אם מותר לשאול

מוסר הוא דבר הנתון לפרשנות

לא ניתן לחייב מישהו לנהוג בדרך שאני חושבת אותה למוסרית והוא אינו חושב כך - אלא דרך החוק, וגם אז הדברים לא נעשים מתוקף מוסריותם אלא מתוקף החוק. לכן, שוב גם אם יש אנשים שרואים מציאות זו או אחרת כמסריחה - עדיין טפשי לתקוף את העומדים מאחוריה.

EmGee

New member
את טועה

ע"פ החוק משתמט הוא מי שהתחמק בדרכים לא חוקיות מחובתו לשירות צבאי. בר רפאלי לדוגמא היא לא עברה על החוק. מאיה בוסקילה הצהירה הצהרה שקרית שהיא דתיה ולכן לא התגייסה. זה בניגוד גמור לחוק וקשה לי להבין מדוע היא והרב שחתם לה על המסמכים לא נמצאים בכלא. כנ"ל לגבי אלו שהצהירו הודעות שקריות לגבי מצבם הבריאותי, הדתי, הנפשי, הכלכלי, האידיאולוגי ועוד. מה שכן צריך לעשות זה לחוקק חוק שנותן עונש מינימום של שנתיים בכלא אזרחי על הצהרה שקרית שבגינה מקבלים פטור משירות. לצערנו רוב המקרים נסגרים בטענת חוסר ענין לציבור.

EmGee

New member
יופי ילדים קטנים

משתמט זה מי שנמנע מלקיים את חובתו.

EmGee

New member
מי ששיקר והצהיר הצהרות שוא

כדי להתחמק מחובתו הוא משתמט. ערבים לצורך העניין הם לא משתמטים, וגם לא ילדים של עובדים זרים.

../images/Emo203.gifמשתמט הוא

מי שלא הגיע ביום גיוסו ללשכה בכדי להתגייס למען הדקויות של שלושה סוגי משתמטים בחול בארץ ועוד אחד שאני לא אפרט פה... בעיקרון בארץ מי שגם מנסה ל"התחמק" מהצבא בכל מיני דרכים(ומצליח) נחשב בשפתנו משתמט אבל תכלס ההגדרה הנכונה והמדויקת היא שמשתמט הוא מי שלא מתייצב לגיוס בלשכה בתאריך שנקבע לו...

Liberaly

New member
אין דבר כזה משתמט

בסופו של דבר הצבא הוא זה שמשחרר אותך, הן מסיבות בריאותית\אי התאמה וכיו"ב.. כך הקב"ן שלי הסביר לי.. וכן.. משתמט אפשר לקרוא למי שאין לו תעודת שחרור, כלומר מי שלא עבר שרשרת חיול..

eviv

New member
ההגדרה החוקית

ההגדרה החוקית היא אדם שעריק מיום הגיוס שלו. מי שיש לו פטור חוקי לא נכנס לקטגוריה החוקית הזאת.

ivg

New member
גם מוגבלות רפואית היא לא סיבה לשחרר

יש חיילים גם על קביים וגם על כסא גלגלים, לפחות בבסיס שלי יש כמה. אם יש לבן אדם את האפשרות ללמוד ולהשתלב באזרחות בתחומים כאלו ואחרים, אין סיבה שלא יוכל להשתלב באותם תחומים גם בצבא. אנשים שבסופו של דבר בוחרים שלא להתגייס לצבא או לעשות שירות לאומי אחרי ששוחררו עפ"י חוק הם לפי דעתי משתמטים. כי בסופו של דבר כל אחד יכול לתרום לצבא. סתם דוגמא: סופר-פריקים של מחשבים על כסא גלגלים תורמים מאוד לצבא, והצבא כיום צמא לאנשי מחשבים. עוד דוגמא, בשביל אנשים דתיים יש את חיל הרבנות הצבאית. אפשר להביא עוד אינספור דוגמאות. בשורה התחתונה, אם הבן אדם לא משותק למיטה ומסוגל פחות או יותר לתפקד באופן עצמאי אין סיבה שלא יעשה שירות צבאי או לאומי. זו דעתי.

eviv

New member
אתה מוזמן לקרא את החוק

ולהתעכב עם הסעיפים המפרטים את הפטורים לחוק. חלק מהם עוסקים בבריאות, פיזית ונפשית.

בטח שמבחינתך

כי לך לא אכפת שקשה לנכים האלה לעשות דברים שלך הם קלים ומובנים מאליו. לך לא מזיז שהם צריכים מישהו שיבוא ויעזור להם עם הכסא,ושיש נהגי אוטובוס שבכלל לא פותחים את הרמפה למרות שיש חוק כזה.

MetalSinagouge

New member
קצת ליברלי מצידך, לא?

