אם מותר לשאול

ומה אם כל היום היא נאבקת במחלה שלה

בשביל להשיג את הדברים הנורמטיבים שיש לכל אחד, בפי 10 מאמץ??? ומה אם למרות המאמץ היא לא משיגה את זה? שכל הכוחות שלה ילכו בשביל להתנדב בזמן שהיא לא מצליחה לחיות חיים נורמאליים כמו שיש למי שכן גוייס כי לא היו לו בעיות רפואיות?

EmGee

New member
בקשר לאביב גפן

הוא הציג את עצמו כסמל ההשתמטות. בקשר לדוגמא השניה שנתת מצטער אבל אין לי מושג מי זה :)

AKben

New member
הדוגמא השניה - אדיר אוחיון

התמודד בכוכב נולד 5, והגיע די רחוק בתקשורת תקפו אותו ועוד כמה בנבחרת שהם לא עשו צבא, ושהם משתמטים. אדיר, במעמד ההדחה, אמר בשידור חי שהסיבה בגינה לא התגייס הייתה משקל עודף (אם אני לא טועה, הוא אפילו השתמש במילה "שמן") ושהוא עשה שירות לאומי.

חוטהשני

New member
אני יודעת איך הוא הציג את זה.. אבל כאמור במקרה שלו זאת היתה בפירוש פטור ממחלה - אני לא יודעת מה הוא היה עושה או איך הוא היה משרת במידה ולא היה לו את הפטור.. רק רציתי להראות ב2 המקרים - במיוחד בדוגמה של אדיר אוחיון איך התקשורת לפעמים מסלפת את המציאות (מעניין אגב איך אותם כתבים העבירו את השירות שלהם.. )

ולפי מה יוחלט מי כן ילך ומי לא?

מדוע לך מגיעה הפרבילגיה של להנות בשעה שבחור אחר יצטרך למות למענך? לפי דת ההשתמטות שלך,איך מחליטים מי לחיים ומי למוות?

eman70

New member
ואיך מחליטים מי הולך לגולני ומי הולך לקריה?

כל מי שמתגייס לצבא הולך למוות? איזו דמגוגיה! גם ממש לא כל מי שהולך לקרבי הולך למות, ובימינו גם לא כל מי שמשרת בקריה בטוח. אבל אכן, מי שהולך לקרבי מסכן את חייו. ועדיין איך מחליטים מי הולך לקרבי ומי לא? מי שמתאים מגייסים אותו לקרבי, ומי שלא מתאים (מכל מיני סיבות, רפואיות, אישיות, אפילו מוטיבציה) נשלח להיות ג'ובניק. ואם התרומה היחידה של הג'ובניק זה עצם לבישת המדים (זה ממש לא נכון לגבי כולם, אבל זה נכון לגבי הרבה), אז זה מיותר לגמרי. זה מבזבז את זמנו, זה מזיק למערכת, ולכן לבטחון המדינה. והבעיה היא שדת האנטי השתמטות שלכם רק תעודד את הבזבוז הזה. הגיע הזמן שהצבא יגייס את מי שהוא באמת צריך בשביל מה שהוא צריך, ושאת השאר ישחרר. ככה מי שגוייס יידע שבאמת יש תועלת בשרות שלו, חוץ מעצם קיום מצוות לבישת המדים של דת האנטי-השתמטות.

MetalSinagouge

New member
אני מסכים במיליון אחוז.

ככה 2 הצדדים מרוויחים: המשתמטים\משוחררים\לא מגוייסים יזכו לעשות את מה שבראש שלהם, וכל הכלים הקרביים יזכו לשחק את התפקיד של אמא תרזה בשילוב ארנולד שווארצנגר בגלל הטענה שהם לא היו חייבים להתגייס, אבל התגייסו בכל זאת. בעצם כשאני חושב על זה, זה רעיון רע. אתה באמת רוצה חבורה של אנשים עם אגו בגודל של ביג-פוט במדינה? אני כבר רואה מה יהיה: אתה עומד לתמוך בתור, ופתאום משום מקום נהדף בחוזקה. כשאתה מתאושש הדבר הראשון שאתה רואה זה את תעודת הזהב של הגולנצ'יק תקועה לך בפנים.

useless00

New member
בתור מישהי חולה במחלה דומה..

