להיות הומוסקסואל בעולם האינטרנט
קודם כל התרגשתי לקרוא את ההודעה שלך, ואני בהחלט שמח להיות חלק מהקהילה הנפלאה שאתה מנהל. על ההתנסות שלי כהומו בעולם של היי-טק ולקוחות אפשר לכתוב ספר שלם... קצת קשה לי לענות על זה בפורום, אבל בכל אנסה בקיצור (ככל שאפשר). ראשית צריך לעשות הפרדה בין עולם ההיי-טק שעליו אתה שואל לבין עולם האינטרנט. החברה שלי היא אומנם חברת היי-טק (שנותנת את כל שירותי האינטרנט), אולם כאן פחות רלוונטי עניין היותי הומו. אני לא בא ללקוח ומציג את עצמי "שלום, שמי אמיר, רציתי לעניין אותך בהקמת אתר אינטרנט, ודרך אגב אני גם הומו...". אומנם אני הומו מאוד גאה, אולם זה לחלוטין לא רלוונטי לעולם ההיי-טק. לעומת זאת, כשמדובר בעולם האינטרנט, כאן זה כבר הרבה יותר רלוונטי מאחר ומדובר בתכנים. כל חיי חלמתי לעשות פרוייקט גדול, שיהיה עבורי מפעל חיים, ודרכו אני אוכל לבטא, להאבק ולתרום בנושאים שנוגעים ללבי (פורטל בסט שופינג חרת על דגלו להאבק למען צרכנות הוגנת, שיוויון וזכויות האדם ואיכות חיינו בישראל). תמיד היה לי ברור, שבאותו פרוייקט תהיה גם במה נרחבת לענייני הקהילה ההומו-לסבית. בנקודה הזאת מתחילה להיות רלוונטית השאלה ששאלת. את התשובה אני אחלק לשני חלקים: עולם האינטרנט הכללי, ועולם האינטרנט ההומוסקסואלי. לגבי העולם הכללי, אני חייב להודות שהופתעתי מאוד לטובה. כשיזמתי את רעיון הקמת פורטל בסט שופינג, חיפשתי שותפים שיובילו איתי את הפורטל (מתכנתים, מעצבים, אנשי תוכן, אנשי שיווק). מאחר ולא היה לי תקציב לשלם משכורות, אני חיפשתי שותפים (יזמים) שביחד איתי יקימו את הפרוייקט. מאחר שמדובר בשותפות, אז ברור שאף אחד מאותם 6 שותפים שגייסתי, לא הצטרף אם הוא לא הזדהה עם המטרות האידיאולוגיות שהפורטל מוביל. בכל אופן, תהליך גיוס השותפים נמשך כחצי שנה, ובמהלכו הייתי במו"מ עם למעלה ממאה אנשים. כולם ללא יוצא מן הכלל ידעו על היותי הומו ועל כוונת הפורטל להילחם בין השאר על עניינים הקשורים לקהילה. אני חייב לציין לטובה שההתבטאויות הכי "הומופוביות" שבהן נתקלתי היו "האם אתה לא חושב שמאבקים בעניינים הומוסקסואלים עשויים להבריח גולשים?". וגם תגובות כאלה היו מעטות מאוד. רוב האנשים שאיתם הייתי בקשר, היו מאוד חיוביים לעניין, הרבה מעבר למה שציפיתי שיקרה. בסופו של דבר נבחרו 6 שותפים, כולם "סטרייטים" (לגמרי במקרה...) וכולם ללא יוצא מן הכלל תומכים לחלוטין בכל המאבקים שלנו. עד כאן התנסות טובה ראשונה. התנסות טובה שניה שיש לי היא בפורומים. אני מרבה להפיץ את הרעיון בפורומים שונים. בחלק מההודעות עולים גם נושאים הקשורים לעניינים הומוסקסואליים. מעולם (למעט מקרה בודד אחד) לא נתקלתי בתגובות עויינות בעניין הזה. עם זאת חשוב לציין שהפורומים בהם אני מפיץ את הרעיון הם לא בפורום "תנועת מולדת"... אלא בפורומים עם אוכלוסיות יותר נאורות (וסליחה על ההכללה) כמו "פמיניזם ומעמד האישה", כמו הפורום של בן "דרך הלוחמים", פורום "תקוות גדולות" וכו´. ברור לי שבפורומים אחרים הייתי "זוכה" לתגובות שונות. החלק השני של תשובתי מתייחס לעולם האינטרנט בתוך הקהילה ההומוסקסואלית. לצערי, דווקא