`אם לא תאכל יבוא שוטר`

candy77091

New member
ממש קרוב אליי.הבדל של שני ס"מ..

טוב לך עם הגובה שלך?כי אני הולכת כל הזמן על פלטפורמות ועקב,אלא אם כן אני הולכת ללימודים וזה רוב הזמן נעליי ספורט..

candy77091

New member
לי יש טראומה מזה,שהיו רודפים אחריי

ואף פעם לא הייתי אוכלת את הסנדוויצים שלי ,לא בטיולים ולא בבית ספר.הייתי אוהבת לבוא הביתה ולאכול ארוחת צהרים שסבתא שלי הייתה מכינה לנו כל יום..

candy77091

New member
אני עדיין מכורה לטופי

וב"ה מאז שסיימתי את הטיפולי שיניים בגילאי העשרה,לא ביקרתי אצל רופא שיניים. ברור שזה מפריע לי, אני את יודעת מאוד שומרת על גיזרה.אבל הוא לא משמין באופן משמעותי וגם עושים ספורט.

חזרתי בדיוק בזמן להגיב...

מקווה שעוד לא פרשת..חחח אני לא רוצה לעשות לך רע על הנשמה אבל גם אני לא ביקרתי אצל רופא שינים מגיל העשרה וחשבתי שזה ימשך כך! אבל כנראה שמהלידות השיניים נחלשו ולא עמדו ב"עומס" ולפני 3 שנים כשהייתי בת 23 הזדקקתי לטיפול די רציני (יחסית-בסה"כ כתר אחד ו3 עקירות של שיני בינה וכמה סתימות) והכאבים שהיו לי והצמרמורות שהיו לי---- אני מעדיפה לא להזכר...בררררר
אז רק שתדעי שלידות מחלישות ת'שיניים שחבל על הזמן אז... תתכונני בבא היום בעז"ה להפחית בסוכריות, קנדי
(לכן קראת לעצמך קנדי?)

candy77091

New member
ייתכן,אני לא פוסלת את הרעיון אבל

בעניין של שיניים זה קשור גם לתורשתיות.יש גברים שאוכלים הרבה מתוק והשיניים שלהם לא נהרסות ויש כאלה שהשיניים שלהם נהרסות מהר מאוד(הבאתי א תהגברים כדי להוציא מכאן את עניין הלידות) דבר שני-אני זוכרת את אמא שלי אוכלת בפעם אחת איזה 18-24בבת אחת!! סוכריות טופי בהריון של אחותי הקטנה, ושום דבר נורא לא קרה לה לשיניים,הכל נשאר סטנדרטי..

אצלנו זה היה פעם כל יום,

אבל זה נראה לי לא הגיוני כל יום להשתמש בקינוח כאיום. ולכן, הפסקנו עם הקינוחים באמצע השבוע. באמצע השבוע פשוט יושבים איתם ומאכילים אותם לפעמים. בסוף הם אוכלים. ואם אכלו ונשנשו בייגלה / קורנפלקס וכו' - מובן שיאכלו פחות.

candy77091

New member
על איזה קינוח מדובר?מתי יש לאישתך זמן

להכין כמה אופציות?וגם קינוח..

בדיוק.

כמובן שלפעמים מכינים גם קינוחים אחרים, אבל היות ובשבת משתדלים שתמיד יהיה קינוח- אז גם השוקולד / סוכריה מספיקים.

באופן כללי לא צריך להלחם איתם

זה גורם בדיוק לתגובה הפוכה! בודאי שאין צורך לדאוג שישארו רעבים... כשירצו לאכול- יהיה להם- נכון? אבל אני בכל אופן מקפידה על מספר כללים בסיסיים שמהם אני כמעט לא זזה
:
אוכלים ארוחות רק במטבח ליד השלחן- אין מצב שארדוף אחריהם עם האוכל לחדר או בגינה!
ממתקים- מחוץ לתחום במשך השבוע מלבד כשמביאים מהגן- ואז שומרים את הממתקים לאחרי ארוחת הצהרים! וכמובן בשבתות ובימים מיוחדים גם מקבלים.. אבל אין הפקרות וגם ביסקוויטים וביגלאך ובמבה כלולים בקטגוריה הזו!!- אם ילד קיבל אחה"צ חבילת צ'פס או שקית ביגלאך, למה שיהיה לו חשק ותאבון לאכול ארוחת ערב??
אין שתיה מתוקה במשך השבוע- מלבד בשבת! ןגם אין מצב לקבל שוקו במשך היום או הלילה! זה סותם התאבון מספר 1!!! בבקר אני מכינה להם צ'יקו של עילית או שוקו- חרובים. זה יותר בריא משוקו.
אני כל פעם מציעה מחדש גם מאכלים שהם לא אוהבים!!!! ילדים משנים את טעמם כל הזמן!!!! לא מענינים?- לא צריך!
בארוחת ערב- מקבלים לחם רק אחרי שגומרים את הירקות מהצלחת!!! כלל ברזל!!!!! כמובן שהקטן בן ה-3 מקבל מעט מאד ירקות אבל גם לו אינני מציעה רק את מה שהוא אוהב כי אתמול הוא לא אהב סלט והיום הוא פתאם כן אוהב וכדי שיהיה חשק לאכול ת'ירקות, מערבבת להם איתם קטג' או גבינה, או ממלאה בתוך הגמבה קטג'... כמובן ילד ילד וטעמו! רק תמיד לזכור: ילדינו הם בשיא גדילתם ועדין לא פיתחו לעצמם העדפות ברורות ולכן חבל להתיחס ברצינות להצהרותיהם ועל סמך זה לא להציע להם כל מיני מאכלים!! הם כמעט תמיד מפתיעים!!!

ממש אם הבנים שמחה..

נראה לי שאצלנו העסק קצת שונה כשמדובר בילדים גדולים, אבל אהבתי מאוד את הגישה שלך.

../images/Emo9.gif

זה באמת חינוך מגיל אפס... להתחיל עם זה כשהילדים כבר גדולים זה באמת שונה, אבל אם תחליטו שאתם רוצים שינוי, אל תפחדו ואל תראו שאתם מהססים ותראו בעז"ה שהם ישתפו איתכם פעולה

היא הרודפת

ואני בדעה ירצו יאכלו לא ירצו לא יאכלו, לדעתי ילד אוכל מה שהוא צריך ואם הוא לא אוכל זה אומר שהוא לא צריך, וכמו שאנחנו המבוגרים לא נרשה לאף אחד לדחוף לנו אוכל לפה כך גם הם הקטנים...

למעלה