אמונה באלוהים?כיצד אפשרי?

גיא כנס רגע../images/Emo77.gif

זה לא שאתה מאמין באלוהים, סבבה לך, אבל יש אנשים שכן, אתה סתם פוגע בנו בדברים האלו שאתה אומר, זה פורום על המסע לפולין, מה הקרש עכשיו לאלוהים? אני מבקשת ממך להפסיק עם זה!

Diableror

New member
well...

זה גם נכון,וזו לא הפעם הראשונה שאתה משאיר הודעה כזו. Diableror

Lp Fairy

New member
המממ

או קיי תדמיין עולם שבו הכול יופי טופי.. אף אחד לא מת (חוץ ממוות טבעי או שגם את זה אתה מחשיב..?) אף אחד לא מתחת לקו העוני כולם עשירים ם בתים יותר מפוארים מהרצליה פיתוח.. הכול מושלם..כיף לך בעולם הזה..?

לא קשור אני לא תמים ואני יודע

שהעולם לא מושלם אבל "בתור העם הנבחר" אלוהים צריך לשמור על עמו לא ? אבל שוב זאת רק היתה הדגמה למה אני לא מאמין ורק המחשה ואני יודע שהעולם לא מושלם וגם בגלל זה שהיא שאלה אותי אם אני מחפש את האלוהים עניתי לה שלא כי אני יודע שלא יהיה כזה דבר שיוכל לעשות טוב בעולם הזה

mayamoreno2001

New member
אוקקי..

כמה דברים אני דיי בדעה שלך שאין אלוהים ולא יעזור לך at22 אלוהים לא קיים ולא יהיה קיים תחיי עם זה... זה אולי כואב אבל אין מה לעשות....

למה לדבר ככה??../images/Emo77.gif

היא מאמינה באלוהים, את לא, אזל להגיד: "אלוהים לא קיים ולא יהיה קיים תחיי עם זה"
לא במקום

צודק....

תשמע אני לא מאמינה באלוהים אני לא חושבת שאם אני כותבת את השם המפורש זה חטא כי אני פשוט לא מאמינה שקיים דבר כזה לכן בשבילי זה כמו להגיד את שמי. אני לא חושבת שאני שונאת דת כמו שמישהי הגדירה אותנו השמאלנים, פשוט אני לא מאמינה שיש אלוהים כי אם היה הוא לא היה שומע לקריאות עבדיו בשואה ובהיתנתקות???! ואני מכירה את הטענות שזה עונש לעם ישראל אני פשוט לא מאמינה בהם... נ.ב זה לא פורום דת זהכ פורום המסע לפולין די להפוך אותו לפורום דת..............

שוב לא ניסיתי לפגוע באף אחד

ובאמת במי שפגעתי אני מתנצל אך זוהי השקפת העולם שלי ושוב במי שפגעתי אני מצטער

lihi r

New member
צודק ולא צודק...

אני די מתנדנדת עדיין בין הדעה שיש אלוהים לבין זו שאין. אני מאמינה שלא יכול להיות שאם יש אלוהים אז למה הוא פוגע בנו ה"עם הנבחר" כל כך הרבה. מצד שני אני כן מאמינה שיש משהו אבל לא יודעת מה

הרֵעוּת

New member
../images/Emo31.gif

כנראה שזה הפך להיות פורום "אני לא מאמין באלוהים, ומשמיץ אותו בכל מאורע אפשרי" ולא פורום "המסע לפולין". שאלת - ניסינו לענות. אתה רואה את מה שאתה רוצה לראות. אי אפשר בכוח.

אני יודעת שזה לא המקום

אבל אם כבר, אז אני גם אגיב (ברשותכם). בוא נניח שיש אלוהים. מי החליט שהוא צריך לדאוג שיהיה טוב? איך אתה יודע מה זה בכלל טוב? אנחנו (בני אדם בכלליות) יוצאים מנקודת הנחה שמוות זה רע אבל אתה לא יכול להיות בטוח, זה שמישהו נתלש מהעולם הזה וזה כואב לנו, לא אומר שהוא הולך למקום רע, שהוא מסכן. באמונה היהודית- הוא הולך למקום טוב יותר. ("עולם שכולו טוב" זה אחד הביטויים) עוד יסוד מהאמונה זה שייסורים מוחקים לאדם חטאים (אני לא אתחיל לתת הסבר ארוך ומייגע אלא רק נקודות). אם יוצאים מנקודת הנחה שמי שיש לנשמה שלו דברים לכפר עליהם-יילך לגיהינום לייסורי נצח (נצח-לא זמני כמו העולם הזה) אז אלוהים בעצם נותן דרך לצאת מזה..הנשמה סובלת בעולם הזה, מכפרת בעצם על חטאים, ואחר כך עולה לעולם טוב לנצח. אז למה להחליט שאלוהים רוצה בכלל לעצור את הסבל? זו דרך ההתנקות של הנשמות שלנו, ומבחינת האמונה הכללית- זו דרך פשוטה וקלה לצאת מעניין הסבל הנצחי.. על קצה המזלג כמובן (ובודאי ישמע טיפשי למי שלא מתעמק בזה)

