אמיר הייטנר היקר

אופק L

New member
אמיר הייטנר היקר ../images/Emo39.gif

רציתי להגיד תודה על התגובה שלך, ותודה שאתה מבקר כאן - כיף לקרוא את המאמרים ולראות את היוזמה שלך באתר הצרכנות. אשמח לשמוע ממך עוד, להכיר את הסיפור האישי שלך וקצת על הניסיון בתור הומוסקסואל בעולם של היי-טק ולקוחות.

להיות הומוסקסואל בעולם האינטרנט

קודם כל התרגשתי לקרוא את ההודעה שלך, ואני בהחלט שמח להיות חלק מהקהילה הנפלאה שאתה מנהל. על ההתנסות שלי כהומו בעולם של היי-טק ולקוחות אפשר לכתוב ספר שלם... קצת קשה לי לענות על זה בפורום, אבל בכל אנסה בקיצור (ככל שאפשר). ראשית צריך לעשות הפרדה בין עולם ההיי-טק שעליו אתה שואל לבין עולם האינטרנט. החברה שלי היא אומנם חברת היי-טק (שנותנת את כל שירותי האינטרנט), אולם כאן פחות רלוונטי עניין היותי הומו. אני לא בא ללקוח ומציג את עצמי "שלום, שמי אמיר, רציתי לעניין אותך בהקמת אתר אינטרנט, ודרך אגב אני גם הומו...". אומנם אני הומו מאוד גאה, אולם זה לחלוטין לא רלוונטי לעולם ההיי-טק. לעומת זאת, כשמדובר בעולם האינטרנט, כאן זה כבר הרבה יותר רלוונטי מאחר ומדובר בתכנים. כל חיי חלמתי לעשות פרוייקט גדול, שיהיה עבורי מפעל חיים, ודרכו אני אוכל לבטא, להאבק ולתרום בנושאים שנוגעים ללבי (פורטל בסט שופינג חרת על דגלו להאבק למען צרכנות הוגנת, שיוויון וזכויות האדם ואיכות חיינו בישראל). תמיד היה לי ברור, שבאותו פרוייקט תהיה גם במה נרחבת לענייני הקהילה ההומו-לסבית. בנקודה הזאת מתחילה להיות רלוונטית השאלה ששאלת. את התשובה אני אחלק לשני חלקים: עולם האינטרנט הכללי, ועולם האינטרנט ההומוסקסואלי. לגבי העולם הכללי, אני חייב להודות שהופתעתי מאוד לטובה. כשיזמתי את רעיון הקמת פורטל בסט שופינג, חיפשתי שותפים שיובילו איתי את הפורטל (מתכנתים, מעצבים, אנשי תוכן, אנשי שיווק). מאחר ולא היה לי תקציב לשלם משכורות, אני חיפשתי שותפים (יזמים) שביחד איתי יקימו את הפרוייקט. מאחר שמדובר בשותפות, אז ברור שאף אחד מאותם 6 שותפים שגייסתי, לא הצטרף אם הוא לא הזדהה עם המטרות האידיאולוגיות שהפורטל מוביל. בכל אופן, תהליך גיוס השותפים נמשך כחצי שנה, ובמהלכו הייתי במו"מ עם למעלה ממאה אנשים. כולם ללא יוצא מן הכלל ידעו על היותי הומו ועל כוונת הפורטל להילחם בין השאר על עניינים הקשורים לקהילה. אני חייב לציין לטובה שההתבטאויות הכי "הומופוביות" שבהן נתקלתי היו "האם אתה לא חושב שמאבקים בעניינים הומוסקסואלים עשויים להבריח גולשים?". וגם תגובות כאלה היו מעטות מאוד. רוב האנשים שאיתם הייתי בקשר, היו מאוד חיוביים לעניין, הרבה מעבר למה שציפיתי שיקרה. בסופו של דבר נבחרו 6 שותפים, כולם "סטרייטים" (לגמרי במקרה...) וכולם ללא יוצא מן הכלל תומכים לחלוטין בכל המאבקים שלנו. עד כאן התנסות טובה ראשונה. התנסות טובה שניה שיש לי היא בפורומים. אני מרבה להפיץ את הרעיון בפורומים שונים. בחלק מההודעות עולים גם נושאים הקשורים לעניינים הומוסקסואליים. מעולם (למעט מקרה בודד אחד) לא נתקלתי בתגובות עויינות בעניין הזה. עם זאת חשוב לציין שהפורומים בהם אני מפיץ את הרעיון הם לא בפורום "תנועת מולדת"... אלא בפורומים עם אוכלוסיות יותר נאורות (וסליחה על ההכללה) כמו "פמיניזם ומעמד האישה", כמו הפורום של בן "דרך הלוחמים", פורום "תקוות