אמא,חמות וחדר לידה

יש הבדל בין לבקש שהחמים לא יגיעו ל"לא מוכנה" שהם יגיעו

אם היא "לא מוכנה" היא בהחלט פותחת חזית בעייתית מאוד עם החמים ובעלה ולמען האמת גם מאוד פוגע... לעומת זאת, אם היא מבקשת, היא אמורה להיות מוכנה לקבל גם תשובה שלילית... באופן כללי החמים הן אנשים בוגרים וחופשיים, מותר להם לקנות כרטיס טיסה ולהגיע לאן שהם רוצים מתי שהם רוצים... למעשה גם בית החולים לא שייך לה ואם הם רוצים לשבת בחדר המתנה, יהיה קשה למנוע זאת מהם (אלא אם כן הזוג מחליט לא לספר שהלכו לבית החולים ולידכן ק אחרי הלידה). אם הם מחליטים להגיע ולהשתכן בבית מלון, אזי אין שום סיבה שבעולם שלא יוכלו להגיע לבקר את בנם, כלתם ונכדם, כמובן במסגרת הנוחות של כל הצדדים. ממש כפי שהיה קורה אילו היו בישראל. לקבוע עובדות עבור אנשים אחרים "כן יבואו או לא יבואו" זאת בעיני חוצפה... לכל היותר היא יכולה להגביל שעות ביקור אצלה בבית... היא אמנם היולדת אבל אין לה זכות בלעדית על הילד... יש לו גם אבא ואם הוא מעוניין שהוריו יהיו, או שהם עצמם מעוניינים, מן הראוי להתחשב גם ברצונות שלהם.

במקרה הזה האבא "זורם" עם אישתו

מעניין רק אם באמת זורם או פשוט שפוט.
צריך להיות די אפס בשביל להחליט שהוריך יראו את הילד שלך רק כמה חודים אחרי שהוא נולד כי ככה אישתך החליטה

והכי טוב לבוא בטוב...

להגיד להורים של הבעל שממש הייתם רוצים אותם בלידה, אבל יהיה הרבה יותר מועיל אם הם יגיעו חודש אחרי, כאשר ההורים של האשה טסים חזרה ואז הזוג יצטרך את עזרתם ויהיה להם יותר זמן לתת להם תשומת לב...

מאחר ואנחנו לא יודעים מה קורה שם, אולי לבעל יש סיבה להסכים

גם הניסוח של ״היא לא מרשה״ הוא ניסוח שכותבים בפוסטים, לא בהכרח זה בדיוק הניסוח שנאמר בין בני הזוג.

אולי שני בני הזוג מבינים על סמך נסיון העבר, שיש סיבה טובה לחשוש שנוכחות ההורים של הבעל לא תעשה טוב.
ואולי זה הורים מהסוג שאי אפשר להגיד להם ״בבקשה תגיעו אלינו רק אחרי 10 בבוקר״. אני מכירה הורים שמסוגלים להגיע לביקור גם ב7 בבוקר, לא משנה מה ביקשו מהם. ואז להתנחל בלבבות עד שעות הערב המאוחרות, בלי להבין רמזים שיילכו.

בואו ניתן קרדיט לזוג המאושר, שאם האישה ביקשה ובן זוגה הסכים - כנראה זה לא נובע סתם מרוע לב, אלא יש להם סיבה טובה.

יותר עדיף לתת לזוג להתרגל לחיים עם התינוק הקטנטן, והסבים יגיעו לבקר כשהבית יהיה יותר רגוע ונינוח.

עדיקים

Active member
עוד עצה קטנה שקיבלתי ויישמתי אחרי הלידות

בהתחלה הכל מתהפך הלילה עם היום שעות השינה שלא קיימות כמעט בכלל. תנצלי את העזרה שאת מקבלת להתחזק ולישון ולאגור כוחות לזמנים שתשארי לבד.
אני בשבוע הראשון אחרי הלידה הראשונה קיבלתי עזרה וכל פעם שבאו אליי שלחו אותי לחדר לבד לישון. היינו חסרי שעות שינה וזה עזר לי מאוד.

נומלה

New member
בשבילי זה בלי משפחה מורחבת

לידה (לטעמי) זה אירוע זוגי, סבתות דודות ושאר בני ובנות משפחה מחכים (בבית בארץ!) בסבלנות. וזה היה נכון גם כשילדתי בארה"ב. מה גם שלידה יכולה להסתבך ולהתארך. מצד שני אני הייתי אסירת תודה לנשים הטובות מהקהילה (הניו אייג'ית) היהודית שהביאו לנו כמנהגן המון אוכל הביתה וציידו אותנו בכל מה שצריך לכבוד תינוק חדש. אני ממש הרגשתי שאני לא צריכה המוני בני משפחה שיתרוצצו לי בין הרגליים ושצריך לדאוג להם לקפה בבוקר, וכביסות... בזמן שאני חוזרת הביתה וצריכה לשקם את עצמי ולטפל בתינוק זערורי, וזה בהחלט כולל הורים שלי והורים שלו וכו. לבקר כן. שיגורו אצלך בדירה קטנה? יהיה מענין.

הייתי עם צירי ברקסטון היקס משבוע 28 עד 42.......

