אם מותר לשאול

hautpmann

New member
הבעיה היא,

שלאחר מכן, כשתרצי להתקבל לתפקיד כלשהו בתחום שלמדת, או בכלל, אותם אנשים שכן עשו צבא כי חייבים לעשות, או שירות לאומי כי הם הבינו שהם צריכים גם לתרום למדינה שנתנה להם 18 שנה של חינוך וביטחון וכל דבר אחר שהשאיר אותם חיים, ירצו גם הם להתקבל לאותו תפקיד אחרי ההכשרה הנכונה, ואת תתקבלי במקומם, או לפניהם - וזה יסגור בפניהם אפשרויות כאלו ואחרות. לדעתי זה לא פייר. אין לי שום דרך אחרת לתאר את זה חוץ מכפיות טובה. פאראזיטיות חלק ישימו את זה. אבל אני לא מכיר אותך באופן אישי ואין לי מושג איזה סוג של בן-אדם את. אני רק יודע שעשית בחירה. ואני לא מאשים אותך. אני מאשים את הממשלה. את מחוקקי החוקים. שלטון החוק. האוניברסיטאות והמכללות שהסכימו לקבל אותך ללימודים אפילו שלא תרמת בשום-אופן ודרך למדינה שלכאורה הם מייצגים את האליטה של האנשים ההולכים לאקדמיה בכדי להשכיל , להתמקצע ולתפקד בכדי לתרום למדינה בסוף. האנוכיות שלך, על אף שהיא קיימת, וההדוניזם שלך שדוחף אותך ללמוד ולהרגיש יותר מוצלחת מכולם כי סיימת ראשונה, כמובן לא נובעים מרצון כלשהו לתרום למדינה אלא אך ורק בשביל קידום אישי - ושוב, זה בסדר שאת כזאת. הבעיה היא שהמדינה נותנת לך להיות כזאת וגם אחרי זה להצליח ולגזול מאלה שכן תרמו ועשו את האפשרויות שהרבה יותר מגיעות להם מאשר לך. בהצלחה.

EmGee

New member
את מעלה נקודה מאוד מעניינת

לדעתי צריך להיות לך אינטרס ראשון להלחם בתופעת ההשתמטות. מה שקורה הוא שהמון אנשים רוכבים על בעיות כלשהן, ובתוכן גם הבעיה שלך. רק כדי לצאת מידי חובה ולא לתרום את חלקם. את מבינה שאת נמצאת במיעוט עצום של מי שיש לו סיבה מוצדקת לאי גיוסו? איך את מרגישה שיש אנשים בריאים לחלוטין שמתחזים לאנשים כמוך? לדעתי אנשים כאלה צריך לשלוח לכלא ולגרשם מהמדינה, זה פשוט יריקה בפרצוף.

MoRoSH11

New member
מחזקת את ידייך

ן"מנצלת" את הבמה להגיד שהגיע הזמן כבר לעשות הפרדה בין כאלה שיכלו להתגייס ובחרו שלא, לבין כאלה שמבחינות רפואיות/ נפשיות פשוט לא יכלו. אל תתני לאנשים אחקים, במיוחד בפורומים, לגרום לך להרגיש רע.

mc lyte

New member
../images/Emo45.gif

אנשים שיש להם באמת בעיות רפואיות והם לא ממציאים סתם, זה לא ניקרא להשתמט.

לא יודע על מי את מדברת

אבל לא אני ולא אף אחד מחברי (שכולם שירתו, רובם בחי"ר וסיירות) קורא לך משתמטת. ההגדרה - לפחות לפי מה שאני מבין אותה - למשתמט, היא אחת והיא פשוטה: מי שיכול לעשות ולא עושה, אבל מצד שני כן רוצה שהמערכת תעניק לו את אותן זכויות של מי שנתן. הוא משתמט. האמת הפשוטה היא שההגדרה של משתמט היא סה"כ ניסוח שונה להגדרה של "אחד שלא אכפת לו מאף אחד אחר ואין לו שום בעיה מצפונית לקבל את פרי זיעתם של אחרים, מבלי לתת דבר בתמורה"

Skeleton Kiss

New member
../images/Emo24.gif!!!

