מצא מטרה לכעס והתסכול שהוא חש, אתה קיבלת חיזוק לכך שאתה חכם מהשאר ולי הייתה הזדמנות לזרוק הערות סרדוניות.
כולם מרוצים, הידד!

BravoMan

Active member
רואים שאין לך מושג על מה אתה כותב!

מדובר במחלה, שהתינוק לא היה שורד אותה לולא המדע המודרני, ולולא להורים שלו היה מספיק כסף לאינסולין, שכלל אינו זול!
&nbsp
המחלה הזו תגביל אותו לכשיגדל, ותמנע ממנו לעשות דברים, לא תעזור לו.
&nbsp
כל סבל הוא רע. נקודה.
אם מצבנו היה מושלם, לא היינו זקוקים לשום התקדמות.
&nbsp
ההתקדמות היא על אף הסבל והקושי, ולא בזכותם.
אני לא מאחל לך שום מחלה כרונית, כי אני יודע שאתה כותב מבורות ולא מרוע, אבל ממליץ לך בחום ללמוד קצת על הנושא לפני שאתה כותב שטויות!

iritilan

New member
כי אין

אין אלוהים ואין שום כוח עליון צודק ורחמן שמנהל את העניינים. הצד החיובי הוא ששחרור מהאמונה שסבל מגיע מאלוהים ובני אדם חייבים לקבל אותו ושמחלות הן גזירת גורל, אפשרה למדע להתפתח ובזכות התפתחות המדע לפחות יש טיפול כלשהי. ובתקווה הטיפול ימשיך וישתפר כך שיהיה קל יותר לילד ולכל האחרים שנדרשים לטיפול הזה. ואולי אפילו יום אחד יהיה ריפוי מלא.
והיעדר סבל עוד לא מבטיח סיפוק ואושר בחיים. גם היעדר מחלות, סכנה וכאב עדיין משאיר לאדם הרבה להשיג. עובדה שיש שפע של מדענים שעוסקים במדע 'טהור'.

דייהטסו

New member
אם היה אלוהים, הוא היה רשע.

מזל שאין. עדיף להתמודד עם הרוע בעולם מתוך הבנת וקבלת הפער בין הערכים הציפיות והרגשות שלנו לבין השרירות והאדישות המוחלטת שבה מתנהל העולם, ולא להיות ממורמר כל הזמן על ישות דמיונית שדופקת אותנו במתכוון.

אם לא היו דרקונים, לא היו אנשים שלא מאמינים בקיומם. מסקנה?

קח את המילה אלוהים במשפט שלך ותחליף אותה בפיות, שדונים, אלפים, גרמלינים, אורקים, קיקלופים, זאוס, ת'ור, שיווה או כל דבר דמיוני שהוא.
&nbsp
אם לא היו - לא היו אנשים שלא מאמינים בקיומים. מסקנה: כל אלו קיימים. למעשה, כל דבר שמישהו מסוגל להעלות בדמיונו קיים.
&nbsp
עכשיו אתה מבין למה מה שכתבת הוא שטות גמורה?

למעלה