גדולות" וכו´. ברור לי שבפורומים אחרים הייתי "זוכה" לתגובות שונות. החלק השני של תשובתי מתייחס לעולם האינטרנט בתוך הקהילה ההומוסקסואלית. לצערי, דווקא כאן נתקלתי בתגובות מאוד מאכזבות. אני הייתי מצפה שגופים כדוגמת האגודה, או כדוגמת רשת גו-גיי, אשר מתיימרים לפעול למען האינטרסים של הקהילה, יהיו מעוניינים לשתף פעולה עם כל פורטל שמעוניין להפיץ את הרעיונות הכל כך חשובים לכולנו. הייתי מצפה ליותר פרגון מצדם. לצערי נתקלתי בתגובות שבמקרה הטוב היו "תגובות קרות", ובמקרה הפחות טוב היו כוחניות. פורטל גו-גיי למשל, הוא היום הפורטל היחיד בקהילה. ללא קשר לדעתי האישית על איכות הפורטל, אני מאוד מברך על עצם קיומו ואני חושב שיש לו תרומה חברתית/תרבותית עצומה לקהילה. אני מאוד מקווה שבעתיד הקרוב יהיו פורטלים נוספים מתחרים לגו-גיי, כי תחרות מעודדת מצויינות, תחרות גורמת לכך שאנשים לא "יתפסו תחת" וירגישו שהם שולטים על העולם, אלא ישמרו על קצת ענווה. לצערי הרב, פוטל גו-גיי הוא היום בודד במערכה וכתוצאה מכך דווקא בוא אותה כוחניות שעליה אני מדבר. כידוע, פורטל בסט שופינג קיבל היתר מעורך הזמן הוורוד לפרסם כתבות של הזמן הוורוד במדור "צרכנות גאה" בפורטל. כידוע, לאחר אותו היתר שקיבל בסט שופינג, נחתם הסכם בין גו-גיי לבין האגודה (האגודה היא המו"ל של "הזמן הוורוד") על פיו תקים גו-גיי את אתר האגודה הכולל את "הזמן הוורוד", וכחלק מהסכם זה קיבלה רשת גו-גיי בלעדיות על התכנים של "הזמן הוורוד". מאחר שכך, הודיע לי עורך הזמן הוורוד גדי ששון (בצדק מבחינתו) שהוא לא יוכל להמשיך לספק לי חומר מהעיתון, מאחר שהבלעדיות על החומר עברה לגו-גיי. אני הצעתי לטל איתן, מנהל גו-גיי להמשיך ולפרסם את החומר בבסט-שופינג, תוך מתן הקרדיט לגו-גיי וציינתי שהקרדיט ינתן בדיוק על פי המתכונת שהוא יהיה מעוניין בא (באנרים, לינקים, תודות וכו´). חשוב להדגיש שבסט-שופינג וגו-גיי אינם פורטלים מתחרים. מדובר בשני פורטלים העוסקים בנישות שונות לחלוטין. פורטל שמתיימר לקדם אינטרסים של הקהילה, אמור לשאוף שפורטלים כלליים יתנו כל במה אפשרית לענייני הקהילה. אולם לצערי העדיף טל (שכנראה כל כך פוחד מתחרות, שאפילו במקום שהתחרות אינה קיימת, כמו במקרה של בסט שופינג, הוא מעדיף להימנע מכך), את האינטרס הכוחני על פני טובת העניין. חשוב לי להדגיש שאני מאוד מברך על הקמת אתר האגודה (הגיע הזמן...) ע"י גו-גיי. ההסכם עצמו בין האגודה לגו-גיי, הוא הסכם לגיטימי לחלוטין מבחינת גו-גיי, אולם הוא הסכם מאוד לא לגיטימי מבחינת האגודה, אפילו אני מרשה לעצמי לומר הסכם לא חוקי. האגודה היא גוף ציבורי נבחר. ככזה היא מחוייבת על פי חוק לקיים מכרז בנוגע להקמת אתר אינטרנט או כל פרוייקט אחר. לא יתכן שנבחרי ציבור יבחרו את הספק שנותן להם שירותים על פי שיטת "תן לחבר". לא יתכן שבחירה כזאת תעשה באופן פרטיזני וכל כך לא מקצועי על ידי יו"ר האגודה שמעדיף לקדם את חבריו על פני טובת הקהילה. אף על פי שלא מדובר בפרוייקט שבו משולם כסף לגו-גיי, עדיין מדובר בפרוייקט שנותן לגו-גיי שליטה בלעדית על תכנים והופך אותה בעצם כך למונופול. ובנוגע למדור "צרכנות גאה" בבסט שופינג - מעז יצא מתוק. אתמול הגעתי להסכם תוכן חדש שיספק לנו תוכן מעניין ואיכותי יותר ובכמות רבה יותר. פרטים על כך אפרסם בימים הקרובים.

