"אמא תקני לי...

"אמא תקני לי...

כיפה!" כן... היינו היום בבני-ברק, קנינו חנוכיה , ועוד כמה דברים, ופתאום, הגיעה הבקשה: "אמא, תקני לי כיפה!" להוסיף עניין על עניין, הבקשה לא יצאה מפיו של ג'וניור, אלא מפיה של קטינא. לג'וניור יש כפה, שהוא חובש כשהוא הולך עם סבא לבית הכנסת... אז מה תגידו? מה אני הייתי צריכה להגיד?

איפה הדילמה?

למה קטינא לא יכולה לקבל כיפה? ולמה שלא תלך גם היא עם סבא לבית הכנסת (לא שזה מחויב המציאות שאכן תרצה בכך רק כי ביקשה כיפה)? ואם כבר - אז תקני לה כיפה אדומה.

חברה שלי בת 32

יום אחד הלכה לחנות חרדית ואסור להכנס לשם בלי חצאית(היא באה עם אח שלה לעזור לו) אז היא שמה כיפה על הראש ונכנסה (היא כמובן נערית כזאת אבל יש לה סממנים נשיים בכל זאת) לא נשמע ציוץ. לדעתי זה דומה לדילמה של אושר והשמלה.כיפה היא לבוש גברי בחברה שלי לפחות.וגם אומרת עליך משהו מבחינה חברתית.

ברור שכיפה היא סממן גברי, אבל

למה לא לאפשר לילדה בת 5 לחבוש כיפה? בכל תחום אחר בחיים יש ניסיון ליצור שיוויוניות רבה ומובנת מאליה, אז למה פה לא? חוצמיזה שאפשר בכלל לפתור את כל ההתלבטות ולהתייחס לזה כאל תחפושת, כמו בנים לובשים שמלה ומכריזים שהם מלכה, לא?

לא אמרתי לא אמרתי שזה בדיוק

כמו שימלה לבן.לגבי זה היה דיון ארוך ולא היה ברור ש..למה לא. וגם זה גם אומר שהיא הוא דתים אני חושבת שאפשר להבהיר לקטינה שזה מה שזה אומר מבחינה חברתית ושתעשה מה שהיא רוצה א5חיין שלי שהוא לא דתי בכלל חשב שציצית זה דבר יפה והלך זמן מה עם ציצית אני מכירה ילד חילוני לדמרי שגידל פאות מסולסלות כי זה יפה- כמובן שכולם חשבו שהוא מאוד דתי (זה היה די משעשע לראות איך מתיחסים לילד דתי אחרת)

פרח7

New member
כמו שמתיחסים אחרת למבוגר עם כיפה

יש אנשים שמפנים את כעסם על הכפיה הדתית והפוליטיקה של העסקנים הדתיים לאנשים הדתיים ברחוב. כמו הבדיחות בסגנון "דרוס כל דוס והשמד כל חרד" כמובן שאף אחד לא לוקח ברצינות את הבדיחות ודורס דתיים, ובכל זאת הבדיחות לא באות מאהבה.

ואני דווקא חשבתי

שמשום מה אצלינו לחובשי כיפות מתייחסים באיזו תוספת כבוד קטנה... אולי זה שונה מעיר לעיר? ואת הבדיחה על הלסבית והווזלין כבר סיפרתי?

אז הנה אני סופרת:

סוקר מטעם חברת תרופות, עובר מבית לבית במסגרת סקר על שימוש בווזאלין. בבית אחד פותחת לו את הדלת לסבית חטובה. "סליחה, אני עורך סקר לגבי השימושים שא/נשים עושים בווזאלין" - אומר הסוקר. "בבקשה" עונה לו החטובה, " אנחנו משתמשות בו לשיפור חיי המין שלנו." "הו" כך הסוקר ההמום, "ידעתי שהומואים עושים את זה.. אבל, לסביות???" "כן.. " עונה הלסבית. "ואם אתה כ"כ סקרן , אני יכולה גם לפרט: אנחנו מורחות אותו על ידית דלת חדר- השינה שלנו, כך שהילדים לא יוכלו לפתוח אותה בלילה!"

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אסור ככה לספר לזקנות בדיחות ללא אזהרה. מרוב צחוק החתול נבהל ואני התחלתי להשתעל ולראות כוכבים... (תראו גם ממה זקנות רואות כוכבים...)

החתול נבהל???

אולי במקרה הוא גם קפץ מרוב בהלה למטה, חמש קומות בלי מעלית??? לא? נו... אי אפשר להצליח תמיד...

tookmy

New member
מממ גם אם הוא

היה נופל כנראה שלא היה קורה לו כלום, חוץ מהלם קטן. חתולתי האהובה והקודמת זצ"ל נפלה פעם מקומה שלישית גבוהה כמו רביעית, על מדרכה קשה בתל אביב וחייתה עוד שנים אחר כך, ופגשתי אחש שנפל מקומה שמינית כנ"ל. כן, לשמחתנו הם שורדים הרבה יותר מכלבים.

tookmy

New member
מממ גם אם הוא

היה נופל כנראה שלא היה קורה לו כלום, חוץ מהלם קטן. חתולתי האהובה והקודמת זצ"ל נפלה פעם מקומה שלישית גבוהה כמו רביעית, על מדרכה קשה בתל אביב וחייתה עוד שנים אחר כך, ופגשתי אחד שנפל מקומה שמינית כנ"ל. כן, לשמחתנו הם שורדים הרבה יותר מכלבים.

נועה רז

New member
ואני...

ילדה קונסרבטיבית מבית טוב, הלכתי עם כיפה בגיל חמש. דווקא יצאתי יופי. (לדעתי)

הדילמה?

כי כיפה זה לא "עוד פריט לבוש"... זה סוג של "מדים". זה אפילו יותר משמעותי משמלה, כי היא חלק מדת, ולחבוש כפה לראש בת, זה אפילו קצת לפגוע במאמינים... וגם - בלב חנות חרדית, כשבת מבקשת כיפה, בגלל שהיא בת חמש, זה העלה חיוך על שפתי כולם.. אבל, חיוך שנובע מזה שהם לא העלו על דעתם שאני באמת אקנה לה...

אז...

האמת? השתפנתי. קניתי שתי כיפות והכנסתי מייד לשקית. בחוץ, ביקשתי ממנה להתבונן, ולראות שרק לבנים יש כיפות או כובעים על הראש. הסברתי לה שבני ברק היא עיר שכולה דתיים, וככה נהוג אצלם, ולכן לא תקבל את הכיפה עכשיו, אלא רק כשנצא מבני ברק. ברגע שהאוטו חצה את גבול ר"ג בני ברק, (ממש לא קשה לזהות), מייד היא אמרה:"אני רוצה את הכיפה שלי!" וקיבלה. (ופה, אני בסוד שואלת: איך הנחיתה של השבלולית? היא עוד ישנה?)

למעלה