"אמא תקני לי...

לפגוע במאמינים?

לא יודעת. בפעם היחידה בחיי שהייתי בבית כנסת רפורמי (בחגיגית בר-מצווה מקסימה ומרגשת של בןדוד) ראיתי רבה חובשת כיפה ונערה מדהימה בת 13 (גם היא בכיפה) שעברה שנה לפני כן את הטקס בת המצווה שלה ולכן היא זו שהדריכה את בןדודי בטקס שלו (קשה לי לתאר כמה זה היה מקסים וטבעי). כשהסתכלתי על חברי קהילת בית הכנסת ראיתי מולי אנשים בעלי אמונה חזקה ואמיתית - אמונה שלא נראית כאילו נובעת מכוח ההרגל, מהיעדר מחשבה, לא אמונה מתוך חרדה כמו אצל חרדים, אלא אמונה של מי שבחרו לעצמם את הדרך בכוחות עצמם ונהנים ללכת בה. לא התכוונתי לאצת פה בשיר הלל לזרם הרפורמי, אבל לא נראה לי שילדה בת 5 בכיפה אמורה לפגוע במי שאמונתו אמיתית.

יפה אמרת מיז פיגי

כשמנסים להתנתק ממשהו (מנהגים דתיים מפלים) נראה לי שיש שתי אפשרויות - שלילה טוטאלית (מה שאנחנו עשינו) או הכלת המנהגים על כולמן ללא יוצאים מן הכלל. אנחנו מנסים לשמור על מסורת תרבותית היסטורית ללא סממנים דתיים. ובגלל התחושה שלנו בעבר של המצאת הגלגל פשוט יצרנו לנו את החוקים שלנו. את המסורות שלנו. מבלי לפגוע באף אחד (נניח...)

לא להגיד...

פשוט לקנות כי זה סתם פריט שאפשר להחליט שהוא יפה.. ומה הוא בעבורנו כמבוגרים?זו שאלה אחרת ולא רלונטית...

עוד משהו

פעם חברה שלי אמרה שהיה מפגש נדמה לי בעשירון האחר ודיברו על איך התיחסו אלינו כילדים. כלומר איך התיחסו לבנים שהם קצת נשיים ואיך התיחסו לבנות שהיו תום בוי. ובכן התברר שהבנים מאוד סבלו והבנות היו תמיד מלכות הכיתה או מאוד מוערכות מה שמראה לדעתי על היחס השובניסטי בן זה בסדר בת לא. מה זה קשור ? זה קשור לזה שברור שבנות יכולות ללכת עם בגדים של גברים אבל לא להיפך. יש יותר קבלה לבת עם כיפה מאשר לבן עם שמלה.

ניראה לי

שגם היום בזוגיות חד מינית קל לחברה לקבל זוג נשים לסביות מאשר זוג גברים הומואים..כך שכניראה שזה משהו עמוק שהחברה עוד לא העיזה ליגוע בו לעומק...ובטח לעם היהודי יש עם זה קושי גדול יותר.. ותקני אותי אם אני טועה?

אני לא יודעת

אני לא מכירה כל כך לעומק דתות אחרות.ואני מאוד מסכימה איתך גם לגבי קבלה של לסביות והומאים. לגיסי שבא ממשפחה נוצרית אין שום בעיה עם קבלה לא של הומואים ולא של לסביות וגם לא למשפחה שלו שהיא נוצרית לוטרנית דתית. לעומת זאת בגרמניה הנאצית די רדפו את ההומאים מה שכן הדת נמצאת תמיד כמה דורות אחורה בכל ובעניני נשים גברים בפרט לציבור דתי לאומי הפמיניזים כבר הגיע. בעניני בגדים דווקה לכולם אסור אסור לאשה ללבוש בגדי גבר ולגבר בגדי אשה . למרות שאפשר לראות כמה חרדים שלובשים מעין שמלות כאלו.

לצערי באיסלם יש את כמות

האיסורים הגדולה ביותר לגבי כל דבר. והם לא מאפשרים לאף שינוי לחדור פנימה. חבל.

אבא גאה

New member
אני חושב שאנטי חמור יש בכל

הדתות הגדולות באיסלאם ובכמה מארצות האיסלאם יש חוק שהוא חוק דתי אשר מאפשר את הענישה החמורה הזו. בואו לא ננסה לדמיין מה היה עונשינו לו היינו חיים במדינת דת....

אורי 0

New member
קשקוש

וסליחה, אבל אני "קצת" מבין בזה. האסלאם לא אוסר על משכב-זכר יותר מהיהדות (סקילה, כרגיל...), והם בהחלט "מאפשרים" לשינויים לחדור פנימה. הפמיניזם הדתי היהודי זה כלב לעומת הפמיניזם האסלאמי. אפילו הרדיקלים הגדולים ביותר הם בעצם רפורמיסטים. (אופסליחה, כלב זו חיה טמאה, בשתי הדתות) מה שכן, החברה האסלאמית יותר שמרנית מהחברה היהודית. להערכתי פשוט מפני שהיהודים הגרו מארצות המוצא בהם ניהלו חיים שמרניים לארצות מפותחות. ומי שלא היגר איננו... פרט לעולים מרוסיה, שהיחס שלהם להומוסקסואליות לא פחות גרוע.