MARMELAD

New member
סחת´ן אמיר..

קודם כל בהצלחה עם הפרוייקט החדש.. דבר שני באמת הגיע הזמן שלאגודה יהיה אתר נורמלי ובוא נקווה שגם בעברית.. נורא שמחתי לקרוא שכל התגובות שקיבלת מהשותפים הפוטנציאלים היו חיוביות. אני חושב שאנחנו מצליחים לעשות איזה שהוא שינוי בדעת הקהל לגבי הקהילה... לאט לאט אבל בטוח. אולי יום אחד נוכל לחיות חיים נורמליים בלי יותר מדי הצהרות ובלאגנים.. ואם אפשר לתת לך קרדיט קטן... אז קבלו, אנשים, את היחיד שמפרסם את האתר שלו בפורומים ובאמת חוזר לבדוק אם יש תגובות למה שכתב, ומשתתף בדיונים.. כן יירבו !
מרמלד

תודה MARMELAD ../images/Emo25.gif

אבל אסור לנו לשכוח שאנחנו עדיין מאוד מאוד רחוקים מהיום שבו נוכל לחיות חיים "נורמליים" כפי שאתה ואני שואפים. יש לנו עוד הרבה מאוד מאבקים שמצפים לנו בדרך... אסור גם לשכוח שיש עדיין פער מבחינת האוכלוסייה הממוצעת בעולם הוירטואלי של האינטרנט, לבין ממוצע האוכלוסיה בעולם ה"אמיתי". עדיין, כשאני הולך מחובק עם בן זוגי ברחובות ת"א (עיר שאמורה להיות שיא הנאורות), אנחנו "זוכים" להרבה מאוד תגובות עוינות ועוקצניות, ולפעמים אף מאיימות ומפחידות - וזה כאמור בת"א
חשוב לי לציין את זה כדי שלא ניכנס לשאננות. כמי שנמצא הרבה בעולם אני יכול להגיד לך שיש פער תהומי לרעתנו מבחינת היחס להומואים (ובכלל מבחינת סובלנות לא רק להומואיםץ). אפילו בעיר כמו ת"א (שהיא העיר הפחות גרועה בישראל) יש עוד הרבה מה ללמוד בהשוואה לניו-יורק, אמסטרדם, סידני, טורונטו, קופנהגן, ועוד הרבה מאוד ערים/חברות שיש לנו עוד דרך ארוכה עד שנגיע אליהם.

