אמונה באלוהים?כיצד אפשרי?

אמונה באלוהים?כיצד אפשרי?

האלוהים שאני מחפש לא רוצח ילדים קטנים בפיגועים! האלוהים שאני מחפש לא נותן לאנשים זקנים למות ברעב! האלוהים שאני מחפש לא נותן לתינוקות למות ברעב! האלוהים שאני מחפש לא נותן למיליון וחצי ישראלים להיות מתחת לקו העוני האלוהים שאני מחפש לא נותן ל700000 ילדים להיות עניים! האלוהים שאני מחפש לא רוצח 6 מיליון יהודים אך ורק בגלל יהדותם! אלוהים שנותן לכל כך הרבה אנשים לסבול הוא לא האלוהים שלי!!!

at22

New member
../images/Emo35.gif

אז בשביל מה אתה משתמש ב"שאני מחפש"? טוב, שיהיה. חבל עלייך.

at22

New member
בסדר.

חבל עלייך כי אתה מדבר שטויות תוך חילול שם ה', שהוא חטא נורא. חבל עלייך כי אתה לא מאמין, וכדבריך, גם לא מנסה לחפש ולהאמין. חבל עלייך שלמרות שיש לך אלוקים- אין לך אלוקים. אממ.. נראה לי שדי הפכנו את הפורום לפורום שעוסק בעינייני דת ואמונה

אני לא יכול לחלל את השם כי אני לא

מאמין שיש שם אף פעם לא אמרתי שיש לי אלוקים וזה שחבל עליי שאני לא מאמין זה די תלוי בעייני המסתכל לא ?

at22

New member
זהו בדיוק מה שחבל.

כנראה שאתה עד כדי-כך לא מאמין, שאתה מחלל ולא יודע שזה מה שאתה עושה, ויותר גרוע- גם לא אכפת לך שאתה עושה את זה. זה לא תלוי בעיני המסתכל כי, מצטערת, אין פה שני צדדים ולא שום הבעת דיעה מצידי. יש אלוקים, זו עובדה קיימת. ואני מרגישה רע רק מלכתוב את זה, הרי זה בכלל לא אמור להיות בספק.

Diableror

New member
אני גם מרגיש רע

כי קשה לך לקבל אמונה של מישהו אחר,ובנסיון לצאת "צדיקה"(הרי,אם "חילול" השם זה חטא,זה בוודאי גם עובד ההפך-מכאן שצידוק השם זו מעלה) לא אכפת לך לזרוק עלבונות על ימין ועל שמאל. אם הפורום הזה הופך לפורום "דת ואמונה" זה בגלל צרי מוחין שכמוך,ולא בגלל האתאיסטים שפה. Diableror

at22

New member
חוצפן.

אין פה שום ניסיון מצידי לצאת צדיקה. אתה לא יודע מהם ה"מניעים" שלי. אפשר לחשוב מה כבר עשיתי שאתה קורא לי צרת מוחין. לא ניסיתי להעליב [או לא הצלחתי בכך, אני מקווה] אף אחד. תתבייש. תחשוב לפני שאתה מחליט להתקיף ולקלל ככה אנשים.

Diableror

New member
../images/Emo178.gif

קפצי לי,בתור אחת שמכל הודעה שניה שלה אפשר להקיא מכמות היהרות,אני לא חושב שיש לך זכות דיבור לגבי חוצפנים. Diableror

at22

New member
בסדר, אתה צודק.

אני טועה, וגם צרת מוחין, מעליבנית ויהירה.

הרֵעוּת

New member
אור.

אנשים אומרים דברים שמפריעים לנו ופוגעים בנו, כאנשים מאמינים. לא העלנו את הדת והאמונה, אחרים העלו, וסה"כ ענינו להם.

irashady

New member
כמו שזאת הבעת דיעה מצידך

גם זכותו להביע את דעתו לא בשביל כולם זאת עובדה כמו שזה בשבילך.. יש אנשים שלא מאמינים... ותאמיני לי שיש הרבה... למשל כמוני, ואת עדיין לא יכולה לאלץ מישהו שיאמין במה שאת מאמינה דיי לנסות כל הזמן להתסיס... זאת החת הסיבות שאני כ"כ ש-ו-נ-א-ת חרדים!! מה זה עניינך במה הוא מאמין?! תחיי באמונה שלך וזהו!

at22

New member
טוב, אין עם מי לדבר.

למה את מתנפלת? מילא, הייתי מבינה אם אני הייתי מתנפלת לפני, ואז אולי ההתפרצות שלך הייתה מובנת, אבל אני לא התנפלתי, לא ניסיתי להתסיס או לאלץ מישהו שיאמין במה שאני כן. איפה בדיוק ראית את זה? [עזבי, שאלה רטורית]. שיהיה לך יום טוב

irashady

New member
פה

"זה לא תלוי בעיני המסתכל כי, מצטערת, אין פה שני צדדים ולא שום הבעת דיעה מצידי. יש אלוקים, זו עובדה קיימת."

at22

New member
נו?

אז אני כתבתי את דעתי, בתגובה למה שגיא אמר. אין פה שום דבר מעבר. אם שמת לב, השאלה הראשונה ששאלתי הייתה אם הוא באמת מחפש. ואז עניתי לשאלה שלו. את שונאת חרדים, ולמרות שאני לא חרדית- אין טעם בדיבור בינינו אם את כ"כ שונאת.

למעלה