באופן כללי לא צריך להלחם איתם
זה גורם בדיוק לתגובה הפוכה! בודאי שאין צורך לדאוג שישארו רעבים... כשירצו לאכול- יהיה להם- נכון? אבל אני בכל אופן מקפידה על מספר כללים בסיסיים שמהם אני כמעט לא זזה
:
אוכלים ארוחות רק במטבח ליד השלחן- אין מצב שארדוף אחריהם עם האוכל לחדר או בגינה!
ממתקים- מחוץ לתחום במשך השבוע מלבד כשמביאים מהגן- ואז שומרים את הממתקים לאחרי ארוחת הצהרים! וכמובן בשבתות ובימים מיוחדים גם מקבלים.. אבל אין הפקרות וגם ביסקוויטים וביגלאך ובמבה כלולים בקטגוריה הזו!!- אם ילד קיבל אחה"צ חבילת צ'פס או שקית ביגלאך, למה שיהיה לו חשק ותאבון לאכול ארוחת ערב??
אין שתיה מתוקה במשך השבוע- מלבד בשבת! ןגם אין מצב לקבל שוקו במשך היום או הלילה! זה סותם התאבון מספר 1!!! בבקר אני מכינה להם צ'יקו של עילית או שוקו- חרובים. זה יותר בריא משוקו.
אני כל פעם מציעה מחדש גם מאכלים שהם לא אוהבים!!!! ילדים משנים את טעמם כל הזמן!!!! לא מענינים?- לא צריך!
בארוחת ערב- מקבלים לחם רק אחרי שגומרים את הירקות מהצלחת!!! כלל ברזל!!!!! כמובן שהקטן בן ה-3 מקבל מעט מאד ירקות אבל גם לו אינני מציעה רק את מה שהוא אוהב כי אתמול הוא לא אהב סלט והיום הוא פתאם כן אוהב וכדי שיהיה חשק לאכול ת'ירקות, מערבבת להם איתם קטג' או גבינה, או ממלאה בתוך הגמבה קטג'... כמובן ילד ילד וטעמו! רק תמיד לזכור: ילדינו הם בשיא גדילתם ועדין לא פיתחו לעצמם העדפות ברורות ולכן חבל להתיחס ברצינות להצהרותיהם ועל סמך זה לא להציע להם כל מיני מאכלים!! הם כמעט תמיד מפתיעים!!!