nofar 250

New member
חפיפניקית..

בני אדם חושבים שמוות הוא רע כי הם אגואיסטים.. הם חושבים על כמה יהיה להם קשה בלי המת וזה רע להם.. חוצמזה שבטרגדיות כמו למשל ילד בן 5 שמת מכל סיבה שהיא המוות הוא רע מה בדיוק הוא הספיק לעשות בחיים שלו? ומי אמר שהעולם שכולו טוב הוא טוב? דבר שני.... למה צריך לתת דין וחשבון לאלוהים? מי הוא שיגיד לי במה חטאתי ועוד יעניש אותי תודה באמת שהוא נותן לי דרך לצאת מייסורי נצח... לדעתי זה משו שהרבנים המציאו כדי למנוע חטאים בעולם הדתי..וכדי להבטיח את השליטה שלהם....כולם יהיו טובים כולם ירגישו רע עם עצמם כשהם חוטאים וככה אף אחד לא יערער על המקום של הרבנים הגדולים (שהם אגב הכי מושחתים בעולם...) דבר שלישי... נכון שזה פורום מסע לפולין... אבל המסע הוא לא העיקר... חלק מכל ההשקפה של כולנו לגבי השואה והמסע נובעת מהאמונה שלנו.. למה לא לדבר על זה?? לדון על זה (בלי להעליב כמובן...)?

mayamoreno2001

New member
טוב לדעתי

צריך לסגור תנושא הזה כמו שכבר אמרו אנחנו פורום המסע לפולין ולא פורום אחר אז נדבוק בזה.. יש אנשים שמאמינים באלוהים ויש אנשים שלא איש איש באמונתו יחיי.. זה מוטו של החיים... אז חברה אנחנו עדים חברה למרות הכל אז בואו נשאיר את זה בצד... למרות שיש לזה קצת קשר לשואה..

"למה לא לדבר על זה?"

כי אני לא משתתפת קבועה בפורום ורוב המשתתפים פה(קבועים אני מניחה) התנגדו לקיום דיון על אלוהים בפורום הזה אז אני מכבדת את זה. חוץ מזה, כל אחד ואמונתו שלו, אני מכבדת את כל הדעות/מחשבות/רגשות. ולא לבוא אליי בטענות כאילו אני נציגת אלוהים.

לפי דעתי השואה ואמונה הולכים ממש

ביחד אז לדבר בפורום המסע לפולין על אמונה על אלוהים על הא ועל דת זה אפשרי ולא צריך להגיד להפסיק כי לא נוח לשמוע את הדברים אנחנו חיים בעולם שלכל אחד יש את הדעות שלו ולא תמיד אנחנו מסכימים אבל עדין אנחנו צריכים לשמוע אותם ובמיוחד על הדת שהדת מחוברת בצורה כל כך חזקה לנושא השואה אז לפי דעתי כן צריך להמשיך את הדיונים האלה אני לא אומר שרק על זה אבל חלק בלתי נפרד זה דת וצריך לדבר על זה

לי אין בעיה לדון בזה אבל יש פה

מנהלים ומשתתפים אחרים שאולי יתנגדו, רצוי שהם יסכימו לזה.

Diableror

New member
זה נכון

אבל המון דברים מתקשרים למסע לפולין,חוץ מאמונה-תרבות פולין,אמ טי וי 2,אוכל וכ'ו. לכל אלה יש פורומים,וגם לנושא האמונה יש משכן-"תאולוגיה ודתות שונות"(בדר"כ יש שם יותר חברי כתות מאשר אנשים רצינים) ופורום "שואלים את הרב". Diableror

למעלה