אכן, משחק מכור...
"החלטנו, אל תבלבל לנו את המוח עם עובדות". אז ככה, יש מליארד ורבע מוסלמים להזכירכן. יהודים - מאית מזה. רוב המוסלמים חיים במדינות עם רוב מוסלמי. יהודים - רק שליש מהם. כל המדינות המוסלמיות הם חברות עולם-שלישי עניות ושמרניות. המדינה היהודית הוקמה על ידי מפלגות סוציאליסטיות. בישוב היהודי בארץ היתה זכות בחירה לנשים כבר ב 1920. בגלל שהדת היהודית פמיניסטית? בולשיט, המפלגות הדתיות התנגדו בתוקף. אני לא חושב שאת תרצחי כל כך מהר אם תלכי ברחוב "במצרים, בפקיסטן וכו'". ברשות הפלסטינית יש לאחרונה גל רציחות על רקע האינתיפאדה. יש קיצוניות, יש ענישה חמורה - אם כי אני לא יודע על היקף ההוצאות להורג. נראה לי שיש לך יותר סיכוי להיות מוצאת להורג על ניאוף בתור אשה מאשר בתור הומו. ואני ספק אם מוציאים להורג לסבית - לדעתי זה לא נחשב עברה חמורה כ"כ (כרגיל). אל תשכחו שקיים גם רצח על כבוד המשפחה - הוא קיים גם אצל לא-מוסלמים באותן חברות (נוצרים, ובעבר גם יהודים). מעניין יהיה גם לבדוק אם הומואים לא נרצחים בהודו, למשל (רצח על כבוד המשפחה קיים בהודו). דרך אגב, הומואים ולסביות נרצחים גם בארה"ב, פחות אבל עדיין נרצחים. בארץ לא רוצחים, רק חוטפים אבנים (הסניף של קל"פ ביד אליהו). השורה התחתונה היא שמדובר במדינות שלא עברו תהליך של חילון, ולכן הדת היא חלק מהמדינה ויש שמרנות חברתית מסוימת. יש גם קיצוניות שהיא ראקציה למודרניזציה. במשך אלף ושלוש מאות שנה נהגו לקיים את חוגי הדת באשר לענישה על עבירות מין לעתים רחוקות מאוד. הסיבה היא דיני הראיות המחמירים: בהעדר הודעה, נחוצים ארבע עדים שראו את האקט. אם אין מספיק עדים, אלו שבכ"ז העידו נחשבים כעדי שקר והם מוענשים בחומרה. אבל גם במקרה של הודאה ביחסים לפני הנישואין הסתפקו לעתים בהשאתם של המעורבים. בפקיסטן ובסעודיה של היום (מדינות שתנחשו מי תומך בהן...) מאוד מקלים יחסית בדיני הראיות - למשל מקבלים הריון כראיה ליחסי מין. בימי הבינים משכב זכר היה מאוד מקובל, ביחוד באריסטוקרטיה, אני זוכר הערה של מרצה על צייר מפרסם שברח מאיראן של המאה ה 17 "עם הנער החביב על השאה". חלק משיריו של המשורר הכי מפורסם בבגדאד של המאה התשיעית צונזרו מהמהדורה המצרית החדשה של כתביו, כי עסקו באהבת נערים. האינטלקטואל כי בולט באותה תקופה כתב ויכוח הומוריסטי בין נערים לנערות, מי אובייקט מיני טוב יותר. אז נכון, זקנתו של האסלאם מביישת את נעוריו. אבל הדברים הם לא פשוטים, לא חד משמעיים, ולצערי קשורים במידה מסוימת במעצמות (כולל ישראל) שהעדיפו במשך שנים לתמוך ברדיקלים מוסלמים מאשר ברדיקלים שמאלנים.