תשישות כרונית היה הסעיף שצהל שם לי בפרופיל אחרי שלא היה בספר שלו את מה שאובחן אצלי ע"י אנדוקרינולוג מומחה שנה קודם, פיברומאלגיה. תשישות עם כאבים. לא חשבתי אף פעם לבקש פטור בגלל המחלה הזו הייתי מורעלת שמרתי על כושר (כי זה מאוד חשוב כדי לשמור על אורח חיים נורמלי) התגייסתי ועשיתי טירונות בחורף הקשה של הדרום. מי שמבין במחלות אוטואמוניות יודע ששינויי מזג אויר קיצויים כאלה לא עושים ברכה לגוף. הייתי גם בתקופה של לקיחת כדורים לכאבים ושיפור השינה שהטשטוש שהם גורמים הורגש חזק מאוד בטירונות.. חוסר ההתחשבות היה פשוט דוחה. בקורס שהיה אחרי הטירונות גם כן לא מעריכים את המעט שאתה עושה. אחרי שנשברים והולכים למרפאה, ומקבלים כמה פטורים, כולם מתחילים לפתוח עיניים. אחרי ההצבה, למפקדים היה קשה מאוד להבין אותי. למעט המפקד הישיר שלי שיש לו כנפי מלאכים. סופגים הרבה הערות של עצלנית ומתבכיינת למרות שעושים את מקסימום העבודה הפיזית שאני יכולה, בלי לשלוף את הפטור "עבודה משרדית בלבד". אחרי שכבר השגת את התמיכה של חבריך למחלקה אחרי הרבה יזע ודמעות, מתחילים להאבק על טיפול רפואי. בחיי שירקו אותי מרופא לרופא. ועד שכבר הופניתי למרפאת כאב, לא רצו לתת לי כדור שהומלץ, רק כי הוא לא היה בסל של צהל והייתי צריכה לממן לבד (300 שקל לחודש? נראה לכם?). ועד השחרור האכילו אותי במשככי כאבים מחורבנים. אז כל הכבוד לך תשושה כרונית יקרה שלא התגיסת כי היית סובלת קשות, ולא היית מקבלת את הטיפול הרפואי שאת צריכה (ואם אני סבלתי את בטח פי 100 כי המצב שלך נשמע קריטי מאוד..) וכל מי שפותח עליה עין.. תחשבו טוב טוב לפני שאתם מטילים ביקורת אם אתם יודעים בדיוק איך חיל הרפואה מתיחס לחולים כאלה אולי במקום להוציא אגרסיות על "משתמטים" שכאלה, תוציאו את האנרגיה הזו על שינוי פניו של חיל הרפואה, שמזלזל בכל חייל ורואה אותם כמקקים רודפי ג'ים.

EmGee

New member
יש 2 תשובות

התשובה המשפטית שאומרת שמי שהתחמק בצורה לא חוקית משירות (ע"ע מאיה בוסקילה) ויש את התשובה שהיא תאכלס נכונה של התחמקות משירות בצורה חוקית אבל מאוד מסריחה (ע"ע בר רפאלי).

יש גם לקחת בחשבון

שישנם אנשים שלא שירתו בצה"ל מסיבות רפואיות ומוצדקות. יש דבר כזה הימנעות מגיוס, הכוללת ניצול של דרכים חוקיות שלא לשרת בצבא.(מוויקיפדיה) ויש גם השתמטות מגיוס, הכוללת ניצול של דרכים בלתי חוקיות שלא לשרת בצבא.(מוויקיפדיה) הבעיה מתחילה כאשר אנשים מנסים להשתמש בדרכים חוקיות כדי להשתמט, אנשים שסתם לא רוצים להיות בצבא ומנצלים כל אפשרות כדי להתחמק משירות וכדי להמנע מלתרום למדינה. אנשים צריכים לזכור, בלי צה"ל לא היינו פה. בכל זאת.

אני די מסכים

עם המשפט "אנשים שסתם לא רוצים להיות בצבא ומנצלים כל אפשרות כדי להתחמק " ויש לי אפילו ילד בכיתה {יא} שלא רוצה להתגייס ואומר כי "אני ישחד את הרופא בכסף כדי שישקר..".. "אני יגיד שאני עושה פיפי במיטה בלילות".."אני יעשה את עצמי ילד דפוק מול המראיין" ואפילו מעודד את זה.סתם ילד דפוק

איתן עמוס היקר...יכול להיות שגם הצבא

משטמת מלגייס או שהוא סתם סנילי..כי את אחותי לא גייסו וללא סיבה מוצדקת. והסיבה שהיא קיבלה פטור היתה בגלל שנשלח אליה צו ראשון וביום הזה היא היתה חולה ואמרה שהיא חייבת לנוח בבית בדקו לה לחץ דם ראו שיש קצת חום ממש 5 דקות ואמרו לה שלא תעשה מבחנים באותו יום ושיזמנו אותה בשנית. בשנית היא באה חיכתה וחיכתה לעשות מבחנים אבל בסוף לא היו מבחנים ושלחו אותה הביתה שוב. ומאז לא זימנו אותה והיא מצאה את עצמה מחכה לתשובה עד גיל 19.5 אני זוכרת שבאה אלי ושאלה מה עושים ואני אמרתי מתקשרים. ועד שהצלחנו לתפוס מישהי לדבר איתה. אחותי ביקשה לדעת מה קורה איתה והבחורה כאילו לא הבינה מה קרה שם..אז אחותי אמרה תראי אני כבר 19.5 ועדיין לא נתתם לי לעשות מבחנים. אז הבחורה אמרה "אל תדאגי נתחשב בגיל שלך". אחרי זמן קצר נשלח אליה פטור. הסיבה "ע"פ חוק" ואחותי בחורה שרצתה להתגייס..אפילו אין אפשרות לבדוק מה פירוש המילה "ע"פ חוק"..לי באופן אישי נשמע כאילו שאחרי שהם שכחו אותה ורק אחרי שהתקשרה נזכרו בה ובחרו בפתרון הכי קל. מיותר לציין שאחותי הרגישה מאוד מבויישת וחסרת חשיבות בגלל הפטור עד היום היא לא מעיזה להעלות את נושא הצבא..בגלל שהרבה מקומות עבודה מיחסים לצבא חשיבות רבה. אז עם כל הכבוד לצהל המשתמטים זה לא תמיד הסיבה לזעם אלא גם הצבא שעושה ימבה טעויות פאטליות ומשום מה את הפאשלות שלו לא ממהרים לחשוף.

