אם כבר כולנו מסדרים חדרים....

אם כבר כולנו מסדרים חדרים....

מותר לשאול האם באופן קבוע (כשדלת חדר השינה פתוחה) אתם מפרידים את המיטות או מצמידים אותם? או שאין מצב קבוע והכל בהתאם לימים? אנא נמקו את החלטתכם (וכמה משהו מלבדכם בכלל רואה את חדר השינה שלכם?)

שרונס21

New member
מצמידים. באופן קבוע, כל בוקר.

ואולי באמת מישהו יתן לי סיבה למה תמיד להפריד??? אחד הדברים שאני ובעלי מנסים תמיד לשדר לילדים שאבא ואמא אוהבים. בכל מצב, בכל מקרה. וכן, נכנסים לי לחדר השינה, (כנראה שאני לא מצליחה לשדר שזה ממש אסור.. כי אולי אני לא רוצה את זה..???)

dr holmes

New member
מענה

יש הרבה מצבים להציג לילדים איך שהורים אוהבים זה את זה בלי שהמיניות תיהיה בכלל על שבריר מחשבה,למשל למסור כוס מים לאמא דרך הילד,סתם מתנה בשם כל המשפחה,היחס בין ההורים לא קשור לעיניי הילדים!

שרונס21

New member
אין קשר!

מי דבר על מיניות?? נראה לך שילדה בת 4 חושבת שיש משהו מעבר כשהיא רואה מיטות מחוברות???? ויחס בין ההורים ועוד איך משפיע על חיי הילד! חד משמעי! לך תברר מה קורה לילדים במשפחות גרושות, או אפילו במשפחות שהאהבה לא שורה כ"כ בין ההורים. (מה שצינתי זה מצב אחד המראה על אהבה בין ההורים. דוג' נוספות?? לא לריב לעיני הילדים, לא להעיר, לא להתערב בין אחד מבני הזוג לבין הילד, יש הבנה?) ועוד משהו, לא הבנתי איך כוס מים שנמסרת לאמא דרך הילד מראה אהבה או מתנה לכל המשפחה... סורי. ואחרי הכל, ברוך\ה הבא\ה.

אצלנו זה הולך כך

דלת החדר במשך היום כמובן פתוחה, במידה וידוע מראש שאדם זר אמור להגיע לבתינו אז בד``כ אנו מפרידים את המיטות, קורה שמגיעים בהפתעה, אם זו שכנה וכדו` אז סוגרים את דלת החדר, אך אם זו השויגער.. שישר כשנכנסת אלינו מסתערת על כל החדרים, גם אם נסגור את החדר זה לא משנה כי היא תפתח די מהר. באופן כללי, הילדים לא שמים לב בכלל למצב המיטות משום שאנו בכוונה פעם מצמידים ופעם מפרידים בלי קשר לזמנים (בשעות היום כמובן).. עד כאן בהתחשב במגבלות הסלולארי..

שרונס21

New member
הילדים שלך גדולים,

הם לא שואלים שאלות?? למה ביחד? למה מופרד? (אני ממש מחכה לשאלה הזו מהילדה שלי... היא כנראה עדיין לא "עלתה" על זה. בכ"ז היא באה מדי פעם לבקורי פתע בלילה..) ומה הסיבה שאתה משנים? למה לא מחליטים כך או כך? ועוד הערה: אחלה שוויגר! זכית...! חח

זו הסיבא שאנו לא משנים

כדי שלא יהיו שאלות, ואגב, היו שאלות, לא עשינו מזה עניינים.. כרגע הם מבינים שכל העסק עם המיטות הוא מטעמי נוחות בלבד. בהחלט "זכיתי"..בשויגער (שתהיה בריאה)

בסג

New member
מצמידים

כלומר, המיטות צמודות תמיד, חוץ מכשהולכים לישון בזמנים אדומים. כי א) זה תופס פחות מקום בחדר (וזה קריטי...). ב) זה יותר אסתטי (כשמסדרים את המצעים). ג) זה יותר נעים בזמני הרחקה שלפחות המיטות ביחד במשך היום, ומדי לילה אנחנו נפרדים מחדש.

מיקי*

New member
נצל"ש ../images/Emo13.gif

מה אתם עושים כשיש בעיה להפריד את המיטות? הן בגלל שהתינוק ישן ביניכם, והן בגלל שטכנית נמצאים במקום בו לא ניתן הפריד ממש את המיטות?

לפעמים אמונה ישנה במיטה שלה(קרובה לשלנו)

ולפעמים היא ישנה איתי (שתינו רזות, כך שאנחנו לא תופסות הרבה מקום, ומסתדרות מצויין ביחד)

שרונס21

New member
מצטערת, ההודעה נקטעה.(נכתבה מפלא')

אז אולצתי לקום למחשב. ב. (כשהיה תינוק) הילד ישן איתי בין אם המיטה זוגית ובין אם לא. ברור שהיה כיף יותר לישון איתו בזוגית.... חשוב לציין, הפרדת מיטות- זו הלכה! אנחנו לא מקלים ראש בענין. כבר שמעתי על זוגות דתיים שכשהאם נידה הם שמים תינוק באמצע וישנים במיטה זוגית. מאיפה זה מגיע??
ברור לכל, שזו הלכה קשה מנשוא אבל עדין...

מיקי*

New member
וודאי שזו הלכה לא באתי להמעיט בה או לזלזל ח"ו

שאלתי שאלה על מה עושים כשאין ברירה ולא ניתן להפריד? ההלכה מכירה בכך שיש מקרים שבהם לא ניתן לבצעה ככתבה, השאלה איזה פתרונות יש לכם? מה עושים כשזה תינוק קטן שיש סכנה שיפול מהמיטה. יש פה עניין של פיקוח נפש גם. אי אפשר שיהיה שלא בתוך המיטה הזוגית. בנוסף, מה עושים אם נצרכים בזמן של הפרדה להיות במקום שבו לו ניתן להפריד את המיטות. זה לא תמיד נתון לרצונות שלנו (למשל כאשר צריך להתארח בליל הסד במקום בו אין מיטות נפרדות. האם אתם ישנים על הרצפה? האם בסלון? וכד'

בסג

New member
אצלנו פיצפיצ ישנה במיטה ליד הקיר

וכך היא לא נופלת

אנחנו בסיטואציה דומה

מצמידים את אחת ההמיטות לקיר/ארון ובה התנוק/ת ישנים עם אחד ההורים, כשהם תחומים בין ההורה לקיר/ארון (רצוי לרפד בכרית/שמיכה/מגן ראש בין התנוק לקיר/ ארון.) בסיטואציה של מיטה זוגית ללא כל מזרון/ספה אחר באופק פשוט לא מגיעים לענ``ד (אא``כ הגבר מוכן לשון על הרצפה ממש. אם זו סוויטה במלון וכד` הגבר יכול לשון על הספה (זה מה שהיה אצלנו בליל כלולות). אם ניתן להפריד את המיטה ולו טיפונת שמים היכר גבוה בין המיטות ומותר לפי פוסקים ידועים. אגב, סתם הערונת, נדמה לי שכשתרגילו את אוריה למיטה משלו החיים שלכם יראו פתאום אחרת /tapuzforum/images/emo42.gif סליחה שאני מתערבת...

למעלה