קישקוש בלבוש (אפשר להמשיך

ככה) סליחה. אבל קצת מפריע לי כשאומרים על מה שאני אומרת קשקוש. אין פה שאלה של הבנה. אפילו אם אתה האםאמא של המוסלמיותים אני מדברת על מה שאני רואה. האיסלם ידו קשה על 99.9 אחוז מהמוסלמים. הכל שמרני יותר. וכמה שתגיד שאתה מבין יותר זה לא ישנה את העובדה.

תלוי... (ההומו?)

אם כשאתה מתייחס לדת כלשהי, אתה מתייחס לטקסט המקורי הכתוב, או לדת כפי שהיא מונהגת ע"י המנהיגים הדתיים בתקופה נתונה. בימנו, אין הרבה רבנים שבפועל יציעו לסקול הומואים... יש בהחלט הרבה אנשי דת מוסלמים שמתכוונים לכתוב כלשונו. והם אכן ממשים אותו. כך שהדת, כפי שהיא נהוגה בפועל, היא המדד המשמעותי בעיניי.
אצל הנוצרים יש כבר אנשי כמורה הומואים מוצהרים.
אצל היהודים, הקיצוניים שבאורתודוקסים יציעו כל מני דרכים "לתקן" הומואים, אבל לא יציעו מוות - בפועל כמשהו מעשי, והרפורמים והקונסרבטיבים - מנגד, (גם הם חלק מהיהדות, אתה יודע...) אפילו חלקם יסכימו להשיא הומואים ולסביות...
אצל המוסלמים... לא הייתי מציעה לך לנסות בעצמך
. (אפילו שהעלבת את דרורית.. מה שאומר עליך שאתה איש אמיץ הרבה מעל לממוצע...)

אורי 0

New member
זה לא "אצל היהודים"

זה במדינת ישראל, בארה"ב, במדינות שנהנות למעשה ממאבק שהתחולל במערב אירופה במשך מאות שנים ותבע קרבנות רבים, ובעקבות כך החברה פתוחה (יחסית). יש אנשי כמורה רבים, בארה"ב ובאירופה, שהיו שמחים להעלות הומואים על המוקד או לפחות להכניס אותם לכלא לשנים רבות, הם פשוט לא יכולים פוליטית. ולדרורית: לא "יד האסלאם" קשה. יד המוסלמים הקיצוניים קשה על מוסלמים אחרים. אלה תנועות עממיות שזוכות לתמיכה רחבה, מכל מיני סיבות (בין השאר מפני שתנועות השמאל שקדמו להן דוכאו באכזריות, בין השאר בהשראת המערב הנאור). וכן, מותר לפעמים להבין על מה שמדברים. כמות הסטראוטיפים על האסלאם שמתעופפת באויר לא היתה מביישת אנטישמים באירופה של סוף המאה ה19. המטרה היא פשוטה: ליצור אוירה של "מלחמת בני אור בבני חושך", ולמנוע מאיתנו לשאוף לשינוי במדיניות המערבית.

נכון. האיסלאם נאור.

מאוד נאור. נאור עד כדי כך שאני אלך חופשי ברחובות פקיסטן, אפגניסטן, איראן, מצריים, ערב הסעודית, הגדה המערבית, עזה. כמה זמן ייקח עד שיחסלו אותי? שנייה? שתיים? הכל בשם הנאורות. ואלו שיהרגו אותי לא קיצוניים. הם סתם הולכים בזרם. ברוב המקומות הנוצריים אולי יחשבו להרוג אותי אבל לא יעשו את זה. וזה חביבי, הבדל בין חיים ומוות. משום מה ההבדל הזה חשוב לי. לא איכפת לי שזה רק "קומץ" קיצוניים. כמה נחמד להציג את זה ככה. העובדה ש=99.9 אחוז הולכים אחריהם עושה גם אותם לקיצוניים. ולא נראה לי שאתה גם תוכל ללכת חופשי במקומות האלה. אבל אם אתה רוצה - אתה מוזמן להעריך את הסטראוטיפים הנוראיים האלה בעצמך.

אני לא יכולה לישון...

כי אני סורקת את האינטרנט בקדחתנות, ומחפשת מראה מקום, להומו יהודי (או לסבית יהודיה) שהוצא להורג, ע"י יהודים. יש?

ידעתי שתבואי לעזור...

נו.. בהשוואת חומרת היחס כלפי הומואים, אצל המוסלמים יש די הרבה מקרים מתועדים של הוצאה להורג של הומואים. אז, נראה לי שזה בסיס טוב להשוואה...

למעלה