uriler

New member
הגדרה מילונית -

“השתמטות” על פי מילון שוויקה היא. “מציאת דרך להימנע מעשיית דבר לא נעים או לא רצוי, לעיתים קרובות בעזרת הונאה או תחבולה”. בתכל'ס - השתמטות מהצבא היא התחמקות משירות, באחת מהרבה דרכים שונות - הורדת פרופיל רפואי / נפשי, חתונה (נשים), סיבות דתיות, פציפיזם וכו'. נכון, רוב הדברים האלה הם פטורים לגיטימיים - אבל הוצאת פטור כזה לא מסיבה אמיתית אלא מחוסר רצון לשרת בצבא (מחוסר זמן / רצון / השקעה בקריירה אומנותית) - זו השתמטות.

החתולית

New member
אני רוצה לחדד את הנקודה

מי שצה"ל בחר לפטור משרות חובה בגלל בעיות רפואיות, נפשיות, חברתיות / סוציאליות אמיתיות, אינו/ה נחשב/ת משתמט/ת ? מדוע אני שואלת ? מפני שגורמים שונים במדינה, בחרו להחרים באופן קטגורי מי שצה"ל בחר לפטור משירות חובה, מבלי להבחין בין מי שאכן אינו יכול לשרת בצבא בגלל סיבות "לגיטימיות", לבין מי שמתאים להגדרה מילונית של משתמט. גילוי נאות: הכותבת שירתה שירות חובה וקבע לפני יותר מ- 20 שנה.

oshri9s

New member
לפי דעתי וההשקפה שלי:

השתמטות היא: חוסר שירות בצבא לאזרח שנפשו ובריאותו מאפשרם לו ! יש סוגייה על הדתיים כי הם בדרך כלל עושים שירות לאומי ד"א שירות לאומי מבחינתי היא עשיית צבא מלאה ללא כל השתמטות! לא שאני עושה שירות לאומי.... אני לקרבי...

דפילה

New member
לא מסכימה!

אותי שיחררו מהצבא יענו לא מוכנים לגייס אותי כי יש לי בעיה בריאותית ולפי דעתי אני יכולה לשרת והמצב הבריאותי שלי לא מונע ממני לשרת האם אני משתמטת? כמובן שלא! הם לא רצו אותי מיותר לציין שאני מתנדבת וגם זה חתיכת מאבק לא נורמאלי- התהליך לוקח שנה ואחרי זה עוד לא מוכנים להוציא אותי לקורסים ככה שאני בחורה עם נתונים ממש אבל ממש גבוהים שצריכה להיות פקידה רק בגלל בעיה בריאותית!

טוב, אז מה שנראה לי שכולם פה אומרים

נכון שהחוק הוא לצד אי אילו שאנחנו מכנים אותם משתמטים, אבל זה לא מוצא חן בעינינו. ובכן, חוק שלא מוצא חן בעיניכם - אתם מוזמנים לשנות באופן פרלמנטרי, וזה נראה לי טיפשי להמשיך לתקוף ציבור שלאי - השירות שלו בצה"ל יש תוקף חוקי.

OnlyNick

New member
יש חוק ויש מוסר

החוק לכשעצמו הוא חוק טוב, לא כל אחד מתאים לשירות צבאי. ואף אחד לא תוקף אנשים שבאמת ובתמים מצבם לא מאפשר להם לשרת בצבא. אך הבעיה שיש אנשים לא מוסריים שמנצלים את החוק כדי לא לשרת בצבא, אז אפילו שלכאורה יש תוקף חוקי להשתמטות מהסוג הזה, עדיין כל העניין הזה מסריח.

רק חבל שיש אנשים

שמסתכלים על כאלה ששוחררו בעין רעה. כי יש אנשים שרוצים לשרת ושהצבא מעיף וזה גם עושה הרגשה רעה. אז חבל שעל האנשים החלשים שהצבא באמת שיחרר מקשים עוד יותר.

למעלה