MARMELAD

New member
יום יבוא....

בינתיים אני תולה דגל במרפסת הולך מחובק ברחוב לא מסתיר את המיניות שלי בשום מקום צועד במצעד הגאווה ... ומקווה שיגיע היום שאני לא אצטרך לעשות את זה

אז זאת המרפסת שלך עם הדגל ? ../images/Emo6.gif

ואפילו לבן שלי יש דגל....(מהמצעד האחרון) אמיר - ההודעה שלך מדהימה. אופק / מרמלד - מציעה להמליץ עליה כהודעה נבחרת.

אופק L

New member
רייטינג מסובב את העולם,

והרי מה הפופולריות (בלי להעליב כמובן) של אתר בסט שופינג לעומת הפופולריות של אתר גו-גיי? האם הודעה מטעם האגודה שמתפרסמת באחד הפורומים המאוד פוריים באתר גו-גיי שקולה להודעה שתתפרסם באתר שלך שפונה לכל הקהילה ומן הסתם ההודעה תיכנס לאחד המדורים הפנימיים ואפילו גולש הומוסקסואל לא יתייחס אליה בכובד ראש. אני מאמין שאתר בסט שופינג צריך להתרכז במה שהוא עושה בצורה הטובה ביותר - אתר צרכנות. אין קשר בין האגודה לצרכנות, ואולי זה אפילו די אירוני שאתר שלא מוקדש כולו לקהילה (כמו בסט שופינג) יקבל זיכיון על תוכן מהזמן הוורוד. תודה רבה על הודעה מקסימה, הצצה קטנה לעולם שלך - השאלה אם בתור מנהל אתר תוכן אובייקטיבי מותר לך לעשות איפה ואיפה, לפרסם בפורום נשים ופמיניזם ולא בפורום מולדת?

אני חושש שלא הבנת את כוונתי

אני מעולם לא רציתי בלעדיות על התכנים של הזמן הוורוד. להיפך - אני חושב שלאגודה כגוף ציבורי יש חובה מוסרית לא לתת לאף גורם בלעדיות על התכנים. האגודה דינה אינו כדין מו"ל פרטי/מסחרי, אלא היא גוף ציבורי נבחר ולכן עיתון כמו הזמן הוורוד שהוא נכס ממדרגה ראשונה של האגודה ושל הקהילה, צריך לשאוף להפיצו בכל כלי שמוכן לעשות זאת. לצערי אין הרבה גופים כלליים, כדוגמת בסט שופינג, שמוכנים להפיץ את החומר. יותר מזה, כפי שאמר מרמלד יש חשיבות עליונה להגיע לכלל האוכלוסיה ולא להיתקע ב-ד´ אמות של הקהילה, ולכן יש חשיבות רבה לפרסום החומר בכל מקום שרק מוכן לעשות זאת וכמובן אני מדבר על פרסום החומר במקומות נוספים בנוסף לגו-גיי ולא במקום בגו-גגי. ובנוגע למידת הפופולריות של בסט שופינג, אני לחלוטין לא נעלב, אבל כנראה שאתה לא מודע למידת הפופולריות הרבה שאנחנו זוכים לה. באופן טבעי, כחבר הקהילה אתה חשוף יותר לאתר כמו גו-גיי, אבל יש חיים גם מעבר לקהילה... פורטל בסט שופינג הוא אומנם פורטל חדש (פחות מחודשיים באוויר), וברור שלוקח זמן לבניית מותג, ואנחנו בהחלט בדרך הנכונה (אף על פי שאנחנו לא משופעים בתקציב לשיווק גרנדיוזי). הפורטל זכה לכתבות מפרגנות מאוד בכל העיתונים הגדולים (ידיעות, מעריב, גלובס ואחרים) בכל הפורטלים הגדולים (YNET למשל המליצו על בסט שופינג במסגרת האתרים המועדפים שלהם), מנועי החיפוש השונים נתנו לנו את הציון המקסימלי - 5 כוכבים, אנחנו מוצפים מידי יום בפניות אוהדות ובמכתבי תודה מגולשים שעזרנו להם, וכמות הכניסות לפורטל שלנו (אלפי כניסות ביום) היא מרשימה מאוד בשביל פורטל שעוד לא נמצא חושיים באוויר, ושמאחוריו לא עומד גוף כדוגמת רשת שוקן, עיתון ידיעות אחרונות או משקיע כבד. ובנוגע ל"תנועת מולדת" - בכל קורס בסיסי של שיווק מלמדים בשעור הראשון ששייוק יעיל הוא שיווק ממוקד לקהל היעד שלך. כל גוף (עסקי או אחר) שואף להגיע לקהל היעד הפוטנציאלי שלו. אם יכנס לפורטל אוהד תנועת מולדת ויפנה אלינו בענייני הפורטל, הוא יזכה ליחס הוגן בדיוק כמו כל אחד אחר. אולם באופן טבעי הערכים שחרתנו על דגלנו הם ההיפך הגמור מערכים של טרנספר למשל, ולכן קהל היעד שלנו הוא לא תומכי תנועת מולדת.