לגבי החברה שלך, אם בעלה זורם איתה וחושב שהוריו הם סוג ב ושאין צורך שיראו את הנכד שלהם רק כמה חודשים אחרי הלידה, כנראה הוא יודע למה ואז אין שום בעיה, אולי אם יוולד להם בן בעתיד וגם הוא יתייחס לאיהם באותה צורה הם יבינו איפה היתה הטעות.
היתה בעיה אם בעלה היה חושב אחרת ממנה.
מעניין אם בעוד כמה שנים היא תספר שמשום מה, באופן לא ברור הורי בעלה קשורים יותר לנכדים האחרים שלהם ולא לילדיה, זה יכול להיות מאוד מאוד "מפתיע"
לגבי כניסה לחדר הלידה?
רק בעלי והצוות-נקודה
כל מי שרצה להיות קרוב אלינו חיכה בחוץ.......ראה את התינוק אחרי שנולד, ראה אותי כשעברתי מהתאוששות לחדר.....והלך הביתה.
היה כיף ונעים להרגיש שאוהבים ודואגים לנו.

ruven7

Active member
מעולם לא הבנתי את הצורך של הסבתות הטריות להידחף

לחדר לידה.
יולדת זקוקה לסביבה רגועה ואנשי הצוות והבעל אם רצונה.
זהו.
בלי לחץ,בלי כלום.

mykal

New member
שני חלקים בתגובך,

עם החלק השני--שיולדת זקוקה לסביבה רגועה וכו'
מסכימה מאוד. זה נכון.

החלק בראשון--לא נעים--
הסבתות נדחפות? או רוצים שהן תעזורנה? מה הרעיון לעזור בשלט רחוק?
רק במה שנדמה ליולדת שכך יותר נוח?
הסבתא לא עובדת אצל ילדיה, היא מעורבת רגשית. ועושה כפי יכולתה
וכדיי לא להפריע או לנדנד, גם לפי הבנתה.

אי סבתא האחרונה לעשות מה שלא רוצים--
אבל האוירה בשרשור כאילו אני מעיקה--לא נעים.

ruven7

Active member
אני מתכוון לסבתות שמתעקשות להיכנס לחדר לידה

ולא משנה מה.
בלי קשר לרצון היולדת.
"זה הנכד/הבת שלי, אני רוצה להיות שם"
היו דברים.וכשמסבירים שלא ניתן,עצבים.

mykal

New member
זה נכון ל כל כפיה,

ועל כל הדחפות גם אם נדמה שנאמר בעדינות.
אם מישהו לא יכול לסרב לנוכחות האחר--כי הוא נדחף,
זה מכוער.

ruven7

Active member
נכון

והיו כתבות בנושא האימהות המתעקשות להיכנס לחדר לידה ואף לתעד בנייד את הלידה שבסך הכל,נודה,לא מחזה נעים במיוחד.
פשוט לא מוכנות לשמוע לא ולעתים צריך להפעיל לחץ כדי שלא ייכנסו.

מה יש לסבתות לעשות בחדר הלידה אם היולדת לא רוצה בהן?

לידה זה ארוע של היולדת, לא של המשפחה.
יש נשים שלא מתאים להן שייגעו בהן, יתנו להן עצות או אפילו יסתובבו לידן, בשעה שהן כואבות את הצירים. המשפחה המורחבת חייבת לכבד את היולדת בסיטואציה של הלידה, ואם המשפחה לא מבינה את זה ונדחפת, מותר ליולדת (ולבן זוגה) לבקש, אפילו לדרוש, שלא יגיעו לחדר הלידה.
יש מספיק זמן לבקר במהלך האשפוז בן היומיים בבית החולים, וחיים שלמים לבקר את התינוק בבית, כשהיולדת כבר לא במהלך צירים, וגם אז - בצורה שמתחשבת בשגרת היום של המשפחה החדשה, אבל עדין מכבדת את המשפחה המורחבת.

mykal

New member
התפרצת לדלת פתוחה,

אני הייתי זו שכתבה שאין צורך בחדר לידה באף אחד.
מלבד אנשי טיפול,
ומיד אבחנו את הקשר שלי עם בעלי וכו'.
אז אני האחרונה שחושבת שצריך כאמא/חמות להכנס לחדר לידה,
ואפילו לבוא לבקר אפשר לתאם ולא להכביד.לא ביקור ארוך.

סליחה על הטעות

קראתי את התגובה של ראובן, עכשיו חזרתי לתגובתך המקורית ואני מתנצלת.

לשאלותיך המקוריות

למדתי, שעבורי נוכחות נוספת לא תורמת למעמד, אלא אפילו להיפך, כך שאחרי הלידה הראשונה היה ברור מראש שלא תגענה, ובסופו של דבר הן גם לא היו מספיקות ;)
לו אני בן-הזוג של חברתך לא הייתי מקבלת את הדרישה ברוח טובה. כיוון שמדובר בביקור ארוך ולא ב'קפיצה' בארץ, לגיטימי לבקש שלא יגיעו בשבוע-שבועיים הראשונים, כשהיולדת עדין מתאוששת מהלידה עצמה. אבל חודשיים? אלא אם יש משקעים רציניים, שאנחנו לא מודעים להם מהתיאור הקצר - זה ממש מוגזם.
&nbsp

ברקורעם

New member
התרגשתי לקרוא שאת מצפה

התייתמתי לפני שהריתי כך שלא היתה לי דילמה, לגבי חמותי אפילו לא עלה בדעתי... חחחח

איזה כיף, שתלדי בזמן בידיים מלאות ובקלות יקרה. !

למעלה