אני אישית לא רואה איך בנאדם בלי דופק לא יכול לשרת בצבא. מה יש, כבר לא צריך "בובות" שומרים, אפילו סתם כדי להתריע מחבלים מרחוק? מה עם "דוגמני" חליפות טייס ומסיכות אב"ך? כל אחד, כל אחד, יכול לשרת. טוב, חוץ מקריינג (המוח) מצבי הנינג'ה, כי לו באמת קשה.

dietoday

New member
יש לך מושג בכלל מה זה תשישות כרונית???

יש לי חברה שהתסמונת אצלה היתה בשלב מסויים כ"כ חמורה, שהיא ישבה בכיסא גלגלים רק כדי לחסוך את האנרגיה שבהליכ, כי היא פשוט היתה מתמוטטת אחרי כמה דקות... אנשים עם תשישות כרונית או פיברומיאלגיה לא מסוגלים לתפקד כמוך, ואפילו לא כמו חרשים/עיוורים/מרותקים לכסא גלגלים. פשוט נסה לדמיין שאין שום סיטואציה בה אתה עירני, שכל פעולה גורמת לעייפות מטורפת עד כדי שיתוק... לפני שאתה סתם כותב שטויות, תבדוק על מה אתה מדבר..

MoRoSH11

New member
כל הכבוד לאלה שבסיס שלך

אבל יש כאלה שלא יכולים קח לדוגמא מישהו חולה במחלה שמצריכה תרופות ואשפוזים או אחד עם הגבלות גופניות

Le Coeur

New member
סיפור אישי ודעה אישית

אני הייתי חייל בצה"ל... התחלתי כבלש במצ"ח, לא הסתדרתי.. נהייתי מש"ק תכנון וכח אדם באמ"ש. עשיתי את המקסימום, עד שהתחילו לי שלשולים מדממים וקשים... במשך חודשיים עד לקולונוסקופיה (צילום מעיים) הרגשתי מיום ליום יותר גרוע, היו לי סחרחורות ובקושי יכולתי ללכת מתחנת האוטובוס, אבל חשבתי שאני פשוט נעשתי ג'ובניק עצלן, לא ידעתי... הרגשתי רק רע... כשביקשתי מרופאת היחידה לבקש אישור תקציבי לקולונוסקופיה, היא התפלאה בכלל שאני עושה אותה בבית חולים איכילוב (אפילו שהופניתי לשם ממומחה), נסתה למנע ממני וכשביקשתי ממנה מנוחה היא אמרה לי שעדיף 5 יציאות ביום (כשהיו לי בין 5 ל7 ורזיתי 4 קילו באותה תקופה). בסוף, נתגלתה לי דלקת מעיים כרונית (קוליטיס כיבית), משמע: 21 אוטומטי ודלקת לכל החיים, יש המתנדבים, אבל אני רציתי לטפל לי בדלקת שבכלל לא הייתה קרובה לרמסיה. היתה לי כמות ברזל בדם נמוכה פי 3 מהממוצע! מה אתם תגידו על זה? איזה צבא נפלא שדואג לחיילים שלו? לדעתי, מי שמקבל פטור רפואי מקבל מאוד בצדק. הצבא גם ככה מנסה לגייס בכל הכח. ולמה התחיל סיפור "ההשתמטות הגדולה מהצבא?" חכו למסקנות וינוגרד וכל מה שתרצו זה שהבן שלכם לא יגיע לצבא. עכשיו מנסים להאשים את העם ואת הערכים שלו בהשתמטות כשהאשמים האמיתיים זה הפיקוד הבכיר, המדינה והמפקדים הקודמים, שלא דאגו שצה"ל יהיה מקום מכובד, היגייני, שמכבד את החיילים שלו אלא מקום של מפקדים שטופי מח וגאווה מבה"ד 1, שרק אומרים לחיילים שהם בכיינים חסרי עמוד שדרה, במקום לטפל בבעיות השורשיות העמוקות של צה"ל, של תקשורת לא נכונה עם החיילים, של אוכל לא בריא, של ציוד מיושן לחיילים הזוטרים, של איכות נמוכה ואכפתיות בהתאם של רופאים. כל הכבוד לחיילים שלנו, הזוטרים, שמשרתים אותנו בגאווה ומסוגלים לסחוב את כל הרשעות והטמטום הצבאי. הם סוחבים את המדינה שלנו ויצטרפו אליהם עוד רבים כשהצבא יקבל מכה מאוד חזקה ויבין היטב שהוא יורה לעצמו כדור חזק ברגל.

יפה כתבת!

אחי, שיהיה לך רק בריאות! אם הנושא מעניין אותך יותר אתה מוזמן לקרוא כאן, כיצד ניתן לשפר את הצבא להפכו למקצועי, ולבטל את גיוס החובה.

למעלה