דרור22

New member
אני חושב שיש בידך טעות

המשיכה המינית איננה כלל וכלל קשורה לדיעה פוליטית הומו יכול להיות גם ימני בדיוק באותה מידה שהא יכול להיות שמאלני וכן ימני קיצוני או שמלאני קיצוני אין שום קשר בין השנים

אני לא מדבר על ימין ושמאל

אני מסכים איתך, ואני לחלוטין לא מדבר על ימין ושמאל. להיפך, אם קראת כל מיני התבטאויות שלי בפורומים שונים של גאווה, אז אני תמיד התקוממתי נגד אלה שמדברים כביכול בשם הקהילה. אני סבור שהיותנו הומואים לא אמורה לשייך אותנו למחנה פוליטי מסויים. גם כהומואים אנחנו בראש ובראשונה אזרחי המדינה, וככאלה טוב שכל אחד מאיתנו תהיה לו דיעה עצמאית בכל נושא שעל סדר היום במדינה שלנו. גם מבחינה אסטרטגית כקהילה, טוב שהפוליטיקאים לא יחשבו שאנחנו מונחים בכיס של מישהו, אלא שיחזרו קצת אחרינו. אגב, אני אישית לא משייך את עצמי למחנה השמאל. עניין הטרנספר לעומת זאת, הוא בעיני הרבה מעבר לדעה פוליטית, אלא מדובר בעמדה מוסרית שיש לי איתה בעיה גדולה. אני בפרוש רואה סתירה בין טרנספר לבין זכויות האדם. לכן אני סבור שקהל יעד של תומכי טרנספר הוא לא כל כך קהל היעד של גוף כדוגמת בסט שופינג שחרת על דגלו את המאבק לזכויות האדם (בין השאר). יש כאן סתירה ערכית בין שני ערכים מנוגדים.

יש קשר בין טרנספר ושנאת-אדם

לחוסר סובלנות ולהעדר פלורליזם. אני נוטה להאמין שבמולדת תמצא יותר הומופובים, יותר שובניסטים וכולי. זהו STATE OF MIND שגורם לגישה הכללית לחיים ולא ניתן להפריד בין לאומנות קיצונית לתכונות לא נחמדות אחרות. ימין ושמאל - מסכימה, אינן קשורות לנטייה מינית. יציאה מהארון למשל היא פחות פופולרית בימין קיצוני - לאומני - דתי. שאלת את עצמך למה ?

augustus

New member
מסכימה עם חנה

אני מניחה שלאדם מוסרי תהיה נטייה להתנגד לכל אפליה ולשאוף למנוע כל סבל. אדם הנלחם על זכויותיהם של הומואים בלבד, או נשים בלבד, מבחינתי אינו לוחם זכויות אלא סתם תועלתן. וכשאתה תועלתן, יש יותר סיכוי שתנסה להתאים את עצמך לסביבה ומוסכמותיה. מה שמסביר אולי את העובדה שמקרב הימין הקיצוני יצאו כל כך מעט לוחמי זכויות ההומואים ו/או פמיניסטיות.

