אם כבר כולנו מסדרים חדרים....

עלה קטן1

New member
בספר של הרב מורדכי אליהו מופיעים כל

ההחמרות של החסידים ( לפי מה שזכור לי) אני לא היתחתנתי חסידית אנחנו התחזקנו
בעלי מרקע לא דתי ואני מבית בניברקי אבל למדתי באולפנא (לא קיבלו אותי לסמינר כי אחי היה בצבא
) ורק אחרי שהתחתנו הפכנו לחב"דים( חסידים)

candy77091

New member
אנשים מרגישים שהם יותר צדיקים ככה

למרות שאני לא מסכימה עם זה. כוח דהיתרא עדיפה.

אולי ה'עמך'.

אני אישית (ורבים אחרים שמחמירים בדברים מסוימים) עושה את זה כי מתוך עיון בהלכה יוצא שבאמת קשה להיות בטוחים שניתן להקל. 'כוח דהיתא עדיף' זה משפט שהוצא מהקשרו לחלוטין, ובהקשר הנוכחי הוא די מטומטם ומאוד 'עם הארצי'.

candy77091

New member
לא נכון בכלל.אתה חלטת שזה משפט

שהוצא מהקשרו ובישיבה של בעלי זה היה משפט שהנחה את ה"ראש ישיבה". וכשהוא מסר להם שיעורים הוא תמיד אמר שלהחמיר הכי קל.אבל כדי להקל צריך לדקדק בהלכה ולדעת אותה הייטב. אז אל תגיד משהו שאתה לא יודע.

נ-ו ב-א-מ-ת!

המשפט הזה הוצא מהקשרו. הקשרו בנכון הוא בגמרא, לענין זה שכשיש 2 דעות, אזי הגמרא אומרת שהמשנה העדיפה להראות עד כמה המיקל הקל, לעומת להראות עד כמה המחמיר החמיר. הראש ישיבה של בעלך רצה לומר שבאמת בשביל להקל צריך לדקדק בהלכה ולדעת אותה, וזה א. נכון מאוד. ב. ממש לא מה שאת אמרת. את אמרת שלהקל זה עדיף, וזה ממש לא נכון. אל תדברי על משהו שאין לך מושג בו, רק כי שמעת מהראש ישיבה של בעלך.

candy77091

New member
אני שונאת להתווכח איתך.

כי א. זה חסר טעם ב. אתה דתי לאומי וזה ציבור שאני אף פעם לא אבין.

candy77091

New member
אני דווקא כן ידבר וסתם ככה

בעלי קרא כאן והוא אמר שאתה הוא זה שלא יודע מה אתה אומר ואני דווקא צדקתי בדבריי והבנתי יפה מאוד מה שהוא סיפר לי על הישיבה שלו ועל דבריו של ראש הישיבה.אז אל,פשוט אל..

אז גם בעלך טועה...

אנחנו לא דנים כאן באיזה דיון פילוסופי מעמיק. אנחנו דנים כאן בעובדה שניתן להוכיח אותה. תעשי חיפוש בפרוייקט השו"ת היכן ביטוי זה מופיע, ותראי. זה שבעלך גם טועה לא הופך אותך לצודקת.

ואני ממש לא מאמין שאני בכלל דן בזה

אם אין לך מושג על מה את מדברת, והראיה שלך היא שבעלך (מי אמר שהוא יודע יותר טוב?) אמר שהראש ישיבה שלו הוציא את המשפט מהקשרו, הרי שהדיון הזה ברמה כל כך ירודה שאין צורך להתווכח. את מגיעה לשיאים שאני לא מכיר: לעמוד מול עובדות ולומר בלי להניד עפעף שזה לא נכון.

candy77091

New member
כל דבר בזמן שלו לא חושבים יותר מדיי

כשישנים יחד המיטות מחוברות כשלא לא מחוברות לא מקדישים לזהיותר מדיי מחשבה. טרם אירחנו מישהו אז לא יודעת ואף אחד לא נכנס לחדר שלי..

למעלה