קראתי פה תגובה של ארתמיס, אז תודה על התגובה! העשרת את הידע שלי, אני גם שונאת כשקוראים לי משתמטת
טוב לשמוע שאני לא נחשבת לכזאת מאחר ומעולם לא היה לי יום גיוס, ולא השתמשתי בדרכים לא חוקיות בשביל לצאת מהצבא. מיסגרת של צבא לא מתאימה לכולם, ואני מאמינה מאוד מאוד בכך שלכל בן-אדם צריכה להיות בחירה. אם המדינה רוצה שלאנשים יהיה יותר חשק להתגייס אז זה בטח ובטח לא יהיה על חשבון לרדת על אנשים שלא מתגייסים מסיבות שונות. עדיף לשפר את המצב כמו למשל שבמדינות אחרות משלמים על שירות צבאי, כי ככה יוצא שילדים מתגייסים בגלל שכולם עושים זאת ואחר-כך מתאכזבים מהמיסגרת הצבאית. ולכותבת ההודעה: אני חושבת שזה נורא מגניב שהשקעת מזמנך בשביל להיות פעילה, ושיהיה לך בהצלחה בלימודים! את מוכיחה את זה שלמרות שאת חולה את עדיין מנסה להשיג את מה שאת רוצה ואת לא נותנת למחלה להכתיב לך את החיים!

b1b2b3b4b5

New member
אל תרימי ידיים כל כך בקלות

קראתי את כל מה שכתבת, וצר לי שאת רואה במחלתך מצב שאין ממנו מוצא. נכון שלרפואה הקונבנציונלית אין פתרון, הרי היא הגדירה את תסמונת התשישות הכרונית כמחלה רק בתקופה האחרונה. אבל אם את מוכנה לשקול פתרון שאינו מתוך הממסד הרפואי הקונבנציונלי, הרי זה כבר לא הצליח, אשמח אם תתקשרי אלי. לרפואה המשלימה יש אפשרות לשפר את מצבך באופן משמעותי, ואם אכן מדובר על התסמונת , אין לדעתי כל הצדקה להמשיך ולסבול. צרי קשר למייל: [email protected] , אני מאחלת לך כל טוב, וקוראת לך לא להסס. צרי קשר , אם אכן החלטת שזה רצונך. שיהיה לך יום נפלא,

dietoday

New member
אני בשוק מתגובות של אנשים פה...

אתם הולכים בצורה עיוורת לחלוטין אחרי החוק, ולא מוכנים (בדיוק כמו הצבא אגב) לסטות טיפה ממה שהכתיבו לכם. לי יש סיפור שמתקשר להודעה הזאת, בגלל זה שירשרתי כאן.. אותי לא רצו לגייס. היה בלגאן בצו הראשון, ביקשתי רופאה במקום רופא, וכשחזרתי פעם שניה לבדיקה "העזתי" לבקש לדבר קודם עם הרופא לפני שהיא בודקת אותי וזכיתי בתגובה של צעקה מאחורי הווילון (בלי שתראה אותי בכלל!): "תעיפו אותה מהחדר שלי, אני לא מוכנה לראות משתמטים" (ציטוט מדויק של רופאה בלשכת הגיוס). לא ביקשתי כלום (!) חוץ מלהחליף איתה כמה מילים לפני שאני נעמדת מולה, חשופה לחלוטין. דאגתי לציין שאני ממש לא מנסה להתחמק מכלום, חוץ מאי הנוחות שבבדיקה.. כמובן שבקצב שיא קיבלתי זימון לאיבחון נפשי, ובסופו החליטו שאני לא כשירה ושיחררו אותי עם פטור נפשי 45.. בכל זאת רציתי להתגייס, התעקשתי וביקשתי שיבטלו את הפטור. עשו לי טובה וגייסו אותי, אבל עם סעיף נפשי שלא איפשר לי להגיע לשום דבר ולשום תפקיד. יש לי נתונים מצויינים. רציתי להגיע רחוק בצבא. כשביטלו לי את הפטור, חתמתי על טופס התנדבות. לא מתנדבת ולא נעליים... "זה רק השם של הטופס" כך אמרו לי... שיבצו אותי בקריה, ורציתי למות. שבוע וחצי אחרי שהתייצבתי, התחילו לי כאבים לא מוסברים... עברתי שנה וחצי (!) בין רופא לרופא, "מגרדת" פטורים בקושי רב מתורנויות שגרמו לי כל פעם מחדש להתמוטט.. בסופו של דבר הלכתי לרופא פרטי שקבע שיש לי פיברומיאלגיה, שזו תסמונת אחות לתשישות כרונית, והתסמינים מאוד דומים. אגב, אחרי עיקשות רבה מצידי (וניסיון נואש להספיק להיכנס לקצונה) ביטלו לי לאט לאט את הסעיף הנפשי.. כששאלתי את הקב"ן מה הסעיף בעצם אומר, הוא אמר שזה פשוט מציין שאני עקשנית, ועכשיו שהוא מכיר אותי, הוא רואה שזה דווקא לטובה. ולמי שעדיין מבולבל מהסיפור, קבלו תקציר.. לא רק שהחליטו שלא לגייס אותי בגלל "עקשנות", כשכן רציתי לתרום, צה"ל עצמו סגר לי את כל האופציות. מהטראומה של כל התהליך חטפתי מחלה שאין לה מרפא (לחלק מכם זה נשמע מגוחך.. "טראומה" היא אומרת.. כן. זאת הייתה טראומה.), ובסוף כל התהליך מסתבר שה"בעיה" שהצבא נתן לי, היא בכלל מעלה שהיתה יכולה לקחת אותי רחוק... אז תחשבו טוב טוב מי אשם בזה שכ"כ הרבה נערים ונערות לא מתגייסים היום. הם לא עיוורים וחרשים לעולם. הם שומעים סיפורים כמו שלי וכמו של הרבה אחרים שקיבלו "טיפול" שמתחת לכל ביקורת מהצבא, בין אם בפן הרפואי, הנפשי או האישי... קודם כל שיתקנו את הצבא. אח"כ לא יהיו בכלל בעיות כאלה...