רק הערה קטנה

אני מסכים איתך לחלוטין שמי שפועל למען האוכלוסיה שלו בלבד אינו לוחם זכויות אלא תועלתן. אולם יש לי הערה קטנה בנוגע לימין ושמאל במציאות המורכבת שבה אנו חיים במדינת ישראל. תחילה כמה מילים בנוגע להשקפתי הפוליטית: אני בזמנו תמכתי בכל לבי בהסכמי אוסלו, והיום אני מרגיש את עצמי מרומה. היום אני חושב שההנהגה הפלשתינאית בראשות ערפאת הונתה אותנו, ואנחנו כשוחרי שלום אמיתיים הלכנו אחריה בעיניים עצומות. ערפאת וחבר מרעיו הוא ארגון טרור לכל דבר, אגון רצחני וחסר כל אנושיות. למעט בן-לאדן, אין היום בן אדם חי עם כל כך הרבה דם על הידיים כמו ערפאת. אני לא מאמין שניתן לעשות שלום עם ההנהגה הנוכחית של העם הפלשתינאי. אני אומר את זה בכאב רב, אבל זאת האמת שלי. היום אני עדיין חושב שהכיבוש הוא אסון בראש ובראשונה עבורנו, ולכן אני מחסידי הפתרון החד צדדי שיוביל למדינה פלשתינאית - לא כי זה פתרון טוב, אלא כי זה הפתרון הכי פחות גרוע מהאלטרנטיבות הקיימות כרגע. אין חלום יותר גדול עבורי (ועבור רובנו) מאשר שלום אמיתי. מי מאיתנו לא חולם על גבולות כדוגמת הגבול בין בלגיה להולנד ? מי לא רוצה מזרח תיכון חדש ? אבל צריך להיות כן ולומר את האמת הכואבת - אין לנו היום פרטנר לכך. לצערי יש עדיין אנשים (מעטים) מקובעים בשמאל (ביילין וחבריו) שמסרבים לראות את האמת, מסרבים להודות בטעותם ובכוח נצמדים לאמת שלהם שהיא לחלוטין אמת פנטזיונרית. בבחירות האחרונות אני הצבעתי (לראשונה בחיי!) לאריק שרון. בדיעבד היום, הייתי חוזר על אותה הצבעה. עדיין אני לא רואה את עצמי כימני (לא ימני קיצוני וגם לא ימני מתון). עדיין אני לא חושב שאני פחות מוסרי מיוסי ביילין, אלא אני חושב שאני יותר מפוקח ממנו. מה שאני רוצה לומר הוא שהשתייכות למחנה זה או אחר במציאות כל כך סבוכה ומורכבת כמו המציאות שבה אנחנו חיים, אינה מלמדת על מידת ההומניטריות או המלחמה על זכויות האדם (ואת יודעת שאני לא צריך להוכיח את עצמי בעניין הזה). מנהיגים כמו בגין וז´בוטינסקי נחשבים היום לסופר הומניטרים והם מוערכים כך גם על ידי השמאל. (אם כי בתקופתם עניין ההומוסקסואליות לא היה בכותרות, וגם לא כל כך זכויות נשים, כך שאף אחד מאיתנו אינו יודע מה הם או מנהיגים אחרים בתקופתם היו אומרים בנושאים אלה).

augustus

New member
לא קונה

שבע שנים אחרי הסכמי אוסלו, הכיבוש רק מסלים והפרות הזכויות בשטחים רק מחמירות. אינני מצדיקה רוצחי ילדים חפים מפשע משום צד, אבל בעיניי יותר נורא כשהרג ילדים נעשה על ידי צבא בשירות החוק מאשר על ידי טרוריסטים. ומעבר לזה, אדם הנאמן לנושא זכויות לא אמור להצדיק התעללות והרג אזרחים ***משום סיבה, כי אין לכך סיבה מוצדקת***. מי שטוען שהתעללות והרג אזרחים מוצדקים "כי הוא התחיל", או מסיבה דומה, אינו לוחם זכויות אלא סתם יוא"ל פכפ"ך.

