ממש לא הבנתי. ידענו שבשלב ספציפי חייבים להפריד את המיטות. ידענו שבמלון היוקרתי בו נישן בליל הכלולות (כי קבלנו זאת במתנה מהאולם) המיטה תהיה זוגית ובלתי נתנת להפרדה, וידענו כי הסוויטה כוללת ספה. איפה הבעיה? היית מוותרת על הסוויטה בגלל שהחתן צריך לשון על ספה ולא על מיטה נפרדת? זו בחירה לגיטימית. אנחנו העדפנו את המלון, ובכלל לא מצטערים על כך.
לא נתקלתי בסטואציה כזו. ידוע לי שמפרידים את המיטות ככל שניתן במגבלות המקום ושמים כרית לדוג' כדי למנוע מגע אפי' בין השמיכות. לגבי התינוק, אין לי קיר צמוד מאחר ויש שידות, אז מצמידים את השידה למיטה. (היו ימים...)
ראשית בביתינו המיטות תמיד מופרדות למרות שאין מקום שנית אני עובדת עם הגיל הרךמכל המגזרים והילדים ועוד איך מדברים על זה אתמול הייתה לי שיחה עם ילדה בת שלוש שסיפרה לי שההורים שלה מבקשים ממנה לישון רק במיטה שלה אבל היא רואה שהם משנים אתסידרי המיטות וגם היא רוצה לישון כל פעם במיטה שונה מלבד זאת והכי חשוב היא אמרה לי כשאבאואמא סוגרים את הדלת של חדר השינה שלהם תמיד הם מחברים את המיטה וישנים ביחד למה? אז נכון אני נתקלת בילדים עם קשיים מסוימים אך תדעו שהם לא יכולים שלא לשים לב
לכתחילה להיות עם מיטות נפרדות כל הזמן לכן קונים מיטות רחבות או לפחות אחת על מנת שלא להזיז כל יום את המיטות אבל אתמול עניתי לה שלאבא ואמא יש דברים בבית שמותרם ולילדים הם אסורים כמו שרק אבא ואמא נשארים ערים עד מאוחר כי הם מסדרים את הבית או מדברים על דברים חשובים כך גם מיטות ושינה של הורים זה שונה מילדים כשאת תהיה בעז"ה אני מבטיחה לך שיהיה לך ככה גם במיטות
את התשובה לילדים הבנתי. אז מה הבעיה גם להסביר להם שלהורים מותר לישון ביחד?? בהנחה שחדרי הבנים והבנות נפרדים, מה תעשה אם יבוא הילד ויטען שהוא רוצה לישון עם אחותו? אה, ועוד דבר חשוב, המיטה הרחבה ביותר שאני מכירה היא מיטה וחצי- למה להתענות ולישון ביחד על מיטה וחצי??
בקיצור, אני עדין דבקה בדעתי שרצוי לחבר מיטות. (דיון כזה כבר העברתי עם כמה זוגות שמפרידים מיטות תמיד ועדין לא הבנתי מה החיוב בזה?)
כמובן שכל אחד צריך לנהוג כמנהג אבותיו ../images/Emo13.gif
פשוט לאנשים כמונו, שלא באים מהמגזר החסידי ואין להם מנהגי אבות כאלו, קשה להבין את הרציונאל בהפרדה התמידית, כמדומני שבספרים הנפוצים בציבור הרחב מנהג החסידות הזה אפילו לא מוזכר. אבל הערכה למי ששומר על מנהג אבותיו תמיד יש