כאן נתקלתי בתגובות מאוד מאכזבות. אני הייתי מצפה שגופים כדוגמת האגודה, או כדוגמת רשת גו-גיי, אשר מתיימרים לפעול למען האינטרסים של הקהילה, יהיו מעוניינים לשתף פעולה עם כל פורטל שמעוניין להפיץ את הרעיונות הכל כך חשובים לכולנו. הייתי מצפה ליותר פרגון מצדם. לצערי נתקלתי בתגובות שבמקרה הטוב היו "תגובות קרות", ובמקרה הפחות טוב היו כוחניות. פורטל גו-גיי למשל, הוא היום הפורטל היחיד בקהילה. ללא קשר לדעתי האישית על איכות הפורטל, אני מאוד מברך על עצם קיומו ואני חושב שיש לו תרומה חברתית/תרבותית עצומה לקהילה. אני מאוד מקווה שבעתיד הקרוב יהיו פורטלים נוספים מתחרים לגו-גיי, כי תחרות מעודדת מצויינות, תחרות גורמת לכך שאנשים לא "יתפסו תחת" וירגישו שהם שולטים על העולם, אלא ישמרו על קצת ענווה. לצערי הרב, פוטל גו-גיי הוא היום בודד במערכה וכתוצאה מכך דווקא בוא אותה כוחניות שעליה אני מדבר. כידוע, פורטל בסט שופינג קיבל היתר מעורך הזמן הוורוד לפרסם כתבות של הזמן הוורוד במדור "צרכנות גאה" בפורטל. כידוע, לאחר אותו היתר שקיבל בסט שופינג, נחתם הסכם בין גו-גיי לבין האגודה (האגודה היא המו"ל של "הזמן הוורוד") על פיו תקים גו-גיי את אתר האגודה הכולל את "הזמן הוורוד", וכחלק מהסכם זה קיבלה רשת גו-גיי בלעדיות על התכנים של "הזמן הוורוד". מאחר שכך, הודיע לי עורך הזמן הוורוד גדי ששון (בצדק מבחינתו) שהוא לא יוכל להמשיך לספק לי חומר מהעיתון, מאחר שהבלעדיות על החומר עברה לגו-גיי. אני הצעתי לטל איתן, מנהל גו-גיי להמשיך ולפרסם את החומר בבסט-שופינג, תוך מתן הקרדיט לגו-גיי וציינתי שהקרדיט ינתן בדיוק על פי המתכונת שהוא יהיה מעוניין בא (באנרים, לינקים, תודות וכו´). חשוב להדגיש שבסט-שופינג וגו-גיי אינם פורטלים מתחרים. מדובר בשני פורטלים העוסקים בנישות שונות לחלוטין. פורטל שמתיימר לקדם אינטרסים של הקהילה, אמור לשאוף שפורטלים כלליים יתנו כל במה אפשרית לענייני הקהילה. אולם לצערי העדיף טל (שכנראה כל כך פוחד מתחרות, שאפילו במקום שהתחרות אינה קיימת, כמו במקרה של בסט שופינג, הוא מעדיף להימנע מכך), את האינטרס הכוחני על פני טובת העניין. חשוב לי להדגיש שאני מאוד מברך על הקמת אתר האגודה (הגיע הזמן...) ע"י גו-גיי. ההסכם עצמו בין האגודה לגו-גיי, הוא הסכם לגיטימי לחלוטין מבחינת גו-גיי, אולם הוא הסכם מאוד לא לגיטימי מבחינת האגודה, אפילו אני מרשה לעצמי לומר הסכם לא חוקי. האגודה היא גוף ציבורי נבחר. ככזה היא מחוייבת על פי חוק לקיים מכרז בנוגע להקמת אתר אינטרנט או כל פרוייקט אחר. לא יתכן שנבחרי ציבור יבחרו את הספק שנותן להם שירותים על פי שיטת "תן לחבר". לא יתכן שבחירה כזאת תעשה באופן פרטיזני וכל כך לא מקצועי על ידי יו"ר האגודה שמעדיף לקדם את חבריו על פני טובת הקהילה. אף על פי שלא מדובר בפרוייקט שבו משולם כסף לגו-גיי, עדיין מדובר בפרוייקט שנותן לגו-גיי שליטה בלעדית על תכנים והופך אותה בעצם כך למונופול. ובנוגע למדור "צרכנות גאה" בבסט שופינג - מעז יצא מתוק. אתמול הגעתי להסכם תוכן חדש שיספק לנו תוכן מעניין ואיכותי יותר ובכמות רבה יותר. פרטים על כך אפרסם בימים הקרובים.