מעולם לא שמעתי על פטור מחוק חינוך חובה

וגם באונברסיטה הפתוחה יש חובת הגעה למספר גדול שיעורים.

כמוני כמוך!

ב"ה זאת אומרת,לא בדיוק כמוך אבל דומה. אני על כיסא גלגלים 100% נכות וכל מי ששומע שאני לא עושה ש"ל או צבא מצקצק בלשונו כאילו הוא יודע מה עובר עליי. אני כולה שמינסטית וכבר נשמות טובות אומרות לי שאני "לא עושה מספיק". חוצפה שכזו. אני מתנדבת בעמותות יותר מהם אפילו. אני שמה עליהם פס ויודעת יפה מאוד שאני את החובה למדינה שלי יכולה לעשות ע"י אזרחות טובה והתנדבות. ויותר מזה שכולם יקפצו לי.

train

New member
הבעיה זה שעל כל אחת כמוך יש עוד 10

שבאמת משתמטים.

lady mika

New member
יש תמיד את האופציה של להתנדב

אני האחרונה שתגנה מישהו עם בעיות רפואיות וכבודך במקומו מונח. אבל אני חושבת שיש המון דרכים לתרום למדינה במקום הצבא, אפילו אם תעשי את זה רק כדי לסמן 'וי' ולהיות נורמטיבית.

mimi1221

New member
שונאת את צה"ל

כן,אני רק בת 12,אבל הם לא הוגנים. אח שלי התגייס לצבא ואז הוא נכנס לדיכאון מזה והוא בכה להם שם ועשה סצנות והם לא שיחררו אותו. וכולם שם התחילו להתייחס אליו רע ,כאילו"משתמט" וכל השיט הזה. ובסוף רק כשהוא ניסה להתאבד (ממש לא הלך לו) אז הם נתנו לו פטור. אתם מבינים???אם הצה"ל המסריח הזה היה משחרר אותו לפני כן הוא בכלל לא היה מתדרדר למצב של ניסיון התאבדות!! עכשיו הוא בסדר,עבר טיפול והכל,אבל אתם לא חושבים שהיה אפשר להמנע ממכל הסיפור הזה אם לא היו אנשים כמוכם שמדביקים לכל אחד שלא מרותק לכסא גלגלים ולא רוצה לשרת בצה"ל תווית של "משתמט"??! אני לא אוהבת לקלל,אבל בחיי,צה"ל ובעיקר אנשים דפוקים כמוכם הרסו למשפחה שלי את החיים!

Paranoid Eyes

New member
תהיי בריאה, קודם כל../images/Emo57.gif

דבר שני, את לא משתמטת. כשמדברים על משתמטים מתכוונים לכל אלו ששמים ז' על המדינה. שטוענים שאין להם מה לתרום למדינה כי היא לא תרמה להם כלום. לכל אותם אנשים שממציאים מחלות ותירוצים, ומאיימים להתאבד סתם בשביל שיתנו להם פטור . כאלו אנשים הם יצורים נאלחים וטיפוסים מאוד מכוערים. בקיצור, יאללה תהיי רגועה ורק בריאות.

../images/Emo45.gif כנ"ל אצלי

את הזמן שחברי היו בצה"ל, אני הייתי בבית חולים. וזה לא ממש משנה לאף אחד במדינה למה את לא התגייסת... כשאת מגיעה לראיון עבודה - ישאלו אותך משהו על צה"ל, ואם לא התגייסת זה כבר יהווה מכשול בהרבה מהפעמים. גם אני בחיים לא אעשה תואר ב3 שנים... אלא במזל טוב ב-6 שנים. והמאבקים הממילא מרים עם מחלה - נשארים איתך גם אחרי. את גם נכה סוג ג' אם הנכות שלך היא לא מהצבא או נפגעת עבודה - ולכן אם אין לך הורים עם כסף להישען עליהם, אכלת אותה. ארץ אוכלת יושביה ובעיקר נכיה (כי בשביל ילדים ונערי ישיבות יש את ש"ס, בשביל ערבים יש את המפלגות הערביות, בשביל הקשישים יש את גיל - ובשביל הנכים יש ***)

