אמונות טפלות

אפרת1967

New member
תוספת

מדברי אולי משתמע שאני מתעניינת כמו איזו אנתרופולוגית בכל מי שחי לפי התפישה היהודית. אז רק כדי להיות הוגנת (כלפי עצמי!) אני רוצה לומר שאמונות (ואי-אמונות) מעניינות אותי ולא רק זו שלך. אז אל תשוויץ!!!!

אפרת1967

New member
אני יודעת... ולכן

אני מחפשת אמונות טפלות שכן קשורות אליה. בינתיים לא מצאתי. אני לא נכנסת כרגע לטענה שלך שהדת היא-היא האמונה הטפלה כי בכך אני מבטלת את המקום בו אני מחפשת ולא זו היתה מטרתי בשאלה. אפשר להמשיל זאת לחיפוש של פסקה מסויימת בספר (נגיד... "ג´ין אייר")אותו איני יודעת בעל פה ומכיוון שעדיין לא סיימתי לגמרי את החיפוש הזה אני לא מתכוונת להכריז על הספר כלא קיים או כבלתי רלוונטי.

זאת לא פסיקה חדשה

זוהי הלכה שניתן למצוא בקיצור שולחן ערוך. הייתי מפנה אותך לסעיף המדוייק אך לצערי אין לי זמן כרגע.

יאנוס

New member
מחייך: האם אתה מתכוון לגבר בין נשים

אם כן אשמח לדעת היכן מופיע. למיטב זכרוני היה זה עובדיה שפסק. אולם איני מתמצאת ברזי היהדות או בפסיקות של "החכמים". (וסליחה על המרכאות זה משום שאיני חושבת שהם חכמים כלל וכלל. האם זו חוכמה לפסוק כי אם אנו שמים את שקית התה בתוך מים רותחים זו עבודה אבל אם אנו שופכים את המים הרותחים על השקית הרי זו לא עבודה. או אולי הפסיקה היתה להיפך? הרי אדם חכם היה פותר קושיה זו בהומור ולא ברצינות.

יאנוס

New member
מחייך: האם אתה מתכוון לגבר בין נשים

אם כן אשמח לדעת היכן מופיע. למיטב זכרוני היה זה עובדיה שפסק. אולם איני מתמצאת ברזי היהדות או בפסיקות של "החכמים". (וסליחה על המרכאות זה משום שאיני חושבת שהם חכמים כלל וכלל. האם זו חוכמה לפסוק כי אם אנו שמים את שקית התה בתוך מים רותחים זו עבודה אבל אם אנו שופכים את המים הרותחים על השקית הרי זו לא עבודה. או אולי הפסיקה היתה להיפך? הרי אדם חכם היה פותר קושיה זו בהומור ולא ברצינות.

dar האחת

New member
דת זו באמת אמונה טפלה

אבל אמונה באל ללא ריטואל זה כבר משהו אחר. אמירתי אינה גורפת זו דעתי. אל נא תמנע להכנס לדיון גם כאשר האמירות נראות לך גורפות. אני רואה בזה איזו בריחה. תתיחס ענינית לדעתי. הוכח לי שאני לא יודעת מה שאני כותבת שדברי אינם דיברי טעם אבל הראה נא לי מדוע.

masorti

New member
אין לי מה להגיד.

את נותנת לגיטימציה לאמונה ביישות ערטילאית שבראה עולם אך לא תובעת כלום מהאדם. נשמע כמו דאיזם או פאנתאיזם. לכל היותר הדת הבהאיית. אני מאמין באל בגרסתו היהודית. היות ואין דרך להוכיח אחת מהאופציות הרי שאין לנו מה לומר זה לזה. שנמשיך בריקוד מעגלי של "אתה מאמין באמונה טפלה"... לא נכון... "אתה מאמין באמונה טפלה".. לא נכון....? אני לא רואה במה אפשר להמשיך לדון.

אפרת1967

New member
גם אני רוצה לדעת...

על ישות ערטילאית שבראה עולם ומיד אחרי זה נשענה לאחור, הדליקה סיגריה ואמרה לעצמה... "ועכשיו, מה שיהיה-יהיה... ממילא סתם שיחקתי קצת בבוץ ואני, מה´כפת´לי אני - NEXT!!!". אם כבר ישויות ערטילאיות אז מה הסיפור שלהן? מה הן רוצות? ולמה? לא?

masorti

New member
אם הייתי מבין את שיקוליו של האל...

עד תומם - הייתי שווה מעלה אליו. אז איני יכול לענות לך מדוע אכפת לו מדבר א´ ולא מדבר ב´. אפשר לנחש חלקית מתוך מה שהוא הואיל לומר לנו בתנ"ך.

אפרת1967

New member
אני דווקא התכוונתי ליישות של DAR

לשלך יש (ברוך השם) רצונות ואידאלים למכביר

dar האחת

New member
אני לא מאמינה בשום ישות כזו

אני מכבדת את אלו שמאמינים. באחד השירשורים האחרים כבר אמרתי שאם אמונה מסייעת לאדם מבחינה נפשית זה נפלא. אבל אני אתאיסטית מוצהרת ולכן אני לא יכולה לתאר ישויות אלא בגדר מדע בדיוני

אפרת1967

New member
אני חדשה בפורום...

והשאלה הבאה שלי היא לא קנטרנית אלא באמת ובתמים - סקרנית. מעניין אותי לדעת במה את מאמינה (אם בכלל) ומה את מגדירה כלא מדע בדיוני? (אם לא בא לך לענות אז לפחות זרקי איזה קישור שמסביר אותך קצת?
)

dar האחת

New member
האמונה שלי לא מתמקדת

בתחום אחד אלא בכמה והיא לובשת צורות רבות. אני מאמינה באנשים מסוימים לאחר שאני לומדת להכיר אותם. ישנם ערכים שאני מאמינה שחיבים להתקיים בחברת אנשים הרוצים לחיות יחד אני מאמינה בתקווה, זו שמעניקה לנו את משמעות המשך החיים אני מאמינה במחקר המדעי וזה משהו על קצה המענה. מהו לא מדע בדיוני, כל מה שאכן מתרחש נראה קיים ומוכח. טלפון סלולרי כשאני הייתי בגן היה בבחינת מדע בדיוני....עכשיו כבר לא!

יאנוס

New member
אפרת-ראי הודעה "סודות מחדר המיטות"

אולי שם תמצאי תשובה לשאלתך.

למעלה