אם כבר כולנו מסדרים חדרים....

candy77091

New member
לא מבינה איך בליל כלולותייך לא חשבת על זה

מראש? אצלי דבר כזה לא היה קורה אני מתוכננת מדיי וחושבת על כל אפשרות שלא תבוא לי..

על מה לדעתך לא חשבנו מראש?

ממש לא הבנתי. ידענו שבשלב ספציפי חייבים להפריד את המיטות. ידענו שבמלון היוקרתי בו נישן בליל הכלולות (כי קבלנו זאת במתנה מהאולם) המיטה תהיה זוגית ובלתי נתנת להפרדה, וידענו כי הסוויטה כוללת ספה. איפה הבעיה? היית מוותרת על הסוויטה בגלל שהחתן צריך לשון על ספה ולא על מיטה נפרדת? זו בחירה לגיטימית. אנחנו העדפנו את המלון, ובכלל לא מצטערים על כך.

שרונס21

New member
אמממ..

לא נתקלתי בסטואציה כזו. ידוע לי שמפרידים את המיטות ככל שניתן במגבלות המקום ושמים כרית לדוג' כדי למנוע מגע אפי' בין השמיכות. לגבי התינוק, אין לי קיר צמוד מאחר ויש שידות, אז מצמידים את השידה למיטה. (היו ימים...)

candy77091

New member
טרם קרה לי מצב כזה..

וכשאני יודעת מראש שאני אהיה בבעיה אז אני לא מכניסה את עצמי לשם.למה אני צריכה לסבול ושהוא ישן על הרצפה?

etmnb

New member
בימים טובים לישראל,צמוד.

בימים אפעס לא משהו, נפרד עם עריסת תינוק בין המיטות. לא משנה אם הדלת פתוחה או סגורה. מי כבר נכנס לחדר שלנו, חוץ מהילדים, שקופצים לביקור באמצע הלילה?

etmnb

New member
וההמשך "כמו אישה החוזרת מהמקווה בליל טבילתה"

טו-אוב,לא?

עלה קטן1

New member
שלום לכם

ראשית בביתינו המיטות תמיד מופרדות למרות שאין מקום שנית אני עובדת עם הגיל הרךמכל המגזרים והילדים ועוד איך מדברים על זה אתמול הייתה לי שיחה עם ילדה בת שלוש שסיפרה לי שההורים שלה מבקשים ממנה לישון רק במיטה שלה אבל היא רואה שהם משנים אתסידרי המיטות וגם היא רוצה לישון כל פעם במיטה שונה מלבד זאת והכי חשוב היא אמרה לי כשאבאואמא סוגרים את הדלת של חדר השינה שלהם תמיד הם מחברים את המיטה וישנים ביחד למה? אז נכון אני נתקלת בילדים עם קשיים מסוימים אך תדעו שהם לא יכולים שלא לשים לב

ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo140.gif

שמחה לראות אותך גם כאן
אז מה בעצם את מציעה? מה את היית מסבירה לילדים כשהם שואלים ?

עלה קטן1

New member
אני מציע

לכתחילה להיות עם מיטות נפרדות כל הזמן לכן קונים מיטות רחבות או לפחות אחת על מנת שלא להזיז כל יום את המיטות אבל אתמול עניתי לה שלאבא ואמא יש דברים בבית שמותרם ולילדים הם אסורים כמו שרק אבא ואמא נשארים ערים עד מאוחר כי הם מסדרים את הבית או מדברים על דברים חשובים כך גם מיטות ושינה של הורים זה שונה מילדים כשאת תהיה בעז"ה אני מבטיחה לך שיהיה לך ככה גם במיטות

לא לגמרי הבנתי....

איך חלק א' מתקשר לחלק ב'?
אם המיטות נפרדות כל הזמן, מאיפה יש צורך להסביר לילדים?

שרונס21

New member
כזה קשה לתת שתי דחיפות בברך..?

והופ! המיטות מחוברות...
את התשובה לילדים הבנתי. אז מה הבעיה גם להסביר להם שלהורים מותר לישון ביחד?? בהנחה שחדרי הבנים והבנות נפרדים, מה תעשה אם יבוא הילד ויטען שהוא רוצה לישון עם אחותו? אה, ועוד דבר חשוב, המיטה הרחבה ביותר שאני מכירה היא מיטה וחצי- למה להתענות ולישון ביחד על מיטה וחצי??
בקיצור, אני עדין דבקה בדעתי שרצוי לחבר מיטות. (דיון כזה כבר העברתי עם כמה זוגות שמפרידים מיטות תמיד ועדין לא הבנתי מה החיוב בזה?)

עלה קטן1

New member
זה לא חיוב זה

החמרה - לפנים משורת הדין זו מידת חסידות ישנם הרבה דברים בחסידות שחסידים החמירו ע עצמם ואנחנו חלק מהם ....

כמובן שכל אחד צריך לנהוג כמנהג אבותיו ../images/Emo13.gif

פשוט לאנשים כמונו, שלא באים מהמגזר החסידי ואין להם מנהגי אבות כאלו, קשה להבין את הרציונאל בהפרדה התמידית, כמדומני שבספרים הנפוצים בציבור הרחב מנהג החסידות הזה אפילו לא מוזכר. אבל הערכה למי ששומר על מנהג אבותיו תמיד יש

למעלה