על מה את מדברת?

מי מדבר על הרג ילדים? הרג ילדים או מבוגרים הוא מזעזע מכל צד. לשמחתי הרבה, הצד שלנו עדיין לא יוצא למלחמות במטרה להרוג ילדים או אזרחים, כך שהמצב הוא לחלוטין לא סימטרי. תומכי הפתרון החד צדדי שבו אני תומך, נמצאים היום מימין ומשמאל, והסיבה שאני תומך בפתרון חד צדדי של הקמת מדינה פלשתינאית היא בדיוק במטרה ל-מ-נ-ו-ע הרג חפים מפשע בשני הצדדים!!! מניעת שפיכות דמים - זאת הסיבה שאני רוצה הפרדה בכל מחיר. אם לא הבנת אותי, אז הפתרון שאני מדבר עליו הוא פינוי חלק מההתנחלויות ויצירת הפרדה ככל הניתן בין הצדדים. אני לא דיברתי על גרוש בכוח של הערבים! (אם זה מה שהבנת). אז לגיטימי שתגידי שהפתרון הזה לא מוסכם עליך ולדעתך הוא ישיג את ההיפך. אבל לא לגיטימי שתגידי שתומכי הפתרון, תומכים בהרג ילדים. זו אמירה מסוכנת ומתנשאת. זו חלוקה מאוד שטחית לטעמי, של "מחנה הטובים" ו"מחנה הרעים". אני הראשון שיתקוממם על פגיעה בזכויות אדם כלשהו - הומואים, נשים, ערבים, אתיופים, אשכנזים, מזרחיים או כל אדם באשר הוא אדם.

augustus

New member
הרג ילדים

מבחינתי, אלה שחושבים שהרג ילדים כתופעת לוואי של מלחמה צודקת זה דבר מוצדק, טובים אך לא בהרבה מאלה שמטרתם להרוג ילדים. בעיניי גם מה שהאמריקאים עושים באפגניסטן זה מחליא

הרג לא מוצדק בשום אופן!

אגב, אני לא אוהב את השימוש האמוציונלי בילדים כי הרג מבוגרים לא פחות חמור. הרג הוא הרג הוא הרג. גם הרג לוואי כתוצאה ממלחמות הוא עדיין הרג, כדברייך. זאת בדיוק הסיבה שאני דוגל בהפחתת החיכוך בין הצדדים - פתרון חד צדדי שיוביל להקמת המדינה הפלשתינאית. הייתי מעדיף שהדבר היה נעשה בהסכם שלום, אבל אין לנו פרטנר לכך. תראי לאן הגענו לאחר 7 שנות אוסלו - ה-ר-ג!!! אני חלילה לא אומר שזה מה שרצו מתכנני אוסלו. אין לי ספק בכוונותיהם הטובות. כפי שציינתי, גם אני הייתי עיוור ותמכתי באוסלו. גם אני נפלתי למלכודת שטמן לנו ערפאת. אבל מאחר שאני משוכנע שהכוונות שלך הן בראש ובראשונה למנוע הרג, בדיוק בגלל זה כדאי שנתפכח מאשליית אוסלו, כי התוצאות הן בדיוק ההרג שעליו את מדברת. הגיע הזמן להסתכל על המציאות כפי שהיא ולא על המציאות כפי שהיינו רוצים לראות אותה. העיוורון הזה מוביל אותנו לאבדון.

למעלה