lionsheart

New member
משטמת מי שקורה לך כך

אני חייל מילואים ביחידה קרבית יש לי חברים לוחמים ג`ובניקים לצערי כמה משטמתים כי לא היה להם הכפת מכלום פרט מעצמם. את חמודה לפי מה שסיפרת כמובן ממש לא משטמתת את בן אדם חולה במחלה שמקשה לך על החיים אז ממש אינ צורך שתקשי על החיים שלך שגם כך לא דבש. אני מחזיק מאנשים כמוך כמו מלוחמי סיירות אנשים כמוך שבאמת רוצים לתרום אבל לא יכולים מסיבות ביראותיות קשות גורמים לי לרתוך מזעם על כול המשטמתים אמיתים חולים במחלת סוציאומתיה מתקדמת שגורמים לאנשים כמוך להיראות רע.

eman70

New member
לפי דת ה"אנטי השתמטות" שלכם, עיקר השירות זה

עצם לבישת המדים 3 שנים (לבנים) וכמעט שנתיים (לבנות), ולא משנה אם צריך אותם, או שהם סתם מעבירים ניירות מצד אחד של השולחן לצד השני שלו, ומכינים קפה לבוס. אז את זה היא לא יכלה לעשות? ללבוש מדים שנתיים, ואפילו להצטלם לכתבה מלאת פאתוס על איך בן אדם כל כך חולה בכל זאת תורם למדינה?

חוטהשני

New member
הבעיה היא העליהום התקשורתי לכל אלו שלא שרתו בצה"ל בטענה שהם 'משתמטים' בעוד שלרובם היה פטור (לרוב רפואי) כמו אביב גפן (שסבל מעקמת גדולה בגב, נכון שהוא יכל לשרת בצורה אחרת, אבל הוא החליט לוותר על כך..) ואדיר אוחיון למשל - ששוחרר (או לא גוייס) לצבא בגלל בעיות בריאות - ולמרות שהוא הלך לשירות לאומי הוא כונה 'משתמט'...

y o u r ANGEL

New member
אל תגידי דברים שאת לא יודעת...

אם לא שמעת, זה לא אומר שזה לא קיים. ומאיפה הבאת את השטויות שיש חובת הגעה באוניברסיטה הפתוחה?, מלבד לשיעורי פטור באנגלית ואולי איזה סמינרים מסויימים, ל99 אחוז מהשיעורים אין חובת הגעה!

מסכים מאוד!

מי שהעביר שירות צבאי נקי וחלק ולא נזקק לעזרת הצבא ולא יודע מה זה לרוץ אחרי הצבא לקבל אישורים כאלה ואחרים או בקיצור להיות נתון לחסדי הצבא,לא ראה באמת מה זה צבא.לי יש אמא חולה,ממש חולה+2 אחים קטנים אחד עם תסמונת דאון ואחד עם פיגור בהתפתחות ובכל זאת התגייסתי לשירות קרבי כשה מ.פ שלי אמר לי שהוא מעריך זאת כי הוא יודע שלו רציתי, יכולתי שלא להתגייס כלל ובצדק.אז ביקשתי סיוע מהצבא.מה אגיד לכם?את הנשמה הוציאו לי דרך המעיים.מייבשים אותך שעות,ימים,שבועות, וכלום לא זז.אתה מרגיש שלאף אחד לא אכפת ממך ומהבעיות שלך וזה מעורר זעם ומוריד את המוטיבציה.המפקד שלי בטירונות שראה את המצב,היה אצלי בבית וניסה לעזור לי אמר לי במילים הללו ``הצבא זה גוף מעאפן``. הוא אמר זאת מספר פעמים ולי בשקט הוסיף שבמקומי לא היה נשאר בצבא. מי שנמצא בסיטואציות כאלה מבין לפעמים למה חבר`ה צעירים לא רוצים להתגייס.לצבא אין מה להציע להם.זה לא הצבא של פעם.אבא שלי יוצא סיירת גולני,סיפר לי שהיו נלחמים פעם להתגייס, לא משנה איזה פרופיל ולא משנה לאן,העיקר להתגייס. היום יש 40 אחוז משתמטים..אם שינוי דרסטי כזה קורה צריך לחשוב ולהבין מה קורה פה,מה קרה לנוער שאינו חדור מוטיבציה כבעבר. ואת החשבון הזה צריכה לעשות המדינה הנחשלת הזו.

למעלה